Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

27 Mayıs

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Estel_Anorien said:

@liberal malesef o dediğin de pek mümkün değil. verimli sonuç vereceğinin de garantisi yok. neticede yök'ün başındaki adam da okumuş. pöröförösö yersen.

Garantisi olmasa da böyle leş bi duruma gelmez/gelemz Türkiye.

öyle böyle universite okumuş adam kısmen de olsa kritik düşünebilir(diye umuyorum). Ha dediğin doğru tabi hayatında kağıda 2 cizik atıp benim Türkiye üzerindeki bulgularım bunlardır diyen adamlar profesör de olabiliyor
Sosyal ağlarda paylaş

%47'nin bu yönetimi desteklediği bir ülkede halk iradesinden söz edilemez. Halk dediğin nedir, insandır. İnsan dediğin ne? Mesela AKP'ye oy verip ama Erdoğan isminden başka bir şey bilmeyen varlıktır. Kömürünü alır demek ki iyi düşüncesini kapılır, zaten geçim derdinde olan bu insan için siyaset bundan ibaret ibarettir.

Bu cumhuriyet yüzbinlerce şehidin kanıyla kuruldu. Yıkmak için yine kan dökülür. Öyle halk iradesi ile şeriat filan gelemez, ülke bölünemez.

Toz pembe insanlardan nefret ediyorum.

O kadar universal olduğunu iddia eden varsa gitsin ABD'ye yıpratmasın kendini burada.

Yanlız orada da insan muamelesi görmeyince hiç şaşırmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bazı cevap yazanların düştüğü çok büyük yanlış var,halk şu anda istiyor diye laiklik var değilmi yada demokrasi ? peki yarın gerçekten bu halkın %80 i laikliği istemiyoruz kardeşim diye referandum gibi bir oylamada oy verse ne olacak? laikliğin garantisi olan ,%90 evet oyu veren halkın çocuklarının olduğu şanlı ordumuz halka müdahelemi edecek? bunu merak ediyorum,bence sorulması gereken soru şu bu ülkede demokrasimi öncelikli laiklikmi işi buraya kadar getirtiyor bazıları,bu bence çok tehlikeli bir durum yani,ayağına kurşun sıkmayla eşanlamlı
Sosyal ağlarda paylaş

DeathWarrioR said:

Bu cumhuriyet yüzbinlerce şehidin kanıyla kuruldu. Yıkmak için yine kan dökülür. Öyle halk iradesi ile şeriat filan gelemez, ülke bölünemez.

I. Dünya Savaşı'nda ve Kurtuluş Savaşı'nda askerlerimizin Cumhuriyet'i kuracaz diye mi savaştığını canını malını ortaya koyduğunu sanıyorsun? Hepsi vatanı savunmak, gevur çizmesine çiğnetmemek için atıldı ileriye alla alla nidalarıyla ve canlarını verdiler.

Cumhuriyet fikri falan hiçbirinin zerre aklında yoktu, ne askerin ne subayın.

Cumhuriyet ülke bağımsızlığını kazandıktan sonra en ideal yönetim biçimi olduğu için Atatürk ve arkadaşlarınca seçilmiş yönetim türüdür. İlk yıllarında konjektür gereği tek partili olarak yarı-faşist bir halde devam etmiş sonraları çok partili olunca ise halk DP'yi başa getirmiştir.

Bir insanın ne derece oy verme kabiliyetine sahip olduğunu gösterecek/ölçecek bir yöntem veya cihaz yoktur. Bu yüzden vergisini veren/askerliğini yapan herkes eşittir, halktır. Ve halk ne derse o olur.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

İlk yıllarında konjektür gereği tek partili olarak yarı-faşist bir halde devam etmiş sonraları çok partili olunca ise halk DP'yi başa getirmiştir.

Bir insanın ne derece oy verme kabiliyetine sahip olduğunu gösterecek/ölçecek bir yöntem veya cihaz yoktur. Bu yüzden vergisini veren/askerliğini yapan herkes eşittir, halktır. Ve halk ne derse o olur.

