Napoleon Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2004 Europa Universalis I-II, Hearts of Iron ve Victoria'dan sonra, Paradox 1066-1452 arasında geçen Crusader Kings oyununu piyasaya sürdü. Artık psikopos, kont veya dük olarak başlayabileceğimiz gibi direk kral olarak ta oyuna başlayabiliyoruz. Kuracağımız hanedan evlilikleri ile de büyük bir hanedan yaratmaya ve sağlam bir devlet kurmaya çalışıyoruz. Bilmem benden başka oynayan var mı çünkü oyunun çıktığından pek kimsenin haberi yok. Bu arada tipik bir Paradox geleneği olarak oyunu yükledikten sonra sitesine girerek patch çekmeyi unutmayın :).[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır. Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 yukarıda dursun da gimli görsün.. :-p ilk fırsatta temin edeceğim ben de ancak save'lerin eu2'ye aktarılabilmesi olayı eu2 kadar basit mi endişesine yolaçtı bende. victoria'dan sonra eu2 çok detaysız geliyor bana.. (zaten öyleydi şimdi hepten)[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napoleon Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Gimli'ye haber verdim abi zaten. Bu arada Crusader Kings Europa'dan ve Victoria'dan daha basit, çünkü üç adet ana faktör var oyunu belirleyen: Piety, Prestige, Gold. Zaten Victoria'dan daha karışık bir oyun yapılır mı bilmiyorum. Ama oyunun asıl güzel yönü bir hanedan kurmak. Mesela ben yaptığım sapıkça bir komployu anlatayım: Fransa Kralı'nın kardeşi ile kızımı evlendirdim. Sonra suikastçı yollayarak Fransa Kralı'nın erkek çocuklarını öldürttüm. Bu sayede kraldan sonra kardeşi olan benim damat tahta geçti. O ölünce de torunum tahta geçmiş oldu. Mesela bir başka komplo da oyunda annemi öldürtmemdi. Babam ölünce annem gitmiş başka bir kontla evlenmişti. Sonra da bu adamdan gitti bir erkek çocuk doğurdu. Beni de hanedanımın geleceği korkusu sardı. Mecburen bir daha çocuk doğurmasın diye annemi ve üvey kardeşimi öldürttüm. Nasıl ama?[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır. Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 burada Victoria'yı öve öve bitiremediniz; eminim süfer bi oyundur da, ben kasıp bilmemnerden oyunu bulup başladığımda, afedersiniz bi b*k anlamadım:) döne döne Hearts of Iron'u bitirmekten kafayı vermiş bi arkadaşın önüne attım, kuzeniyle yediler, hala da yiyolar. Olan benim cüzdana oldu:) Demem o ki bu bahsettiğin oyun Victoria'dan hakkaten de basitse, tam istediğim türe yakın demektir ve ben bu oyunu alırım:) yine binbir hevesle alıp fransız gibi bakmak istemiyorum oyuna[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 ben de victoria'yı aldığımda bir bütün akşam tek birşey anlamadan baktım oyuna, öylece seyrettim vaktin geçmesini. sonra orasını burası kurcalamaya başladım ertesi akşam, üçüncü akşam oynayabilecek kadar öğrenmiştim.. :) şüpphesiz bugüne kadar gördüğüm öğrenmesi en zor oyun çünkü tutorial'ı yok ve arayüzü karışık sayılır doğrusu, tabii müthiş detaylı aynı zamanda..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 victoria süfer oyundu fazla hırs yapmadan belçika ile oynamak lazım ben ilk oyunumda belçika ile birinci oldum ve I. Cihan harbinde alamanlara karşı tek savaşan devlet oldum, 2.000.000 kişiyşle yaptığım sladırım dahala hatırımda eu ne kadar detaysız olsa da gelmiş geçmiş en gerçekci stratejidir crusader kings i işte arkadaşalr oynarsa oynarım ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2004 ahah ... siz forumlarda yazdınız gaz oldum ... gittim aldım victoria yı ... kurdum ... 2 saat bakıştık manasız manasız (ben arada caktırmadan NWN nin shortcut ınada bakıyodum ama victoria uyanmadı duruma) ... sonra bir an victoria nın bos bir anını yakaladım kapatım oyunu biraz debeleniyodu uninstall ederekte son darbeyi vurdum ... bu muhabbetler yine hortlayınca cd sini aradım kolaydaymıs buldum ... bakısıyoz aramızda bi elektrik olursa mesaj atarım ...[signature][hline]Kucuk insanların büyük gölgeleri oldugu ülkelerde ... Güneş batmak üzeredir ... Vampire Hunter D Godanilyum potanslarını komplex parametric impulsatorler le guclendırelım ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 siz yine 2-3 saat ya da bikaç gece dayanmışınız ben toplasan 1 saat dayanmamışımdır:) Hearts of Iron müptelası bi arkadaşıma verdim hemen kurcaladılar deli kuzaniyle beraber:) çatır çatır oynuyolar. Crusader kings te aynı motoru falan mı kullanıyo? arabirim zormu? tutorial var mı? ona göre alacam birazcan okuldayım şu an çıkışta alırım hemen yolumun üstünde 2 tane bilgisayarcı var:)(gelmiştir heralde)[signature][hline]Roken brengt u en anderen rondom u ernstige achade toe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
behran Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 merak ettim bak[signature][hline]Engineers motto; If it doesn't fit, force it. If it breaks it needed replacing anyway. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fab Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 sam hep bak senin başının altından çıkıyor bunlar, millete merak ettiriyorsunuz sonra üzülüyor herkes. mesela ben.. :([signature][hline]mesela beş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2004 valla ben ayrıntı manyağı bir insan olduğumdan victoria gibi ayrıntıyı abartmış oyunlara hasta oluyorum. hele ki ayrıntı sözkonusu olan oyun stratejiyse daha bir güzel. kaldı ki ben prospektüs okumadan aleti kullanmaya başlamayan manyak biriyim, siz her zaman için teeddütle yaklaşabilirsiniz önerdiğim ama hiç bilmediğiniz oyunlara.. :) mesela eu2 bana çok detaysız geliyordu, victoria tam bana göre geldi ki eu2 bile komplike geliyor çoğu kişiye.. ekleme: hearts of iron bu ikisinin arası, en son oynadığım oyun o olduğundan onunla daha ilgiliyim şu aralar. bir de vicky'nin yeni yamasını bekliyorum, ekonominin ebesini şeyeden buglar var son yamasıyla beraber gelen..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price.. [Bu mesaj Sam tarafından 06 Mayıs 2004 01:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2004 eu2 nin komplike gelmesinin sebebi detaylar değil , detayların tanıdık olmaması, oyunun işleyişini öğrenmek zaman alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 ruya gibi bişi delisi+müptelası oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2004 Oturdum oynadım biraz. Ama çok az oynadım itiraf etmem lazım. Tutmadım pek. Grafikler ve ses efektleri iğrendirdi hatta ilk defa. Bi de biraz yüzeysel geldi. Çok da kurcalamadı maslında. daha araştrmak lazım[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 EU da ki birbirlerine mızrak ile vurmaya (!) çalışan figür yerine daha bi haraketli+heyecanlı+kanlı(edebi olarak ne yazık ki) figürler gelmiş. Coat of Arms ların ise eski/kalitesiz/çözünürlüksüz(aman allahım) görünüşü karanlık çağ havası yaratmış. Ama yine de kalitelisinden çizselerdi daha mı hoş olurdu bilemiyorum. Sesler yine Eu serilerinden daha güzel, (özellikel savaşlarda ki skirmish/flank phase leri felan) Bir tek ana ülke yönetim mönüsüne girince (valla ne isism vereceğimi bulamadım) gelen *damn* sesi iğrenç, hatta bazen beni o mönüye girmekten vazcaydırıyor. Müzikler daha iyi mi kötü mü tartışılır ama bu sefer "orjinal". Yani bla bla senfonisi almamışlar; değişik bişiler yapalım demişler. Keza Bi süre sonra kafa ütülüyor. (tabii bu bi süre 6 saat falan ehe :) ) Şahsen; atası Eu üzerine çok şey katıp, 0rh+ tadında birşeyler almadan almadan bırakmış. Belki tutorial yok ama pop-up mönüler sayesinde alışmanız bi 20-30dk nızı alıyor. Eu dan daha detaylı+gerçekci bir teknoloji olayı söz konusu. Ama