Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bi kere Çin malı önermem, ayrıca başlamak için en rahat motorlar kurye motoru diye bilinenler (cbf150, ybr 125 falan) çünük rahat kullanılıyorlar, cruiserlar ise ağırlar, virajlarda hantallar, başlangıçta zorlayabilirler diye dedim.
Mesaj tarihi:
Two bros egzoz taktırdım bugün, sesi harika oldu. Trafikte kimsenin kafasını çevirip kontrol ettiği yok, bari sesimiz gür çıksın da duysunlar. Motor kullanmadan önce gürültü kirliliği olarak görürdüm ama önemli bir özellikmiş.

Tamirciden eve dönüyorum, yolda önümdeki kadın tedirgin oldu sesten :P. Dörtlü yakıp sağa çekiyor, yol vermek için. O derece etkili :).

Bu da videosu sesi duymak için:
http://www.youtube.com/watch?v=646SlyL7M9s
Mesaj tarihi:
Ebay'de 380 usd, kargosu da 30 usd. Adama tembihledim 75 usd ve hediye olarak yaz diye. O da 72.99 usd göstermiş ve commercial sample olarak belirtmiş, o yüzden gümrük ödemedim :D.

Slip-on olduğu için default fuel mapping'e ayarlı, o yüzden map'i değiştirmeye gerek yokmuş. Full system'lar için ayrıca chip satıyorlar. Gerçi üst devirlerde chip olmadan gösterilen performans grafiği yakalanmıyormuş, o yüzden üst hızının azalmış olması lazım. Yarın deneyeceğim sabahtan. Ama hızlanması ve düşük devirdeki gücü arttı belirgin biçimde, çünkü eski egzozun 3'te biri ağırlığında.
Mesaj tarihi:
otobanımsı boş bi yola çık, 60-70km hız civarında ufak dokun gidona, hangi tarafa yatıyo motor bak.

Zaten cruiserlar ham rake açısı geniş olduğundan (ön takımın yerle yaptığı açı) hem de ağır olduğundan öyle ağırlık transferine pek tepki vermiyo, en net tepkiyi kontraya veriyor.
En iyisi deneyerek görmek.
Yok gidona şöyle dokunmak lazım , yok şurasından itelemek lazım falan gibi ayrıntılarda kaybolma. Sağa çevir sola dön, sola çevir sağa dön, bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
daha düşük hızlarda görmek pek mümkün değil herhalde 40km falan

birde şu siteden kask bakıyorum http://www.motomaxonlineshop.com/Kategori/KAPALI-KASKLAR-pmk72.html

ne önerirsiniz bütçem çok değil ona 220liklerden alabilirim en fazla
Mesaj tarihi:
Kontra her hızda olur aslında ama bazı hızlarda kontrasız dönmek imkansıza yakın olucaktır.

Kaska gelince internetten alma, deneyerek al. Bilindik markaların hepsi yeterince güvenlidir, ama denemzsen ne kadar rahat olduklarını bilemezsin.
Mesaj tarihi:
Sıfırına yakın fiyat çekmiş ama normal sayılır.
Zaten genel olarak sahibindende herşey overpriced, daha ucuza anlaşılır.

NolaxThensbane said:

aynen dediğine katılıyorum önce gidip bir dükkanda deniyecem bunları sonra hangisinin fiyatı daha uygunsa onu alacam.

Patronun kaskını denedim xl girdi kafam ama neye dikkat etmem gerekiyor kask denerken

Farklı markalarda bedenler farklı oluyo. Mesela benim M kaskım arkadaşın XLsiyle aynı. Dikkat et.
Mesaj tarihi:
Haftasonu toplam 520 km yaptım, motoruda iyice bir test edeyim dedim. 150 cc bir alete göre gayet iyi dayandı o yola, hız olarak 85 km/h keyifli bir yolculuk sunuyor üstüne çıkınca güven vermiyor pek. Konfor olarak iyidi tek handikapı yavaş gidiyorsunuz dolayısı ile zaman kaybı oluyor. Sarıyerden D10 ve D20 eski kırklareli istabul yolu diye geçiyor yarı otoban yarı böyle gidiş geliş iki şerit orman içindne ayçiçeği tarlaları içinde gidiyorsunuz ve güzergah istanbul trfaiğini görece bomboş çok keyifli bir rotaydı. İstanbul içi değşişik alternatif rota arayanlara tavsiye edebilirim. Gidiş geliş 260 km. Yol üstünde piknik alanları var hani durup mola verebilirsiniz.
Mesaj tarihi:
sigorta yaptıran var mı yakın zamanda?fiyat öğrenmem gerekiyor da.baya uçmuş fiyatlar.geçen sene motoru alırken 29 liraya mı ne yaptırmıştım, millet 80 90 liralardan bahsediyor.
  • Yeni Oluştur...