Yarı faşist ne lan. Milleti faşistlikte suçlamak ne kolay olmuş yahu. Milliyetci mi? faşist. Güç onda mı? faşist. Kısmi otokrasiydi o faşist değil. faşist bambaşka bişey abi siz bayağı yanlış anlamışsınız.

"Bu yüzden vergisini veren/askerliğini yapan herkes eşittir, halktır." hmm. kime göre?

edit: ha bu arada Atatürk'ün tüm elindeki yetkilere rağmen demokrasi çabalarını göz ardı etmemek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

darbe sistemik darbe degildiki millet rejim bekcisi gak guk demis, bi gurup kucuk rutbeli subay gaza gelip darbe yapiyor, genelkurmay baskanini bile parmaklarinda oynatiyorlar

cemal gursel burda alkislanmasi gereken isi yapmistir, anayasa calismalari ve aflar filan onun eseridir, dabeyi yapan subaylarin zaten demokrasiye gwcme gibi bi derdide yoktu ki 12 mart surecinde TSK icindeki bu surtusmeleri ve surgunleri gordu turkiyee

ole asker sandiginiz gibi blok halinde hariket edip "haydi darbe yapip yonetimi alalim aksiyon olur" degil, gercekten rejimi dusunende var, bunu bahane edip yonetime coreklenmek istiyende

ha "demokrasinin yildizi" mendereste recep bey gibi bi adamda, kendisi secildigi surece demokratti sadece ve zaten ayni kafadaki inonu chp sinin yaptigi yasalardan nemalandi, amaci bugunle ayniydi tamamen

denetlenmiyecek, suresiz yetkileri sinirsiz iktidar

bi ulkede secimlerin olmasi demokrasiyi veya iktidarin balans mekanizmasi oldugunu gostermez bize, tam bagimsiz yargi, guclu ve omurgali STK lar, sedikalar, bagimsiz basin

ama en onemlisi
yasama yargi ve yurytmenin ayrilmasi

bugun turkiyede yasama ile yargi direk olarak yurutmenin elinde, rejim bekcileri degil aksine menderesin varisi demirel, demokrasi yildizi ozal, ile recep efendinin eseri bu

27 mayis bu ulkeye EN demokratik anayasayi getirdi, darbecilerin senatoya gelmesi ve sanato yetkileri duzenlenseydi cok daha mukemmel olucakti ama secilmisler yurutmeyi beceremedi

demirelin dedigi gibi iste bol geldi demokrasi lol, demokrasi bol geldi diyerek secilen tek adam heralde

bu anayasa yapilsin diye calisanlar diktatoru indirdigi icin demokrasi dusmani, onun icine edip bugunki yamali ucubeye getirenler demokrasi yildizi

buda turkiyenin ozetidir
Sosyal ağlarda paylaş

Sözü arkasından anlayıp laf çaktığını sanan ergenler mesajlarımı alıntı yapmasın.

Şeriat sistemi bu vatanı yok olma raddesine getirmiştir. Ve vatanın kurtarılmasına bağlı olarak mevcut bağımsızlığın korunması açısından cumhuriyet kurulmuştur. Halk ülkenin bağımsızlığı, geleceği için savaşmıştır ve buna gölge düşürecek her hareket şehit olan onca insana hakarettir. Halk ne isterse olacak diye bir şey yok, isterse halkın %90'ı şeriat istesin, referandumla şeriat gelmez. Çatlayın şimdi hahaha.

Halk iradesi imiş, vallaha güldürdünüz.
Sosyal ağlarda paylaş

27 mayıs darbesi dünyanın en çapulcu darbelerinden olup (bkz. semih cumhuriyeti) şaşırtıcı derecede iyi bir anayasa ile sonuçlanmıştır. o resimdeki herif de bık bık konuşmuş da şuanın AKPsinden bile kötüydü demokrasi konusunda herif bıraksan ben sezar olucam diyecek kıvama gelmişti anladığım kadarıyla. ne üniversitenin ne medyanın düşünce özgürlüğü kalmış ne değiştirilmedik yasa bırakılmış bi de milletin iradesi diye bık bık ötmeseymiş bari.
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

asılması doğru değil ama darbe doğruydu

Polyushka said:

Demokrasinin sınırları olmak zorundadır,

ama hiçbir zaman idam olmamalı

katılıyorum ama şunu düşünmeniz lazım. son ecevit döneminde kaldırılmıştı idam. o zamana kadar bir sürü suçlu-masum kişi çatır çatır idama yollanmıştı. idama karşı olanların sesi yeni yeni duyulmaya başladı ve ecevit dönemindeki hükümette apo yakalanması sırasında kaldırılmıştı. ab uyum yasaları sayesinde oldu.

şimdi "idam tü kaka" diyorsunuz ama 27 mayıs'ta idam sıradan bir olaydı, diğer devletlerde de olağan bir hadiseydi.
sadece adnan menderes'e zararı olmuş bir ceza değildi yani.

"Tatar Ramazan" said:

Darbe de asılmaları da hatalıdır, ufak Afrika ülkesi mi lan burası?

darbe bir ordunun kritik zamanlarda yönetimi eline alıp tek başına karar vermesi açısından faydalı bir şey bence.
ancak ordunun iyi eğitimli ve halka bağlı olması lazım. yani öyle blackwater gibi devlet ve halktan kopuk timlerin darbe yapmasının faydadan çok zararı olur.

siyasi partiler birbirleriyle uğraşmaktan halka bakmaya vakit ayıramıyor.
ancak askerler bizim eğittiğimiz, halkın arasından çıkan kişiler. belirli ilkeler doğrultusunda yetiştiriliyor ve buna göre hareket ediyorlar.

geçmiş yıllarda halkın darbeleri desteklemesinin arkasındaki en önemli faktör buydu.
tamam, şimdi darbe karşıtlığı trend oldu, darbe karşıtlığı yaparak "modern" gözükmüş oluyoruz.
ancak geçmiş hakkında konuşurken, geçmişteki yaşanan bir takım olayları da ele almak lazım.

öte yandan, darbe yapan ordunun -gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra- kısa sürede yönetimi geri siyasilere vermesi lazım. 1 seneden fazla kalan ordu diktatörleşiyor çünkü.
demokrasiden bahsediyorsak, herhangi bir tek parti iktidarı ve herhangi bir askeri hükümet boyunduruğu altında kalmamalı halk.

said:
Halk sevmiş adamları kardeşim, büyük çoğunlukla başa getirmiş sen ne akla hizmet karışıyosun yok öyle olmaz siz anlamıyonuz böyle olacak diye.

halk hitler'i de sevdi, halk kaddafi'yi de sevdi. bu bir bahane midir?

http://www.youtube.com/watch?v=6GcUutnU2gk

shebr shebr = inch by inch
beit beit  = home by home
dar dar = house by house
zenga zenga = lane by lane
ila al-amam = to forward
thawra = revolution
maee el-malayeen = I have milions (ppl)
dakkat saat al amal = time for work
dakkat saat al zahaf = time for march
dakkat saat al intesaar = time for victory

said:
Asker adam ülke yönetmekten ne anlar

fail cümle olmuş bu.
askeri akademide okuyan ve geniş konularda özel eğitim alan bir adam anlamayacak da,
yan mahalledeki muhallebici mi anlayacak,
he mi?

ha bi de mustafa kemal atatürk'ü tek kalemde silip atmışsın.

said:
10 senede bir periyodik darbeler yaptılar ve her seferinde 30 sene geriye gittik demokraside, istikrarda, ekonomik güvenilirlikte. Darbe yapmak ezikliktir, halkın kararına yetememezliktir.

geriye gitmemizin sebepleri askeri darbeler değildi yalnız, yetersiz, yetemez, ezik başbakanlardı.

12 eylül sırasında hükümette başbakanlık yapan kişi, yeterli olsaydı da halkın güvenliğini sağlasaydı, sağ-sol savaşlarının büyümesini engelleseydi, kenan evren'in darbe yapması bahanelerinin yollarını açmasaydı...

"Tatar Ramazan" said:

Halkın ezici çoğunluğu İslam Cumhuriyeti kuracam derse onu da kurabilir tabii ki, yahu ülke dediğin şey insanlardan halktan oluşmuyor mu sonuçta.
Açıkcası ben ateist biri olarak, halkın çoğunluğu isterse uyarım o yeni devlet şekline, napayım yani benim oyum oy da çoğunluğun oyu çöp mü?
Aha son Ortadoğu devrimleri hep İslamcı halk tarafından baştaki diktatörlere karşı yapıldı ve tüm dünyaca kabul gördü, çünkü halk öyle istedi.

çoğunlukçu demokrasiyle çoğulcu demokrasinin farklarını araştırmanı istiyorum.
senin savunduğun çoğunlukçu demokrasinin dikta rejimlerinden farkı yok.

ha bi de "halkın çoğunluğu ne isterse o olur kardeşim" diyorsun da, o yıllarda halkın çoğunluğu menderes'in iktidardan alınmasını istemişti. o zaman 27 mayıs'ı da haklı sayman lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

Bone, Atatürk'ü bi kalemde silmek falan ne haddime, onun 100 yılda bir gelen bi dahi olduğunu yabancı liderler bile kabullendi zamanında. Kesinlikle bir laf etmişliğim yok artı çok severim kendisini herkes gibi.
Onun zamanında ülke ancak o şekilde yönetilirdi zaten ve o da halkı için en iyilerini istedi yaptı. O arada çok partiye geçiş olsaydı veya farklı bir her kafadan ses çıksaydı, bi birlik sağlanamazdı ülkede.

Ama böyle dağdaki çoban anlamaz ben anlarım lakırdıları çok saçma geliyor.
Zira onun senden daha vatansever olup olmadığını nereden bilecen, "oy verebilitesi" diye bi ölçüm paremetresi yok ki olamaz ki.
Sosyal ağlarda paylaş

12 eylul nato dabesine ve our boys a hic girneyelim

27 mayis anayasasinin icine eden ideoloji partileri gidip MILLI CEPHE diye hukumet kurarsa karsi taraf tabiki kudurur, solcular asilirken ulkuculer kollanip yurt disina kaciriliyorsa tabiki adamlar daha radikal islere girisirki kanli 1 mayis filan var

daha oncede yazdim 12 eylul nato tarafindan yunananistan vetosu kaldirilsin diye yaptirildi, yargiliyamazlarda cunki bugun bakan olan adamlara kadar corap sokugu gibi gelir gerisi, 12 mart surecinde ordu icindeki solcular milli demokratik devrimcilerle beraber tasfiye edildikten sonra savunma doktrini degisti cunki, elimde belgede var o zamanki kobferanslardan, ruslar isgal ederse ne ideoloji ne etnik milliyetcilik kurtarir, anca islamla bu kadar insan kenetlenebilir cunki %99 musluman kagitta diye yazmis adamlar, kenan evren o kafa ile elde kuran gezdi reaperdan indoctrination yemis gibi

sonuc

nurtopu gibi akboylariniz oldu, zaten kadroya bakin ecevit hukumetlerini saymassak 1950 den beri ayni kafa yonetiyor ulkeyi
Sosyal ağlarda paylaş

Asker ülkeyi mi yönetebilir konusu hep bir çıkmazdır basitçe ifade edelim:

Ortadaki sorun şu ülkeyi ortaya canını koymuş adam mı yönetecek yoksa ortaya parasını koymuş ülke yönetimini yatırım aracı gören tüccarlar mı yönetecek? Birisi ortaya canını birisi ortaya sadece parasını koyuyor. Yönetim kimde olmalı? Hangisi daha değerli?
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
şöyle açıklayayım. bugün bir kadına kime oy vereceksiniz dediğinizde, çocuğun adını ne koyacaksınız diye sorduğunuzda, hayati herhangi bir kararı ile ilgili bir fikir istediğinizde "ben bilmem beyim bilir" diyebiliyor.

ve bu ülkede kadın hakları var!!

HA-Dİ-BE!!

erkek olsan da karar veremiyorsun aslında.

aşiret var, ağa var,
ağa gidiyor, senin yerine oy kullanıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=vhYFpz4uSWU
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...