Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

zipzip said:

iyidir sym.hatta baya iyidir.

yok ya bizim yollarda motor sürülmez.çukurlardan düşücem bi gün ama ne zaman bakalım.

sizin iş yerin orda bi çukur var mazgalların biri çökmüş..
yeminlen ayaklarımla durdurum zor o geçen gün.. 3 karışta derinlik var ön tekeri bırakıcaktım içinde
Sosyal ağlarda paylaş

CBR250R'ımın zincir kutusu çatladı veya açıldı galiba. Oldukça yoğun gres yağı her yere akmış. Çalışırken falan tıkır tıkır ses geliyor. Bayram sonrası servise gidecek artık, bayram süresince dinlenecek, umarım garantiden hallederler.

Olay da şöyle oldu, otoyolda düzlükte 150'yle giderken bir anda hız 110'a düştü, öne çöktüm. En iyi frenlemeyi yapsam bu kadar hızlı yavaşlayamazdı. Şok oldum başta ama gaz verince yine hızlanıyor falan, pis benzin denk gelmiştir diye düşünüp biraz daha yavaş hızla devam ettim. Boğaziçi köprüsüne gelince trafik durdu, anca orada motordan acayip bir ses geldiğini fark ettim. Sonrasında da direkt eve geri döndüm :(.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı gün bir arkadaşın başına aynısı gelmiş :S, Çanakkale yolunda ani hızı kesilmiş. Servisin dediğine göre motor kilitlemiş, biraz daha sürmeye devam etse kol çıkarıyormuş, garanti kapsamında motoru değiştirecekler.

Benimkiyle ilgili servis yoğun olduğu için yarına kaldı ama aynı şey söz konusu diye düşünüyorum. Daha önce de forumda görmüştüm, cbrların kusuru galiba bu.

Virajda falan olsa ne olurdu bilemiyorum, şansım varmış.
Sosyal ağlarda paylaş

CBR250R'ların bazılarında yağ yakma problemi var. Owner's Manual'da her 12 bin km'de yağ değişimi yapın ve bakıma sokun denmesine rağmen burdaki servisler her 3 binde yağ değişimi ve 6 binde bakım istiyor. Bu problemi bildiklerinden muhtemelen. Arkadaş de 3 binde bir yağ değiştirmemiş, 4800 km'deyken de yağ azalmış, 400 ml yağ kalmış içinde, o yüzden piston ileri geri hareket ederken sürtünmesinden dolayı kilitlenmiş, motorun parçaları hasar almış.

Bense servisin dediklerine harfiyen uyuyordum, 9 binde yağ değişti, 12 binde de bakıma girecekti, bayram olmasa. İçinde de yeteri kadar yağ olmasına rağmen birşeyler oldu. Yarın ne çıkacak merak içerisindeyim :(.
Sosyal ağlarda paylaş

seigen said:

CBR250R'ların bazılarında yağ yakma problemi var. Owner's Manual'da her 12 bin km'de yağ değişimi yapın ve bakıma sokun denmesine rağmen burdaki servisler her 3 binde yağ değişimi ve 6 binde bakım istiyor. Bu problemi bildiklerinden muhtemelen. Arkadaş de 3 binde bir yağ değiştirmemiş, 4800 km'deyken de yağ azalmış, 400 ml yağ kalmış içinde, o yüzden piston ileri geri hareket ederken sürtünmesinden dolayı kilitlenmiş, motorun parçaları hasar almış.

Bense servisin dediklerine harfiyen uyuyordum, 9 binde yağ değişti, 12 binde de bakıma girecekti, bayram olmasa. İçinde de yeteri kadar yağ olmasına rağmen birşeyler oldu. Yarın ne çıkacak merak içerisindeyim :(.

Yağ yakma bir sorun demek değil her zaman. Motor tasarımı gereği biraz yap yakıyor olabilir. Servis kitapçığı 12bin diyosa 12bin götürmesi lazım ama. Tarif ettiğin şeyi krankın yatak sarmasına benziyo ama bu pistonda diil krankta olur tabi adı üstünde :) Her şekilde affedilebilecek bi kusur değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün servisi arayıp sorduğumda 1 lt yağ çıkmış motordan, yağı azalmış diyorlar. Pazartesi belli olacakmış, Honda Türkiye'den eksper gelecekmiş. Sürüş öncesi sıvıları, lastik ve zinciri her zaman kontrol ediyorum. Yağ seviyesi lower'ın üzerindeydi. 250 km kadar gittim o gün, bu başıma geldi :P.

Yabancı forumlarda da rastladım, yağ azaldığı gibi motor pert oluyormuş, şaka gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yarım litre eksiltmiş demek. Ama yinede bir sorun çkarmaması lazımdı, çok sıkıştımadıynsa tabi.

Bende bugün 2500 bakımına soktum, yağ, yağ filtresi değişdi, hava filtresi temizlendi, zincir temizlendi (yağ sökücüde satın aıdlım servisde) ve yağlandı.

Toplam masraf 58 tl, şaka gibi. 150 cc motorun tek artısı bu oluyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...