TD)Pentagram Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 abi bişi sormak istiyorum koduğum düzeninde niye ön lisaslar var.Lise mezunu ile askerde aynı statsü,kpss de lise mezunuyla aynı statü, iş başvurusunda lise mezunuyla aynı statsü.abi niye ön lisans diye birşey var?neye yarıyor,benden 2 sene fazla okuyan askerde 10 ay takıyor,kpss de 10 bin kişi takıyor,iş de direk önüme geçiyor.bu nasıl hak abi.15 yaşında vermediğim kararın diyetini kaç kere daha ödeyeceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Başka üni de sıfırdan başlama diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 senden 2 sene fazla okumuş ama senin iki katın kadar okumuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 sence her lisans mezunu nitelikli adammı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 DGS yardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 AÖF den devam et. Yok mu bölümüne karşılık gelen dikey geçiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 bu sorunun amacı ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 abi aöf falan kastımda, hani nasıl desem bileniniz bilir o okul ders havası olmadan o okul şevki olmuyor.aöf bildiğin şirket gibi parayı ver sınava gir.ne okul ne hoca, o okul ruhu yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Myshkin said: bu sorunun amacı ne? hak abi hak, madem ön lisans mezunu her arenada lise mezunu ile aynı muameleye tabi olcaktı.Niye önlisans açıldı.ne gereği vardı.hiç okumayaydım daha iyiydi abi.liseden sonra şeyini sallayan adamdan madem farkım yok niye ön lisans okudum.verdiğin para ayırdığın zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 önlisansa giden adam akıllı adamdır eğer öss fln sallamadıysa. 1 sene daha öss kasacağına gider önlisansın 1 senesini bitirir. 1 sene soora da gider dgs' den ister odtü ister ytü istediğine girer. millet odtü ye girmiyo dgs den soora "ingilizce ben naparım orda ühüü" diye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 önlisans işletmelerde ara eleman sıkıntısını gidermek için bulunmuş bir şey, hatta teknik bölümleri bazı ülkelerde atölye mühendisi olarak geçiyor 2 sene olmasına rağmen. yani başlığı açan arkadaş ağlıycağına durumu biraz araştırsa daha iyi eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 - "benden iki sene fazla okumuş adam askerde 10 ay takıyor" diyorsun, e sen adama 24 ay takmışsın 2 sene erken mezun olarak, yine az takıyor. - lisans mezunu illa nitelikli olacak diye bir şey yok, hatta hatırı sayılır 5-6 üni. dışında pek iyi eğitim de verilmiyor okullarda. ama her şekilde ön lisans mezunundan daha çok şey ifade eder işveren gözünde. Bir kere kafadan pes etmemiş bitirmiş oluyor, ondan sonra "lisansı bitirebilecek kadar beceri/kapasite var" diye bakılıyor, ki kısmen haklı da adam öyle bakmakta. - açıkçası önlisans mezunu insana işveren olsam ben de önyargılı yaklaşırım. "e girmiş okula ne demeye bitirmemiş. ya çok tembel ya bitirebilecek adam değil ya da yanlış bölüm seçmiş, o zaman o adamı niye çalıştırayım ben" derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 ön lisans makine bölümünden ytü gemi inşaat ve gemi makine müh. giren arkadaşım var. 1 sene intibak ardından 3 ten devam etti. yani aöf şart değil. biraz daha zor olabilir öss ye oranla girmek ama gerçekten isteyen de bi şekilde giriyor. ytü olmaz başka yer olur ama olur bi şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 TD)Pentagram said: abi aöf falan kastımda, hani nasıl desem bileniniz bilir o okul ders havası olmadan o okul şevki olmuyor.aöf bildiğin şirket gibi parayı ver sınava gir.ne okul ne hoca, o okul ruhu yok olmuyor da, askerde kafanı taşlara vurursun benden söylemesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 hayır abi siz olayı anlamadınız.ortada ağlamakta yok tatar ramazan. Şimdi şöyle düşünün x üniden 7 senede 2.02 ile mezun olan bir işletme mezunu,2yıllık 4.00 ile mezun çocuğa direk fark atıyor.Benim okuduğum zamanda da bölümümün 4 yıllığı yoktu.Yani beni 2 yıllığa okumaya mahkumdum,diğer bölümlere kaysam bukez meslekten çıkıyordun.Yani 3 sene liseyi,2 sene ön lisansı bedavaya okumuş olcaktım. Dgs dediğinizde şen şaklak bişi değil, koskoca ünivde belli bölümlerde 1-2 kişilik kontenjan açılıyor inle anam inle o 2 kişiden birisi olmak için.Şayet kazandın üstüne 1 sene intibak oku, intibakta kazala başarısız ol şutungen forez. ben lisans okuyayım nollur tribinde değilim,en azından lise mezu ile aramızda bir fark olmalıydı.Ne Kpssde ne askerlikte hiç ama hiç bir fark yaratılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Önlisanslar Türkiye'de doğru işlemiyor. Avrupa'da çok iyi bu konuda önlisanslar mesela FH (tam yazamıyorum) okulları almanya da avusturya da çok kaliteli eğitimler veriyorlar 3+1 sene uygulama yapıyorlar bu şekilde mezun oluyorsunuz. 15 yaşında veremediğim bir karar diye bir şey yok. Öyle bir lüksünde yok. Ulan ben zaten 15 yaşında karar veremedim sistemde aldı beni sürükledi diye bir şey diyemezsin. Şikayetçiysen durumdan, oturur ders çalışırsın eşşekler gibi. O senin 2 sene benden fazla okuyup askerde 10 ay takıyor dediğin adamlar gibi ders çalışır başka bir yeri kazanırsın. Kalkıp burada aöf okul gibi değil okunmaz o yapılmaz bu yapılmaz dersen hiç bir şeyden şikayet etme hakkın yok. Aöf dediğin yerde tahmin edemeyeceğin fırsatlar var. Sanırım seneye örgün öğretime geçiş hakkıda doğuyor. Eğer not ortalaman iyiyse başvuru sonucunda örgün eğitime geçebiliyorsun. Bizim üni AÖF'e gözü gibi bakıyor. Farkında değilsiniz ama İngiltere'de 8 farklı üniversite ile anlaşması var. Giden aöf öğrencileri biliyorum master yapıyorlar. Ayrıca DGS denen bir olay var. Çok büyük bir fırsat otur kas. Sistem çarpık olabilir ama devlet sana pişman olduğun yerden dönebilme fırsatı da veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Rewendor said: - "benden iki sene fazla okumuş adam askerde 10 ay takıyor" diyorsun, e sen adama 24 ay takmışsın 2 sene erken mezun olarak, yine az takıyor. - lisans mezunu illa nitelikli olacak diye bir şey yok, hatta hatırı sayılır 5-6 üni. dışında pek iyi eğitim de verilmiyor okullarda. ama her şekilde ön lisans mezunundan daha çok şey ifade eder işveren gözünde. Bir kere kafadan pes etmemiş bitirmiş oluyor, ondan sonra "lisansı bitirebilecek kadar beceri/kapasite var" diye bakılıyor, ki kısmen haklı da adam öyle bakmakta. - açıkçası önlisans mezunu insana işveren olsam ben de önyargılı yaklaşırım. "e girmiş okula ne demeye bitirmemiş. ya çok tembel ya bitirebilecek adam değil ya da yanlış bölüm seçmiş, o zaman o adamı niye çalıştırayım ben" derim ondan sonra niye bu kadar cok muhendis var sen adama 2 senelik secti diye tembel onyargisi ile yaklas, senden az okudu diye kendinden asagi gor ondan sonra mesleki egitim niye yok su post aslinda turkiyedeki caprikligi, bazi alanlarda asgari ucrete dogru hizla ilerleyen muhendis maaslarini acikliyor 4 sene okuyanin yaptigi is ayri 2 sene okuyanin yaptigi is ayri ama bizim ulke aptal patron dolu oldugu icin "almisken 4 seneligini alalim yahuu" diye takildiklarindan ara elemanlarin yapicagi isleri bu sekil daha vasifli insanlara yaptiriyorlar hakettiklerinden az ucret odiyerek gerci en carpici orngi miyamoto verdi bu konuyla ilgili, miyamoto nintendonun dahi cocugudur, bugun yeryuzunde kabul gormus en baba oyun devoloperlarinda ilk 3 e oynar (ki carmack bi roportajinda onla tansitigimda tanri ile tanismis gibi hissettim demisti), ortaya cikardigi IP ler filan malum, adamcagiz "bugun kendi okulumdan mezun olsam nintendoda ise giremezdim" demis, nintendoyu nintendo yapan adam bunu diyorsa gerisini siz dusunun diploma-okul hicbirseydir zeka ile azim ise hersey sene 2011 onyargilari yikma vakti geldi coktan gecti bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Rewendor said: - açıkçası önlisans mezunu insana işveren olsam ben de önyargılı yaklaşırım. "e girmiş okula ne demeye bitirmemiş. ya çok tembel ya bitirebilecek adam değil ya da yanlış bölüm seçmiş, o zaman o adamı niye çalıştırayım ben" derim tr'de millet bu kafada olduğu için ülke ekonomisi bu halde. bunu diyen adam sonra efendim adam yok diye gider almanya'dan siemens plc programlayacak teknik eleman getirtmeye kalkar. herkes kaptan olursa yolcu kim olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 TD)Pentagram said: Şimdi şöyle düşünün x üniden 7 senede 2.02 ile mezun olan bir işletme mezunu,2yıllık 4.00 ile mezun çocuğa direk fark atıyor. Yok öyle bir şey. Emin ol Türkiye'nin belli başlı üniversiteleri hariç diğer ünilerden idari bilimlerden mezun olanlar da özel sektörde aynı muameleyi görüyor. KPSS farklı e bi zahmet onda da öncelik olsun. Ama iki yıllık işletme okuyan bir adam kendini geliştirerek 4 yıllık okuyanı kalite anlamında çok rahat katlar. TD)Pentagram said: Dgs dediğinizde şen şaklak bişi değil, koskoca ünivde belli bölümlerde 1-2 kişilik kontenjan açılıyor inle anam inle o 2 kişiden birisi olmak için.Şayet kazandın üstüne 1 sene intibak oku, intibakta kazala başarısız ol şutungen forez. DGS kolay bir sınav değil ama imkansız da değil. Kontenjan 1-2 değil 8-10 arası. Bir temelin varsa gayette rahat geçilebiliyor. En yakın arkadaşım Adalet MYO'dan Galatasaray Hukuk'a geçti. İntibak'ta başarısız oldun şutlanıyorsun olayı yok artık. Eskidendi o. Bir çok üni yeniden başlatıyor intibak okumadan bazı ünilerde intibakta kasmıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Viktor said: ondan sonra niye bu kadar cok muhendis var sen adama 2 senelik secti diye tembel onyargisi ile yaklas, senden az okudu diye kendinden asagi gor ondan sonra mesleki egitim niye yok su post aslinda turkiyedeki caprikligi, bazi alanlarda asgari ucrete dogru hizla ilerleyen muhendis maaslarini acikliyor 4 sene okuyanin yaptigi is ayri 2 sene okuyanin yaptigi is ayri ama bizim ulke aptal patron dolu oldugu icin "almisken 4 seneligini alalim yahuu" diye takildiklarindan ara elemanlarin yapicagi isleri bu sekil daha vasifli insanlara yaptiriyorlar hakettiklerinden az ucret odiyerek gerci en carpici orngi miyamoto verdi bu konuyla ilgili, miyamoto nintendonun dahi cocugudur, bugun yeryuzunde kabul gormus en baba oyun devoloperlarinda ilk 3 e oynar (ki carmack bi roportajinda onla tansitigimda tanri ile tanismis gibi hissettim demisti), ortaya cikardigi IP ler filan malum, adamcagiz "bugun kendi okulumdan mezun olsam nintendoda ise giremezdim" demis, nintendoyu nintendo yapan adam bunu diyorsa gerisini siz dusunun diploma-okul hicbirseydir zeka ile azim ise hersey sene 2011 onyargilari yikma vakti geldi coktan gecti bile Yurtdışından verilen örnekler pek konuyla bağdaşmıyor yalnız. Japonya'yı çok bilmiyorum ama ABD'de, Avrupa'da üniversite okumak herkesin yaptığı bir şey değil. Zaten üniversiteye girmek, kabul almak da herkese nasip olan bir şey değil. Türkiye'de ise üniversite okumak hakikaten çok boş bir iş. Dediğim gibi 3-5 tane "süper" üni dışında adam gibi eğitim verilmiyor, eşşek bağlasan mezun olur derler ya, o halde pek çok üni. var ülkede. E benim alacağım adam şu durumda bile bunu yapmayıp ön lisans bitirmişse kusra bakmayın o adama önyargıyla bakmak normaldir. Evet 2 sene okuyanın yaptığı iş farklı, ona itirazım yok zaten. Ancak iki seneliğin yaptığı işi yapan 4 senelik nice diplomalı mühendis, işletmeci vb dururken iki seneliği niye alsın ki adam? 4 senelik mezun olan adama da aynı eğitimi veriyorlar. Ön lisans 3. 4. sınıf derslerine girmeyip erkenden ayrılarak alınan bir şey sonuçta. Böyle Bill Gates Mikayamo falan örnekleri veriyorsunuz hayallerde yaşıyorsunuz da ama milyonda milyarda bir çıkan örnekler bunlar, bi bakın bakalım aynı şekilde üni okumayıp sonra mcdonalds'ta patates çevirenlerin starbucksta kahve dağıtanların oranı mı daha fazla yoksa bill gateslerin oranı mı? Zeka ve azim gerçekten çok önemli şeyler. Ancak üniversite bir insana vizyon katar, geniş düşünme yetisi katar, çevre sağlar, çok farklı şehir hatta ülkelerden farklı tecrübedeki insanlarla tanışıp onların tecrübe ve bilgilerinden faydalanma olanağı sağlar, bir nevi karakter gelişimi sağlar. bir insanın üni okumadan bunu kendisi yapma olasılığı çok daha düşük. Ha, zeki azimli adam bunu bir şekilde yine başarabilir, ama bunun için çok iyi bir fırsatı kaçırmış olur üni.yi pas geçerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 dusuncelihayran O mezuniyet eğitim kadar sosyal hayatıda etkilyior anlamıyormusun.Sen şimdi 2 sene fazla okudu diye ön lisansdan fazla hak talep ediyorsunda.Ben niye lise,ortaokul hatta hiç okumamış adamla aynı şartları paylaşıyorum?İşe başvurcağım zaman bölümümün 4 yıllığı olmadığını bile bilmeyen angut benden lisans diploması isiyor.Bu ülkede ben nasıl yer bulucam kendime? Niye kpss de lise mezunu ile yarışıyorum.Ben ona 2 sene takmıyormuyum? ayrıyetten bende ünivde çalıştım uzun süre max 3 4 kontenjan ayrıldığını hala intibakta 1kere hakkın olduğunu biliyorum birçok üniv için.hatta yaz okulu imkanı bile vermeyen ünivler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 universiteye gerçekten ders ve not olarak bakmamak lazım ortalamayı alıp mezun olup diplolamayı alman yeterli benim şahsen universite okuma sebebim 1-askerlik 2-diploma 3-insan tanımak diplomasız olmaz bu devirde.fakat bunlar harici insan kendi kaderini kendi çiziyor herşey insanla oluyor .bide aklını kullanıcaksın.universitede kendini herşeye kapayıp dersdersders en iyi ortalama yapıp mezun olup sora keko gibi ortada kalmıcaksın universiteye girdiğin andan itibaren 4 sene veya 5 sene sonra mezun olunca ne yapacagını planlıcaksın.altyapıyı oluşturman lzm.