sesu Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 vaperon said: Öncelikle Paticik ahalisinin ve modların bir sene öncesine göre ne kadar değiştiğini görüp şaşırmamak elde değil. Bu forumda siyasetin "s"si konuşulamazken, şu anda bu konuları düzgünce tartışabiliyor olduğumuz için hepinizi kutluyorum. Gelelim konuya. Videosu konmuş milletvekilinin, çok yerinde ve gerçekçi tespitler yapmış. İpin ucunu biraz kaçırsa da sonunda olayın ne olduğunu tanımlamış. Burada benden önce bir çok kişi de yazmış, tekrar wot döşemeye de gerek yok. Ben sadece anlam veremediğim bir konuyu yazayım. Bu ülkede öğrenciler, ayrılıkçı ve şiddet yanlısı Kürt göstericilerinden bile daha fazla müdahaleye maruz kalıyor. Bu insanlara neden kimse birşey yapmıyor? Bu insanları neden bu kadar başı boş bırakıyor emniyet teşkilatı? Kamu malına zarar verirler, konuyla alakası olmayan insanların malına zarar verirler, molotoflar taşlar havada uçuşur, ama gelin görün ki hamile öğrencinin bebeği düşürtülür polis şiddetine maruz kalarak. Demiyorum ki polis şiddet uygulasın, ama birşey de yapsın yani... İzmir'dekiler anlamıyor olabilir bu durumu. Çünkü İzmir'de kimse bir otobüs içinde cayır cayır, çığlık çığlığa yanarak can vermedi. Kimsenin İzmir'de işyeri molotof ile küle çevirilmedi... Empatini yap, ama dengeli yap. Diyeceğim budur. Ben de bu düşünceyi anlayamıyorum mesela. Abicim bu insanlara bir gün esti de mi hadi ya her tarafı bombalayalım dediler? Kim bilir ne biçim iğrençliklere maruz kaldılar zamanında da bu hale geldi adamlar, kadınlar. Öğrencilere yapılanı hafif kılmak veya meşrulaştırmak değil amacım, yapılanın ikisi de çirkin. Fakat öğrencilerin bebeği düşürülüyor "bunlara" bir şey yapılmıyor demek çok yanlış. Onların da köyleri yakıldı aileleri öldürüldü. Nasıl bir şey yapılmıyor yani? Sonra ölen kocaları, çocukları için protesto yapmaya çıkan cumartesi annelerine de PKK'lı diyorsunuz. Herkes sütten çıkmış ak kaşık. Ben şiddet yanlısı bir insan kesinlikle değilim ama gelip benim habitatımın içine sistematik şekilde etseler afedersiniz, ben de bir şeyler yaparım yani. Neyse demek istediğim çift taraflı bakmak lazım olaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Abi benim dediğim şiddet uygulansın değil. Sen ben atsak o molotofu şırıngayla kan alırlar kan. Bu adamların ne tür bir dokunulmazlığı var? Suç değil mi abi bu adamların yaptığı? Daha neyi savunuyorsun? Tamam her haksızlığa uğrayan gitsin molotof atsın. 81liler bilir, girdiğimiz iki sınav da sınav öncesi çalındığı gerekçesiyle iptal edildi. Belki çok farklı noktada olacaktım şimdi ama değilim. Bana da bu devlet haksızlık yaptı, hayatımı mahvetti belki de ama ben gidip hiç bir yere molotof atmadım. Bu adamların uyguladığı şiddeti meşrulaştıramazsınız... Kusura bakmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 hayır tepki aynı olsa gene içim yanmayacak. birisi yumurta atıyor, orgut kurma vs den 10 yılla yargılanıyor, öbürü molotof, gık yok. akp çok ortada kaldı yalnız bu son olayda nereye yanaşacağını şaşırdı. tam mhp ccc oyları peşinde hareketler içindeyken karıştı planlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Kürt var, Kürtçü var. İlginçtir Kürtçü'nün akıl hocası KÜRT değil. (Aaa,Apo haini Kürt değil miydi yahu!?) Türk var,Türkçü var. İlginçtir Türkçü'nün akıl hocası TÜRK değil. (Aaa,Türkeş Türk değil miydi yahu!?) Dindar var,dinci var. İlginçtir Dincinin akıl hocası DİNDAŞ değil. (Aaa,Ağlak Feto Kelime-i Şehadet'ten peygamberi mi çıkartmış!?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liseli Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Dedigim gibi...Bu ülkede kürt felan yok.Ben lazım lazca özgürlügü istesem hergun biyerleri bombalasam iyi mi? trakyalılar hergün biyeri bombalasalar? koyim böyle insanlara.Türkiyede yaşayıp ekmegini yiyip bide ülkeyi kamçılamak ne demek? Bizim soyumuz rum ozaman bende Bizi işgal ettiniz vs diye etrafı bombaliyim yok böyle bi dünya.Türkiyede yaşayıp etnik kökeni kürt olup Türküm diyorsa kardeşim, Ben kürtüm diyorsa düşmanımdır, umrumdada degil gebersinler kusura bakmasın kimse. Sesu sende laf etmişin ama boş laf.Geçmişe bakarak hareket ederlerse suanda almanyanın israil ile savaş halinde olmalı,Türkler çoktan ermenileri katletmiş ve yunanınlılarla hala Savaş halinde olmalıydı.2 taraflı bakın edin diyonuzda çok yüzeysel bakıyorsunuz.Bu ülkede yaşayan herkes Türk arkadaşım Lazı çerkezi azerisi kürtü arabı hepsi var bunun içinde.Ne zaman Türküm derse ozaman rahatlar bu ülke onun dışında 2 gram ileri gitmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 e türkiyede yasıyan insan kürt birine sen kürt değil türksün diyorsa düşmaanım, evet kürtsün ne güzel diyorsa kardeşimdir. beğenmiyen gidebilir. yallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Arkadaşım,Ermenileri katlettiğimiz falan yok.Diyen yalan söylüyor.Katletsek dünyadan kökleri kazınırdı.Yok öyle şey.Mevzu dağılmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liseli Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 nerenizle okuyonuz bi anlasam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 cetintas said: Arkadaşım,Ermenileri katlettiğimiz falan yok.Diyen yalan söylüyor.Katletsek dünyadan kökleri kazınırdı.Yok öyle şey.Mevzu dağılmasın. Tabi muhakkak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 @şesu: söylediklerin biraz kolaya kaçmak oluyor, pkk eylemleri 84 de başlamış olsa da pkknın kuruluşu 80 öncesi, 12 eylül işkenceleri, diyarbakır cezaevi felan tek sebebi değil bunun, ha belki terör olaylarınının şiddetini arttırdı başlangıçtaki. Ama 80lerde pkkya yapılan amerikan yunan rum yardımları, suriye ve ıraktan palazlanmaları sebebiyle daha büyük bir sorun haline geldi terör.Ondan sonra da işte bu leyla zana olayları felan hep güç gösterisine döndü.Ekstremist ayrılıkçılar arkalarındaki silahlı güce güvenip daha da körüklediler, devlette gerek köy yakmalar gerek faili meçhullerle ateşin üstüne benzin dökerek ilerledi. ha ne zamana kadar 99 a kadar, apo yakalandı terör 0 noktasına geldi, işte o zaman gerçekten çözüm isteyen kürtlerle beraber bu reformlar yapılsaydı çözülürdü, bugün bunları konuşmuyor olurduk, fakat ne yazık ki türkiyenin başına gelmiş en kötü 2. şey olan rte geldi, ilk 3-4 sene ayrılıkçılığı pohpohladı oy için, sonra biraz kürt açılımı vs denedi, baktı milliyetçi oyları kaybediyo bu sefer cCc oynamaya başladı, tabi bu sırada ırak tamamen kontrolsüz bir alan haline geldi, amerika vs izin verdi pkknın tekrar güçlenmesine. Sorunun çözülmesi için öncelikle kürtlerin bu "biz çok ezildik" geyiğini bırakması lazım.Herkes ezildi 80 de.Hani ölü saymaya başlanacaksa da pkknın katlettiği masumlar daha fazla. ikinci olarak da, devletin, yani iktidarın sorunu gerçekten çözmek için elini taşın altına koyması lazım.Akp sağolsun daha çok gizli ajandasıyla meşgul olduğu için" Evet arkadaşlar kürt açılımı düşündük biz, ee napak?" dan öteye bir programı yok bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 *Ingiliz,Rus ve osmanli arkhiveleri bütün imparatorlukda 1915 yılında ~1250k ermeni olduğunu söylüyor soykırımcılar 1.5 milyon ermeninin katledildiğini idda ediyor. *Osmanlı arkhiveleri açık ermeni arkhiveleri kapalı *Nerdeyse her cephede savaş var Yunanistan,Ingiltere,Fransa,Italya,Rus,Ermeni isyancılar ve Arab isyancılara karşı buna rağmen 1.5 milyon ermeni katletecek vakti buluyorlar ? *Ermeniler geldi doğu ve kuzey doğu illerinde terrör estirdi rus silahları ve asker desteğiyle katlettiler milleti köyleri yok ettiler genç çocuk yaşlı öldürdüler olayların sayısı ve katılanların sayısı artınca imparatorlukda bunları sürmek zorunda kaldı sürgün yolunda çokca yağma/saldırı yapıldı Kürtler tarafından ama intikam ama fırtsatçılıkdan dolayı(~1200 Kürt yağmacı kurşuna dizildi bu saldırılar yüzünden) sürgünün resimleri belgeleri var yemekler verilmiş güzel et met yedirmişler asker koruması sağlamışlar doktor desteği sağlamışlar tabiiki salgın hastalıklar vs baş gösterdi tahmini olarak 96k ermeninin öldüğü söyleniyor vs vs Ki zaten adam gibi delilleri olsa uluslar arası mahkemelere giderlerdi bunca zamandır tamamiyle politik varsayım ve atıflardan oluşan sözde bi katliam bence. Kürtlere anlam veremiyorum ermeniler ayaklanmalarda çoğunlukla Kürtleri öldürdüler Asala gene Kürtlerin canına okudu nasıl oluyorda bu adamlar Ermenileri destekliyor anlamıyorumki nası bi mantıkdır bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 nerden copy paste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Copy paste değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Ermeni soykırımı vardır demek bir düşünce olamaz.Olsa olsa araştırmayı,okumayı sevmeyen,dışarıdan ne deniyorsa doğrudur kompleksini içeren bir ruh halinin ifadesidir. Regalya kardeşim gayet özet ve net şekilde gerekenleri yazmış. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17605596.asp?gid=381 Bu linki tıklayınca Van'da ki banka şubesinin içindeki çalışanlarla birlikte nasıl yakılmak istendiğini okuyup, faşizmin bu ülkede ne boyuta geldiğini göreceksiniz.Faşizme müsanaha göstermek kesinlikle yanlışların en büyüğüdür.Madımak'ta 37 vatandaşımızı yakanlar ne kadar HAYVAN ve FAŞİSTSE, işte bunlar da en az onlar kadar HAYVAN ve FAŞİSTLERdir. Bunları savunanların da hem insanlıklarından ve hem de karakterlerinden şüphe ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Ahahahah kendi fasistin daniskasi olup da millete fasist diyenlere de hastayim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Sana da hasta olan vardır be uzay keki. Çok şükür Kürtçü değilim. Türkçü'de değilim. Başka bir ırkın üstünlüğünü de savunmuyorum. Ayrıca bir dinin, diğer dinler üzerinde üstün olduğuna da inanmıyorum. Ama hala faşistsem olsa olsa Fenerbahçeliliğimden dolayıdır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liseli Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Merak ediorum yurt dışında hadi yurt dışını geçtim, Bi ülkenin dış hatlarında bile yapılan muameleye bak birde bizim ülkemizde yapılana bak kaldıki daha içinde yaşayacaksın yabancı ülkenin.Bunu her zaman idda ettim dış ülkeler bizden daha faşist ırkçı milliyetçi hala ne dionuz faşizm kötüdür milletiyetçilik şöle böle vs. Bırakın bu çagdaşlaşma medeniyet modern olalım ayaklarını. Adamlardaki önce devlet mantıgını benimseyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 cetintas said: Arkadaşım,Ermenileri katlettiğimiz falan yok.Diyen yalan söylüyor.Katletsek dünyadan kökleri kazınırdı.Yok öyle şey.Mevzu dağılmasın. Dünyada yahudi de var, o zaman Hitler de masumdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Ben yokken açılmış 5 sayfa var okuyamam tahmin ettigim seyler yazılmıstır. Atatürk solcusu olanlar 'yahu bende kürtlere doguya yardım taraftarıyım ama her solcu her kürdü iyi sanıyor hayır kardeşim pkk ile kürt ayrımı yapamıyorsunuz kalkıp kreşe molotof atan adama hakkını arıyor dıyorsunuz bakın Turgut Özal kürttür ama kreşe molotof atan kürt halkını ayaklandırmaya calısan pkklı teroristtir bunu anlayın' Akpli maklube 'yahu bu chp koalisyonu varken askerler çok kürt öldürdü 80lerde falan (evet 80den önce bu ülkede kürt sorunu yokmuş gibi) hep jitem falan' Solcu 'kürtler kardeşimiz pkklı adam gelsin onu da kucaklarım' Mhpli 'asalım keselim' Yahu şunlardan biri mantıklı konuşsun oy falan degıl dırek bedenimi vericem o partiye ama bu konuda herkes sacmalıyor gibi gelıyor bana. He en son birde doguda feodal sistem var sen oraya 400 milyar dolar harcamaya calıs yıne tutmaz neden? cunku ordan para kazanan adamlar var bu sistem devam ettikçe orda kapitalizm kazanıcak sosyal eşitlik kaybedicek halk egitilip bakın biz kardeşiz para ugruna birbirimize dusuruyolar kafalara sokulmadıkca degısmez hadi dagılalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 said: He en son birde doguda feodal sistem var sen oraya 400 milyar dolar harcamaya calıs yıne tutmaz neden? cunku ordan para kazanan adamlar var bu sistem devam ettikçe orda kapitalizm kazanıcak sosyal eşitlik kaybedicek halk egitilip bakın biz kardeşiz para ugruna birbirimize dusuruyolar kafalara sokulmadıkca degısmez hadi dagılalım. http://eglendirmedairesi.files.wordpress.com/2009/10/anti.jpg?w=300&h=103 ayrıca Atatürk solcusu dediğin epey mantıklı demiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Klişe diyosun da 400 zilyon kere konuşuldugundan artık klişe olmayan bir olay kalmamış Birde chpli oldugumdan o Atatürk solcusunu biraz daha özenli yazmış olabilirim ama aslında altta klişe dedigimiz sebeplerden o Atatürk solcusu da sacmalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 sesu said: Ben de bu düşünceyi anlayamıyorum mesela. Abicim bu insanlara bir gün esti de mi hadi ya her tarafı bombalayalım dediler? Kim bilir ne biçim iğrençliklere maruz kaldılar zamanında da bu hale geldi adamlar, kadınlar. Öğrencilere yapılanı hafif kılmak veya meşrulaştırmak değil amacım, yapılanın ikisi de çirkin. Fakat öğrencilerin bebeği düşürülüyor "bunlara" bir şey yapılmıyor demek çok yanlış. Onların da köyleri yakıldı aileleri öldürüldü. Nasıl bir şey yapılmıyor yani? Her toplumun tepki eşiği farklıdır, kimi kolayca sus pus olur kimi etrafı yıkmak için bahane arar. Kürtler'in mağdur edildiği doğru fakat Kürtler'in baskı gördüğü yıllarda olmuyordu bu anarşi olayları, şimdi oluyor. İnsani haklarını kovalarken insanların gözünde insanlıktan çıkmasalar haklarını daha kolay elde edebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Dennis said: cetintas said: Arkadaşım,Ermenileri katlettiğimiz falan yok.Diyen yalan söylüyor.Katletsek dünyadan kökleri kazınırdı.Yok öyle şey.Mevzu dağılmasın. Dünyada yahudi de var, o zaman Hitler de masumdu. Öyle basit değil tabi. Yukarıda arkadaşımız çeşitli ülkelerin ve Osmanlı'nın Ermeni nüfusunu gösteren belgelerinden rakamlar verdi.Daha sonra yine Ermenilerin bulundukları yerlerdeki sayılarına ulaşmak da çok kolay.Sırf bu sayılardan bile tehcir yani zorunlu göç sırasında ölen-öldürülen(çeteler,soyguncular,aşiretler saldırmışlar,bu nedenle zaten Osmanlı ordusu korumuş tehcir ettirilen Ermenileri)Ermenilerin sayısının en iddialı rakamlarla bile 100 bin civarında olduğu aklı başında herkes tarafından kabul ediliyor.Bu sayı Ermenilerin Ruslar ve Fransızlarla birlik olup Erzurum,Erzincan ve Van'da katlettiği Osmanlı vatandaşlarından çok daha az.Soykırım olmadığı da net ve açık. Musevilerin savaş öncesi sayıları ile savaş sonrası sayıları arasında en iyimser tarih araştırmacıları 7-8 milyondan, en kötümser olanlar ise 20 milyondan bahsediyor. Hitler'in yaptığının soykırım olduğunu tartışmaya gerek yok. Ama bir insanın kendi milletinin, bu dünyada soykırım yapmayan neredeyse tek millet olan kendi milletinin soykırım yapmış olduğuna inanmak istemesi,inanması benim için anlaşılması imkansız bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Sana bir kolaylık yapayım: Katliam =/= soykırım bir de katletme durumu tek tarafın icraatleriyle sağlanır, karşıdakinin karşılık verip vermediğine bakılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar