Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DM'lik tavsiyeleri

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Hayatımda ikinci kez DM'lik yapma ihtimali var şu anda önümde. 3,5 olacak ve 14. level'dan başlayıp epikliğe çıkacak eğer devam ederse. Oynayacaklar arasında Pati olabilir diyerekten konuya değinmiyorum (Eberron düşündüğümü söyleyeyim) ama DM'lik tavsiyesi istiyorum.
Mesaj tarihi:
o lvl larda oyuncular genelde DM'in tahminin de ötesinde güçlü oluyorlar.

bi de eberron genelde düşük lvl lı bi dünya bi FR a kıyasla; 14. lvl adamlar orada baya ünlü, güçlü filan olabilir.

skyship alsınlar. biri de artificier7sycaptain olsun. firefly modunda takılsınlar.
Mesaj tarihi:
npc lerin karakterlerini iyi benimseyip, playerlara interaksiyona girdiklerinde iyi bir oyunculuk sergile.

önemli olan betimlemeleri önceden not et ki oyun sırasında söylemeyi unuttuğun bir kısım olmasın ve özenilmiş bir dille anlatmış ol.

doğaçlamana güveniyorsan hikayenin senin istediğin gibi gitmesindense oyuncuların eğlenmelerine göre yönlendir oyunu, güvenmiyorsan dm olma :p
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Eberron'un romanlarını okudum sadece. Klasik FR romanlarına göre daha bir güzeller setting yüzünden. Setting çok güzel yani. Olmazsa level ona göre ayarlanır ya da çok önceden kurduğum cidden epik bir fr öyküsü vardı, direk onu oynatırım eğer oyuncuların hepsi ben eberron bilmiyorum derse.

Epic level yapıp karşılarına güzel şeyler çıkarmak istiyorum ama. Eberron da çok istiyorum, aklında da öyle bir şey vardı. episodik olur tam, tecrübesizliğime de uyar.
Mesaj tarihi:
aslında oynatacağın adamları tanımıyorsan, daha önceden beraber oynamadıysan/oyun oynatmadıysan çok detaylı işlere zaman harcamadan önce tanışma amaçlı ksıa bişeyler oynat bence. sonra saçma sapan bi durumla karşılaşığ o kadar emeğin boşa gitmesi var.
Mesaj tarihi:
bi de eberron un noir havasından faydalan mümkün olduğunca. hikaye ve motivasyon sağlam olursa o güçteki oyuncular da kolay kolay sapıtmaz.

biz "chimes at midnight" ı oynamıştık; çok zevkliydi.

bir de eberron ve epic lvl... ı ıh... eberron da 6-10 arası cowboy bebop, firefly, casablanca tarzı şeyler oynayacaksın.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Adamların birini tanıyorum sadece. Level öyleymiş ama. 6-7 gibi başlar sonra işin içine outsider filan katarak high level contend yapabilirim belki.

Ama en çok Eberron ile eğleneceğimi düşünüyorum ben, öyleyse en doğrusu onu yapmak sanırım.
Mesaj tarihi:
eberron un bir de aberration ları ünlüdür. onlara da bakabilirsin.

outsider lar da enteresan orda. mesela celestial lar da deity ler gerçekten var mı yok mu bilmiyor. mortallar gibi sadece inanıyorlar.

sharn ın en ünlü tiyatro yazarı sürgün edilmiş planetar filan... var baya hoş şeyler...
Mesaj tarihi:
ben dm lik yapmadım da bizim dm den örnekler vereyim. oldun dan

adam bildiğin oyunda süründürüyor bizi kaç senedir oynarız lvl 7 görmüşlüğüm yoktur oyununda. 6 görmüşlüğümdür de yoktur sanırsam :D . Gerçi biz darksun da oynuyoruz ama nese.

Onun dışında adam npc lerini iyi ayarlıyor ona dikkat et, çok detaylı bir harita bilgisi hazırlıyor çünkü genelde bizim oyunlar hikayeye göre gitmez abuk sabuk yerlerden hikayeye bağlanırız adam yıllardır alıştı artık haritanın her bölgesine bir bağlantı hikayesi yazıyor. Oyuncularını zorla, ciddi anlamda zorla gerçi lvl 14 te biraz saçma olabilir ama yaratıklar zorlamasa bile hava koşullarından zorlayabilirsin biz çok kum fırtınası, deprem filan atlattık.
Mesaj tarihi:
bolca house rule koy. sonra gidip bug abuse yapmasınlar. bütün 3.5 kitapları girince işin içine çok saçma şeyler çıkıyor ortaya.

bi ton para verme adamlara. bir de zorlu encounter sonrasında item verme gibi bir niyetin olmasa da gizli bir kapı filan koy tuzaklı encounter bölgesine. açamicak olsalar da illa deneyen çıkar.

bizde geçen 3 kişi magical trapten yatıyordu sdfs.

beklemediğin bişi gelirse yarattığın bossa değiştirme statları aklından bir de. çoğu dm yapar bunu. sorcerer mesela hayvan gibi -str vurdu diyelim. gidip fazladan str ekleme sırf sorcerer bossunu silkti diye :D
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Zaten en baştan sadece wotc'un OGL kontendi dedim adamlara. Epic levellara çıkacak bir de, başından kalkamam yoksa. SRD'yi bastırıp gidiyorum, onun dışında bir şey olmayacak.

Oyun zindanda başlayacaklar, ilk görev kaçmak zaten; tamamen itemsız. Sadece büyücü olursa partide spellbook'unu ve malzemelerini kolayca bulmasını sağlayacağım en başta kaçarken. Başka item yok ama, yolda ne bulurlarsa adamların üzerinden.

Stat değiştirme yapmam zaten, DM bana yaparsa gıcık olurum.

Pathfinder mı yapsam diyorum ya da FR'de? Nasıl olur sizce?
Mesaj tarihi:
fenris said:

o lvl larda oyuncular genelde DM'in tahminin de ötesinde güçlü oluyorlar.

evet 2.DMliğini yapan biri için yüksek levellar. munchkin olur o oyuncular söylemedi deme
Mesaj tarihi:
Anlaşılan biraz power play tadında gidiceksiniz,o yüzden encounterlarda zorla biraz. Şöyle ki major hata yaparsa içlerinden biri bu partiden birinin hayatına mal olsun. Bizim grupta herkesin öldükten sonraki karakteri belirliydi mesela biraz sadistik yaklaşıyordu gm. ama şunu unutma öldürmek başarı değil,ki kolay olmasını da istemiyoruz sınırı ne kadar ince tutarsan o kadar eğlenirler.
Bir de grupta mutlaka ukala bi tip olucaktır dilenci tekmelemeye kalkıcak, gerekirse iyi bi dayak attır yedekte sağlam npc'lerin olsun zibidilik yapanın kafasını kır rahat rahat :D
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
İlk oyun güzel gitti; hatta biraz fazla aşırıya kaçmışım, az daha hepsi ölüyordu kafamda karşılarındaki düşmanı biraz zayıflatmasaydım.

Pathfinder başladık, çok iyi sistem.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
AD&D gibisi yok bence de. Bu Pathfinder da diğer 3 ve 4 versiyonlarından daha iyi ama. Bir bak ona da.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Salire said:

Kurallara uyman gerektiği kadar uy , hayal ettiklerini yapmalarına, denemelerine , izin ver. Tabi oyuncuyada çok bağlı.

evet ya "şunu yapmayı deniyorum" diyen oyuncuyu "olmadı" diye kestirip atma. aptal bir öneri de bulunsa bile olmaması için mantıklı bir senaryo sebep ver "olmadı" demektense.
  • Yeni Oluştur...