RamsesII Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2011 Arkadaşlar şimdi ben yüksek lisans yapmak istiyorum.Bİ de alanım olmayan(kendim kimya müh.) endüstri müh. yüksek lisans istiyorum bilimsel hazırlık sınıfı okuyup.Mülakatlarda ne soruyorlar neler sorarlar?Biraz aydınlatalım insanları istedim.Özellikle interdisciplinary ya da kendi bölümü dışında yüksek lisans yapmak isteyenlere bi fayda olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2011 Kafalarına göre, bana bir şey sormamışlardı mesela. Sohbet ettik. Matematik mühendisi arkadaş da kabul aldı ona baya sormuşlardı bölümle alakalı. Ama o da tatmin edici cevap verince bilimsel hazırlık okutdılar. İTÜ'de de bizim marmara iktisattan giden iki arkadaşım var, bir tanesine yardırmışlar abuk subuk, diğerine bir şey sormamışlar yine. İkisi de kabul aldı; ilkinin ortalaması 97, ikincinin 85 şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2011 ha yani şansa biraz diyosun herşey.Benim ortalamadan falan sıkıntım var ya.ortalama mezun olunca filan 2.35 civarı işte...Alesede girdim kaç gelir bilmiyorum 85 i filan görürüm diye düşünüyorum.Daha önceki alesten 80 almıştım.Min. 80 de alesim var yani :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 ben de aynı durumdayım ya siyaset bilimi ve kamu yönetiminden mezun oluyorum bu sene, iktisat masterına başvurucam aynı üniversitede. niyet mektubu yazmam lazım ama ne yazsam ne desem bi türlü bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 patilerden de yardım gelmiyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 vallahi bende başvurucam ama daha nasıl başvurucam onu bile bilmiyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Medikal fizik, radyasyon onkolojisi dallarına master başvurusu yapıcağım bende. Fakat bu bölümlerin lisansları yok. Haliyle farklı branşlardan adam alıyorlar. Mülakatta nasıl sorular gelecek hiç bilemiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Yüksek lisans başvurularını okulların ilgili enstitülerinin sitelerinden takip edeceksiniz; başvurular açıldığında orada yazacak, siz de gerekli evrakla gideceksiniz. Lisansı olmayan bir çok yüksek lisans bölümü var, başvuracağın dalla ilgili de genel bir bilgin vardır elbet, onlar üzerine biraz araştırma yapacaksın, ilgili konulara falan göz atacaksın. Hatta abartıp bir sene önce girmiş insanlara da soracaksın, sonrası performansına kalmış. Kendine güvendiğini farkettirirsen zaten soru da sormayabilirler tek tek alıyorlarsa mülakata. Gözünüzde çok büyütmeyin, öyle 100'lerce kişi başvurmuyor, bazen hatta kontenjan bile dolmuyor. Ben rağbet gören bir bölüme başvurmama rağmen 17 kişilik kontenjana 38 kişi başvurmuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2011 sağolasın deadwol yeminlen içime su değil köpük sıktın ateşi dindirdin :) oh rahat olayım biraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasti Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2011 Ben sanat tarihinden mezun olup, taşınabilir kültür varlıkları koruma ve onarım bölümü'nde yüksek lisans yapmaya karar verdim. Mülakatta lisans hocalarım hakkında muhabbet ettik, şöyle bir üstün körü transkriptime baktılar ve bir tek Osmanlıca'ma takıldılar. (5 dönem boyunca F, 6. dönem A1 olduğundan) Ona da direkt "Derslere girince geçildiğini 5 dönemde ancak idrak ettim" dedim, güldüler. Bir de bilimsel hazırlık okuma zorunluluğundan dolayı kimya ve geometri ile aramın nasıl olduğunu sordular. Daha da başka soru gelmedi, götürdüğüm dosyaya ve mektubuma bile bakmadılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 arkadaşlar bu boğaziçinin Fuel and Energy Technologies adı altında bir programı var,ona başvurdumda mülakatına gidicem.Daha önceden oraya başvurmuş ya da bir tanıdığı olan var mı?Yardımcı olursanız çok sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2011 ben hocaların hepsini tanıyorum kehkehkeh. paralı bölüm o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 fizban biliyorum paralı,o parayı vericem zaten bilerek gidiyorum.Bİraz yardımcı olur musun bana fizbancım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 kaç papel yıllık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 kredi başına 550 tl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 kaç kredi yıllık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 30 kredi abi total, 3 dönemde bitiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun diye sordular. yapmayın ya yine bu soru mu, her yerde bu yeter artık falan dedim. hem şaşırdılar hem güldüler sonra "sormak durumundayız yapacak bir şey yok." dediler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 o soruya başka ne yanıt veriyorsunuz allaşkına? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 abi orada hakikaten ne demeli,yani çok üst düzeyde bişey söyleyip idealist havası mı çizmeli yoksa mütevazi mi davranmalı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar