Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Davutoğlu çok sert çıktı

Uzun

Öne çıkan mesajlar

Fistan bak Banu Avar yazmis tam senlik.

*‘Yeni’ bir ‘federasyon’ Anayasası.

*Suriye’den patlayacak kaosun İran ve Türkiye’ye sıçratılması…

*Diyarbakır başkentli Kuzey Kürdistan belediyelerinin özerklik ilanı. Barzani Cumhuriyeti’yle bütünleşme çalışması..

*İç mukavemet halinde Amerikan ordusu arkada, BM barış gücü önde Türk ordusuyla savaşmaları…

*’Füzelerin hedefinde Türkiye. Üniter devlete son noktanın konulması!

*Fırat ve Dicle başta olmak üzere akarsuların kontrolünün, petrol, altın, gümüş, bor ve diğer madenlerin küresel şirketlerin denetimine geçmesi…

DI DIN DIN DI DIN
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

iyi bişey mi bu dar görüşlülük?

Dar görüşlülük demeyelim, "yiğidi öldür hakkını yeme" diyoruz.

Bunlardan öncekiler dışişleri konusunda kız tribi ile iş yapmaya kalkıp standardı aşağıya çektikleri için şimdi tekrara çıkıyoruz güncel standartlara. Dış işleri dediğin de "HOPP YAPTIK" ile olmuyor. Hala vize kaldırmak ile uğraşıyorsa dışişlerimiz önce sorunları çözmeye vakit ayırmışlardır demektir. Hele şu araplar konusunda, o maddi kaynağa o kadar aptalca göt dönmüş ki yıllarca hükümetler, ilişkileri normalleştirip yatırıma başlayana kadar çok zaman geçti işte.

Biraz önceki idiotları da sorgulayın, "bilader mal mısınız siz senelerce şu bakir para kaynağına aptal politikalarla el sürmemişsiniz, ne biçim dışişleri yapmışsınız" deyin, bu kadar ateşli yargılama isteği varsa içinizde.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Önce inin ki bugün neden daha bu işlere yeni el atabiliyoruz o zaman yorumlarsınız tekrar.

iniyorum bakıyorum
bu halk kendi kendini doyurabiliyor
dışarıdan et almıyor ekmegi için bugday ithal etmiyor
varsın araplarla vizemiz kalkmasın
zaten kaçınız gitti arap ülkesine tatile çalışmaya
ihtiyac yoktu ki.
çiftçim tarlasını ekip biçiyor hayvancım meralarda binlerce hayvanını otlatıyordu.
10bin koyunu olan adam şimdi büyükşehirlerde kapıcılık yapıyor.
senin devletin doguyu arkama alcam diye batıya kendini satıyor.
sonra bu işlere niye yeni el attılıyor onu düşün diyorsunuz.
el atmasak napıcaklar
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

küreselleşen dünyada böyle bir genç nufusa sahip ülkenin içine kapanmasını mı bekliyordunuz?
idarede 10 tane idiot olsa bile şu konuma ilerlerdi bu ülke
gerek konumuyla gerek sahip oldugu gücüyle.
bunu akp ye mal etmek sıfır bilgisizlik

şu konuda fistan'a katılıyorum. "akp de hiçbir şey yapmadı" diyemem. ama türkiye'nin ekonomik gücü son 10 yılda oluşmadı. bu kadar kısa vadeli düşünmemelisiniz de..

şimdi türkiye'nin bu dinamik gücü, kendi coğrafyasındaki konumunu da güçlendiriyor tabii. dış politikada da bazı avantajlar sağlıyor. akp bunu yer yer çok iyi kullandı.

ama toplam dış politikasına baktığımda, ben çok da başarılı bulamıyorum. "altın çağı" yakıştırması hele, çok fazla. davutoğlu da başarılı bir bürokrat, nerede ne demesi gerektiğini çok iyi biliyor ama devlet politikası tek başına onunla da dönemez en nihayetinde.

misal şu haber örneğinde bakmak lazım, bundan önceki siyasetçiler rum kesimini siyasi muhattap almış mı da, şimdi bu tepkiye "vaaaay helal" moduna giriyoruz?

