Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devrimden Sonra


SPectre88

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
SAKIN AMA SAKIN GİTMEYİN!!!!!

ABİ VASİYETİMDİR GİTMEYİN.

filmin montajı bittikten sonra bir kere açıp izlememişler herhalde, ulan bu kadar kötü türk filmi uzun zamandır izlememiştim.

o kadar kötü bir film olmuş ki, neredeyse sosyalistleri aptal göstermek istemişler dedim.

filmin konusu:

spoiler'a almaya değmez, açın okuyun cidden

abi farklı alanlarda komünizmin getirileri tartışılmış. önce bir takside yurtdışına kaçmak için havalimanına giden sermayedar karı-koca gösteriliyor. böyle zoraki, uzatılmış bir diyalogla kavga ediyorlar falan.

sonra bir köy yerinde, ağanın ezdiği işçilere gidip "artık topraklar herkesin eşit olacak hobarey" deniliyor.

sonra bir kiracının ev sahibine artık kira ödememesi gerektiği gösteriliyor, herkes oturduğu evin sahibidir hobareey deniyor.

sonra fabrikada işçiler toplanıp, artık işçi sınıfının bu fabrika, karlar bize akıyor, hobarey!! deniliyor.

sonra araya sağcı çetenin sosyalist profesörü öldürmesi konu edilmiş, bunlar da çok zorlama diyaloglar ve gereksiz sahnelerle sündürülmüş. adamın bakkaldan cips alıp otele yerleşmesi sahneleri var akıllara zarar.

sonra emekli bir teyzenin, sabah kalkıp yemek yiyip sokağa çıkıp geri dönüp habire posta kutusunu kontrol ettiği gösteriliyor ki, burası rahat 20 dakikası filmin. sonra "teyzecim artık fatura falan gelmeyecek, elektrik su bedava!!! hobarey!!! deniliyor.

sonra da ücretsiz sağlık hizmetlerini anlatma babında bi adamın beleş diş polikliniğine gitmesi, doktoruyla tartışınca başka doktor istemesi ve hemen yeni doktor getirilmesi üzerine. gene saçma, yetersiz, uzatılmış sahneler ve diyaloglar.

ayrıca bütün bu bölümler birbirinden bağımsız, ayrı oyuncular oynuyor. koskopuk bir film. resmen kızdım filmden çıkınca.



kesinlikle "ben sosyal devlet anlayışına ilgi duyuyorum, eğitim, sağlık ücretsiz olmalı, toprak işleyenin olmalı, kesin gold anlamamıştır" diyerek umutlanmayın.

belki iyi niyetlerle yola çıkılmış ama yok yani, utandım resmen. böyle mi çekeceksiniz adamları yanınıza? böyle mi kazanacaksınız toplumu kaynakların adil dağılımına?

3/10, o da oyuncuların hatırına veriyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

goldbaren'in dediği gibidir dedim ilk görünce sonra açtım bu sayfadaki videoları baktım da oyunculardı, yönetmenin konuşmasıydı falan böyle bir gaza geldim yapmışlar heralde ya dedim yarın kesin gidiyorum dedim ama ilk hissettiğim doğru heralde. Birkaç kişi daha yapsın yorum da ona göre davranalım tabi :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi oyuncular iyi, bisürü var

ama böyle film kopuk kısa filmlerin birleştirilmesi gibi. üstüne bir de çok çok çok bayağılaştırmışlar olayı. kötü propaganda olmuş. akp halkı aptal yerine koyuyor diye eleştiriyoruz da bu da koyuyor abi. hatta tecrübe olsun diye izle dicem de çıkınca "gidip bir amerikan filmine para verseydim ulan hiç değilse paramı alırken eğlendirirdi pezemenk" diyosun. o derece kötü.

ha bu filme de çıkıp "ama olanaksızlıklar var, ilk film tabi ki kötü olacak bik bikbik" diyen de yobaz komünisttir. nokta. bütçeyle alakası olmayan konularda yetersiz kalınmış. abi daha önce hiç mi film izlemediniz be? bak kızdım gene...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk olarak film teorik olarak yanlış bir devrim örneği sunuyor bize . Devrim olmuş işçilerin haberi yok , radyodan kenan evren ihtilal yapmış gibi deklarasyon açıklanıyor falan .Böyle bir devrim yok arkadaşlar.Devrim halk yığınlarının birlikte hareket ederek , bu mücadelenin içinde özgürleşerek , eşitlenerek yürümesiyle olan bir şeydir ; ancak böyle bir devrimde toplumsal eşitsizlikler tam olarak kalkabilir ve yapılanın istikrarını sürdürücek bilinç toplumda yerleşebilir.Tam TKP kafası bir devrim filmi..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären sen bu filme giderken hiç baktınmı nedir ne değildir diye ,

"ama böyle film kopuk kısa filmlerin birleştirilmesi gibi. üstüne bir de çok çok çok bayağılaştırmışlar olayı." said:



demişsin de film zaten birbirinden farklı 8 tane kısa filmden oluşuyordu, devrimden sonra neler olabileceğini 8 farklı hikaye ile anlatmaya çalışmışlar , sen bunları bir bütün film olarak mı izlemeye çalıştın :)

bu arada ben daha izlemedim yarın gidicem,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...