Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ysk 12 bağımsızın adaylığını veto etti

moncici

Öne çıkan mesajlar

said:
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), aralarında Hatip Dicle, Leyla Zana, Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak’ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığını, milletvekili seçilme yeterliliğini etkileyecek eski mahkumiyetleri bulunduğu gerekçesiyle iptal etti.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1046595&Date=18.04.2011&CategoryID=78

off çok kötü sonuçları olacak bu kararın.
milletvekili seçilip hapisten çıkan sebahat tuncel, sabıkası yüzünden bu seçime katılamıyor. bu gece sanırım sebepleriyle resmi karar açıklanacak. çok fena çok.
Sosyal ağlarda paylaş

ertuğrul kürkçü'nün de adaylığı veto edilmiş. inanılmaz...
böylece istanbul birinci bölgede, mersinde falan bdp'nin adayı olmayacak. çünkü partilere verilen 24 nisana kadar aday değiştirme şansı bağımsılarda bulunmuyor. itiraz hakkı da yok. bdp seçime girmeyebilir. yani inanılmaz ya söyleyecek şey bulamıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

az haber dinledim şimdi de

bu RTE de aynı anayasa maddesinin o vakitte modifiye edilmesi sayesinde girebilmiş meclise. O zaman CHP de bu anayasa maddesinin değiştirilmesine destek vermiş, öyle dedi Nazlı Ilıcak ntv'de. Hiç anlamadım neden böyle bişey olmuş vaktinde RTE söz konusu iken? Chp'nin desteği? wtf
Sosyal ağlarda paylaş

bu 2002'deki seçimlerin siirt ayağı iptal edildi işte bi köyde seçim mi yapılmamış ne. tayyip de yenilenen seçimlerde aday gösterildi seçildi. akp iktidarken değişti o yasa yani. chp'nin destek vermesine zaten gerek yoktu, vermişse de demokratik bi değişiklik olarak gördüğü için falan vermiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:

Zerre haz etmiyorum şu adamlardan da partilerinden de ama AKP'ye yarayacağı açık, bombok bir karar. 367 milletvekili çıkaramayacağını anlayan eşbaşkanın süper bir oyunu daha.

Terör de azar şimdi.

ahah bdp'yi desteklemediğinizi belirtmenize gerek yok ya. höpömöz törördön nöfröt ödöyöröz.
zaten sorun böyle diyen adamların şu kararın sonuçlarına akıl erdiremeyip oh oh canıma deysin demesi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Olay BDP'nin ama; kesinlikle BDP de biliyordu hüküm giymiş kişilerin aday olamayacağını, ilkokul çocuğu bilir bunu.

Komplo teorilerinden ne kadar nefret ettiğimi bilirsiniz ama ben dahi bu durumda BDP komplosu görüyorum. Kesin bir şey düşünerek yaptılar bunu. Büyük ihtimalle de bunu düşünerek:
pekaziz said:
Terör de azar şimdi.

Biz bu ilkokul bilgisini biliyoruz ama inanması pek de zor olmayan şekilde BDP ve PKK kitlesinde bilmeyen ve şuçu Türkiye'ye atacak bir sürü kişi var.

AKP'nin yapabileceği bir şey yoktu ama; hüküm giyen aday olamaz maddesini değiştirmek hiçbir partinin denemeye cüret edebileceği bir şey değil. Daha önceki hapisden çıkma olaylarında hüküm giyme yani mahkum olma olayı yoktu. Bu adaylıkların reddedilmemesi gibi olasılık bile yoktu yani.

Cidden oynuyorlar kamuoyuyla, eğitimsiz olunca halkın büyük kesmi böyle ilginç bir memleket oluyor. Rahmetli Aziz Nesin haklıymış diyor ve geçiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Eski şuçlu değildi çünkü. Hüküm giymemişti.

Hadi yaa. 69.999.999 kişi yanlış biliyormuş

Erdoğan, siyasi yasağı bulunduğu için seçimlere giremedi ve milletvekili seçilemedi. Seçim sonrasındaki 58. Hükümet, Abdullah Gül başbakanlığında kuruldu. Bu hükümet döneminde Erdoğan'ın siyasi yasağının kaldırılması için TBMM'ye yasa teklifi sunuldu. Bu yasa değişikliği TBMM tarafından oy çokluğuyla kabul edilse de Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yasayı "öznel, somut ve kişisel" olduğu gerekçesiyle veto etti. Daha sonra aynı yasa değiştirilmeden mecliste tekrar kabul edildi ve Cumhurbaşkanı Sezer yasa değişikliğini bu kez onayladı. Bu yasanın kabuluyle Erdoğan'ın milletvekili seçilmesi için yasal bir engel kalmadı.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Recep_Tayyip_Erdo%C4%9Fan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...