Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

aktiftablet said:

Ben 3. vitese 30da falan geçiyorum hatta. Çok seri gitmem gerekmiyosa özellikle. Zaten düşük devirde motorun sesi de güzel. Ha aniden hızlanman gerekirse tık tık 2 vites düşüp abanıyorum gaza. Devir saati olmaması sıkıntı biraz bu konuda.

titriyo abi zaten zorlayınca.hiç gerek yok.ama yüksek devirde harbiden uçuyor motor.

bu arada dün lastiklere bakmaya gittim.motorun üstünde ön 28 arka 32 yazıyor.alete taktım ön 13 arka 15 çıktı.şişirince sanki yükseldi motor.
Sosyal ağlarda paylaş

seigen said:

6000-7000 euro fiyatı olacakmış, ocakta Türkiye'deymiş. Ama fiyat yüksek olduğu için cbr'ye devam :).

O zaman es geçiyoruz. İkinci motorum enduro oalcak gibi SS den vazgeçtim sürüş tarzıma uymuyor. 150 km maks hızı olsun ama o hıza ivmelenmesi ve koruması yetsin, iki silindirli 50 beygirlik 500 cc bir alet her türli işimi göreceğini anladım. transalp xl600 mesela yada nx falcon çok güzel motorlar sıfırları üretilmiyor artık malesef.

150 cc motorum ile iki haftasonu üst üste toplam 1200 km yol yaptım, 250 cc lik bir aletin bile yeteceğini anladım. 150 cc 95 km/h koruyor hızını ama ideal seyir hızı 85-90 km/h. Tabi insan istiyorki rahatça bir 130 km ile seyir edeyim, rahat rahat kamyon sollayayım.

Cbr 250 alsaymışım perti çıkana kadar uzuuun yıllar kullanırmışım aslında.

Yarında bir iğneada yapmayı planlıyorum veya pazar, gelmek isteyen varsa buyursun, ama hızımız benden dolayı ve rotadan dolayı maks 90Km/h olur. Gidiş geliş 400km.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında güzel olurdu ama 90 hız az (:D. Bir de güneş fena yaktı bugün, tekrar güneşe çıkmasam iyi ederim. Japonlar gibi güneşten kaçıyorum, bronzlaşma hevesini mesela hiç sevmem.

Bugün 2 cbr250 Ağva'ya gittik, Şile otoyolundayken baktım yavaş takip ediyor, hep gittiğim hızda gittim önden. Şile girişinde de durup bekledim, 3-4 dk sonra geldi.

Sonra çok hızlı gidiyorsun, tehlikeli muhabbeti oldu, ben de diyorum ki
1) aynı yolu en az 10-15 kere geçtim,
2) viraj tekniği artık yerleşti, yüksek hızda viraj alırken bile tedirgin olmuyorum,
3) lastik izini de gösterdim, 1.5 cm boşluk var, daha da yatırmaya müsaitmiş, ama ikna olmadı :P. Gerçi lastik izin veriyor ama cbr'nin ivmesi yetmiyor, viraj içinde ağırlık transferi olmuyor. O yüzden 120-130 maks. viraj hızı.

Aynen ben de SS düşünmüyorum. NC700X'yi gözüme kestirdim, ideal motor, 2 katı gücü var, hemen 100+ ps'lik canavara geçmek tehlikeli olur zaten. Artık cbr yetmemeye başladı yavaştan ama 1 sene daha idare etmem lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

seigen said:

6000-7000 euro fiyatı olacakmış, ocakta Türkiye'deymiş. Ama fiyat yüksek olduğu için cbr'ye devam :).

O zaman es geçiyoruz. İkinci motorum enduro oalcak gibi SS den vazgeçtim sürüş tarzıma uymuyor. 150 km maks hızı olsun ama o hıza ivmelenmesi ve koruması yetsin, iki silindirli 50 beygirlik 500 cc bir alet her türli işimi göreceğini anladım. transalp xl600 mesela yada nx falcon çok güzel motorlar sıfırları üretilmiyor artık malesef.

150 cc motorum ile iki haftasonu üst üste toplam 1200 km yol yaptım, 250 cc lik bir aletin bile yeteceğini anladım. 150 cc 95 km/h koruyor hızını ama ideal seyir hızı 85-90 km/h. Tabi insan istiyorki rahatça bir 130 km ile seyir edeyim, rahat rahat kamyon sollayayım.

Cbr 250 alsaymışım perti çıkana kadar uzuuun yıllar kullanırmışım aslında.

Yarında bir iğneada yapmayı planlıyorum veya pazar, gelmek isteyen varsa buyursun, ama hızımız benden dolayı ve rotadan dolayı maks 90Km/h olur. Gidiş geliş 400km.

ben gelirim yarın

yalnız iğneada uzak diil mi? zaten 4 saatlik falan yol, 4 de dönüş 8 saat yol sırf.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün gittiğim rota ilginç oldu. 180 km sürüş amaçlı google maps'te rota hazırlayıp, yola çıktım. Bir noktada yolu kapamışlar, durup da gps'ten bakmaya da üşendiğim için farklı yollardan gittim :). 244 km olmuş yol o yüzden :D.

Başta Çekmeköy'e gidip geldim, Riva yolunda süratli virajlar var, onlar için motor ve lastik ısınsın diye :). Paşamandıra'dan sonra Polonezköy'e gitmek zorunda kaldım, yol kapalı olduğu için. Gittiğim yollar oldukça bozuktu ama virajlı olduğu için keyifli geçti.

Köpek çiftliği olduğunu düşündüğüm bir yer var hele, yolun kenarında toplamda 40'a yakın köpeğin saldırmaya çalışması çok iyiydi. Kamera alıp kaydedeceğim artık. Yazarak anlatılmaz, yaşanır bir histi :P. Yol da bozuk çabuk geçebilmek için ayağa kalkıp o şekilde sürdüm bir müddet. Köpek tehlikesini atlattıktan sonra hızım 80'e yakın, yol iyice bozuklaştı, sakin sürsem iyi olur diye düşünürken gidon sağ sol kuvvetlice bir yalpaladı, aklım çıktı, neyse ki hemen toparladım ve devam ettim.

Dönüş yolunu da sahilden gidip her kırmızı ışıkta süratli kalkışlarla apaçilik yaptım biraz. Çevreye rahatsızlık verdim ama idare etsinler :).

Rotalar şu şekilde:
Gitmek istediğim yol: http://bit.ly/OLasEp
Gittiğim yol: http://bit.ly/Nk5FIP
Sosyal ağlarda paylaş

Köpekler çok sorun oluyor, hava karardımı iyice sapıtıyorlar. Belediye toplasın bunları, hayvan ilerde karşıdan üstüme koşuyor çarpsam geberecek bende takla atacağım, etrafdaki araçlara da zarar vereceğim.

Sİte içine girdim arkadaşı almaya, siteye de girmiş sokak köpekleri at gibiler, hayvan arkadan kovalıyor neyse ektim onu, karşılıklı araçların park ettiği ve tek aracın geçeceği bir yola girdim, arkamdaki hayvan halen peşimde, yolunda tam altında bir köpek var arkadakinin havlamasını duyunca, aşşağıdan oda üstüme koşmaya başladı, açtım gazı sokakdan tam sağa eğimli gidiyor yol buda soldan üstüme hamle yaptı, iyice verdim gazı yuvarlanacakdım ancak toparladım.
Sosyal ağlarda paylaş

seigen said:

Bugün gittiğim rota ilginç oldu. 180 km sürüş amaçlı google maps'te rota hazırlayıp, yola çıktım. Bir noktada yolu kapamışlar, durup da gps'ten bakmaya da üşendiğim için farklı yollardan gittim :). 244 km olmuş yol o yüzden :D.

Başta Çekmeköy'e gidip geldim, Riva yolunda süratli virajlar var, onlar için motor ve lastik ısınsın diye :). Paşamandıra'dan sonra Polonezköy'e gitmek zorunda kaldım, yol kapalı olduğu için. Gittiğim yollar oldukça bozuktu ama virajlı olduğu için keyifli geçti.

Köpek çiftliği olduğunu düşündüğüm bir yer var hele, yolun kenarında toplamda 40'a yakın köpeğin saldırmaya çalışması çok iyiydi. Kamera alıp kaydedeceğim artık. Yazarak anlatılmaz, yaşanır bir histi :P. Yol da bozuk çabuk geçebilmek için ayağa kalkıp o şekilde sürdüm bir müddet. Köpek tehlikesini atlattıktan sonra hızım 80'e yakın, yol iyice bozuklaştı, sakin sürsem iyi olur diye düşünürken gidon sağ sol kuvvetlice bir yalpaladı, aklım çıktı, neyse ki hemen toparladım ve devam ettim.

Dönüş yolunu da sahilden gidip her kırmızı ışıkta süratli kalkışlarla apaçilik yaptım biraz. Çevreye rahatsızlık verdim ama idare etsinler :).

Rotalar şu şekilde:
Gitmek istediğim yol: http://bit.ly/OLasEp
Gittiğim yol: http://bit.ly/Nk5FIP

Riva yolunu bilmiyorum da genelde o yollar (anadolu kavağı polonezköy yolları) aşırı bozuk. Langır lungur içim dışıma çıkıyo, keyif de alamıyorum. Halbuki zemin düzgün olsa şahane olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Hava yağmurlu, bugün yattı gezi işi. Sıkıntıdan iran gezileri yapan bir kaç elemanın sayfasına baktım, 2500-3000 tl ile iki kişi geziyi tamamlamışlar. Benzin sudan ucuz 3 tl ye depoyu dolduruyoruz diyorlar. 1 dolar 800 tümenmiş, benzinin litrsi 60 tümen şaka gibi. Motor olarak transalpler güzel 13.000 e kadar ikinci el bulunuyor. Sele kısmı yüksek yalnık 84 cm acaba şöyle 79-80 cm e çekme şansımız olur mu sele değişimi ile ? Boy 172 cm, çok güzel endurolar varda boydan kaybediyoruz gibi.

Bekle beni iran 3. dünya savaşından önce bir ziyaret edeceğim seni.
Sosyal ağlarda paylaş

haftasonu kask mont disk kilidi ve buffımı alıp setimi tamamladım cebimdeki delik baya büyüdü ama bu mevsim değişmeden çıkacam yollara.

Ayrıca bursada bir olay duydum köpekler yola ip gerip milleti düşürüyorlarmış ardından adamın üstünde ne varsa çalıp kaderine bırakıyorlarmış. Geçen gün elemanın tekine yapmışlar boynu ve kurtarmaya çalıstıgı eli ipten yanmış kaburga ve kol kırıgı varmış bilincini kaybetmiş. 2dk sonra olay yerine motorcular gitmiş yapan itleri öldürmeye kimse kalmamış tabi
Sosyal ağlarda paylaş

lord_gorthaur said:

sehirler arasi gezme tozma icin (oda max 400 km yol) maxi-scooter bakiniyorum. bu tip aletler icin min motor hacmi ne kadar olmasi gerekiyor? Fiyat/performans olarak hangi marka-modellere bakiyim?

symlere bak direk hiç acıma..
birde alırken su soğutmalı olmasına dikkat et o kadar..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...