Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Demokrasi Bitti

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Strasbourg'da Avrupa Parlamenterler Meclisi'nde konuşan Başbakan diyor ki:

"Ülkemde her inançtan insanın ibadet özgürlüğünün güvencesi şahsen benim".

...Anayasal bir demokraside temel hak ve özgürlüklerin güvencesi "bir adam" değil, anayasal kurumlar ve yasalardır.
...
Başbakan kendi ağzıyla, hem de Avrupa'nın göbeğinde, tek adam benim yönetimi olan otokrasiyi kabulleniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Demokrasi denilen şeyin tanımını bilip bu konuda samimi olacak adam çıkıpta 5 kelimesinden birinde "demokrasi" diyip durmaz zaten. Bu başbakana has değil. Çıkıp televizyonda demeç verebilecek(aka atıp tutacak) konuma sahip herkes için geçerli.

Nasıl müslüman biri korkunca "Allah!" vb. ünlemler veriyorsa bunlarda siyasi anlamda paniklediklerinde demokrasi! demokrasi! diye ünlem vermeye başlıyorlar sanırım =/
Sosyal ağlarda paylaş

tayyip erdoğan'ın demokrasiyi önemsemediğini, demokrasiyi sadece kendi emellerini gerçekleştirmek için bir araç olarak kullandığını söylüyorduk zaten.

bak mesela ahmet hakan yeni anlamış:

said:
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, önüne çıkan her türlü engeli “Avrupa standartları” sayesinde aştı.

Anımsayalım:
Partisine kapatma davası açıldı. En büyük güvencesi Venedik Komisyonu’nun parti kapatmalarla ilgili standartları oldu.
Yüksek yargı arıza çıkardı. Avrupa’nın “İdeolojilerden bağımsız yargı sistemi” anlayışına sığınarak yargıya ayar verdi.
Şiir okuduğu için hapis yattı. Avrupa’nın ifade özgürlüğü standartlarına sığınmak dışında bir şey yapmadı.
Asker bildiri üstüne bildiri yayınladı. Karşı çıkışını “Hangi Avrupa ülkesinde asker bildiri yayınlıyor” üstüne kurdu.
Üniversitede türban yasaklandı. İtirazını “Avrupa’nın hangi üniversitesinde türban yasağı var” diye temellendirdi.
Yani...
Önüne ne zaman engel çıkarılsa...
“Gelsin Avrupa” dedi.
Başbakan Erdoğan, Türkiye’deki konumunu Avrupa standartları sayesinde sağlamlaştırdı.
Mayınlı sahayı tamamen temizledi.
Kimsede önüne engel çıkaracak mecal bırakmadı.
“Statüko”yu mağlup etti.
Zaferi o kadar kesindi ki kendisine yeni bir “statüko” kurmayı bile başardı.
Hatta eskiden kendisine yapılan haksızlıkların benzerlerini, şimdi başkalarına yapar oldu.

Ama Avrupa bu...
Şişede durduğu gibi durmaz.
Çatlak sesler başladı çıkmaya:
“Ne oluyoruz yahu?” demeler...
“Yüzde 10 barajı çok yüksek” diye mızıldanmalar...
“Bir kitap yüzünden gazeteciler hapse mi atılırmış?” diye sorgulamalar...
“Azınlık hakları” diye üstelemeler...
“Tutukluluk cezaya dönüştü” diye yakınmalar...

Avrupa’ya ihtiyacı kalmadığının farkında olan Başbakan Erdoğan, “sizin standartlarınız, benim standartlarımdır” falan demek yerine...
Başladı Avrupa’ya fırça atmaya:
“Türkiye’ye Fransız kalmışsınız” diye kafa bulmalar...
“Bizim bize özgü sorunlarımız var” diye eski tip savunmalara kaymalar.
“Siz ne karışıyorsunuz bize” diye posta koymalar...
“Ama siz de Kızılderilileri katletmişsiniz” türü yaklaşımlar...

Bu tablonun tek bir anlamı var:
Başbakan Erdoğan, hiçbir zaman Avrupa idealini içselleştirmiş, o ideali kendine ideal yapmış bir lider olmadı.
Sadece önüne çıkarılan engelleri aşmak için Avrupa standartlarından faydalanmayı tercih etti. İşi bitince de kirli bir mendil gibi fırlatıp attı Avrupa’yı...

demek istediğimi anlatıyor bu yazısında.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Demokrasi denilen şeyin tanımını bilip bu konuda samimi olacak adam çıkıpta 5 kelimesinden birinde "demokrasi" diyip durmaz zaten. Bu başbakana has değil. Çıkıp televizyonda demeç verebilecek(aka atıp tutacak) konuma sahip herkes için geçerli.

Nasıl müslüman biri korkunca "Allah!" vb. ünlemler veriyorsa bunlarda siyasi anlamda paniklediklerinde demokrasi! demokrasi! diye ünlem vermeye başlıyorlar sanırım =/
Onlar demokrasiyi popo korkusunda hatırlıyorlar.Kendilerine demokrasi istemek için
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

ahaha su guzelmis

ama onun disinda olitereye katiliyorum; adamin faulleri saymakla bitmezken neden yenilerini yaratmaya calisiyorsunuz ki?

adam soforunu milletvekili adayi yapiyor onu konusmuyoruz da kalkip "nasil 'ben garanti ediyorum' der, demokrasi elden gideyor" diyoruz

yani demokrasi elden gidiyor argumanini temellendirmek icin adamin gayet makul bir cumlesini egip bukmeye gercekten gerek var mi? eldeki malzemeyi kullansaniz daha iyi degil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

Redeagle said:

adam soforunu milletvekili adayi yapiyor onu konusmuyoruz da kalkip "nasil 'ben garanti ediyorum' der, demokrasi elden gideyor" diyoruz

Şöförü bilmemne uniden mezun falan diye giden bir cvsi vardı. Adamın geçmişi Tayyipten iyi. Adam can sıkıntısından şöför olarak takılıyor herhalde.

Yalnız ayrıntılar süper haberde, görücü usulü evlendirilme falan. Tam bir muhafazakarlar, sadece bu adamların hayat hikayelerini okumak bile oy vermemeye yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

Redeagle said:

ahaha su guzelmis

ama onun disinda olitereye katiliyorum; adamin faulleri saymakla bitmezken neden yenilerini yaratmaya calisiyorsunuz ki?

yani demokrasi elden gidiyor argumanini temellendirmek icin adamin gayet makul bir cumlesini egip bukmeye gercekten gerek var mi? eldeki malzemeyi kullansaniz daha iyi degil mi?

+1
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Gorucu usulu bizim kulturumuzde olan bir seydir. Suan yaygin olmasa bile 50 60 yasin uzerinde insanlarda cokca gorulur. Kendi kulturumuze bok atarak siyaset yapmayalim, saygilar.

Kulturumuzde varsa git görücü usuluyle evlen. Kulturumuze sahip çıkarsın hem.
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

abi ortada 50 yil yok ki zaten, bilmemkac sene once evlenmis adam sonucta. hani kesin tarihi bilemiyorum ama uc cocuktan -lol- yola cikarsak tas catlasa 5 yillik evlilik, ki yengeyi secen de selvi boylummus zaten

amcanin cvsi iyi olabilir veya ahmet abiden daha uygun bir aday olabilir vekillige tabii o ayri da, sonucta ne o cv ne de engin birikimi nedeniyle aday gosteriliyor sofor kardes, demokrasisel sorun orada

gorucu usulu sux olmakla beraber gunumuzde bile pek seyrek rastlanan birsey degil maalesef, ama ne kadar yaygin olursa olsun benim gozumde arti puan kazandirmaz kimseye. yoksa rusvet almak vermek de normal memleketimde, anormal degil
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:

"Ülkemde her inançtan insanın ibadet özgürlüğünün güvencesi şahsen benim".

Padişahım ne derse o

p.s: ama yine de günlük bir laf olarak söylemiş olabilir yani amacı sadece her inançtan insanın ibadet özgürlüğüne saygı duyuyorum demenin şaşalı bir versiyonunu yaratmak herhalde
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr said:

şu mesajını anlamadım nefr.

tayyip erdoğan'ı eleştiriyoruz yıllardır.

"avrupa birliğine gireceğiz, çok zengin olacağız" derken aslında insanların gözünü boyadığını, oy kazanmak için dediğini, ama avrupa birliğine girmek için uğraşmadığını söylemiştik. ki kaç sene geçti halen avrupa birliğine giremedik.

bir kesimin ağızlarından demokrasi, özgürlük, çağdaşlık, avrupa gibi medeni olmak gibi kelimelerin düşmemesine karşın, gittikçe daha fazla sansür, yasak, tutuklama ile karşılaştığımızdan bahsettik.

takiye yaparak aslında yapmak istediklerini gizleyecek biçimde konuştuklarını tartıştık. neoliberal ekonomiyi savunarak kendi zenginlerini oluşturdular, ülkenin gücünü bu zenginlere bağladılar. demokrasi diyerek, "halk bizi istiyor, bunu istiyor" diyerek yaptıkları her şeyi legal gösterdiler. özgürlüklerden bahsederek sadece türban özgürlüğüne odaklandılar. belirli kesimlere olan baskıları görmezden geldiler.

"şunu şunu" yapıyorlar dedik, "e eskiden de oluyordu" nasıl diye küçük gördüler. "cumhurbaşkanını eleştiriyordunuz, şimdi siz cumhurbaşkanı olunca neden eleştirdiklerinizi yapıyorsunuz" dediğimizde, "e yasa buna hak tanıyor" diyerek kendilerini akladılar. "her kuruma sadece kendi yandaşlarını koydular, hep kendi yandaşlarını kolluyorlar, kaliteli kişi seçmek yerine partidaş olup olmadığına bakıyorlar" dediğimizde de, "sanki önceki partiler yapmıyordu" diye savunuldu.

bu forumda bile bu dediklerimize karşı çıkıldı.
birileri "şeriat geliyor di mi, lolz" diye dalga geçti, halen de geçiyor.
birileri "siz avrupa'yı görmediniz, o yüzden akp'nin yaptıklarına anlam veremiyorsunuz, oysa avrupa'da yaşamış olsanız bu gerikafalı zihniyetinizi göstermezdiniz" diyerek ezdiler.

bugün bakıyoruz. akp'nin her defasında koz olarak kullandığı çağdaş, modern, zengin, kültürlü avrupa'ya karşı bile atar çekiyorlar. bize karşı argüman olarak gösterilen şu mükemmel avrupa bugün bizzat akp tarafından eleştiriliyor.

çünkü akp sadece işine gelen şeyleri kullanır, işine gelmediği şeyleri düşman beller.
bunu 2002'den beri savunuyoruz.

buna karşın "siz anca tayyip erdoğan'ın sözlerini söylemediği biçimde eğip bükün, esas tehlike şöförünü bile aday göstermesi".

e iyi göstersin abi şöförünü. tayyip erdoğan'ın sözlerini eğip büküp eleştirmemiz kötüyken şöförünün aday seçilmesinin ne kötülüğü var ki. adam aday gösterilebiliyorsa aday gösterilir.
hakan şükür bile milletvekili yapılabiliyorsa, şamil tayyar bile milletvekili yapılabiliyorsa, salih memecan'ın karısı bile milletvekili yapılabiliyorsa, şu şöförün günahı ne?

ha ayrıca bizim dediklerimizin önüne geçecek kadar önemi ne.

bu arada ek olarak, nasıl makul bir cümle oluyor o.
hani diktatörlükte yaşasak evet haklısın makul cümle olur da, sözde demokratik, hukuk, laik ve sosyal bir devletiz. böyle bir devlette öyle bir cümle makul olamaz.

ayrıca etrafına "soru sorun" diye topladığı insanların sorularına karşılık bu dahil bazı lafları ettiğini düşünürsek, makul olması çok da ihtimal dahilinde değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...