Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

Havalar düzeldi gibi artık o yüzden sürekli motosikleti kullanıyorum, araba yerine. Köprü trafiği kalmadı müthiş bir artı bence :D.

500 km'lik şu "rodaj" süresi de bitti, 6k'nın üzerinde çıkmamaya özen gösteriyordum, o yüzden pek hızlı viraj alamıyordum. Çünkü 4k-5k arası dönerken arka tekerlek kayar gibi oluyor, güvensiz hissettiriyordu.

Şimdi viraj alırken fln 6k-7k arası en yüksek tork ve güce sahip olduğu için şu an o devir aralığında kullanıyorum, çok daha iyi yol tutuşuna sahip oluyor haliyle.

Yalnız uzun yol yapma fırsatım olmadı, günlük 40-50 km düzenli sürüyorum şu an için. Sonuç olarak memnunum, başlangıç motoru olarak iyi seçim bence, 125 sonra 250 sonra 500-600 yapmak yerine, 250 ile başlanabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Bence MX-5 zevklidir ve daha güvenlidir. Hayatta 2 tekerli ve motorlu bir şeye binmem, güvenemem abi :) Hiç otomobil olmasa tamam ama onlar varken delilik :O

Bir otomobil sürücüsü olarak son cümlemden sonra utandım :

Saygılar.

Güvenilmeyecek şey motosiklet değil de, trafikteki motosikletten habersiz sürücüler. Elimde olsa bütün bu sürücü kursu sistemini değiştiririm. İnsanlar B ehliyeti alıyor, hiçbirine motosikletler de trafikte var, gelen var mı diye bakarken ona da dikkat edin diye birşey söyleniyor mu?

A2 ehliyetini yakın zamanda aldım, her kursun motosiklet veya scooter'ı olması lazım kanun gereği. Adamlar yandaki pideci'nin scooter'ını kendi üzerlerine kaydettirmiş. Sınav günü pideci arka çantaları oluyor ya beyaz, onu çıkardılar, haydi sınav yerine gidiyoruz dediler. Sınav yerinde de 2-3 sınıf öğretmeni önünde tur attım. Ehliyet alma süreci bu.

İngiltere'deki sistem çok iyi bence, ona benzer bişey uygulamak lazım. Merak eden için youtube'da açıklamışlar süreci. http://www.youtube.com/view_play_list?p=7E47CAC6320C820D

Bir de şu reklamı çok beğenmiştim.
http://www.youtube.com/watch?v=8o-u0RFtyGY

Öyle işte, neyse ki honda vb.'nin eğitim programları var da onlara katılabiliyoruz.

edit: quote'ladım çünkü "hiç otomobil olmasa" derken otomobil diye bişey olmasa gibi anlamışım, şimdi tekrar okuyunca trafiği kast ettiğini fark ettim. :)
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-sorunsuz-temiz-muhendisten-gv-250-64178959/detay

şu motor için yorumlarınız neler?5-6k bütçem var.venoxa yetemiyorum.yedek parça muhabbeti de sıkıyor biraz.land cruiser fiyatları uçmuş durumda.kararsız kaldım çok.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Reklam abartılı, ilk sahnede adamın kafası motoru görmemizi engelliyor :P

Lakin oldukça güzel özetliyor olayı. Bence tüm araçlar farlarını park değil, kısa far şeklinde yakmalı. Motorlar da 'nasıl olsa küçüğüm geçerim' zihniyetinden kurtulup, yol önceliklerine uymalı. Her zaman için büyük motor kullananlar çok daha sorunsuz oluyor. Sıkıntı scooter gibi şeye binenlerde :
Sosyal ağlarda paylaş

seigen said:

Adamlar yandaki pideci'nin scooter'ını kendi üzerlerine kaydettirmiş. Sınav günü pideci arka çantaları oluyor ya beyaz, onu çıkardılar, haydi sınav yerine gidiyoruz dediler. Sınav yerinde de 2-3 sınıf öğretmeni önünde tur attım. Ehliyet alma süreci bu.

ahaha

bu sene a2 alıcam
Sosyal ağlarda paylaş

Kask güzelmiş.

Yahu bende kararsız kaldım iyice, 10 bin tl yi honda cbr ye yatırmak istemiyorum. Cbf 150 yada tvs apache rtr 150 alsam, 4 bin sıfırları. Onlarla 1 yıl takılsam sonra doğrudan 600 mü yapsam ? Gerçi motordan başka herşeye benziyorlar teneke kutuya iki teker takmışlar. cbf 150 gerçi saat gibi motor 200.000 km leri devirenler var, sağlam makina.

Çok kararsızım.
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanımı çok güzel, rahat. 160+ km/h üst hızı var, yani sağ şeride hapsolmuyorsun. Arabadan sonra 0-100 km/h'lik kısmı acayip süratli geliyor insana. Yani 250 cc olmasına rağmen, kırmızı ışıkta full gaz basarsan yanında ferrari yoksa pek yaklaşabilen olmuyor. Tabi defansif sürdüğüm için emin olduğum yollarda yapıyorum bunu :P.

Benzin tüketimi litre başına ort. 30 km diyorlar ama güç aralığında (o da 6k - 8k rpm arası) sürdüğüm için, bu yüzden diye tahmin ediyorum :P, ort. 25 km gidiyor. Yani full depo 13 * 25 = 325 km benim için bu çıkıyor. Bu arada full depo mantığı arabadaki gibi değil, benzinciler anlamadıkları için litre bazında alıyorum, yani sonuna kadar dolduramadım daha :D.

Bence bir kötü yanı, bu eğitimlerdeki düşük hız manevralarını yapmak istiyordum, yani çok az gaz açıp, 18" u dönüşü, 18" keyhole çalışıyordum ama rölantiye yakın gazı hafif kapatırsan pgm-fi devre dışı kalıyor, çıt edip ani bir durma eğilimi gösteriyor. Yabancı forumlarda da okudum, bazıları pgm-fi programını değiştirmiş, ben de bi ara servise sorucam. Yani manevraları bu yüzden pek yapamıyorum, ordaki motorlar karbüratörlü olduğu için böyle bir olay yoktu. Bu açıdan karbüratörlü bir ilk motor daha iyi olabilir. Onun da kendi dertleri var gerçi.

Başka başka, motordan çok İstanbul trafiği baya kötü, arabadan çok yayalar problem oluyor. Gerizekalılar, 1) yoldan yürüyor, 2) geçmek için yola çıktıklarında motoru görünce ya duruyorlar yolda, o zamanda ben o yöne dönersem yattığım için çok yaklaşıyorum bu yüzden korkan falan oldu :D ya da hiç istiflerini bozmadan devam ediyorlar.

Geçen gün, yaya yolda yürüyor, ben korna çalınca kaldırıma çıktı, tam geçicem yanından yine atıldı yola, gittim koluna çarptım sağ aynayla, acayip düşük hız olduğu için hiçbir şey olmadı ama elinde telefon varmış, yere düştü :D, herşeyi saçıldı. Adam bildiğin kıro çıktı ama kasklı fln korkutucu gördü herhalde yoluna devam etti 1-2 söylenip.

Resimde bu arada sadece sol yanı görülüyor :D, çünkü aldığımın ilk haftları hava inanılmaz rüzgarlıydı, bu gerizekalı aldığım yerdeki kadın, motosiklet kullanmıyor, gitmiş XL branda vermiş. Rüzgarla birlikte yelkenli gibi sağ tarafına doğru devrilmiş, sonra bizim avanaklar düzeltmiş güya, ama brandayı çıkartmak akıllarına gelmemiş, 2 kere daha devrilmiş. Söylediklerinde resmen canım yanmıştı :S. Sağ yan grenajları kırık + egzost koruması da feci çizikti. Bu hafta neyse ki parçaları geldi, değiştircem. İlk motor olunca illaki çiziliyor, düşüyor o yüzden kafaya takmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...