Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PVP sorusu

hamsilipilav

Öne çıkan mesajlar

PVP için gereken en minimal skill'ler microwarpdrive ve warp distrupter kullanabilmektir. Böylece gang'lerde tackle olarak iş görebilirsin.

2005'de halen lowsec belt ratting/mining yapılıyorken frig'le solo dolaşmak çok eğlenceliydi. Şimdi çok nadir olsa da solo pvp mümkün lowsec ve 0.0'da. Onun dışında bir corp kurup diğer corplara savaş açabilirsin böylece high sec'de savaşırsın.

Eve'de bir sürü pvp yaptığını idda eden corplar var ve bunlar 1-2m sp'li karakterleri alabilirler. Ama çoğu ya full time mission yapan corplardır, ya büyük alliance'lara kira ödeyen pet corplardır yada blob yapan corplardır. Buralarda PVP öğrenemezsin, öğrendiğini düşünebilirsin ama bu tip corpların yaptığı 300-400 kişiyle 4-5 kişiye saldırıp pvp yaptık demektir.

Gerçekten iyi pvp corpları maalesef 20-30m sp'den aşağı karakterleri eğer killboard statları çılgın gibi iyi değilse kesinlikle almazlar. O yüzden benim tavsiyem EVE University'ye katılıp orda oyunu iyice öğrenmen ve daha sonra iyi bir araştırma sonrası güzel bir corp bulmandır.
Sosyal ağlarda paylaş

codmaster said:

PVP için gereken en minimal skill'ler microwarpdrive ve warp distrupter kullanabilmektir. Böylece gang'lerde tackle olarak iş görebilirsin.

2005'de halen lowsec belt ratting/mining yapılıyorken frig'le solo dolaşmak çok eğlenceliydi. Şimdi çok nadir olsa da solo pvp mümkün lowsec ve 0.0'da. Onun dışında bir corp kurup diğer corplara savaş açabilirsin böylece high sec'de savaşırsın.

Eve'de bir sürü pvp yaptığını idda eden corplar var ve bunlar 1-2m sp'li karakterleri alabilirler. Ama çoğu ya full time mission yapan corplardır, ya büyük alliance'lara kira ödeyen pet corplardır yada blob yapan corplardır. Buralarda PVP öğrenemezsin, öğrendiğini düşünebilirsin ama bu tip corpların yaptığı 300-400 kişiyle 4-5 kişiye saldırıp pvp yaptık demektir.

Gerçekten iyi pvp corpları maalesef 20-30m sp'den aşağı karakterleri eğer killboard statları çılgın gibi iyi değilse kesinlikle almazlar. O yüzden benim tavsiyem EVE University'ye katılıp orda oyunu iyice öğrenmen ve daha sonra iyi bir araştırma sonrası güzel bir corp bulmandır.
bu arkadasin dedigine katilmiyorum en basit ornek infinitum cartel var bu corp genelde small gang takilip guneyin en guclu aliances larindan olan nulli secunda icinde yonetici corplar arasindadir infinitum cartel in en buyuk ozelligi nulli secundanin dusman oldugu aliances larin merkez sistemlerinde konuslanip onlari gerilla tarzi ile saldirip rahatsizlik vermektir gecen ayin test aliances ile olan bilancosu http://kb.pleaseignore.com/?a=corp_detail&crp_id=17617 daha fazla bilgi alabilmen icin onlarla baglantiya gecmani tavsiye ederim bunun disinda turk fleet var birde yeniden pvp icin toplanan tigers taki bir grup surekli aktif pvp yapan arkadaslar var
Sosyal ağlarda paylaş

yo oyle deil eger butun killere bakarsan 400 e yakini small gang yani 4 5 kisi ile alinmis youtube da bile videolari var.oda buutn bu olay gecen ay 20 gunluk bir donemde olustu su anda o sistemi test aliances bosaltmis zaten oradan o yuzden ciktik kimse kalmadi a1 ve cevresinde
Sosyal ağlarda paylaş

düşük sp ile solo pvp yapamazsın. cruiser/bc/frig fleetlerine katılabilirsin. Bunun için binebileceğin en kolay gemi interceptor dır. Bunlar çabuk patlayan tackle gemileridir. oyundaki en hızlı gemiler fakat armorları ve dpsleri düşük. Bir sonraki adımın Electronic Attack frigler olabilir.

cruiser fleetlerine katılmak istiyorsan navy issue omen, stabber fleet issue düşük sp ile işini görecektir. Bunların fitleri internette bolca var, bulunduğun corptaki insanlarada fit sorabilirsin. O modülleri gemine takıyor olman o gemiyi kullanabileceğin minimum skilli gösterir.

düşük sp ile mutlaka uzak durman gereken gemiler Battle cruiserlardır. Bu gemilerin BSler kadar buffer armorları yok, dolayısıyla spnin düşük olmasından kaynaklanan yüksek align timelari düşük hız, armor/shield regen düşük dps gerçekten seni etkiler.

fakat bu yöntemle hakkını vererek bir gemiye binmen çok uzun sürer ( 6 ay filan). Dolayısıyla PVE ye yönelip, 3-4bn ISK biriktirdikten sonra 15m sp li bir pvp charı alman en akıllıca yöntem olacaktır.

Dediğim gibi şimdilik en mantıklısı ceptorler oda uzun dersen navy ve fleet issue cruiserlar.
Sosyal ağlarda paylaş

abi align vs olmadan da pvp yapabilirsinki.
BS lere binmek kolay, amarr falansan ozellıkle mis gibi. çok güzel station hug yaparsın onlarla,
vexor,arbitrator bunlar sp friendly pvp gemileri. biraz drone skili biraz armor tamamdır. Blackbirdde kullanabilirsin.

Ondan sonra aynı şekilde, myrmidon,prophecy,maller,harbilicious,drake süper sp friendly gemiler.
işte biraz cap skilin olsun, 1600 takabil, t2 hardener falan takabil taam abi t2 silahlara gerenk yok bu gemilerde zaten.
highsecte hac falan kullanmayın zaten baya gereksiz. Nasolsa hotdrop yok bs all the way derim, bide bc ler işte.

dominix süper gemi mesela, illa t2 ogre kullanmanızada gerenk yok.
matariden uzak durun
amarr gallente bsleri güzel mis gibi.

sadece rakiplerini seçerken dikkat etcen işte ama o da şans biraz yani. lowsecte beltte falan adam bulmak zor artıkın, ama wardec faction war hala iş goruyor. Hatta solo frig pvp si arıosan matari veya amarr tarafına katıl faction warfare de, denk gelirsin arada. Ben baya fazla bi şekilde denk gelmiştim ama failfit oldugum için sadece 1 tane patlatabilmiş diğerlerinde topuklamıştım lol.

Bu arada sanırım incursus tristan dan daha ıı bı gemı.
Ah efe oyunda olsayddıda gelip anlatsaydı şurda ilk oyuna girdiği gün nasıl kill aldığını, ilk hafta 10'a yakın killi oldugunu falan =).
Sen direk vexora yönelebilirsin hatta myrm daha kolay binersin.
fitlemesi kolay yani.
al bi vexor,myrm
medlere tackle doldur işte cap booster falan. Scram web falan.
lowlara buffer yap, myrme aktif tank yapabilirsin
highlara neut falan koy makarasına olmadı silah falan takarsın arkadasın varsa remote repde olur
drone baye de istediğin tarz drone doldurursun al sana pvp aracı hacı.

Bide ekstra bi gayeniz olursa pvp ile alakalı daha guzel olur, yani adamı istasyonda tutmakta yenmiş sayıldıgında guzel zevk alırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

eger station onunu camplamayi, mission yapan adamlari yakalayip patlatmayi pvpden sayip kb cok kabarik aga diyenlerdenseniz evet 1-2M SP ilede "pvp" yapabilirsiniz. Fakat pvp diyince benim aklima 0.0 geliyor. arkadasin belirttigi gibi "level 2 yim" rookie shipim varla solo pvp olmaz.Tabii pvp sizin icin 30 kere patliyim 1 kere patlatiyim degilse. neyse trollu fazla beslesdim sicmaliycak.

ingilizcen varsa google i kullan burada ki insanlarin vereceginden (bende dahil) cok daha duzgun bilgi ve guidelar bulursun.

birde dip not eve online ayni zamanda f2p oldugu icin Turkler biraz knight online kafasi yasiyor, tornaci ilkokul terk filan bol. Foruma mesaj yagdiranlarin cogu oyunu birakmis troller.

googleden isk 3.0 thw guide diye arat ve oku sana yavsiyem
Sosyal ağlarda paylaş

Yalancı olarak yaşamaktansa troll olarak ölmeyi tercih ederim!!

Edit: O değilde pvp sırf mission yapan avlamak, istasyon kamplamak yada 0.0 dan ibaret değil.

said:
eger station onunu camplamayi, mission yapan adamlari yakalayip patlatmayi pvpden sayip kb cok kabarik aga diyenlerdenseniz evet 1-2M SP ilede "pvp" yapabilirsiniz. Fakat pvp diyince benim aklima 0.0 geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Pvp yapmak istiyorsan ilk olarak high sec 0.5 altina inmek gerekiyor ki concord napiyon lan burda diye kafana binmesin (belli istisnalar var bunuda yeni baslayanlarin yapmasi zor oldugundan direk geciyorum).
Low sec 0.4 0.1 buralarda gate gunlar vardir bunlar npc ye aittir bunlarin yaptigi Dps i tanklayacak ayni zamanda da karsinizdaki playeri patlataca bilecek geminiz varsa yada mission yapan mining yapan insanlari bulabilirseniz olmadi istasyonlari camp yapabiliyosaniz yapilacak pvp dir.
0.0 da hic bir kural yoktur.Eger siz sisteme gidiginizde sistemde bulunanlarlar blue (+) standingde deilseniz hedefsinizdir.
Oyunda pvp yapmak istiyorum diyosaniz ve bunu solo yada yeni baslamis 2 3 kisi yapacaz inadindaysaniz en az 1 cruiser varsa 1 battlecruiser geminiz olmalidir 3 tane frigate bisey patlatmaniz cok zordur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
viktormarkin said:

ya da 8-10 tane rifter alıp T1 fitleyip hepsini insurlayarak faction war a girersiniz ki, bu en etkili ve en ucuz yoldur diyebilirim.

budur.

rifter için gereken butun skilleri max'la. Small autocannon spec dahil.

FW ye katil, orda hem solo hemde gang pvpyi ogrenirsin. Faction missionlariyla da para kazanirsin. Yeterince paran ve deneyimin oldugunda assaultship skill'ini 5 lersin ve jaguar uçarsin.

Dikkat etmen gereken en onemli sey, sadece uçmak istedigin gemi için olan skillere konsantre olup, bir geminin skillerini etkili bisekilde train etmeden baska skillere geçmemen.

FW de destroyerler de oldukça kullaniliyor, dolayisiyla trasher da uçabilirsin ama bence hedefin minmattar assault frig (Jaguar) olmali. Bu gemiyle yapabiliceklerine bikaç ornek:

Jaguar vs sabre, stabber, manticore
Jaguar vs dramiel (oldugunde 60% shield deydim)
jaguar vs sabre
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...