Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2011-2012 Sezonu Genel Tartışma

Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

O zaman anlıyacağın şekilde yazayım. Kısa olduğu için tam anlaşılmicak ama olsun. Bence 1 şampiyonluk yada bank asyada oynamak yada CL'ye gidememek geçici sorun. Yada kötü oynayıp 34 tane sıkıcı maçtan sonraki şampiyonlukta geçici bişey. Ama ileriye yönelik adımlar doğru transfer politikası altyapıdan oyunculara güvenip oynatmak hala alt yapıda olan oyuncualra cesaret vermek "aa bak Aykut onu oynattıysa ilerde bizede şans doğabilir". Yada takımını izlerken seyir zevkinin yüksek olması. Asıl önemli olan bunlar. Benim beklentim budur. Ve bu konuda Aykut'u büyük bir şans olarak görüyorum.

Malesef bu ülkedeki taraftarlar rengi farketmez, çoğu zaman görüyoruz ki geçici başarı olsun gerisine önem vermiyorlar. E yönetimlerde taraftara uzun süre karşı koyamaz. Taraftar sabırlı olmadıkça her türlü aynı döngü devam etmiş oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

ahah Holy :D

buddha: ya tabii ki her zaman öyle olcak diye bir kural yok da Alex'e teknik direktör olarak bel bağlamamak lazım onu diyorum sadece. İstatistikler ortada :P yoksa Alex efsane bi teknik direktör de olabilir ama onu sağlayacak disiplin yeteneğini falan göremiyorum ben onda. Mülayim adam Alex :)

Abi ben Aykut ve Hagi diyorsun sandım. Alex'i bilemem abi ilerde görecez onu. Ben Aykut'tan bahsediyordum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Buddha said:

O zaman anlıyacağın şekilde yazayım. Kısa olduğu için tam anlaşılmicak ama olsun. Bence 1 şampiyonluk yada bank asyada oynamak yada CL'ye gidememek geçici sorun. Yada kötü oynayıp 34 tane sıkıcı maçtan sonraki şampiyonlukta geçici bişey. Ama ileriye yönelik adımlar doğru transfer politikası altyapıdan oyunculara güvenip oynatmak hala alt yapıda olan oyuncualra cesaret vermek "aa bak Aykut onu oynattıysa ilerde bizede şans doğabilir". Yada takımını izlerken seyir zevkinin yüksek olması. Asıl önemli olan bunlar. Benim beklentim budur. Ve bu konuda Aykut'u büyük bir şans olarak görüyorum.

Malesef bu ülkedeki taraftarlar rengi farketmez, çoğu zaman görüyoruz ki geçici başarı olsun gerisine önem vermiyorlar. E yönetimlerde taraftara uzun süre karşı koyamaz. Taraftar sabırlı olmadıkça her türlü aynı döngü devam etmiş oluyor.

nasıl yanlış bir tespit ya.10 sene öncesingen gelen bir tespit

artık kimse geçici başarı istemiyor.galatasaray 10 sene önce aldı en buyuk başarısını.ee sonra noldu.taraftarın suçu mu.kaç senedir başarı yok bişi yok.tam tersi taraftarlar cok sabırlı.bu yönetimleri ve yönetim tarzlarına çok bile katlanıyoruz.

yemiyoruz artık abidik gubidik transferleri.adnangiller sıtayla transferler misal

bundna önceli gs transferleri.inamoto gibileri yıldız diye getirme transferlerini, fenerin 1-2 büyük yıldız getirip göz boyayıp başarısız olma zamanları geçti

millet cukkasını doldurucak diye asıl yazık olan taraftar vallahi.iyi topcular gönderilir en kötüler gelir.hep bişi eksik yapılır.hagi gelir 5 milyon avro stancuya verir.

altyapı kaçmıyor.ztn altyapıdan komple 11 adam cıkarmak hayal.

1-2 adam cıksa fazla bile.ama türk altyapısının baya avrupalıların eline bırakılması lazım komple.en baştan disiplin vs dayıcaklar

hayal yani seninki.aykut öyle yapar böyle yapar.kimler yapmadı aykut mu yapıcak.

şu takımlara iyi transfer yapsalar yeter.altyapıdan ne çıkarsa kardır fazala bişi beklemmek lzm

ha aykutun fener ömrüde kısadır.zor zaman atlatılınca gider muhtemelen

en iyidir denilen gs altyapısından 10 senede cıkan tek adam ardayken.aydını falan saymıyorum.o ismi can olan nesil vardı onlarda kayboldu.emre colaktan falanda bi cacık olmaz

fener altyapısı mı iş yapıcak.kaç tane adam cıkmış fener altyapısından sfs

ayruca emin olun taraftarlar 2 senede bir sarp gibileri izliceğine 5 sene 15 yaşında cocukları izlemeye razı
Sosyal ağlarda paylaş

Altyapıdan sen oyuncuya şans vermezsen nasıl o oyuncular gelişecek? Ben altyapıda olsam baksam ki bir arkadaşım a takıma çağrılmış hatta oynatılmış deli gibi çalışırdım demek bu ülkede de altyapıya hala önem var diye.

Altyapıya hiç önem verme bırak eskisi gibi kalsın hala günübirlik başarı için yıllık transferlere bak. Ondan sonra futbolumuz gelişsin.

Hiçbişey değişmeden nasıl oluyorda değişmiş farzediyorsun anlamış değilim.

Son 10 yılda milli takımın haline bak enazından. Eğer gerçekten bişeyler değişseydi milli takım bu halde olmazdı. Yada kaç tane Avrupa'ya adam gönderebiliyoruz? Bir Arda gitti birde Gökhan gitsin. Başka? Koskoca lig 2 oyuncu. Ortada yani hatta son 10 yıldan öncesinde daha çok futbolcu cıkıyormuş. Dahada kötüye gitmişiz. Herşey ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben olsam diye bişi yok.sen altyapıda bir futbolcu değilsin

daha ne şans verilcek abi adamlara

batuhan az mı şans buldu.aydın az mı şans buldu şu takımda ya.emre colak az mı şans buldu.daha suan aklıma gelmeyen bir sürü adam oynadı gencecik.yetemedi hiç biri.bi kere fizik yok adamlarda.hepsi birer messi fizikli.ama messi yeteneği olmayınca işe yaramıyor sdf

daha öncede yazdım.türk altyapısından futbolcu cıkmak zorunda değil.formalite icabı tutsunlar arada süper yetenek cıkarsa ztn kendini belli eder

yabancı sınırını kaldırcan.zihniyet farkı.her ülke alt yapısı topcu basmıyor.türkiyede iyi değil işte bu konuda zorlamanın anlamı yok

altyapı olayı hayal geliyor.o yuzden mantıklı iş dogru transfer

ama sarp gibiler yeirne keşke altyapıdakileri oynatsalar.

yabancı sınırını kaldırıp 10 tane ortaya karışık genc cocuklar getirsen en dandiği 20 yaşında bile bikaç milyon euroya gider dsfs

he ya wot döşedik ama dayanamadım sdf

genç sabri var mesela.adam 10 senede 1 gram gelişmedi
Sosyal ağlarda paylaş

Alyapı neden hayal abi? Zaten hayal diyoruz 2 tane oyuncu çekiyoruz başarısız oldu diye hemen ya salla altyapıyı diyoruz. Yine söylediğime geliyor günü birlik başarı.

Evet işte taraftar ileriye yönelik adımları gereksiz buluyor. Hemen altyapıdan gelen adam süper olsun istiyor. Herşey hemen olsun. Bu yüzdendir ki ülke futbolu bir yerlere varamıyor. İş taraftarın zihniyetinde bitiyor. Acayip sabırsız bizim taraftar. Senin verdiğin örnekler bile bunu kanıtlar nitelikte.
Sosyal ağlarda paylaş

e abi gram gelişmeyen adam 5 sene sonra bir anda mı gelişicek

alakası yok.bu adamlar ztn genç milli takım vs bir sürü maç yapıyorlar

arda çok oynadı diye mi arda oldu

hyr ilk günden beri belli etti kendini.geldiği nokta ortada o bile kendini çok geliştirmiş değil

sabri örneğini verdim işte

adam 10 sene şans buldu hala buluyor.ayrıca altyapıda yeteneklerin harcandıgına inanmıyor.hani altyapıda yetenekler var oynatmıyorlar çürüyor gidiyor

altyapıda öyle adam olsa emin ol kadroya girer affetmezler

aahhaha nilep.evet neden her takım ajax gibi olamıyor o zaman ya.cok kolaydı anasını satim

bi tane sert adam getir.hop herkez birer messi.cok köklü degişiklik lzm.bu yuzden hayal.en mantıklısı gavur topcu almak

olay net yabancı sınırıdır başka bişi değil

kalktıgı gün türk futbolu level atlıcak
Sosyal ağlarda paylaş

Köklü değişiklik lazım da altyapıyı toptan silmek senin mantığın. Yabancı sınırlamasını kaldırmak yerine onlara harcayacağın milyonlarla altyapıya adam gibi hocalar tutup yabancı, ciddi yatırım yapsan bak Ajax gibi oluyo musun? Bu ülke pek çok ülkeye göre çok daha fazla sayıda yetenekli genç çıkartıyor. Ama iyi eğitilmiyorlar. u14 u15 u17 vs. gibi takımların her 2-3 turnuvada bir ilk üçe girmesi yeterli bir gösterge. Sen yabancı topçuya para vereceğine yabancı hocaya ver, çok daha faydalı olursun Türk futboluna hem de kendin kar edersin gençleri yetiştirip satarak
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Barça'ya bak bir zahmet genç oyuncular her fırsatta sahada. Öyle u17 milli takım maçlarıyla olmuyor. Eğer senin dediğin gibiyse bu oyunculara sabredip şans veren takımlar neden altyapıdan süper oyuncular çıkarabiliyor?

Senin söylediğinin tam tersini yapıyorlar diye mi acaba? Onlarda ya u17de falan oynuor bunlar 1 maç oynatayım kotuyse sallıyayım. Yada altyapıdan biri kötü geldi bunalrın hepsi aynı halttır uğraşmıyayım mı diyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

messi ispanyol mu

barcelona alt yapısından cıktı misal ?

siz olaya türk olarak bakıosunuz işte

250 bin genç türk futbolcu varsa altyapıda misal sadece 3 büyüklerde oynayabilcek kapasiteye gelen 2-3 adam olmuyor

ülke altyapıları sadece kendi neslinden adam cıkarmıyor işte fark orda

adam altyapıdan brezilyalı cıkarıyor ganalı cıkarıyor

bu da yabancı sınırı kalkarsa olur.yani hem türk gencinice kırbaçlıcaktır

yani tamamen türk gencine umut bağlayıp başına hoca koymak falan bişi degiştirmez.ne hocalr geldi gitti.enteresan bi fikir değil

adamlar 50 ülkeden topcu getiriyor deniyor eğitiyor ailesini alıyor getiriyor vs

ne kadar geniş bi pencere

bizde kendi içimizden sadece cıkarm peşindeyiz sdfs
Sosyal ağlarda paylaş

Red çok yanlış düşünüyosun be abi :D yabancı sınırı kalktı zaten. Doldur brezilyalı gençleri altyapıya istiyosan. Oynatacak olursan bi başka yabancının yerine koyarsın. Altyapıya yabancı almana engel yok.

Türk genç takımları hep çok başarılı diyorum, gayet yetenekli adamlar çkıyor diğer ülkelere göre daha bile fazla diyorum. Sen bunlara yatırım yapmak yerine gidip hazır kanıtlamış yabancılara milyonları bayılmayı tercih ediyorsan yanlış düşünüyorsun. Bence tabi :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya abi geç oldu anlamıosunuz herhalde

illa iniesta xavi falan mı yazmam lzm

ki onlar 100 yılda bi çıkar saymıyorum

farklı ülke vatandaşı örneği veriyorum

yani 13 yaşında bi ingiliz geç potansiyel getirilebilmeli.adamalr öyle yapmıyor mu ?

nileğin dediği milyon dolarlar ne alakası var

ispanya 2. lig topcuları bile türklerden daha iyiler.

futbolu seven ülke olmamız bişi degiştirmez.seni beni koy sarp kadar oynamaz mıyız ? 10 antremana bakar

bu da yetnek değil bana göre
Sosyal ağlarda paylaş

Şurdan bir bak istersen kaç tane altyapıdan adam gelmiş;

http://www.camekran.com/content.asp?c_id=862

E abi ben 13 yaşında iyi genç ingiliz getirilmemeli demedim ki. Onuda getirsinler. Ben burda türk ingiliz demedim ki. Altyapı dedim. İsterse arap olsun altyapıda bazı oyuncular ama o altyapıya önem verilsin. Sadece önemde değil Barça'yı örnek verme sebebim bu oyuncuları lig hatta CL maçlarında bile oynatarak pişiriyorlar.

Biz Necipin yerine 35lik aurellioyu oynatıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

E gerirebilirsin engel yok. Getirmelisin de zaten. Ama getirsen nolcak ki? Şu sistemle o çocuğun kariyerini piç edersin :) Bizde ne yetenekler çıkıyor da harcıyoruz, Messi gibi uç örnekler dışında pek çok top class topçu ya da en azından GS FB seviyesindeki topçu, bizim altyapımıza gelmiş olsa harcanır çürür giderdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

buddha abi uyu sen ben ne diyorum sen ne diosun sdfdsfs

illa tek tek ispanyolları saymam mı lazım dedim inatla link vermiş sdffs

Bence sen uyu abi ben ne diyorum sen ne diyorsun. 13 yaşındaki ingiliz genç. İngilizini türkünü tartışıyorsun. Altyapı diyoruz şurda çıkmış 13 yaşında ingiliz gencide alalım diyorsun. Yabancı gençleride altyapıya katalım diyorsun da;

Benim söylediğim şeylerden bunların tersini hangi ara çıkardın. Şuan aynı şeyi bile tartışmıyoruz. Sen kendi kendine anlam çıkarıp bişeyler söylüyorsunda alakası yok ben onların tersini söylemedim hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

türk gencinin parlaması ztn büyük klupte para kazanmaya başlayana kadar abi

o zamana kadar bi problem yok ki.istanbula gelip parayı gören seneye ordusporda bankasyada oynicak duruma düşüyor

bu da zihniyet işte.kaleci ufuk.galatasaraya gelirse kale rahat eder dedik.adam geldi kafa futbol harici herşeyde

batuhan geleceğin santraforu

ferrarimle kırmızı ışıkta durmam

hasan huseyin varmış çok iyimiş banko oynar hikaye.mesele bu ztn

altyapıda bi yere kadar znt gelişiyor bu adamlar.3 buyuklere transfer olan tamam bitti diyor.ben şans bulduklarına inanıyorum.hiç biri kendini gösteremiyor.

ne bilim 35lik kewell gibi fazladan antreman mı yapılıyorlar misal.hyr kapagı atan tamam oldu diyor

bu altyapı falan problemi değil işte ya.hocaylada olmaz.

gavurda bu yok ben bunu savunuyorum.

ben altyapının suan extra birşeye ihtiyacı olmadıgını ve şans bulduklarını savunuyorum.sen şans vermiyorlar sabırsız falan dediğin için

ayrıca ingiliz vs içinde yabancı sınırı kalkmalı diyorum.cunku ortalama avrupalı bir topcu bile en üst düzeye gelmiş türk oyuncusundan daha iyi

bunu inkar mı edicez

emre çolak.neden hala cılız.altyapı sorunu mu bu.git calıs kardeşim.fazla şut çek.kas yap fizik geliştir
Sosyal ağlarda paylaş

Baştan öyle söylesene abi. Senin ilk söylediğinden ben altyapıyı direk silelim anladım.

Senin söylediğine bende katılıyorum. Evet öyle bir zihniyet var. Hatta bu yüzden yabancı sınırı kalkmalı. Niye? Çünkü bir sürü türk oyuncu çok rahat bu sınırdan dolayı. Bana her türlü ihtiyaçları var diye kafa rahat. Yabancı sınırı düşünülenin tam aksine bence türk oyuncuları kötü etkiledi.

Ama şimdi şuda var. Senin takımının zihniyeti beş para etmiyorsa getirdiğin oyuncuda kendini bir b.k sanar o zihniyete kavuşur. Yine klupten kaynaklanıyor o zihniyetin oluşması.

Havaalanında futbolcu karşılıyoruz bu taraftar zhineti değişmedikçe senin bahsettiğin zihniyette değişmeyecek. 13 yaşında ingiliz de getirsen oda o zihniyte ulaşacak. Bunun altyapıdaki oyuncula alakası yok. Taraftar ve klup zihniyeti.

Kaldı ki Barça gibi takımlar daha altyapıdan belli bir kültürle yetiştiriyor oyuncularını. Buda altyapının gelişmesine dahil bir konu. Sonuçta bunlar çocuk genç. Altyapı sadece yetenek geliştirmeye yaramıyorki. Görüldüğü üzere oyuncu her açıdan yetiştiriliyor. Zihniyette dahil. Futbol kültürüde dahil.

Yine altyapıyı nasıl yönettiğimize bağlı bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Red gavurda da o var. İnsan doğasında o var. Sadece oradaki altyapılarda doğru karakter aşılanıyor, çocuklar "adam" ediliyor. Bizde bu yok o yüzden yatırım lazım doğru isimlerle diyorum. Yoksa Türk fetişim yok ama deidğim gibi ingiliz çocuk alıp getirsen burada büyüyecek bir de, bizimkilerin kafayı alacak, GS'ye kapağı atıp yatarım der değişen bir şey olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...