dış politikamızda da anlamsız ve sonuçsuz atarlar görüyorum ben daha çok. en son avrupa konseyi parlementerler meclisinde erdoğan'ın konuşması mesela, hiç bir getirisi yok bize. hatta iç politikamız açısından da vahim bir konuşmaydı kanımca o. yani adamlar, dediklerinde haksız bile değildi. resmen işine geldiği gibi konuştu. yeri gelince AB sayesinde haklar kazanıp, işine gelmeyince de ağalık yapmakla olmaz bu işler.

ya da libya meselesinde, güya çok profesyonel bir kriz yönetimi.. ne oldu? dediklerini yuttu başbakan. paşa paşa girdi nato'yla.. bu arada dipnot; türkiye tarihinde, nato'yla ufak krizler yaşansa bile, sonunda nato'yu hiç reddetmemiş. ben yine farklı bir politika göremedim. sadece PR'ı iyi yönetildi.

valla dış politikamız çoook kötü demiyorum. ama rayında ilerlediğini de düşünmüyorum. ayrıca bu politikanın sebeplerinden birisi de, ticari ilişkiler. türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi. bırakın da biraz lafımız geçsin tabii, en nihayetinde türkiye'nin neredeyse tüm üretim gücünü yabancı sermayeye sattık. ama stratejik noktalarda, genel olarak sesimiz duyulmuyor. sıklıkla yolumuzdan çark ediyoruz hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

SeaGle said:

Araplarla çalışmaya ihtiyaç mı yoktu.

İnşaat ve makine gibi koskoca iki sektörü gözyaşına boğdun şu an.

ülke içinde %13 işsizlik varken araplarla çalışmaya ihtiyacı mı var sence bu ülkenin ?

Makineyi yurt içinde işsiz kesime mi yapalım? Türkiye'de zaten makine ve inşaat endüstrisi yeterince iyi gidiyor. Ne yapalım içeriye mi kuralım araplara vereceğimiz makinenin fabrikasını?

Arabın oturacağı binayı türkiyeye mi dikelim?
Sosyal ağlarda paylaş

senin inşaat makine sektörün araplara iş yapıyor
enka tekfen gibi bu ülkenin en büyük uluslarası şirketleri batılı şirketlerin taşeronlugunu yapıyor.
götürdükleri 5-10bin türk mühendislerinin karnını yine batılı firmalar doyuruyor
senin ülkeye giren para yine direk batıya gidiyor
sanayileşecem diye tarımı hayvancılıgı bitirip, mühendisine istihdam yaratamadıktan sonra ne sanayileşmesi ne dış politikasından bahsediyorsunuz
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Fistan said:

SeaGle said:

Araplarla çalışmaya ihtiyaç mı yoktu.

İnşaat ve makine gibi koskoca iki sektörü gözyaşına boğdun şu an.

ülke içinde %13 işsizlik varken araplarla çalışmaya ihtiyacı mı var sence bu ülkenin ?

Makineyi yurt içinde işsiz kesime mi yapalım? Türkiye'de zaten makine ve inşaat endüstrisi yeterince iyi gidiyor. Ne yapalım içeriye mi kuralım araplara vereceğimiz makinenin fabrikasını?

Arabın oturacağı binayı türkiyeye mi dikelim?

yurt içinde işsizlere yapacaksın tabi.
işsizliği çöz, yatırımını yap, fabrikanı kur sonra sat araplara.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin bahsettiğin zaten iç politika sorunu.

Davutoğlunun ilgi alanına bile girmiyor. Biz şu an türkiyenin araplarla kurmaya çalıştığı politikanın, ARAP KAKA ARAP PİS diyen zihinlerden sonra ilaç gibi geldiğini söylüyoruz. Sen türkiyenin tarımından bahsediyorsun.

Ben orada el değmemiş bir para balyası var diyorum makine ve inşaat konusunda

sen hayvancılık bitti diyorsun.

Hayvancılığı düzeltmek davutoğlu ve dış işlerinin problemi değil. Oralardaki hatalarla iç işleriyle ilgilenenler ilgilensin. Benim sorunum bundan önce arap kaynağına bir aptal misali sırt çevrilmesiyle.

O zaman inek vardı, o zaman buğday vardı ama ülkenin en büyük sanayi siteleri bile göt kadardı.
O zaman sorun dış işlerinindi.

Şimdi inek ve buğday yok ama ben makineden bahsediyorum zaten. Dış işlerinden bahsediyorum.

O yüzden dışişlerine bok atacak malzememiz yok elimizde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...