Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

Sağolun yorumlar için. CBR 125 kullandım ve çalındı, o yüzden tekrar almak istemiyorum motoru. Bir şikayetim yoktu, yavaşlığı dışında. O yüzden tekrar Honda istiyorum, 3 kaza yaptım motorla eşşek gibiydi hiçbirşey olmamıştı.

Scooter düşünmüyorum, zaten var scooterım Antalya' da. Ve açıkçası arkadaşın dediği gibi depo bacakların arasındaysa farklı bir sürüş keyfi veriyor insana. Zaten otomatik araba sevmeyen insan olarak vites fetişim var niyeyse. Kampana çok büyük bir dert mi ? CBR 125 ne ki (2005 yılında alıp çaldırmıştım o yüzden hatıorlamıyorum resimlere baktım ne olduğuna da anlamadım pek fasd)

Ek bilgi: Görüntü ikinci planda benim için hatta 3. Çok umrumda değil açıkçası zaten iş - ev yapacam, etim ne butum ne o yüzden görüntü çok mühim değil. 115 kilo adamın altında elektrikli bisiklet durmasın yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

İlginç 4000 km sürdüm apaçiyi, 600 lük süren arkadaşlarda sürdü bende bir kaç farklı model sürdüm. Hiçbirimizin vibrasyon şikayeti olmadı, uzun yolda yaptım.

Eller kollar, ayaklar uyuşuyormuş gibi yorumlarda okudum.

Merak ettiğimden sordum çünü bazıları yorumlarla hareket edip titriyor diyorda, insan acaba diyor.

Başlangıç için güzel model cbf 150, cb 125 ve ybr 125 yerine TVS çok daha mantıklı bir seçim. Yeni başlayan için zaten motorun üstüne çıkınca apaçiydi, 150cc likdi hepsi uçup gidiyoru. Ama 4000 km sonunda 20 km kadar bir 600 lük sürünce kendimi kandırılmış çocuk gibi hissettim, resmen bisiklet sürüyormuşum gibi geldi :) zaten bir hafta olmadan motoru elden çıkardım bu kadar acemilik yeter dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Chopper almak istiyorum. Hiç bir zaman araba sevemedim klasik modeller hariç. Onlar da türkiye gibi bir yerde maddi olarak chopper'a göre daha zahmetli/pahalı/zor olduğundan beni aşan bir durum. Pederin de son senelerde daha önce anlatmadığı kendi hikayelerini dinledikçe iyice arttı bu istek. Okulum da Kuştepe'de (nalet olası yeni sistemin hazırlığına takıldım upper inter.'te.) olduğundan süreki TT Choppers'ın önünden geçiyorum ve gördükçe deliriyorum adeta. Dün harley'in sitesine göz gezdirdim fiyatlar € üzerinden olduğunu fark ettim. Sonra dedim acaba almadan önce acemiliği bir şeyin üzerinde atmak gerekir mi yoksa bu tarz bir şey kullanmak araba kullanmak gibi değil mi sormak istedim. O kadar zamanında da B sınıfı aldım salak gibi. Önümüzdeki ay A2'ye yazılacağım eğer maddi durumu toparlarsam gireceğim bir chopper'a.
Sosyal ağlarda paylaş

Motorum yok. Ama biliyorum az çok genel şeyleri.

Şimdi ilk tavsiyem ehliyet alman. 5 ay civarı ehliyetsiz motor kullandım. Tamam adrenalin dibine vuruyorsun, ya kaza yaparsam, ya polis çevirirse vs diye ama değmez tabi fasdasd

Önce ehliyeti aradan çıkart. İkincisi, chopperlar tamam güzel aletler lafım yok. Ama motordan ne bekliyorsun ona bir karar ver. Trafikte akayım gideyim diyorsan, çok sıkışık trafikte chopperları görüyoruz yolun durumuna göre arabadan farkı yok. Harley' e lafım yok, kesinlikle en beğendiğim motor tipi bunlar ama bindim bir kaç kez, deli gibi titreşim vardı. Her modelde öyle midir, benimkilerde mi öyle bir sorun vardı bilmem tabi. Genel konuşmayayım.

İlk motor tecrüben oalcak anladığım kadarıyla, Harley vs tarzı büyük motor alacağına küçük cc li bir başlangıç yapmanı tavsiye ederim. Ha kullanamaz mısın kullanırsın tabi ki, ama alet büyük ve ağır olacak her türlü. Kontrol etmesi vs başlarda sıkıntı olabilir.

Edit: Küçük cc de Hyosung 250 var. Zaten çok fazla da alternatifin yok sıfır olarak. Yamaha ve Suzuki var 250' lik. Ama sanırım artık ikisinin de sıfırı yok. Hyosung iyidir, alır satarsın istediğin zaman. En popüler chopper şu an.

motosiklet.net forumlarını takip et. Her marka ve model için forum sayfaları mevcut. Manyak herifler herşeyi çözmüşler motorla ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

Motorla işe veya okula gidecek değilim, gidersem çok nadir olur hafta sonları falan. Bu işi çok keyif için istiyorum. Trafikte akmak falan meh öyle şeylerim olmadı. Hızı zaten pek sevmem. 100'le gideceğime 50 ile giderim sağlam giderim. Önerdiğin motora baktım ve tırstım asdf. Ha onda tecrübe atılır mı evet atılabilir fakat dediğim gibi hız meraklısı olmadığımdan değer mi bilmiyorum. O halde en kısa sürede ehliyete başvurayım ben. Hatta ekstra gidon :P dersi alırım.
Sosyal ağlarda paylaş

100cc den altı vergiden muaf bir tek onu biliyorum.

Eğer benim dediğim Hyosung' dan tırstıysan o zaten başlangıç motoru. Yavaş gider zaten istesen de basamazsın. Bu arada ben yavaş giderim, hız sevmem diyen tiplerin hepsi 3 ay sonra bu bana yetmiyor demeye başlıyor. Peşin peşin konuşma yani :P
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...