Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ALES 2011 İlkbahar

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

Ali amca sapmalari da aciklamis, buyrun;

Tubitak bursu ne oluyor nasil aliniyor bi onu da aciklar misin :)

Ben de 3er tane felan bos birakmistim SAY1 SOZ1 den 1 kere denedigim soruyu yapamayinca, SAY2 ye gecmeden dondum onlari bitirdim. Sozelden o aptal sairin sorusunu yanlis yapmisimdir zaten kesin, bariz 5dk harcadim o soruya oysa ki. SAY2 ye gecince az zamanim kalmisti, zor gibi gorunen sorulari atlayip gittim ama acele etmek zorunda kalinca kotu olmus biraz eheh.

Bu arada 6,5 IELTS skorum da var, yeterli olur sanirim dil icin. Bir soru, mulakatta ya da SoP da kariyer planlarimin akademik cevre disinda devlet/ozel sektore danismanlik ve/veya ekonomik arastirmalar seklinde oldugunu belirtmem bir eksi katar mi bana? Yurtdisinda bu gayet normal kabul edilirken Turkiye'de doktorasini bitiren arastirma gorevlisi olarak ders vermeye basliyor gibi bir hava var. Bu ne derece dogrudur?

Sosyal ağlarda paylaş

ortalama %50 + Ales %50 toplamını alıyorlar.yurtiçi master yapacaksan geçen sene 88 ile kapattılar ama kademeli olarak eski durumuna dönüyor. 92-94 lere çıkmıştı sanırsam bir aralar ekonomik kriz bahane edilerek. bu sene en kötü ihtimal 88 kalır, bir ihtimal de 85'e düşer. çalışmayana ayda 1200 tl, çalışana 300 tl bir burs var. zaten bursu alacağını düşünüyorsan anında istifayı basmalı, öğrenci adama 1200 tl her türlü yeter...
Sosyal ağlarda paylaş

Doktora icin gecerli mi peki o burs? Gecerliyse lisans not ortalamasinin mi %50 si aliniyor, yuksek lisansin mi? Bir de bu yazigin sayilar basvuru icin minimum ALES puani mi, yoksa bursla birlikteki ortalamalarindan cikan sayi mi? Ortalama ile birlikte cikan sayiysa, belirttigin sayilari - Tubitak in koydugu alt limiti yani - gecen herkes aliyor mu bursu yoksa siralama mi yapiliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

güzel ülkemde her daim lisans ortalamasına mahkumsunuz arkadaşlar. post-doc da yapsanız, "lisansın kaç senin yeğen" diyecekler :P

doktora için de var fakat bahsettiğim rakamlar master için, doktora için olanları https://ebideb.tubitak.gov.tr/giris.htm;jsessionid=F627537186DB929C984D665D10F8260C adresinden başvurusu biten programlar arasından bakarak bulabilirsiniz. orada belki ortalama ales dahi istemiyor olabilirler tam emin değilim. ikinci soruna gelirsek, verdiğim rakamlar minimum ales puanı değil, ales'in %50'si ile lisans ortalamanın %50'si toplamıyla elde edilen rakamlar. bildiğim kadarıyla o sınırı geçen herkese veriyorlar. alan muhabbeti falan var fakat ben birçok sosyal bilimlerden falan burs alan gördüm o yüzden sanmıyorum ki oradan problem çıksın...

Edit: bu arada kıyağım olsun sizlere, arayıp uğraşmayın bu da geçen senenin doktora için burs alanlarının listesi. http://www.tubitak.gov.tr/tubitak_content_files/BIDEB/duyuru/2211_2010_normal_bursiyer_istesi.pdf

87 ile kapatmış doktora. doktora burs miktarı 1800 TL bu arada bir de yılda 2 kez 400 TL'lik ikramiyesi var daha ne olsun (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Olay mülakat.

Bizde 93 ales de var 71 ales de var. Not ortalamaları da keza 63'tü benimkisi sınıfın yarısı 75+'lardan alınmış.

Dil de eğer şartsa koyulan barajı geçtikten sonrası hikaye.

İstanbul istiyorsanız, Boğaziçi - İTÜ - Marmara/YTU (bu başvuracağınız bölüme göre) - İstanbul Üni. (saf işletmeyle ilgili bir şeyler düşünüyorsanız Marmara'dan daha iyi bence) sıralamasıyla hepsine başvurun. Zaten mülakat tarihleri falan farklı.

Yüksek Lisans programı seçerken alacağınız derslere bakın bölüm isminden ziyade. Bir de malum tez yazacaksınız, hocalar da önemli. Oturun araştırın onları da. Sonra tez zamanı hayattan soğumayın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...