Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

341. Dönem (Ağustos 2011) KD. ve YD. Subay Adayları

Baggio

Öne çıkan mesajlar

Red said:

bu sınavda ne soruolar ya merak ettim

daha var gitmeye ertelicek zaman çok dsfs

Abi mantık, genel kültür, Türkçe, kıyısından matematik, IQ testi tarzı biraz geometri falan. İnsan evladı olan bir yedek subay adayının uyuyarak 40 üzeri yapmasını bekleyeceğin şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

sınavda sordukları mantık soruları cok garip.
kafa yorarsan güzel sorular fakat günesin altında o kadar cok bekletiyolar ki okudugun cümleyi anlamak icin defalarca okuman gerekiyor yani bi an önce bitireyim cıkayım durumuna geiorsun.

ben salı günü girdim sınava ilk 10 soru aklımı vererek okudum cevapladım,10 dan sonra sarteller attı.emenike

soruların zorlugu yok fakat dikaktli okuyup anlaman gerekli.
50 soru var yarısı türkce yarısı da matematik ama isimlere aldanma.adasfasdds
Sosyal ağlarda paylaş

şu şunun kaynanası bu bunun teyzesi şu şunun neyi olur gibi sorular ya yarısı. kolay ama gıcık işte. bazı paragrafları 2-3 kere okuman gerekiyor ondan. sayısal kısmı da yukarıdaki sayılar bir düzene göre dizilmiştir ? yerine ne gelir fln dı çoğu. en sayısal olanıda "bir sayı aşağıdakilerden hangisine bölünüp çarpıldığında sonuçların birbirine oranı 100 olur" du. 3 saniyede cevaplamayanı 12321423 ay askere almaları lazım yani o derece.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Yani beyin haşlanmış ve vücut yorulmuşken sınavı olmak zaten problem, bir de "kitapçığa şık bile işaretlemeyin" saçmalığı olduğu için her şeyi kafadan ya da verdikleri dandik boş kağıtta yapmak gerekiyor, ekstra yoruyor.

ahaha evet, asıl sıkıntı o sıcak oluyor

yoksa sınav gayet 2+2=? seviyesinde
Sosyal ağlarda paylaş

Neler düşünmüşüm ben ya lol, neyse tutmuş allahtan.

Şöyle bir tesadüf var abi orda, ilk sayıyı 2 ile çarpıp ilk rakamı çarpımdan çıkarınca da denk geliyor. 12*2-1=23, 34*2-3=65, 56*2-5=107 olduğundan 44*2-4=84 dedim ben, ona odaklanınca diğerini bulamamışım o kafayla :p
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

Baggio said:

12 34 56 44
23 65 107 x

Böyle bir soru vardı, ben inatla 84 dedim ama yoktu şıklarda, 85 yaptım ben de. Naptınız lan bunu, ben mi yetemedim :p

85 zaten. ilk rakamın 2 katını yazıosun. 2. rakamın 1 fazlasını yazıosun yan yana.

ahahahaahahhaaha

abi ben de 84 buldum onu. baktım 85 var, 85 e göre bi daha yaptım HEEEE dedim işaretledim.

sınav çok trajikomik sorulardan oluşuyordu gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Neler düşünmüşüm ben ya lol, neyse tutmuş allahtan.

Şöyle bir tesadüf var abi orda, ilk sayıyı 2 ile çarpıp ilk rakamı çarpımdan çıkarınca da denk geliyor. 12*2-1=23, 34*2-3=65, 56*2-5=107 olduğundan 44*2-4=84 dedim ben, ona odaklanınca diğerini bulamamışım o kafayla :p
ben de aynı mantığın yandan yemişini düşündüm:
12*2-1=23, 34*2-3=65, 56*2-5=107
2 ile çarpılıp 1,3,5 çıkarılmış, o zaman bu sefer de 2 ile çarpılıp 7 çıkarılacak dedim :)
44*2-7=81

baktım şıklarda yok, zaman yetişmedi tek boşum bu soru :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...