Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitirilen oyunu baştan oynamak


sabonis

Öne çıkan mesajlar

Steam indirim başlığında konusu açılmışken merak ettim millet ne yapıyor ne ediyor diye. Siz bitirdiğiniz oyunu yeni baştan oynuyor musunuz? Evet ise hangi oyunlar mesela ve bu oyunları diğerlerinden ayıran özellikler neler?

Bana sorsanız mesela bir FPS, adventure, TPS action vs gibi oyunları bir kere daha oynamam, oynamadım hiç yani. Anlamlı bulmuyorum açıkçası konusunu tamamen bildiğim bir şeyi baştan oynamayı / okumayı / izlemeyi. Filmlerde de aynı şey geçerli yani. Hani mesela Bulletstorm oynadım, konusu gayet dandikti, ama çok zevkli oyun, milletin ağzına sıça sıça, değişik şekillerde öldüre öldüre gidiyorsunuz. Bitirdim çok da zevk aldım. Asıl zevki dediğim gibi konu yerine adam öldürmekten almama rağmen, açıp bir daha mümkün değil oynamam yani.

Steam konusunda, Portal'ın yeniden oynanma olayı konuşulmuştu mesela. Portal'da veya adventure oyunlarında mesela bulmacalar henüz hafızadayken yeniden oynamak hele bana çok ilginç geliyor. Herhalde rahat bi 2-3 sene geçmesi lazım unutmam için bulmacaları tamamen, belki de daha fazla.

Ama baştan karakter yaratabilen, oynanabilirliği değişik yönlere çekebileceğiniz oyunlarda daha bir anlayabiliyorum. Fallout, dragon age, baldur's gate, oblivion gibi oyunlar buna örnek mesela. Ha ben zaten delisi değilimdir bu oyunların, aksiyon biraz az geldiği için sıkılıp bıraktığım bile olur. Ama bunların yeniden oynanmaları mantıksız gelmiyor bana en azından.

FM, sims, simcity, tycoon'umtırak oyunlar ayrı bir yerde tabii ki. onlar biraz kariyer modu gibi düşünebiliriz. her oyunda yapacağınız şeyler sizin elinizde. farklı farklı yönlere çekebiliyorsunuz böylece oyunu. ama beni onlar da bayıyor artık. mesela zamanında 11 sezon CM oynamışlığım vardı, artık FM oynamıyorum bile :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya eskiden download yapma imkanı yokken ele geçen oyun sayısı sınırlıyken falan eğer elde yeni oyun yoksa paso eski oynadıklarımı tekrar oynardım. artık o tarz bir durum olmadığı için çok sık yapmıyorum bunu ama arada yine eski oyunlardan çok zevk aldıklarımı tekrar yükleyebiliyorum. caesar olsun simcity olsun, tycoon oyunları olsun, ageof2 olsun. indiana jones fate of atlantis bile oynadım geçen yıl asddfs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orada da yazdığım gibi, aldığım keyifle alakalı ama gameplay bakımından diyorum elbette ki. kimi oyunlar var, bitmesine yakın içimi sıkıntı basıyor bitiyor diye. kimisi hiç bitmesin istiyorum, bunları oynayabiliyorum tekrardan aynı şekilde. bazı örnekler:

- herşey aynı, tekrardan: max payne
- farklı gameplay yollarıyla: nox
- farklı gameplay yolları olduğu halde aynı şekilde: fallout tactics
- hem farklı, hem aynı gameplay yollarıyla: victoria
- oyun bir kere bitince açılan yeni içerik dahil tekrar: valkyria chronicles

kısacası nedenler sonsuz, yeter ki gameplay yeterince iyi olsun. 'bitirmek' için oyun oynamam, yeterince sarmamışsa bitirmem hatta. örnekleri daha yığardım da yeterli olmuştur sanıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sevdiğim oyunlarda tekrar oynamak için bir süre zaman geçmesi lazım. 1 ay mesela.
buna half-life 2, sanitarium gibi oyunlar da dahil. bir kere gördüğüm hikayeyi yarın niye tekrar göreyeyim ki.

hatta bazı oyunlar var, artık illallah geliyor sürekli aynı şeyi yapmaktan. oyun geliştiricileri, oyunu uzatmış olmak için, 10 düşman öldüreceğimize aynı 10 düşmanı 10 kere öldürüyor felan. insanın içi sıkılıyor. farcry 2'de böyleydi mesela.

yani oyunu ne olursa olsun, tekrar oynamak için bir vakit geçmesi gerekiyor benim açımdan.

ancak portal 2 bu mevzuyu değiştirdi bende. adamlar öyle güzel bir oyun yapmış ki, aynı oyunu arka arkaya 3 kere bitirdim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyununa bağlı olarak oynarım ben tekrar
hatta belli aralıklarla tekrar tekrar oynadığım oyunlar var
afterlife mesela, senede 2 kere falan yükler oynarım
geçenlerde ezbere bilmeme rağmen full throttle bitirmiştim yirminci oynayışım falan oldu
yani benim için her oynayışta değişiklik sunmasına gerek yok oyunun tekrar oynamam için
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunana bakarda su anda bi oyunu iki kere bitirmek zor, is guc ve mmo lar yokken sahip oldugum bi lukstu o :p

suikoden 2 net 6 kere bitirdim, psp de 7. defa oyniyorum su anda. life defining oyunumdur bu, isin komigi psx rpg lerinin asiri nadir oldugu turkiyede yukari mahallede cadirdan bozma bi bilgisayarcida bulmustum oyunu hemde rpg 3 in 1 diye yar ifiyata verdigi dandik bi CD de. sonra oyunun kendini bulmak izdirap olmustu videolar muzikelr yoktu cunki, sonrada ogrendimki ebayde en pahalli oyunalrdan biriymis NA versiyonu, valkyrie profile ile kapisiyorlardi

suikoden 1'i 3 kez bitirdim, bunuda turkiyede edinmem baya baya zor olmustu

Might and Magic 7 yi 3 kere bitirdim, 2 kere light side bitirip sonradark side bitirirken uyuz olmustum, ogun bugundur baska bi oyunu dark side bitirmemisimdir

curse of monkey island 3, 3 kere gene, kim zaten sunu birden fazla bitirmediki adsf

diablo 2, 2 kere, paladin ile amazon bitirdim, cok sorceress niyetim vardi ama vakit bulamadim

bundan sonrada adam gibi birden fazla bitirebildigim oyun cikmadi, ultima sonra wow butun zamanimi yedi, birsurude oyniyamadigim single oyun birikti elimde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

duke nukem ve red alert 2 yi bitirmisimdir 1den fazla
curse of monkey islandi denemistim ama gucum yetmemisti.

sonradan masaustunde gordum, cod4 u de birden fazla kez bitirdim. normal zorlukta bitirdikten sonra internet yoktu, en zorda bitirene kadar ugrasmistim.

bir de internet olmadigi zaman elimin altinda ne varsa oynuyorum biterse gg, bitmezse uninstall.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...