di Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Selam, Bilen bilir, epeyce vakit kaybettigim ve yarida biraktigim bir universite maceram vardi. Sonrasi AOF ile devam etti fakat ben 29 yasini doldurmadan bitecek gibi gorunmuyor. Askerligime yetismeyecek yani. Hani olur da bir sekilde gec cagirirlar diye sinavlara girip bitirmeye kasiyorum fakat bugun "Yasin 29'u gecip bakaya durumuna dustugunde sonradan bitirdigin universitenin sana faydasi olmuyor, her sekilde uzun donem yapiyorsun" seklinde bir duyum aldim. Askerlik subesini de aradim ama yetisemedim, cikmis adamlar. Bilgisi olan varsa beni bilgilendirmesini rica ediyorum zira duruma gore ya ders calismaya devam edecegim ya da islerime devam edecegim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 32 olmamışmıydı bu yaş olayı? Eğer lisans mezuniyetin yoksa evet uzun dönem yapıyorsun ancak bu uzun dönem içersinde lisans mezuniyetini alırsan askerliğin kısalıyor. Benim kuzenim askerdeyken aöf bitirmişti 7. ay da terhis olmuş uzun dönem yaparken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 32 olayini hic duymadim. Nedir acep ? Link falan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mahidevran Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 okuyom ben yaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 yakalanmadığın sürece bişi olmaz bakaya iken, sen ders çalış ve diplomayı şubeye verince kabul ederler kısa dönemini. zaten son seneyse izin veriyolar 1 sene daha genelde, bizim arkadaş sormaya gitmişti ve memur ben seni görmedim hadi fıy demişti lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 kural olarak 29son. ama yan çizilebiliyor. biraz göze batmamaya ve şansa bağlı. adli bi olaya karışırsan da polise adresin geçerse o dönemde evine polisten kağıt alırsın. gel konuşalım diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 kaçak göçek de olsa okulu bitirdiysen bitirmişsindir, senin bitirdiğin okulu saymıyoruz diyemezler. öbür türlü olsa, "ibine gelip yakalasaydın o zaman" deme hakkın doğar. kaldı ki 30 lu yaşlarının sonlarında kısa dönem yapan adamlar biliyorum. yasal hiç bir şekilde o yaşa kadar askeri dodgelayamazsın benim bildiğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 35'e kadar master doktora falan uzuyor olması lazım. onun dışında adreste yok, bulunamadı vs. ama işte dikkatli olup radara girmemek gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 O adresinde yok olayi mumkun degil zira SSK'li calisanim. Elleriyle koymus gibi buluyorlar direkt. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 bu askerlik ne izdirap ya, ben de yoklama kacagi olmusum eylulde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 15 ay yaaaylalar yaylalarrrr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Yapayim kurtulayim da diyemiyorsun, 15 ay anasini satayim dile kolay! Hani 15 ay ortadan kayboldugumu dusunuyorum da. Ciddi ciddi ne kurdugum duzen kalir ne bir sey. Bildigim seyler de ya unutulmus ya tedavulden kalkmis olur. Bir de bambaska bir insan olarak donecegim gidince zira karakterimi -iyi kotu bilinmez- etkileyecegi muhakkak. O dakkadan sonra senelerimi gecirdigim, esim olan kisiyle iki yabanci gibi takilacagiz uzun sure. Her turlu kotu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 bizim bi arkadaş 15 ay askerlik yapacaıgna kötü yola düş daha iyi der hep dogru haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Askerden kaçma cezasıda değişti. GBT'de yakalanırsan hapis yerine para cezası veriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Ben de yoklama kaçağı olmuşum, GATA'ya gitmedim diye, (başlatmıştım işlemleri) Haftabaşı halledip Aralık'a aldıracağım celbi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 gidip kilo al muaf ol kurtul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 30unda alıyorlar kaçarı yok diye biliyorum. Kiloylada çürük falan olmuyorsun geçiniz efendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Olm nerden tanıyon beni de obez olduğumu biliyorsun ya x( Limitin 2 3 üstündeyim bu aralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 askerlik boya göre kilo limitini nereden öğreniriz? boşu boşuna bir sene erteleme yemeyelim de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Kilonuz boyunuzun kusurati + 30 ya da daha fazla ise askere alinmiyorsunuz fakat her tarti ayni tartmiyor ve her bunye ayni degil. Adamlar "biz bunu eritiriz oldurmeden" diye kestirirlerse gozlerine curuk raporu vermiyorlar. Bir de ayni kontrolu birer sene arayla toplamda uc kere yapiyorlar. Uc sene o kiloda kalmayi goze almalisiniz ki 3 sene sonunda zaten omurganizda rahatsizlik olacagi garanti o kilo ile. Bu arada nadir de olsa 2. yoklama sonunda "tamam senden adam olmaz al sana curuk raporu" deyip gonderebiliyorlar kilo konusunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 amacım çürük çıkmak değil, ancak ağustosta bi sene erteleme yemektense aralıtka zayıflar kendim giderim daha iyi diye dedim. dasaaa kızacak şimdi, morbid obez düşmanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 morbid obezin tek düşmanı kalp krizi, şeker, böbreklerin iflası, karaciğer yetmezliği, yüksek kolestrol, yüksek tansiyon, aritmi, damar tıkanıklığı ve sosyal yalnızlık değil miydi abi? e ben yokum bu tek düşmanın içinde.. sağlık olsun diyeceğim ama o imkansız sanki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 arkadaşıma çürük raporu verdiler mesela daha yeni yaşı da 20 filandı galiba o kadar da abartı bişeyi yoktu bence time de dayarlar çürüğü :( dizi filan sakat değil miydi? bi de parmak kestik mi kodlama becerisi %17 azalır belki ama 15 ayda kendini %23 oranında geliştirip o sürede %6 oranında kar saglıyabilir bir de yabancı kökenli arkadaşlar için anlatalım arkadaşıma çürük raporu verdiler mesela daha yeni yaşı da 20 filandı galiba o kadar da abartı bişeyi yoktu bence time de dayarlar çürüğü :( dizi filan sakat değil miydi? bi de parmak kestik mi kodlama becerisi 17% azalır belki ama 15 ayda kendini 23% oranında geliştirip o sürede 6% oranında kar saglıyabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 di said: Bu arada nadir de olsa 2. yoklama sonunda "tamam senden adam olmaz al sana curuk raporu" deyip gonderebiliyorlar kilo konusunda. 2. seferde dilekçe yazıp kurula çıkmak istediğini bildirirsen mecburen seni kurula çıkartıyorlar ve kilon fazla ise kurulda çürüğe çıkıyorsun. yani o adamların değil senin elinde olan bir konu ama bunu genelde fazla kimseye söylemeyip 5 sene(3 değil) git gel yaptırıyorlar. yakın zamanda değişiklik olmadıysa mevzuat bu şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 ilk dediginden hicbir sey anlamadim. post girmis araya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar