Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bahçeli Kasedi?

Laorx

Öne çıkan mesajlar

OZaman cidden bişey sorucam hayatında harbiden hiç düşünmedin mi ne salakmıs lan bu herifler yok Zeus dagın tepesinde yasıyo yıldırım atıo bilmem ne deyip inanmıslar kafalara bak diye?,

Yada zeusuda geçtim Hristiyanlık hakkında puhaushda tiplere gel Tanrının oglu kutsal ruh bilmem ne takılıyolar diye hiç dalga geçmedinmi.

Geçtiysen ne farkı var bu adamların yaptıgıylsa senin yaptıgının yok geçmedim diyorsanda okey ozaman diyecegim bişey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

inanmıyor diye kimseye birşey denemez,dokunulamaz.
inanıyor diyede, kimsenin inandığı ile dalga geçilemez/hakaret edilemez bana göre.

dahada tartışmaya gerek yok.tamam ben saçmalıyorum abi sizde doğrusunu söylüyorsunuz.fifti fifti.herkes bildiğine devam eder.
TD)Pentagram said:

bak işte böyle adam sonra hak ve özgürlük diye zırvalıyor.Hak ve özgürlük milyarlarca insanın secde ettiği varlıkla dalga geçmek değildir.Sonra birisi tutup sen niye ateistsin diyip ağznı burnunu kırınca gıg edemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

abi dünyada yaşıyoruz.ikiz çocuklar bile aynı şeyleri düşünüp savunamazken, milyarlarca insanın aynı şeye inanıp doğrulamasını niye bekleyim.

birisi için işte hayvan kutsaldır,ötekisi için daha başka bişi bilmiyorum artık ona sığınır.

bir insan için sığındığı bişi ile dalga geçmek yanlıştır.abi.saygı duyuyorum ben bütün dinlere ve inananlarına/inanmayanlara.

@screwy

bu ülkede saçı uzun diye dayak yiyen insanları anımsayarak dedim onu.ateist olana nasıl davranabilir o tarz insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Helal olsun sana o zaman, biz duymuyoruz duymak zorunda da değiliz.

Daha doğrusu bizim için kutsal olmayanla dalga geçmek problem değildir bizim açımızdan, sen kendi kendine rencide oluyorsun amaç seni rencide etmek değil ama. Buradaki farkı anlamak lazım.

Biz Muhammed kurgu eseri yazdı, güç için insanları kullandı kendine imparatorluk kurmaya çalıştı dediğimizde dininize saygısızlık olmuyor. Siz öyle algılıyorsunuz kendi kendinize rencide oluyorsunuz.

Ananem de böyle benim, kendi kendine üzülür durur
Sosyal ağlarda paylaş

senin kime saygı duyduguna falan hic laf edilmedi dikkat edersen yedigin lafların hepsi "ama abi doverlerse de gıg diyemezsin" argumanın uzerine geldi (benim soylediklerimin hepsi o sekilde en azından)..donup de "aslında orda soyledigim yanlıstı cunku birinin birine zarar vermesi ne amacla olursa olsun haklı cıkarılamaz" demek yerine.. sen hala yok abi ben saygı duyuyorum ama dalga gecilmesini de istemiyorum diyip duruyosun..
Sosyal ağlarda paylaş

abi bak sen bir argümanla destekleyerek düşünüyorsun.buna kızma hakkım yok rencide olmam.bu bir düşüncedir bu bir olgudur.adam böyle düşünüyor,demekki gerekçeleri var eyvallah derim geçerim.

ama allahın adının yerine kendi adımı yazdım hahahaah ne kadar komik dimi. olayı ayrı birşey olarak geliyor bana.

@screwy

tamam ozaman özür dilerim öyle demek istemedim.kimsenin inancı nedeniyle dayak yemesi yada müdahaleye uğramasına karşıyım. laf edilmedi değil, edildi. pastanın anısında ' allahın adının yerine kendi adımı yazdım heuhah' yapılmasına tepki gösterdim.bu bir noktada hakarettir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de gayet komik abi sesli güldüm yani görünce, yaratıcı ve cesur bir çalışma olmuş değerli kardeşimizden :D

Onun için Allah kutsal değilse, senin duyduğun kadar saygı duymasını beklemeye hakkın yok. Dalga geçtiğini düşünüyorsan, ayıp ettiğini düşünüyorsan zaten İslam'a göre yapman gereken "onun kendi ayıbı kndi küçüklüğü, cezasını Allah verecektir" diyip önüne bakman yoluna devam etmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:
milyarlarca insan inaniyo, inanmasan da saygi duycaksin. hosumuza gitmeyen birsey soylersen de dayak yersin.

inanmasan da saygı duyacaksın = hoşumuza gitmeyen şey dersen dayak yersin

buna katılmıyorum ben.

karşıdaki insanın inancına sahip olmasan da onun kendi inancına saygı duyacaksın.
duymak zorundasın, çünkü bir sosyal düzen var ve toplum içinde yaşıyorsun.
hani sen müslümansın, gidip hristiyan öldüremezsin, yahudiyi dışlayamazsın, budistle dalga geçemezsin.
onun dini ona, senin dinin sana.

öte yandan, çoğunluğun hoşuna gitmeyen şey söylendirğinde de o kişiyi hırpalamak, dövmek, öldürmek felan da yanlış. insanlar konuşabilmeli, tartışabilmeli, eleştirebilmeli.
aşağılamadan, öldürmeden konuşabilme yeteneğine sahip olabilmeli.

öyle düşünüyorum.

Aluriel said:

TD)Pentagram said:

abi manyakmısınız ya.bir insan için en ulu olabilcek şeyle dalga geçerim,bunun adıda özgürlük denemez.bir başkasının sınırlarına geçmektir bu.inanmayan bir insanda allah ile dalga geçmek için inkar etmez.geçerli sebepleri vardır ondan inanmaz.böyle ergenleri savunmayın abı.

okadarda değil abi.

inanmıyorum allah diye bişeye. bunda da özgürüm. ama zorla din dersi aldırılıyorum. daha açık anlatamam herhalde.

din dersi olayı farklı bir olay.
inanan kişilerle dalga geçmeyi din dersinin zorunlu olmasıyla nasıl bağdaştırdın ki zaten.

Pasta said:

Benim için de patlıcan çok ulu. Yediğini duyarsam ağzını burnunu kırarım.
hadi uza.

bakınız ilk quote altına yazdığım mesajım...
Sosyal ağlarda paylaş

Öff her yeni newbie din ve ahlak dersi vermeye çalışıyor, eğlence çıkıyor arkadaşlara... Ama cidden pentagram, çok geçersiz ve tutarsız argümanların var. Toplumun %90'ı müslüman diye inanmayanları o müslüman insanların değer yargılarına mahkum kılmak ve ona göre davranmaya zorlamak hangi mantık çerçevende tutarlı bulduğunu çözemedim.

Neyse,elalemin şeyinden Bahçeli'yi sorumlu tutmak da ayrı bir düşüncesel meziyet... Yasadışı çekenlerin araştırılmaması bir takım insanların işine geldiğinden dolayı. Ne kadar yıpratsak o kadar iyi mantığındalar. Sırf çekenleri de suçlamak, 16 yaşındaki kızları, o adamdan elde edeceği avanta/atama gibi işler için koynuna giren kadınları en önemlisi de bulunduğu konumundan bu şekilde yararlanan birini de tartışmak da doğal. Ne yani, hırsızın da hiç mi suçu yok?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...