Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüksek Lisans Mülakat

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar şimdi ben yüksek lisans yapmak istiyorum.Bİ de alanım olmayan(kendim kimya müh.) endüstri müh. yüksek lisans istiyorum bilimsel hazırlık sınıfı okuyup.Mülakatlarda ne soruyorlar neler sorarlar?Biraz aydınlatalım insanları istedim.Özellikle interdisciplinary ya da kendi bölümü dışında yüksek lisans yapmak isteyenlere bi fayda olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Kafalarına göre, bana bir şey sormamışlardı mesela. Sohbet ettik.

Matematik mühendisi arkadaş da kabul aldı ona baya sormuşlardı bölümle alakalı. Ama o da tatmin edici cevap verince bilimsel hazırlık okutdılar.

İTÜ'de de bizim marmara iktisattan giden iki arkadaşım var, bir tanesine yardırmışlar abuk subuk, diğerine bir şey sormamışlar yine. İkisi de kabul aldı; ilkinin ortalaması 97, ikincinin 85 şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

Yüksek lisans başvurularını okulların ilgili enstitülerinin sitelerinden takip edeceksiniz; başvurular açıldığında orada yazacak, siz de gerekli evrakla gideceksiniz.

Lisansı olmayan bir çok yüksek lisans bölümü var, başvuracağın dalla ilgili de genel bir bilgin vardır elbet, onlar üzerine biraz araştırma yapacaksın, ilgili konulara falan göz atacaksın. Hatta abartıp bir sene önce girmiş insanlara da soracaksın, sonrası performansına kalmış. Kendine güvendiğini farkettirirsen zaten soru da sormayabilirler tek tek alıyorlarsa mülakata.

Gözünüzde çok büyütmeyin, öyle 100'lerce kişi başvurmuyor, bazen hatta kontenjan bile dolmuyor. Ben rağbet gören bir bölüme başvurmama rağmen 17 kişilik kontenjana 38 kişi başvurmuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sanat tarihinden mezun olup, taşınabilir kültür varlıkları koruma ve onarım bölümü'nde yüksek lisans yapmaya karar verdim. Mülakatta lisans hocalarım hakkında muhabbet ettik, şöyle bir üstün körü transkriptime baktılar ve bir tek Osmanlıca'ma takıldılar. (5 dönem boyunca F, 6. dönem A1 olduğundan) Ona da direkt "Derslere girince geçildiğini 5 dönemde ancak idrak ettim" dedim, güldüler.

Bir de bilimsel hazırlık okuma zorunluluğundan dolayı kimya ve geometri ile aramın nasıl olduğunu sordular. Daha da başka soru gelmedi, götürdüğüm dosyaya ve mektubuma bile bakmadılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...