öbür türlü 5 sene sonunda diplomalı fakat ortada kalan bir genç olmamak için. 5 sene yan gelip yatmıcaksın.beynini ne kadar doldurursan kardır bide ben x bölümü okudum hayatımı x olarak geçiricem diye kendini kısıtlamıcaksın.türkiye şartlarını kabullenip ona göre yaşıcaksın.hayal alemine dalmaya gerek yok :) eski bi kız arkadaşım 2 senelik bölüm okudu. çok azimliydi fakat okulu iyi bir ortalamayla bitirmedi.calıskan oldugu için suan 5 yıldızlı otelde bilmemne müdürü.24 yaşında iyi bir şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 TD)Pentagram said: dusuncelihayran O mezuniyet eğitim kadar sosyal hayatıda etkilyior anlamıyormusun.Sen şimdi 2 sene fazla okudu diye ön lisansdan fazla hak talep ediyorsunda.Ben niye lise,ortaokul hatta hiç okumamış adamla aynı şartları paylaşıyorum?İşe başvurcağım zaman bölümümün 4 yıllığı olmadığını bile bilmeyen angut benden lisans diploması isiyor.Bu ülkede ben nasıl yer bulucam kendime? Niye kpss de lise mezunu ile yarışıyorum.Ben ona 2 sene takmıyormuyum? ayrıyetten bende ünivde çalıştım uzun süre max 3 4 kontenjan ayrıldığını hala intibakta 1kere hakkın olduğunu biliyorum birçok üniv için.hatta yaz okulu imkanı bile vermeyen ünivler var. Ayrıcalık istemek tabiki en doğal hakkın ama şu da var, MYO'lar inanılmaz kalitesiz Türkiye'de ben çok üniversite gezdim çok okul gördüm. Aklına gelemeyecek yerlerde myo'lar var. O kadar enteresan tipler okuyor ki. Adam makine okuyor. otobiyografi yazın demişler. adam ilkokulda arkadaşlarının yüzünden kırılan ayağından bahsediyor kağıtta. İnanamazsın neler olduğuna. Bunlar Lisans'ta yok mu? Tabi ki var. Heryerdeler. Çünkü sistem yanlış. Ama MYO'ların %70'i okul olsun diye giden insanlar. Zaten sınavsız geçiş hakkı vardı yakın zamana kadar o yüzden ortaöğretim ile bir farkı kalmıyordu MYO'ların. DGS konusunda sana katılmıyorum. Çok arkadaşım var çok araştırmışlığım da vardır. Kontenjanlar ciddi anlamda arttırıldı. İşletme bölümler 10 kişiyi alıyor şu anda. Mühendislikler 5-8 arası. Tabi okula göre değişiyor. Galatasaray Üniversitesi Totalde 5 kişi alıyor. hatta burada biri çok iyi bir üninin hukuk bölümünü kazanmıştı hatırladığım kadarıyla. 1 kişi bile alsa o 1 kişi sen olabilirsin yeter ki inancın olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Viktor said: diploma-okul hicbirseydir zeka ile azim ise hersey sene 2011 onyargilari yikma vakti geldi coktan gecti bile Yanlış. Dünyanın heryerinde var zaten bu istisnalar yukarıda anlattığın. Ama o adam nintendoyu türkiyede kuramaz mesela, çalıştıracak adam bulamazdı çünkü. Zeka ile azim herşeydir ama diploma okula hiçbirşey diyemezsin. TR deki okullar dandik o ayrı. Adam akıllı olsalar hele hiç diyemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 diploma-okul çok şeydir. bir itü ile kadir has arasında dağlar kadar fark var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar