Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2500 TL 'ye piyasa da mı çalışırsınız yoksa Kendi işiniz?

noddle

Öne çıkan mesajlar

throine said:

BabacumMostors said:

LED işi iyi de philips cree ve siemens distribütörleri ihalelerde diğer firmalara neredeyse hiç şans bırakmıyorlar

Genel aydınlatma ledlerden bahsetmiyorum. Bildiğin tabela billboard işi. Kobiler çok rağbet gösteriyor şu sıralar. Baskı devre + PIC ile halledilebilecek işler. Böyle kayan yazılar falan dikkat çekici yaratıcı şeyleri çok istiyorlar. :d

ha ok doğru valla eheh bizim mahallenin çiğ köftecisi bile ledli tabela yaptırttı geçende
Sosyal ağlarda paylaş

di'nin dediklerine katılıyorum kendi işin konusunda.

ben de benzer birim durum yaşıyorum, geçen sene mezun oldum bir yurt dışına gittim geldim 2 aya da askere gidiyorum bu arada da babamın yanında çalışıyorum...

Kendi işinin çok büyük avantajları var ama milyon dolarlar kazanmıyorsan çektiğin sıkıntıya strese değmez diye düşünüyorum.

Maaşlı çalşırken 5.30 da sıkıntılarını geride bırakır çıkarsın çoğu zaman, ama kendi işinde 7/24 diken üzerindesin. İşleri dağıtmaya başlasan bile bütün kontrolü elinde tutmak zorundasın.

Benim babam 62 yaşında, sabah 8.30 akşam 8-9-10 çalışıyor. Eve gidip yemeğini yiyip televizyonun karşısında uyuyor. Bir tek haftasonları "kısmen" rahat, o da kafasını işlerden kurtarabilirse. Hatta hafta sonları bile telefon geliyor bazen müşterilerden, bir ihtimal de müşterilere iş bağlamaya gidiliyor çünkü hafta içi kimsenin vakti yok, sözleşmeler için hafta sonları tercih ediliyor.

Bunun yanında bankalar, krediler, vergiler, işçilerin sorunları, maaşlar, araçların mazotları vs.

Mali müşavirin gelir pat diye onlarca milyar "piyango" ödeme koyar. İşlerin biraz düşüş yaşar bankalar kredi limitlerini düşürür. İş alırsın, teminat mektubu limitin dolmuştur mektup verip peşinatını alamazsın banka banka teminat mektubu ararsın. Bunlar dönemsel şeyler, ama serbest iş yapan herkesin mutlaka yaşadığı olaylar. Herşey mükemmelmiş gibi, işçilerin sırtından bıçaklamak için her fırsatı kollar, en ufak açığında bölge çalışma tepene biner iliğini sömürür, daha neler neler...

Askerden dönünce ciddi ciddi maaşlı çalışmayı düşünüyorum. Bu kadar şeyi para için çekemem gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar selam

iki sene önce gaming ağarlıklı bir internet kafe açtım. linkini de gezelim görelim kısmına yazmıştım. Dediğiniz herşey doğru. aileme vakit ayıramıyorum. kazancımın büyük bir bölümü devlete gidiyor. sosyal olarak 0 landım. kız arkadaşıma yeteri kadar vakit ayıramadığımdan ilişkilerimde çok kötü durumda. Aşırı fazla çalışmak zorunda kalıyorum.

eğer kendi işinizi kuracaksanız inanılmaz bir sabır ve azim kazanmış olmanız gerek. bu yüzdende bence bir süre piyasada çalışıp ortamı tanıyın. daha sonra o azim ve sabır olayında zorluk çekeceğinizi sanmam. 20 yaşımda açsaydım bu işi eminim yürütemezdim ama 26 yaşında açtığım için herşeye çok daha farklı bir açıdan bakıyorum. çünkü aradan geçen 6 sene çalışmadığım iş girmediğim ortam kalmadı ve paranın ne kadar zor kazanılan birşey olduğunu ve ticaretin nasıl zor şartlarda yapıldığını anladım. şimdi bütün tecrübelerimi kullanıyorum ve bu inanılmaz bir şekilde işe yarıyor.

bu şartlar altında size tek bir şey söyleyebilirim. günde 5-6 saat belki uyuyorum. sosyal manada şimdilik batık durumdayım ama 2 sene içinde ciromu %328 arttırdım. bunlarda bunun bedeli tabiki. Herşeye rağmen çok mutluyum.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam bana göre bir konu.
2500 TL aylık kazanç demek, vergisiyle birlikte 4000 TL bürüt kar demektir. 4000TL bürüt kar yılda yaklaşık 48000 TL yapar. Firmanın vergi öncesi karını yıllık yaklaşık 50k olması demek bu. Birkaç anormal sektör dışında (bilişim, inşaat, gayrimenkul vs.) Operasyonel kar oranları ortalama %10 ile %20 arasıdır. Çok başarılısın ve çok çalışkansın, %20 kar ile çalışıyorsun. Yıllık 250k ciro yapman gerekir. Sıfır sermaye ile işe başladığını var sayarsak yaklaşık 5 yıl + 1 yılda faiz için çalışacaksın demektir bu. (50k*5=250k + Faiz) İşlerini 250k ciro seviyesine çıkarmak için de en azından 1-2 sene geçireceksin. Sonuç olarak 7-8 seneden önce şirketini para kazanır hale getirmen imkansız. Ki bu 8 sene boyunca hiç işine yatırım yapmadığını var sayarsak.
Sonuç:
20'li yaşların başında isen ve iyi bir eğitimin ve birikimin var ise (babadan ordan burdan sermaye vs) 30'lu yaşların başında kendi işinden para kazanır hale geleceksin. Ben 8-10 sene köpek gibi çalışırım kendi kendimin patronu olurum, bu esnada da günde 5-6 saat uyurum ve sosyal hayatım sıfırın altında olsa da olur, diyebiliyorsan kendi işine başla.
Yok ben üniversite mezunuyum, yukarıda yazılanları ilk okuyuşumda anlamadım bile diyorsan CV doldurmaya başla.
Kendi işini yapan bir dost.
Sosyal ağlarda paylaş

2500 ile çalışıp kariyer başka iş opisyonları elde edebiliceksem çalışırdım ama elektro mekanik sektöründe olabiri olarak bizim sektör bu tarz düşünce ile çok sömürülen insanlar oldu.

Kendi işin ile sen zengin olursun,dürüt çalışırsan işini takip edip ve bitirirsen kazanırsı ama kolay olmadığını belirtmek isterim.Yukarıda dediğim şeyler ve riskleri göze almam dersen kendi içini kur.Çalışkan kıvrak ve konuşmadan önce 2 3sn düşününen bir yapın varsa zaten ne yapman gerektiğini biliyorsundur.

Medozada başka bir pencereden bakıp yazmış katılıyorum bazı dediklerine.Home troller zıplamasın pek anne baba evinde kalıp bırbırlar pek komik geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Piyasanin su gunku kosullarinda kesinlikle kurumsal bir firmada yada kamuda maasla calismak en iyisi. Kendi isini kurmak onu rayina sokmak, piyasada isim yapmak vs... bu surec en az 3 yil. 3 yil sonunda geldigin yere ve kazandigin paraya bakip kafani taslara vurmanda cok yuksek bir ihtimal. 2500 tl iyi para bence kurumsal bir firmada daha iyi pozisyonlara gelmeye cabalamak en iyi cozum olur. Yazdiklarimin tamamini tecrube ettim ve su an kafami duvarlara vuruyorum :X
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...