Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC'ciler ve Mac'çiler karşı karşıya

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

@senko, olay ne kullandigin degil, kendini ne olarak tanimladigin. mac kullanmak ile kendini mac olarak tanimlamak ayni degildir. kendini kullandigi cihazla tanimlayan adamdan her turlu lamerligi beklersin ki.

pc olarak tanimlayandan da ayni sekilde..

kendını c64 dıye tanımıyan ınsanen kutlu ınsandır
Mesaj tarihi:
mac
i grafik tasarım haricinde nerede kullanabilirsin ki?

en azında 2 sene önce mac lerin ren k değerlerini gerçeğe yakın göstrme konusunda pc lerden iyi odluğnu bu yüzden basın, görsel tasarım, matbaa gibi yerlerde kullanılmaya "ihtiyaç" olduğunuokumuştum

ha led aydınlatmalı monitörler geldikten sornaki durumu bilmiyorum ama aynı "gerçek renk" algılaması mac lerde hâlâ başarılıysa grafik tasarımcı/matbaacı olsam mac bir ihtiyaç olarak illaki kullanırım

yanlış mıyım a dostlar?
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

mac
i grafik tasarım haricinde nerede kullanabilirsin ki?

en azında 2 sene önce mac lerin ren k değerlerini gerçeğe yakın göstrme konusunda pc lerden iyi odluğnu bu yüzden basın, görsel tasarım, matbaa gibi yerlerde kullanılmaya "ihtiyaç" olduğunuokumuştum

ha led aydınlatmalı monitörler geldikten sornaki durumu bilmiyorum ama aynı "gerçek renk" algılaması mac lerde hâlâ başarılıysa grafik tasarımcı/matbaacı olsam mac bir ihtiyaç olarak illaki kullanırım

yanlış mıyım a dostlar?

Yanlışsın, ses ve video işlerinde de sık kullanılır macintosh'lar, sadece grafik tasarımla sınırlandırmak yanlış.
Mesaj tarihi:
Bunu daha cok OSX kullananlar diye kategorize etsek daha dogru olur kanimca. Is icin linux, gunluk hayat icin baska isletim sistemi kullanicagima OSX kullaniyorum gayet memnunum. Hardware olarak masa ustu mac kullanmak bana mantikli gelmiyor, laptop olarak macbook ile asik atacak cok fazla marka mevcut degil. Burda kriter raw cpu/gpu power degil kesinlikle, ergonomi, keyboard layout, pil omru ve display.

Ozet le mac benim icin macbook dan ibaret, hem is hem audio/video hem oyun.
Mesaj tarihi:
gladmir'in yazdiklarini dusunerek yazdim. o da senkonun dedigine cevap oluyor. ne kadar para verirsen ver macbook kalitesinde laptop alamiyorsun.

eger pro kullanilmayacaksa ve dizayn onemli degilse imac'in cok bir olayi yok.
Mesaj tarihi:
Mac'in yapabildikleri;

pc'de çalışmayan bazı güzel programlara sahip ki bunun sebebi pc'lerin kaldıramayacağı falan değil, bildiğimiz pazarlama stratejisi. konsol oyunlarını pc'ye yapmamak gibi.

bi de spacebar'a basarak videoları önizleme yapabiliyoruz.

thats it.
Mesaj tarihi:
Gladmir said:

Bunu daha cok OSX kullananlar diye kategorize etsek daha dogru olur kanimca. Is icin linux, gunluk hayat icin baska isletim sistemi kullanicagima OSX kullaniyorum gayet memnunum. Hardware olarak masa ustu mac kullanmak bana mantikli gelmiyor, laptop olarak macbook ile asik atacak cok fazla marka mevcut degil. Burda kriter raw cpu/gpu power degil kesinlikle, ergonomi, keyboard layout, pil omru ve display.

Guzel aciklamis gladmir. 1 yildir macbook pro kullaniyorum, hater idim. Netekim mac > win demiyorum, ama ikisinin de kendine göre ustun olduklari noktalar var. Seyahat ederken, is icin kullanirken, herturlu tartismasiz mac kullaniyorum. Netekim evimde oturuyum, oyun oynayim, msne giriyim, playstation media server kurayim deyince pc kullaniyorum. Hardware olarak masaustu mac kullanmak banada mantikli gelmiyor.

Laptop ile gercekten macbook ile asik atacak laptop cok az. Aleti tamamen sökup takmis birisi olarak konusuyorum, tamamen derken sadece kapagini acip kapatmaktan bahsetmiyorum. Gercekten kaliteli malzeme kullanilmis ve dizayn harikasi. Ikincisi gercekten cok saglam alet 1 yildir tik demedi. Yeri geldi sahne de kullanirken 1.5 metreden yere cakildi, alip yerine koydum ekrani actigimda kaldigi yerden devam etti :) Daha önce acer, asus, vaio gibi bi cok marka kullandim.

Is icin dedigim zaman aleti sahne de kullaniyorum zaten, ve inanilmaz pratik. Sahne de pcde kullanmis bi adam olarak konusuyorum, aldigim sonuc rezaletti sadece. Kitlendigi de oldu, playe bastigimda baslamadigi oldu, delay oldu, beklenmedik hemen herseyle karsilastim, ama mac beni 1 kere bile yolda birakmadi o konuda. Bi arkadas yazmis iste render ederken, sunuda yapiyim bunuda yapiyim deyince kitleniyo diye, ben mac uzerinden logic ile keyboard baglayip, ustune butun caldigimiz programi canli olarak kaydedip, ustune aletin webcaminden kayit falan yapiyodum, hani banamisin demiyodu. Fanboyluk yaparak söylemiyorum bunlari, tecrube ile sabittir. Butun studyolar suan logic kullaniyo, dolayisiyla hepsi mace gecti, cunku aletten alinan ses kalitesi ve verim inanilmaz yuksek pc ile kiyaslaninca. Hem cok daha pratik hem cok daha kaliteli is.

Bide gladmir demis yine, macbook deyince kriter raw cpu gpu degil kesinlikle. Ergonomi abicim, keyboard layout, pil ömru(yeni seride baya 7-8 saat gidiyo pil) ve display(en son soran arkadasa cevap). Mac os x te cok baska bi isletim sistemi, mantalitesi algoritmasi bambaska, cok daha hizli calisiyosun. Yani su macbook prodaki trackpad, multi touch ile kontrol bile acaip rahat bisey. Bi ekran cakip ustune bi klavye mouse ile aleti zaten desktop kivamina da getirilebilir.

Ama iste evde oturunca pc basina oturuyorum genelde. Amac vakit öldurmek olunca olayin icine oyun oynamak, film izlemek giriyo. O nokta da imac benim isimi görebilecek bi alet degil iste. Yeri geldiginde cok nadirde olsa windows ihtiyacim oluyo(mac destegi olmayan bisey takiyorum mesela), ozaman da parallels icinden windowsu acip gayet 2. ekran olarak kullaniyorum falan. Hani tercih meselesi biraz da, ama emin olun biraz kullandiktan sonra aletin pratikligine ve ergonomisine alisinca baska bi laptop kullanmazsiniz yani.
Mesaj tarihi:
iiyide malzeme kalitesi olarak mac ayarinda laptoplar var.

maclarin malzeme kalitesi iyi digerleri kotu demek dogru bir arguman degil.

hp elitebook mesela aklima gelen ilk ornek, gayet basarili malzeme kalitesi olarak.
Mesaj tarihi:
Abi iyi de ayni sey degil iste. Sadece malzeme kalitesi olarak bakmamak lazim olaya. Ergonomi diyorum, pil ömru diyorum, display diyorum. Bi alet alirken sadece birtek özelligi baz alarak satin almazsin. Tercih meselesidir dedigim gibi. Simdi gidip 750 lirayada malzemesi uyan bi laptop alip uzerine hackintosh yukleyebilirsin. Ama ayni ergonomiyi, pil ömrunu, malzeme kalitesini elde edemezsin.

Hp elite alirsin, ama benim tercihim zaten is icin mac os x ten yana. Cok cok daha iyi muzik islerinde, yani hani tartisilamayacak kadar iyi, göz var nizam var kulak var. Gayet ucakta otururken 4-5 saat ucusta oturup proje yapabiliyorum 7-8 saat pil ömrunden dolayi. Cok oldu hatta, parcalarimin bi cogunu ucakta baslayip evde bitirdigim eheuh. Bunlarin hicbirini saglayamadi diger kullandigim vaiolar,acerlar, asuslar. Heleki windowsa lanet olsun is konusunda. Ama iste gaminge girerse olay oturup windows desktopimi kullaniyorum.
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

profesyonel kullanım için dizüstü mac > bütün diz üstüler

bunu diyemeyiz bence.
eğer diyebiliyor isek somut bir nedeni ile beraber demeliyiz.
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

özetlersek;

masa üstü mac < diğer masa üstü sistemler

diyebilir miyiz?

Aynen böyle bisey diyebiliriz assagi yukari.

Simdi bi studyo kursaydim isin asli, oraya 24000$ lik bi mac pro yada imac almazdim. Gider 1500 dolara bi sistem toplayip hackintosh kurardim, alacagim verim ayni cunku. Ergonomi ve mobilitenin önemi yok, sabit bi sistem. Ama mobilite ve ergonomi söz konusu olunca sadece macbook pro kullanirim.
Mesaj tarihi:
paspatur said:

BabacumMostors said:

bunu diyemeyiz bence.

Abi somut bi neden daha ne saymaliki?8 saat pil ömru olan ve windows ile calisan SOLO islemclii olmayan bi model gösterebilirmisin bana? Fiyati 3-4 bin lirayi gecmesin mumkunse. i5 yada i7 islemci olsun uzerinde. Ergonomik ve pratik olsun, displayi led olsun falan. Somut neden daha ne olsunki saymalik? Ha ben illa windows kullancam diyosan o ayri tabi. Ozaman gider baska bi laptop alirsin. Ben hater idim diom, fanboy falan ciddi degilim, tecrube sadece. 1 yildir kullaniyorum, simdi gider yine macbook pro alirim yani. Farki kullanmadikca anlamiyo insan.
Mesaj tarihi:
Yahu benim anlamadığım şu,

Bende birinden birine körü körüne bağlı değilim. Ama ortada bir MAC efsanesidir gidiyor. Bunun somut bir sebebi olması gerekmez mi. MAC ezer çünkü "bilmemneyi XSIR-2011 kullanıyor buda en iyisidir" gibi.
Mesaj tarihi:
Korax said:

paspatur said:

BabacumMostors said:

bunu diyemeyiz bence.

Abi somut bi neden daha ne saymaliki?8 saat pil ömru olan ve windows ile calisan SOLO islemclii olmayan bi model gösterebilirmisin bana? Fiyati 3-4 bin lirayi gecmesin mumkunse. i5 yada i7 islemci olsun uzerinde. Ergonomik ve pratik olsun, displayi led olsun falan. Somut neden daha ne olsunki saymalik? Ha ben illa windows kullancam diyosan o ayri tabi. Ozaman gider baska bi laptop alirsin. Ben hater idim diom, fanboy falan ciddi degilim, tecrube sadece. 1 yildir kullaniyorum, simdi gider yine macbook pro alirim yani. Farki kullanmadikca anlamiyo insan.

belirli bir fiyat aralığı veya konfigürasyonla sınırlandırdığın zaman onu anlarım. Dersinki bu fiyat aralığında bu özelliklerde en iyisi MacBook 'dur. O zaman eyvallah. Ama ağırlıklı söylenen şu; en vasat MacBook bile en krol laptopu ezer. İşte bunu anlayamıyorum.
Mesaj tarihi:
Korax said:

paspatur said:

BabacumMostors said:

bunu diyemeyiz bence.

Sus la fan boy. Pc ftw
MSN olmayinca kalp yapamiyom dsafgfgds
  • Yeni Oluştur...