Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yardım isteği VS sömürü

HighSelf

Öne çıkan mesajlar

Ailemizin bi arkadaşının kızı erkek arkadaşıyla beraber kaldığı evden acilen alması gereken eşyalar varmış bir iki şey vs. vs..

Gecenin bu saatinde arayıp parayla yaptırabileceği insanlar varken bizden istediler acil olduğu için birisi arabayı sürücek, olay da bana kaldı pek işim olmadığından, durup dururken de yalan söylemek istemedim akışına bıraktım iyi tamam dedim. Toplamda en az 2 saat araba sürücez ve geç yatıcaz. (zaten geç yatıyorum duygu sömürüsü yaptım hah)

Sonuçta yardım ediyoruz DİMİ.

Ama inanılmaz bi tereddütteyim. Normalde baya yalan söylerim bu durumlarda, ya da arkadaşımsa banane der yüzüne kapatırım ama bu işi biraz pazarlık yapar gibi bağladılar resmen. Yol desen bostancıdan-bakırköye kadar. Saat desen 10. Bide eşya taşımak var.

Olayı tam çözemedim şimdi, hayır olay Sömürü mü yoksa Yardım istemek mi ?

Siz napardınız
Sosyal ağlarda paylaş

abi çünkü bu konuyu bana kızın kendisi sormadı, kadın sordu.

50 yaşında kadın yardım ihtiyacı var, HAYIR diyemedim bi an tereddüt ettim sadece. Sonra baktım zamanım boş yalan söyleme saniyelerini atlattım, el mahkum etmeye karar verdim.

Ama iyilik amaçlı bişey mi yapıyorum yoksa iyilik yaptığımı zannedip sömürülüyomuyum konusunu düşündüm. Eğer sömürüye kaçıyosa arayıp olmaz diycem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...