xetraynex Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2011 Tesbih said: Deathblade said: Gaza geldim antivirus'tur odur budur derken, dayanamadım, şimdi ubuntu kuruyorum. Haydi hayırlısı. Bundan sonra galiba program kullanmadıkça nete ubuntu'dan giricem. Yaşasın güvenliğin gözüne vurmak. ubuntuda da güvenlik açıkları var ne gibi? var diyorsan acigi da gostermen lazim. Aket-Atum said: Demin windows durup dururken kilitlenince panik olup ubuntuya geçtim hemen, direk yükseltme falan dedi. yükselt deseydim herşeyi o mu halledecekti yoksa yine benim ayarlamam gereken şeyler olacak mıydı? (BIOS vari ) yuklerken bile bir ayar yapmiyon haci update ederken niye yapacan? yukle diyon cat diye yukleniyo. Linuxta surum guncellerken bile Windowsun haftalik updatelerini yaparken bilgisayari kapatip acarken yapilandirma sirasinda beklediginden daha az beklersin.
Sahasrara Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 evet ubuntu ve open-source çalışmalarıma başlamamın üçüncü gününü kutlamaktayım. bildiğin o kadar iyi bi işletim sistemi ki, bundan böyle windows'un YÜZÜNE BAKMAM
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2011 ben virtual machineye kurdum 10 versiyonu galiba, 1- update olayi varmi, ustunemi kurcam, kaldiriptami kurcam? 2- bana anneye anlatir gibi ubuntu tutorial kitap vs var mi/ 3- dayak nedir? neden atilir?
Sahasrara Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 ya birisi LÜTFEN şu iconsetin ve theme in nerden edinildiğini söylesin benim bulduklarım baya yalan çıktı http://iarematt.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/01/ubuntu-desktop-january-2009.png
Sahasrara Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2011 kermit said: kaç cigabötr lan dört nokta dört cigabayt
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 11.10 yükledim az önce. Bu unity çok garip geldi. Şu sol taraftaki launcher'daki programları nasıl değiştirebileceğimizi bile bulamadım. Launcher'taki tüm ikonların arkaplanında kare şeklinde şeyler var sanki program açıkmış gibi. Programı açınca sağında solunda iki beyaz ok çıkıyor ama çok da anlaşılmıyor yani program açık mı değil mi. İlk izlenimim pek iyi olmadı.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Unity başarısız bence de. Gnome 3 üzerine kurulu zaten ama Gnome'un aşırı bir dumbed down olmuş hali. Böyle Fedora gibi, Arch gibi, Debian gibi daha çok işi bilen, üretici olan grublar tarafından desteklenmediği için de pek bir değişecek gibi değil. Doğrudan menü düzenleme programı yok ama alacarte paketini yüklemeyi dene bir, bir ihtimal işe yarar. Ubuntu'da hangi isimle barındığımı bilmiyorum. Ya da en iyisi Gnome 3 kullan abi. Şu ana dek gördüğüm en ilginç DE olabilir. Süper bir şey ama. Kısa sürede bilgisayar kullanma alışkanlıklarımı değiştirdi, KDE'de, Windows'da filan Gnome 3 özellikleri ara oldum. Son noktasına kadar da özelleştirilebiliyor güzelce. Ubuntu'da var mı bilmiyorum ama olsada pek destek yoktur sanırım. Fedora 16 ya da openSUSE 12.1 ile bak derim. Ubuntu'ya gnome-shell paketini yükleyerek de Gnome 3 kullanabilirsin tabii ama Ubuntu modüler olmadığından farklı farklı DE'ler kurmak Ubuntu'ya gıcık ediyor beni.
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Önümüzdeki ay SSD alip yeni Windows ve Linux kurcam. Şu anki OS'ları sadece bir kaç haftalığına kurduğum için Wubi ile idare ediyorum. Artık SSD'ye yeni Linux kurarken Ubuntu yerine başka bir şeyler denicem. OpenSUSE falan deneyebilirim. Ubuntu'daki hazır paketleri seviyordum ama artık 6 ayda bir yeni versiyon çıkması ve her birinin extradan instabil olması baydı artık. Eskiden Ubuntu'yu kurardım, "sudo apt-get install hede" sonra iki kez ""sudo apt-get install hodo" yapardım biterdi işim. Bugün yükledim. Nerdeyse aradığım hiç bir paketi bulamadım. Arayüze alışamamyı geçtim. Demin soldaki launcher ve sağ üstteki system tray toptan kayboldu. Alt + F2 ile launch app kısayolu da çalışmadı. Kaldım öyle sap gibi. Ctrl + alt + del ile logout edemesem çıkamıyacaktım bile. Relog, restart falan da işe yaramadı resmen daha 2 saat içinde bozulmayı başardı distro. Login ederken Ubuntu 2D seçtim öyle girdim. Neyse... Ubuntu bitmiştir artık benim için.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Unity epey zarar da verdi aslında Ubuntu'ya, getirdikleri kadar en azından götürdü de. Daha çok genç Unity, bildiğim kadarıyla neredeyse tüm enerjisi Canonical'ın Unity üzerinde harcanıyor böylece Ubuntu'nun kendisini biraz geri plana düşüyor. Ubuntu'nun öz buglarını düzeltmiyorlar zaten doğru düzgün bir süredir. Tavsiyem Unity oturup da dikkat tekrar Ubuntu'ya dönene kadar openSUSE, Arch ya da Fedora kullanman. Hatta release circle olayı baydıysa Arch var :) Hem Arch'ın multilib özelliğini başka dağıtımda bu kadar başarılı görmedim ben. 64 bit altında 32 bit only programları çok güzel kullanıyorum.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Ubuntu'nun tek kullandığım katkısı Linux'e aslında font yamaları. Fontconfig olsun, Cairo olsun; Ubuntu en iyilerle geliyor. Derleyip derleyip kuruyorum her Linux'e. Ekran görüntüleriyle test ettim, Windows ile birebir aynı font renderine sadece Ubuntu yamalarıyla ulaşabiliyorum.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 GERGE said: Tavsiyem Unity oturup da dikkat tekrar Ubuntu'ya dönene kadar openSUSE, Arch ya da Fedora kullanman. birader otu boku Arch Linuxa bağlıyosun da, Ubuntu Unity oturmadığı için sıkıntı yaratıyosa Gnome3lü Ubuntu var, o da yoksa Mint Linux var. Red Hat türevi Linux herkese göre değil. Gerçi Mirage için sorun olmaz da neyse sdfsdg
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 unitynin sorunu unityde bitmiyor ama iste. ubuntu gellsimi de anlattıgım gibi olumsuz yonde etkiledi.
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 abi fedora falan kasacağınıza cidden win7 kurun. http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=24932371 al bu da benden said: unity zimbirtisindan sonra sirtimi dönerek ubuntu'dan uzaklasmaya karar vermistim. bir bloatware olarak opensuse'ye yaklasmayacagim da ortadaydi. kaldi ki kde'den cok da haz etmiyorum. debian'a gecmeden önce biraz ufkumu genisleteyim dedim. uzun lafin kisasi, gecen yillarin ardindan fedora'ya bir sans daha verdim; ve kendisine hâlâ saygim var. ancak cok net bir bicimde gördüm ki, onlarca ayrintiyi burada saymaya üseniyorum ama, kullanislilik acisindan ubuntu'nun yillarca gerisinde hâlâ... rahat bir bes - alti yil gerisinde oldugunu söyleyebilirim.. ubuntu'nun neredeyse windows tadindaki kolayligina alistiktan sonra tam bir eziyet oldu fedora benim icin. iyi niyetler ve soylu amaclarla yapilan yanlis secimlerin kurbani oldugunu düsünüyorum.. yuvaya dönme zamani.
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2011 Benim bugün kurma sebebim de BF3'tü aslında. Yoksa Win 7'den bi şikayetim yok. Madem bilgisayar spyware dolu olcak. Dedim ben de o zaman içinde oyun dışında bi şey olmayan bi Windows 7 yüklerim. Geri kalan işlerimi paşa paşa Ubuntu'dan yaparım. Ama Ubuntu elendikten sonra, Windows 7'ye alıştıktan sonra zor valla.
Öne çıkan mesajlar