Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
parmak alışkanlığının ne alakası var yahu bende hep 2 sıkarım ama bazen yeri gelir 4te sıkarım yani o an ki basınç durumuna ve reflekse bağlı bence bu durum
Mesaj tarihi:

Bu motor bu kadar eder mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-full-dolu-turkiye-de-tek-6-000-tl-lik-aksesuarlariyla-garantili-84745583/detay/

Arkadaşımın arkadaşıymış bak istersen dedi ama bilemedim adam baya bi iddaalı video bile yapmış =)
Mesaj tarihi:
Sıfırı ile nerdeyse aynı fiyat, ha adam motoru donatmış biraz ondan fiyatıda artmış. Şahsen ben motoru stock haliyle tercih ediyorum, mühendis hesaplamış yapmış, sağıyla soluyla oynamayı tercih etmiyorum.

Dolayısı ile sıfırını almayı daha makul buluyorum.

Egzos taktırmış, 250 cc bir motorda yapılacak egzos değişmi ile güç artışı olmaz, olması için sadece egzos değişimi ilede olmaz onun birde ayarının yapılmış olması lazım ki onuda yaptırdığını hiç sanmıyorum.

Yaptırmış olsa bile sağlayacağı ektra güç artışı 1-2 beygir olsun diyelim, o yapıaln modifiye sadece bendede egzos var demek içindir. Seside biraz daha gür çıkar.
Mesaj tarihi:
paramecium said:

Selam,

Bu işin parmak hesabı olduğunu ilk defa duydum. Olayın teorisi bilen var mı?

Saygılar.

Teorisi şu, sağ elcikde gaz var. Sağ elinizle gazı çekersiniz ve iki parmakda işaret ve orta parmak fren manetinin üztünde olur, daha çabuk tepki vermek için frende. Diyelim fenlemeyi yaptın ve ardından hemen hızalnıp uzaman lazım tekrardan, bu arada yüzük ve serçe parmak ile gaz kolu da tutulduğu için hemen gaza yüklenir uzarsın. Düşününce mantıklı, 100 km/h ile giderken saniyenin onda biri bile frenlemeden veya ani hızlanmada hayat kurtarır.

Debriyajdaki mantık ise 4 parmak çekersen debriyajı o an ön tekere bir arbe veya taş gelirse sol el elcikden kurtalmasın diye, yine işaret ve orta parmak ile debriyaj çekilir, serçe ve yüzük parmağı ile elcik kavranır.
Mesaj tarihi:
wastyrx said:

Bu motor bu kadar eder mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-full-dolu-turkiye-de-tek-6-000-tl-lik-aksesuarlariyla-garantili-84745583/detay/

Arkadaşımın arkadaşıymış bak istersen dedi ama bilemedim adam baya bi iddaalı video bile yapmış =)

Aynı ilanı linkleyecektim sen ilk ninja ararken ama fiyatı pahalı bulduğum için koymamıştım :D. Üzerine koyduğu parçalar çok iyi bence. Ama 2 nokta var, yoshimura egzost yanında çipi olmayınca sadece ses değişikliği sağlıyor, performans artışı fazla değil. Gerçi çipi cbr250 için yapmışlar, ben de ona bakmıştım, ninja 250 için göremedim, burda hatam olabilir.

Bir de gömme sinyal, yanındayken çok güzel duruyor ama trafikte, özellikle gece belli bile değil. Japon mühendislerin bunları dışarıda tutmasının bir sebebi var elbette :).

Kendi motorumu da tamire verdim, bir parçası depoda yok, başka modelin parçası uyuyor mu diye bakılacak pazartesi. Küçük bir olayda bile masraf çok çıktı, aracın tamponuna girince amörtisör borusu yamulduğu için.

paramecium said:

Selam,

Bu işin parmak hesabı olduğunu ilk defa duydum. Olayın teorisi bilen var mı?

Saygılar.

Parmak işine hiç girme hocam :D. Şöylesi bile var, gerçi motocross ama :).

http://blog.ronronmx.com/wp-content/uploads/2009/12/fingers-on-levers_pourcel.jpg

Mesaj tarihi:
2 parmakla debriyaj yapamıyorum ben ya rahat gelmiyor

motocrossun ayı farklı baya ya fren yaparken gazi kokluyorlar falan bir değişik cidden onların sürüş tarzı
Mesaj tarihi:
Selam,

İlandaki motoru alasım geldi, öyle özenle içerik hazırlamış ki; kesin bu kadar emek harcayan kişi motoruna da özen göstermiştir diyor insan :P

Ben bisikletimden inmeyeyim dedim resmen parmak hesabını okuyunca.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
herseyini cok guzel yapmis ama bir tek seyi atlamis onu da daha tr de kimsede gormedim gerci ama koso rx 2 gosterge seti koysaymis o analog gostergeler yerine cok daha iyi olurmus goruntusu o zmn 10 numara motor olurdu.
Mesaj tarihi:
Kazasız belasız, bende rodajı tamamlamaya çalışyıroum haftasonları sürüyorum, ancak 230 km oldu.

Bu arada dururken iki kere yan yatırıdm motoru, koruma demirleri vardı kırık çizik olmadı motorda, trafikde yokuş yukarı birkez daha sıçtım :), yoksa gayet keyifli :).
Mesaj tarihi:
Teşekkür ettim. Bende 2 kere stop ettirdim baya dik yokuşta(Ankaranın dikmeni dememişler boşa hehe) ama daha yatma olmadı. Olacağını da düşünmüyorum pek ama belli de olmaz =P Gerçi 4-5 saat falan kullandım daha totalde bakıcez.
  • Yeni Oluştur...