Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
zipzip said:

sigorta yaptıran var mı yakın zamanda?fiyat öğrenmem gerekiyor da.baya uçmuş fiyatlar.geçen sene motoru alırken 29 liraya mı ne yaptırmıştım, millet 80 90 liralardan bahsediyor.

Bizim motor ilk araç olduğu için 210 liraya yaptırmışız, bizim arkadaş daha önce motoru vardı 74 liraya yaptırdı. (Ankara'da)
Mesaj tarihi:
MrLevie said:

bir şey soracağım, alttaki linkteki motorun fiyatı normal midir?

laha nu
sifiri 9900 tl. Ustune plaka, sigorta, ruhsat 10.300 10.400 olur. Motor 1000 km de sifir gibi alet. 1400 tl kadar kar edersin gayet mantikli. İkinci eli yuksek hondanin bende takip ediyorum. Rodaji iyi yapmissa mantikli bence. Kazasida yoksa.pazarlik payida olur.
Mesaj tarihi:
Bugün trafige çıktım üniversitenin içinde tam almışım gazımı giderken bir yerde durdum ve duruş o duruş marş çalışmadı. baya uğraşıp yetemedikten sonra patronu çağırdım meğersem aküden çıkan kablolar ben zıplatıp hoplattıkça yerinden çıkmış temazsızlık olmuş. "Tamir ettir ülennnn!" diyip tokadı basıp gönderdim.
Mesaj tarihi:
Llama said:

zipzip said:

senin ilk aracın

ilk araç milk araç hikaye...
araçla geçirdiğin yıla bakıyorlar kaza yoksa oran düşüyor.

18bine 'yeni' aldı ve o kadar yatırdı arkadaş dediğim
Mesaj tarihi:
Nitro Aikido - Sharp'tan 5 almış, gerçi UK kökenli o yüzden kıyak mı geçmişler bilmiyorum :P. Çünkü Honda eğitimde bir kere ön camı vurdum, dış kabuğuyla iç malzeme ayrılmaya başladı şu an. Bir de 100 km/h üzeri çok gürültülüydü, bu yüzden değiştirdim.
Shoei Qwest - Snell 2010 sertifikalı, Sharp'tan 5 almış bu da :D. Ayrıca öncekine göre acayip sessiz. İçerisindeki kulaklık boşluklarına ses azaltan sünger ekledim, cbr250'nin en üst hızında bile gürültü rahatsız etmiyor. Onun harici vizörü de oldukça geniş, bu da önemli bir artı.

Tek bir sorunum var, motorumun ön camı wind buffet yapıyor, kaskın altından giriyor yani rüzgar. 1-2 hafta sonra onu değiştirip test edicem.
Mesaj tarihi:
Law said:

LS2 FF396, shark ın testlerinden 4 yıldız almış. Gaye güzel bir kask memnunum.

bu ls2 lerin hepsi tek kullanımlık... bir kere darbe aldımı ikinci kazada gram işe yaramıyor
Mesaj tarihi:
Zaten normalde elindeki kask Shoeide olsa ne olursa olsun 1.5 metreden yere bırak, sonra al çöpe at, darbe aldıkdan sonra kaskda kırık olmasa bile değişmesi gerekli. Onu geçtim kaskın zaten bir kullanım ömrü vardır 2 sene gibi, hiç darbe almasada yine belli bir süre sonra çöp oluyorlar.

Önemli olan ilk darbede ne kadar koruyacağı ? Sharp testlerine bakdım 4 yıldız almış.

Yani bir kere darbe alan kask zaten atılmalı 2. darbede tam koruyamaz.
Mesaj tarihi:
Tabii ki en doğrusu düşürünce veya kaza sonrası kaskı yenilemek ama ekonomik olarak kolay değil. Amerika'da mesela Shoei, Arai vs.'nin kaza sonrası kaskı inceleme servisleri var. Kaza sonrası kaskın içindeki köpük malzeme (çoğunlukla EPS liner) sıkışıyor, bu sayede darbeyi emiyor zaten. İşte köpüğün sıkışıp artık işlevselliğini yitirip yitirmediğine bakıyorlar. Ama burdaki distribütörler sadece getirip satmayı bilirler, böyle bir servisleri yok.
Mesaj tarihi:
Birde sharpdaki testler, 5 noktadaon oluyor. Çene, alın, şakaklar, ense ve tepe noktası. Mesela shoei 5 yıldız alıyorsa 5 noktadan en yüksek güvenlik derecesi olan yeşil renge sahip oluyor.

4 yıldız alan bir kask ise 4 bölgeden tam yeşil, 4. noktadan yeşilin bir altı olan turuncu koruma değerini alıyor. Bundan dolayıda fiyatı daha düşük oluyor.

Bu kadar fiyat farkı nerden geliyor derseniz, konfor, ses yalıtımı,koruma ile ilgisi olmayan daha çok konfora yönelik eklemeler ve daha kaliteli malzeme kullanmasından kaynaklı. Yada 100 gr daha hafif oluyor işte malzemeden dolayı.

Yoksa gidip 90 km/h ile kafanzıda shoedide olsa düz davara girin yine kafanız patlar. Kask her koşulda tam koruam sağlamaz sadece riski düşürüyor. kazaların çoğu zaten düşük hızlarda oluyor ama işte 30km/h ile düşüp kafanı yere vurursan kasksız kafa travması kaçınılmaz. İşte kask bunlaır önlemek için var.

Shoei modelleri gerçekden korumada çok iyiler. Tabi fiyatlarıda iyi :). Ama değer.
Mesaj tarihi:
ls2 ff 370 ile ff 340 mıydı neydi biri çene açılır güneş vizörlü diğeri kapalı 4er yıldız başarılı benim gözümde ama büyük bişi alırken nolana geçicem sanırım
Mesaj tarihi:
o kask testlerine bakarsan yanda hiç darbe almıyor kaza kısmında o çeneden alınan derbelerin hep çeneye ve surata büyük zarar verdiğini okudum kimse de o yüzden alın demiyor genelde ama
bende hastasıyım o kaskların
çok rahat su içerken bişey alırken sohbet ederken falan hiç çıkarmadan işlerini halledeibliyorsun
  • Yeni Oluştur...