teknolojileri ne hızla çıkardığınızı/etkenleri göremiyorsunuz. keza ağacın(teknoloji) en büyüyk eksiği. Şöyle bir durum var ki ürettiğiniz teknolojiler yayılıyor. sonuçta nasa da çip üretmiyorsunuz ki yaptığınız şey bi "kı" ; bi "lıç" (kılıç :) Sadece belli bir süre sadece siz de oluyor o teknoloji. Nasıl yayıldığı /hangi etkenlerin söz konusu olduğunu yine bilinmiyor. yayılması mantıklı ama etkenlerin bilinmemesi en büyük eksiklerinden... Savaşlar çok değişmiş, öncelikler artık 60.000 kişiyle 1.000 kişiye yenilmiyorsunuz. her ne kadar yıllar 1000 küsür olsada, mücizeler yok bu sefer. ( Civ oynarken settler'a karşı batttleship kaybetmenin verdiği o büyük hazzı tadmamızı istemiş olamalılar ki Eu da böyle bir güzellik vardı. Belli ki bu güzelliği (!) crusader kings de koymayı unutmuşlar.) Neyse asıl değişim orada değil. Artık emrinizde (eu da ki Inf Cav yerine) (1-knight 2-light cavalry 3-heavy Inf 4-Light Inf 5-Pikemen 6-archer) olmak üzere 6 çeşit ünite var. Ama üretimlerine dirke olarak müdale edemiyorsunuz. (bir paradox klasiği. Koccaman bi düğüm misal her şey birbirini biraz tetikliyor) Misal: Savaş alanını şovalyelerimle dümdüz ederim (ben misal ehe ) diyorsanız, soyluların gücünü arttırmak durumundasınız. Siz soyluları desteklerseniz ordunuzda ki şovalyelerin sayısı artacak, yerine hafif piyadeler azalacaktır. Ama soylular pek vergi vermekten yana olmadıklarından bu sizin aylık gelirinize eksi haneler olarak yansıyacaktır. Bunun gibi seçimler size kalmış. artık savaşlarda ki phase ler artırılmış durumda (eu sa sadece 2 tane idi fire+shock) Bu da yine unitelerinizle alakalı. Bazı phaselerde bazı üniteler daha etkili. Mesela orduların birbine yaklaştığı an (sanırım advance) phase in de okçular ön planda. gibi gibi. baka bi yenilik ise: Artık yılarca nam-ı duyduğumuz bizans entrikaları misal olaylara girişebiliyoruz. mesela benim kralım 2 kardeşti. Başta olan kardeş pek bir parlak kral değildi. keza oğulları da kendisine çekmişti. (yanılmıyorsam böyle bir olay söz konusu mesela siz savaş konusunda yetenekli bir kralsanız, bu yetenek oğlunuza biraz geçiyor) şansa bakın ki benim kral hastalığa kapıldıktan 3 ay sonra tüm oğulları ölmüştü :). aslında kızları vardı ama koyduğum bir kanunla kadınların ülke yönetime karışmamasını buyurmuştum (püf, tamam suustum bi de öle bi yenilik var diyebilirim) tahta geçirmeyi planladiğim Lothan ı yüksek askeri yeteneklerinden dolayı 6 yaşında askeri okula yollamıştım. 15 yaşında brandenburg a yeniden ayak bastığında ise askeri bir deha idi. (martial 14 :) ) gibi gibi yine... başka... şu an için aklıma gelenelr bunlar. Oyunu ilk kez oynayacaklara Bradenburg u tavsiye ederim. Hem alman krallığının koruması altında olduğu için güvenli. hem de sınırda olduğu için heyecanlı. İlk yapacağız iş Etrafınızda ki ufak alman kabilelerini toplamak. Ama asla Alman Kraliyetiye üye bir kontluğa ya da düklüğe saldırmayın. Tek başlarına olan Ülkeleri altınızda toplayın. İsterseniz Rusya taraflarına doğru genişleyebilirisiniz. Kimse sizi durduramayacaktır. Çünkü karşınızda ki kabilelerin nerdeyse hepsi parça parça. Ve nerdeyse hepsi başka dine mensup olduğundan saldırmak için bir nedene ihitiyacınız olmuyor. Kendinize yeterince Güvendiğiniz (yaklaşık bir 2000-3000 kii toplayabildiğinizde) mecklenburg kabilesine saldırmak akıllıca olur. Oralar çok zengin topraklar ama dikkat edin Alman Kralliyeti sizin fazla da büyümenize göz yummayacaktır. Tüm Kontlukları kendiniz yönetmeye çalışmayın. En fazla 3-4 kontluk siz de bulunsun. Kalanlarını vassal-ınız yapın. Şahsen ben de Almanya Krallığı bi ara (20-30) çalkantılı bir dönem yaşadı. Çoğu kontluk Bağımıszlığı ilan etti. Ben de O aralar Kraliyettten ayrıldım. İnsanın kendi bayrağı gibisi yok :) iyi oyunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napoleon Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Apulia Düklüğü -yani İtalya'nın topuğu- de başlamak için sağlamdır. Sicilya müslümanların elinde olduğundan buraları aldığınız takdirde teknolojik gelişmeniz çok hızlanacaktır. Üstelik Sicilya ve Malta'yı aldıktan sonra kendinizi Napoli Kralı ilan edebilirsiniz. Kardeşiniz Campania Dükü olarak oyuna başlıyor, eğer yeğeninizin başına bir "kaza" gelirse, kardeşiniz öldükten sonra toprakları size kalacaktır. Bir de pietynizi yüksek tutup, Toskana Düşesini öldürtürseniz Papalığın kontrolünü ele geçiriyorsunuz. Oldukça hoş oluyor.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır. Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 hanın gölgesi kardeşim feci canımızı çektirdin şimdi, hemen almak gerek.. :) bu arada benim eleştirdiğim, sc'ci mantığın savunduğu sadece inf&cav sistemini iyice geride bırakmış olduğu için de paradox'u tebrik ediyorum..[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 adamların oyununlarını geliştiriyor ehe zati gaza gelin diye yazdım sonra döndüm ben gaza gelmişim devam ettim oynamaya :) Böyle gidere fnaller yatcak hoş statikten 91 almışım ama :) Bu arada bora yawf bişi sorcam bu crusade olayına nasıl giriliyor benim crusade expectations dan dolayı piety dibe vurduda Ne bilim ben bi türlü italyanlara alışamıyorum. ama taktikleri takdir ettim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napoleon Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 İş taktikte bitiyor zaten Efe. Crusade için de Papa'nın sefer açmasını bekleyeceksin, ondan sonra paganlarla savaşacaksın.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır. Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 oyunu install ediyom 2-3 saat kasacam ... yine anlamazsam kufur edecem :) ona gore ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Dinamik Emotional Logical Uber Combatant Insane Attracatıve Natural ... [Bu mesaj The_Delucian tarafından 11 Mayıs 2004 00:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 said: Napoleon, 11 Mayıs 2004 00:41 tarihinde demiş ki: İş taktikte bitiyor zaten Efe. Crusade için de Papa'nın sefer açmasını bekleyeceksin, ondan sonra paganlarla savaşacaksın. yani sadece saldırsam oluyor mu ? Herhangi bir pagan kabilesi olur mu ? Crusade ne zaman bitiyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 10, 2004 said: The_Delucian, 11 Mayıs 2004 00:51 tarihinde demiş ki: oyunu install ediyom 2-3 saat kasacam ... yine anlamazsam kufur edecem :) ona gore ... tek ihityacın sabır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napoleon Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Daha hiç Crusade bitirmedim ama sen paganlara saldırdığında pietyin yükselmeye başlıyordu. Crusade'i de zannedersem Papa bitiriyor başarı durumuna göre. Bu arada Crusade'e kralını yollarsan, crusader traiti kazanıyor.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır. Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 tamam da paganlara saldırınca piety nin yükselmesiyle crusade arasında bir bağlantı yok ki ? Ben tüm litvuanyayı kendi kralım (brilliant strategist martial 24) ile birleştirdim ama yine de crusade expectations inmedi (hatta durmadan artıyor) Ben crusade e nasıl katılacağım ? Nasıl oluyor yani ? Dün bir musliman devletine saldırmayı denedim olmadı diye hatırlıyorum ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 11, 2004 para bu kadar yavas mı gelıyo ... pespese 6 kızım oldu sonra 1 oglan ... oglan 9 yasındayken ben öldüm ... yeni oyun yeni şans ...[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ... Dinamik Emotional Logical Uber Combatant Insane Attracatıve Natural ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar