Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Müslüman olan Avustralyalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Eskiden insanlar dini birbirlerinin gözüne bu kadar sokmazdı. Yobazlık aldı başını yürüdü iyice... Bu yüzden bu ülkede kalmak isteyenlerin sayısı gitmek isteyenlerin sayısının 5te biri...
Mesaj tarihi:
said:
Religion is like a penis. It’s fine to have one. It’s fine to be proud of it. But please don’t whip it out in public and start waving it around, and please don’t try to shove it down my children’s throats.
Mesaj tarihi:
Napolyonn said:

müslümanlık düşünce değil zaten bir inanış ayrıca ailelerin kendi kültürlerini çocuklarına yansıtmalarına yanlış demişsin bende bunun seni pek etkilemediğimi söyleyince başka bir konu açtın. kaldı ki türkiyede hiçbir siyasi parti inanç üstünden siyaset yapmıyor bu bir takım grupların siyasi rant elde etmek için halka verdikleri boş bi kuruntu.

Müslümanlık sana göre bir inanış abi, ben kendi adıma söyledim zaten düşünce diye. Zamanla evrilmiş ideoloji olarak al yani.

Ben etkilemediğini söyledim zaten, ama dincilerin yaptıkları beni dolaylı yoldan hayatımı etkiliyor anlatabildim mi? Ha bak sen etkilenmemişsin onlar da istese etkilenmezdi deme bana. Malum %99 pek etkilenmemiş gibi durmuyor. Ayrıca kültürünü yansıtacaksın elbet, ama somut ve empoze etmeden.

Bu arada türkiyede hiçbir siyasi parti inanç üstünden siyaset yapmamış demişsin. Farklı dünyalarda yaşıyoruz.
Mesaj tarihi:
Yoo gayet tartışılması gereken bişey bence.
Niye burdayızdan daha büyük soru mu var lan bunu tartışmicaz neyi tartışıcaz?

AGA GASSARAY NE GOL ATTI YA.
Mesaj tarihi:
abi dini tartışmıyoruz ki zaten. dinin getiri götürü ve etkilerini tartışıyoruz bir nevi. zaten topik de o tür topik. müslüman olan avusturalyalı.

böyle söyleyince komik oldu lan, allah diyen aslan gibi sdfsd
Mesaj tarihi:
Pasta said:

Yoo gayet tartışılması gereken bişey bence.
Niye burdayızdan daha büyük soru mu var lan bunu tartışmicaz neyi tartışıcaz?

AGA GASSARAY NE GOL ATTI YA.

ne zaman
Mesaj tarihi:
ya etkisi metkisi sonuçta inananın "bak işte inanmak lazım şu şu yüzden" ve inanmayanın "ya bırak ne inanması allasen" demesinden öteye geçmiyo bu topikler. o yüzden bence anlamsız.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...