Soris Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Arkadaşlar kıbrısta okuyan varmı dgs ile Daü düşünüyorum. Sevenlerde var sevmeyenlerde var kıbrısı çok okudum netten. Birde eğer burada okuyan varsa sizlerin görüşlerini merak ediyorum. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2011 bölüm? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 DGS ile geçilebileceği için şu bölümler var: Bilgi Teknolojileri Bilgisayar Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 3 arkadaşım daü de. gidin hiç kimse mutlu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Benimde 2 arkadaşım var orada,onlarda memnun değil hatta birinin 6. senesi olmasına rağmen başka bölüme geçti bi 3 sene daha okuyacak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Peki genel olarak neden memnun değillermiş? Kıbrısdan mı eğitimden mi üniversiteden mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Genel olarak üçünden de oluyor. Başka ihtimal olduğu sirece gitme, yoksa hiç gitmemekten iyidir tabii. Odtü kampüsüne girmeye çalış en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 DGS ile girilmiyor oraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 kıbrısın hayatı sıkıcı, hele istanbul ve izmir'den geliyorsan hiç dayanamazsın (tanıdığım arkadaşlarım oldu, direk 2. sınıfta terkedip gidenler de vardı). ancak ankara'ya göre pek bir farkı olmayınca (sıcaklık hariç) yaptım geldim ben. daü'nün eğitimi kötü değil. tamam bir odtü değil belki ama odtü mezunlarının kurduğu bir üniversite olduğundan, mevcut hocalarından birçoğu da odtü'den gelmeydi. iç mimarlık ve hukuk bölümlerinde övgüler duymuştum, hukuk binası da gayet güzeldi. bilgisayar mühendisliğinde okuyan madcat var, eagleeye da inşaat mühendisliğinde okuyordu. o bölümleri onlar anlatabilir aslında. bilgi teknolojileri (information technology, eski adıyla bilgisayar enformatik) bölümünde okudum ben. binası kötü, ilk açılan binayı bize vermişler. 70'lerden kalma bişi. ama öğretmenleri gayet iyi. 4 öğretmen odtü mezunu ve masterı orda yapmış kişilerdi. bir tane yıllarca amerika'da oracle'da çalışmış bir hocamız vardı. bir tanesi amerikada okumuş, bu okulda da international öğrencilerden sorumluydu felan. böyle tipler var. istersen merak ettiğin konuları anlatıyorlar. kötü değil yani eğitim sistemi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 D.A.U Ic Mimarliktayim ben buyrun gelin gozunuz gonlunuz senlensin ufkunuz acilsin eglenirken ogrenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 lol. bir arkadaşım da hep öyle diyordu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 bahar senlikleri var konserler var eglenmek var millet geziyo tozuyo iciyo ben proje ciziyorum ya :( isyanim var ulan tiner dokup yakicam kendimi ama sizin gozunuz korkmasin, benimle alakali bisiy bu fena degildir buralar ama adaptasyon zaman alir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 tüm iç mimarlar aynı şeyi söylüyor zaten. millet içerken projelerle uğraşıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Valla benimde orada 2 arkadaş var. Eğitimine kötü değil diyorlar. DGS de uygun bir dönemden başlatırlarsa gidebilirim büyük ihtimal. İngilizce yeterlilik sınavı filan nasıl. Geçmesi kolaymı ve Bone sizin bölüm mühendisliklere kıyasla kolay bir bölüm mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 bütün mimarlıklar fix ya,benim de oda arkadaşım vardı,bütün dönem yattı,proje günü gelince sabahlıyorlar ya PFSS OFSS falan diyorlar yazık... diyorum bende,hatta matematik dersi almıştı of başım şişti demişti. gerçekten bilgisayar mühendisliği okumak istiyorsan gel onun dışında çalışmıcaksan burada üniversite bitmiyor,ben 4.5 senede bitirmeyi planlıyorum seneye bitiyor ama yine de yaşamak kolay değil. eğlence içki vs burada bol,kendini kaptırdın mı,betinden,kârhanesine kadar bu okul hayatta bitmez. ben yurtta otururum,dersimi zamanında çalışırım diyorsan gel elbet,ama denildiği gibi başka çaren yoksa gel. bütün kıbrısta yapacaklarını 1 ayda yapıp 4 sene sıkıntıdan patlatrsın. eğitim bence türkiyeyle kıyaslanabilecek düzeyde çok şey öğrenebilirsin ama tabi sen bilirsin. daüden bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 sıkılıp sıkılmaman sana bağlı ben çok eğleniyorum şahsen benim tek sıkıntım parasal :P bi haftada herşeyi yaparsın demiş yukarda biri onada katılmıyorum ben 7 yıldır kıbrıstayım hala yeni şeyler yapıyorum, görüyorum. mesela geçen alese girdik arkadaşlarla. dönerkende hadi kafamıza göre bi yerlere girelim dedik. girne taraflarında alakasız bi yerlerden denize doğru sürdük süper bi yer keşfettik mesela. bide mağusadan başka yere gelme öğrenci olaraktan çok sıkılırsın. hele odtü kampüsü kabus gibi çok ters bi yerde. daüye gel yani gelceksen. girnede çok güzel ama tatil için güzel. en güzel öğrenci ortamı mağusada hehe. ayrıca yine söylüyorum bence sıkılanlar sevmeyenler falan işi bilmiyo :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 allah askina izmirden geliyorum ben yasanabilecek yer geyikleri yapmayin lutfen. Ayrica parasi bol olan kari kiza para yedirip bütün gün eller havaya takilacak adam icin en kötü yer bile sıkıcı değildir. Kibris 1 haftada gezip görülebilecek bir yerdir elbette her ücra köşesini görmen mümkün değil ama haftanin 5 günü okulda gecirecegini düsünürsen magosa bile gayet sıkıcı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karasimsek Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Benim yakışıklı bi arkadaşım var hatta 2 tane yaa kıbrısta okuyorlaar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2011 yahu şimdi nasıl bir hayat yaşamak istediğine de bağlı. burada verilen tiplemeler oldukça küçük bir kısmı kapsıyor (parası bol olan, betten hayatı biten, her gün kârhanede olan vs). artılar eksiler dediğim gibi kişiye göre değişir. bazı durumlar hem artı hem eksi olabilir mesela. birkaçını sayayım: mağusa ya geleceksen mağusa küçük bir şehir (kıbrıstaki tüm şehirler gibi). her gün yeni bir yerine gidemezsin istanbulda olduğu gibi, kısıtlısın belli bir alana. fakat kimse de kendini kandırmasın. istediği şehirde yaşasın (belki istanbul hariç) gidilen zaten belli yerler vardır. buraların dışına nadiren çıkılır. benim için şehrin küçük olması dezavantajdan çok bir avantajdı, istediğin saatte varsın otobüs olmasın yayan inersin kampüse (taksiye atla 5 lira). zaten çoğu yer 24 saat açıktır. istediğin arkadaşınla istediğin zaman görüşebilirsin, bir telefona bakar. büyük şehirlerdeki gibi plan yapma sorunu olmaz. kampüs kompakt bir kampüstür. ortalama boyuttadır ama her tarafı doludur. cl vardır mesela, bence süper bişey, başka kampüslerde bu tarz bir şey görmedim. central lectures (merkezi derslikler) bütün bölümlerin son sınıflara kadar ortak ders aldıkları hayvani bir bina. çimenlik fln, alerji yapan ağaçları var, bahar aylarında otururken birden zart diye otomatik sulayıcılar çıkar ıslatır fln ama güzeldir. her bölümden arkadaşınla görüşürsün kopukluk olmaz. 24 saat hayat vardır mağusa'da. zaman kavramı öğrenciler için pek yoktur, misal biz bir yaz (sıcaktan dolayı) gündüz yatıp gece buluşuyorduk arkadaşlarla. aramaya fln da gerek yok uyanan gelirdi fln... bunlar tabi okul (ders) dışı muhabbetler hep. ders okul kalitesi gibi şeylere gelince, daü kalitelidir eğitim açısından. tr deki en kral ünilerde yüksek lisans derslerinde bile yarı ingilizce yarı türkçe ders anlatılırken (sözde ingilizce bölüm tabi) daü de dersler harbi harbi ingilizcedir. sonra bazı mühendisliklerde fln abet denkliği var, müh arkadaşlar anlatsın tam hatırlamıyorum hangileri olduğunu. hukuk vs gbi bölümlerde yakın doğu solladı daü yü tüm kadrosunu apararak, ama mühendislikte hala iyidir. yalnız daü de acaip bir maddi sıkıntı var (ben 2009 mezunuyum o zaman da vardı hala da varmış). yarı devlet yarı vakıf üniversitesi olduğu için devletin eline bakıyor genelde, devlet de topu attığı için daü ye kaynak ayıramıyor, hocalar sürekli greve gidiyor vs. en son misal bir grev varmış yine, bazı öğrenciler yarı yıl tatili dönüşü girmişler (önceki dönem için) finallere. tr de özel okullar açıldığı, daü nün harçları da tavan yaptığı ve artık öğrenci gelmediği için bu maddi sıkıntı ve daü de buna çözümü neyde bulmuş? zaten birçok yabancı ülkeden öğrencisi vardı, bu sene ıraklılar doldurmuş daü yü. hani kötü bir şey diye söylemiyorum ancak bir arkadaş 1. sınıf dersini alanların listesini gönderdi. yeni kayıtlarda türkçe isim neredeyse yoktu, hepsi arap ve çoğu da ıraklıymış sanırım. sıfırdan başlatırlarsa problem yaşayabilirsin. şimdilik aklıma gelenler bu kadar. bir de şeyi söyleyeyim, bu yukarıda yazdıklarım normal şartlarda öss ile kıbrısa gidecek birisi için. senin yerinde olsam dgs ile tr de sağlam bir üniye girmeye bakardım. oradaki bir çok arkadaşım (ki senin gireceğin bölümlerden de var) keşke 2 yıllığa gireydim oradan dikey geçeydim diye ağlanıp duruyorlar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cambazct Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2011 ne kadar dau'lu varmis burda yaa sasirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2011 calimero (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2011 Benim profil özelliklerimi sıralayım siz ona göre bunların DAÜ ile eşleşip eşleşmediğini söylersiniz. - Mezun olduğum bölüm Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama - Amacım sadece önlisansı tamamlamak. Onun dışında gezmek tozmak karıya kıza takılmak gibi bir derdim yok. - Puan yetse bile param Türkiyedeki özellere pek yetecek gibi değil. DAÜnün de DGS de ilk tercihlere 50% burs indirim yaptığını öğrenince DAÜ daha cazip geldi bana. - Hali hazırda AÖF 3.sınıftayım seneye biticek. Her şekilde lisans mezunu olacağım beni düşündüren şey ise aöf diploması ile çalışma hayatında nasıl bir giriş yapabileceğim :) - Onun dışında 2 yllığı ailemin yanında okudum. Kampüs hayatım pek olmadı. Londrada 6 ay dil kursundaydım fakat 3 yıl ile kıyaslanamayacağını düşünüyorum. 0 dil ile gittim haliyle sosyalleşebileceğin ortamlar sınırlı dünyanın en iyi şehirlerinden biri olsa bile. İngilizler ile pek iletişimin olamıyor. Dolayısıyla bu noktada birazda sosyalleşme isteği var. DAÜ kampüs yaşamı ile bana bunu verebilirmi? - Masraflar konusunda içki ve sigara kullanmıyorum. Onların gerçi orada çok ucuz olduğunu biliyorum. En çok tükettiğim şey ise sebze, et ve günde 1 litre süt. Bu noktada 1 haftalık pazar alışverişi kaça çıkar ve sakatatların kilosu normal etin kilosu filan ne kadardır orada onu merak ediyorum. Burada hiç birşey yapmasam sırf aylık gıda masrafım 250-300 ü buluyor çok et tükettiğimden dolayı. Onun dışında bir masrafım yok zaten :) Cafelerde vakit öldürmesini sevmem. Eller havayadan nefret ederim. Minimal Techno veya Micro house çalan barların Kıbrısta olamayacağınıda bildiğimden barlara filanda pek takılma durumum olmaz. - Onun dışında en önemli konulardan birisi de part time iş bulabilirmiyim en azından harçlık çıkaracak kadar. Kampüste ortalaması iyi öğrencilere iş verildiğini biliyorum fakat sonuçta bir kampüs bu kaç öğrenciyi çalıştırabilir ki? Kampüs dışında iş bulma durumları varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Ucuz olsun diye Kıbrıs'a gelme. Daha pahallıya mal oluyor. DAU yerine near east veya gau daha iyi olabilir. DAU çok çalkantıda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
msuuut Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Soris said: - Onun dışında en önemli konulardan birisi de part time iş bulabilirmiyim en azından harçlık çıkaracak kadar. Kampüste ortalaması iyi öğrencilere iş verildiğini biliyorum fakat sonuçta bir kampüs bu kaç öğrenciyi çalıştırabilir ki? Kampüs dışında iş bulma durumları varmı? ne kadar doğru bilemem lakin öğrencinin çalışması yasakmış diye duydum geçen arkadaşımdan ve aynı zamanda yeme içmenin de pahalı olduğunu söyledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 msuuut said: Soris said: - Onun dışında en önemli konulardan birisi de part time iş bulabilirmiyim en azından harçlık çıkaracak kadar. Kampüste ortalaması iyi öğrencilere iş verildiğini biliyorum fakat sonuçta bir kampüs bu kaç öğrenciyi çalıştırabilir ki? Kampüs dışında iş bulma durumları varmı? ne kadar doğru bilemem lakin öğrencinin çalışması yasakmış diye duydum geçen arkadaşımdan ve aynı zamanda yeme içmenin de pahalı olduğunu söyledi. yasakladılar, ama çalışılıyor tabi ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar