Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2500 TL 'ye piyasa da mı çalışırsınız yoksa Kendi işiniz?

noddle

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar slm,

2500 TL ye piyasa da çalışan biri mi olmayı tercih edersiniz yoksa belli bir yerden sonra risk alıp kendi işinizi mi kurarsınız?
Kendi işyerini açmanın çok büyük sorumlulukları var: çok fazla çalışıyorsun, çok stresli, milletin ekmek parası senin elinden çıkıyo ve devamlı kafada para hesabı yapıyorsun, belki ailene yeterince vakit ayıramayacaksın ve kimseye güvenemediğin için hep işin başındasın izin alma olayı fln yok, gece yatarken bile para hesabı fln yapıyosun, çünkü o şirketi döndürebilmek için parayı da döndürebilmek lazım.

Evet fikirlerinizi bekliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Karinin yaklasik olarak yarisi devlete gideceginden, 2500 lira kazanirkenki hayatini ayni sekilde idame ettirebilmek icin su andakinin iki katini kazanmak zorundasin. Odemelerini zamaninda alabilmek zorundasin ve bire ikiye degil, uce bese hatta ona bolunmen gerek.

Eleman calistirmak istersen kazanman gereken para maasinin 3-4 misli oluyor en az.

Ozellikle bilisim sektorunde is bulmak hic dert degil fakat o isleri zamaninda yetistirmek/yetistirecek guvenilir elemani bulmak ve is sonrasi parani almak coook buyuk dert.

Acip kapattigim sirket oldugundan gayet rahat sekilde soyleyebiliyorum bunlari.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar eğer ne şirketi açacağımı söylersem, olmaz tabi ki :) Ayrıca benim de kafamda henüz şekillenmiş bir iş yok :)

Şu kadarını söyleyeyim, 1 yıllık tecrübe sahibi makina mühendisiyim. Üretim üzerine bir iş olmasını istiyorum. Yüksek lisans yapıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

aileden gelen bir yüzek gelir durumu varsa ve batıracak akdar para ayırıyorsan kendi işinşi kur dene

yok öyle bir durumum diyorsan uzun süre piyasada çalışmalı, tevcrübe kaanmalı ve fırsatları yerinde inceleyerek tutacağına inandığın bir işe girmelisin

yoksa kağıt üstünde bardakta mısır da iyi bir yatırım
Sosyal ağlarda paylaş

Oce4n said:

kendi iş = sermaye.

paran varsa her türlü kendi işini açarsın. en iyi gelir ticaret filan zaten. de para olmadıktan sonra ne açıyon.

kendi işin != ticaret
tabi kafadaki ticaret tanımına bağlı ama bu tanıma bağlı olarak bi yerde çalışmak da ticaret olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

noddle said:

Arkadaşlar eğer ne şirketi açacağımı söylersem, olmaz tabi ki :) Ayrıca benim de kafamda henüz şekillenmiş bir iş yok :)

Şu kadarını söyleyeyim, 1 yıllık tecrübe sahibi makina mühendisiyim. Üretim üzerine bir iş olmasını istiyorum. Yüksek lisans yapıyorum.

eğer aldığın eğitimle bir iş kurmayı düşünüyorsan git çalış 3-5 sene.. sonra tekrar düşünürsün iş kursam mı diye

ne şirketi açacağını söylemesen de sektörü söyleyebilirsin. proje danışmanlığı falan yapabilirsin mesela, kendi işini kurabilirsin öyle bir şey için. ama şu halde iş alman baya zor olur, ilk başlarda kazanamazsın vs. önce düzgün bir yere girip sağlam tecrübe edinmen lazım ki bu alanda iş bulmakta zorlancağını düşünmüyorum master falan da yaptıysan. (tabi iş beğenmezsen, orası ayrı)
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

LED işi iyi de philips cree ve siemens distribütörleri ihalelerde diğer firmalara neredeyse hiç şans bırakmıyorlar

Genel aydınlatma ledlerden bahsetmiyorum. Bildiğin tabela billboard işi. Kobiler çok rağbet gösteriyor şu sıralar. Baskı devre + PIC ile halledilebilecek işler. Böyle kayan yazılar falan dikkat çekici yaratıcı şeyleri çok istiyorlar. :d
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...