Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Navigasyon Cihazı

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Aslında mobil cihazlar bölümüne gideri var ama burada kullananlar olabileceği için daha fazla dikkat çeker, daha fazla fikir çıkar diye düşündüm.

Bizim baba trafikle ilgili sorunlu biraz sdfg, yol konusunda yani. Bilmediği yola çıkmayı hiç sevmez. Birde sinirli bi yapısı var, yolu falan bi karıştırdı mı arnavut damarı tutar, küfrede küfrede geri döner ahahah. Son zamanlarda da işlere bağlı olarak Bursa'nın kıyı köşe biçok yerine gitmesi gerekebiliyor. Bu yüzden sıkıntı çekmesin diye bi navigasyon aleti hediye edelim diyoruz.

Ama ben pek anlamıyorum bu meretlerden. 200-250 lira civarı bi bütçe var öncelikle. Araç da 99 toyota hilux. Hani bilmiyorum araç uyumluluğu gerekiyor mu, bağlanması falan gerekiyor mu? Gerçi pille falan çalışıyor herhalde onlar ama bilemedim yine de.

Şöyle ekranı çok ufak olmasın, herhalde 4.3" falan yeterli olur? İşte bunların standart özellikleri ne oluyor bilmiyorum da, adres yazdın mı güzergahı çıkarsın falan işte. (zaten standart bunu yapmıyorlar mı sfsdfsd) Bazılarında galiba fm transmitter özelliği falan oluyor sesli komut için, o da olabilir. Ömür boyu ücretsiz güncelleme falan var bazı markaların ama dezavantajları var mıdır onların bilmiyorum?

Anlayan, kullanan, önerebilecek biri varsa şu özellikler ve verdiğim fiyat aralığında iyi bi cihaz önerebilirler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

sunlara bir bak istersen

http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-qx-b512-primo-5-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otdelqx-b512&categoryId=257643

http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-qx-b432-primo-43-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otdelqx-b432&categoryId=257643

http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-qx-352-35-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otdelqx-352&categoryId=257643

sirasiyla 5", 4.3", 3.2" seklinde.. hepsi basarsoft ve kaydet.com kullaniyorlar. baya bir iyi geribildirim aldim ben bu firma ile ilgili.. kendim kullanmadim ama alirsam bundan alicam gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Eöö, bi daha baktım da 5" olanı 280-290 liraya falan geliyor kdv ile. Beni aşacak o biraz sdf

Ama 4.3" olanı iyiymiş.

@reyou, abi fiyatları benim aralığımın üstünde biraz tomtom modellerinin, o yüzden bakamıyorum o kesime sdf

@pekaziz, garmin dünyada 1 numara zaten navigasyon konusunda. Araç içi ürünlerinin dışında doğa sporlarına falan da çok çeşitli ürünleri var bu konuda, ve çok iyi sonuçlar alınıyor. Ama kaliteli olduğu için fiyatı da yüksek. Piranha kullananlar var, iş görüyor iyi falan diyorlar, ona da bakınıyorum biraz.

Zaten ıvır zıvır özelliklerinden çok, altyapısının iyi olması, rota çizme kaabiliyeti ve rotadan çıkınca hızlı bir şekilde yeni rota çizbilmesi yeterli benim için. Zaten adam sinirli, bide kanser etmesin rota sorunuyla :P
Sosyal ağlarda paylaş

Ya babam kullanacağı için ipad falan pek gerekli değil, bütçemi de zorlar zaten hediye alacağım için.

Kendim zaten yazın bi telefon almayı planlıyorum, yeni nesil telefonlarda var navigasyon hedesi. Babam uğraşamaz diye navigasyon cihazı yeterli diyorum özellik olarak.

Şu aleti de aldım listeye bu arada,

http://www.hepsiburada.com/Liste/piranha-raptor-43-inc-navigasyon-cihazi-omur-boyu-ucretsiz-guncelleme-/ProductDetails.aspx?productId=otpirraptor&categoryId=257643

Bunun da gideri var sanki?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya her zaman kullanmaz zaten ilçe dışına çok çıkmıyor işler genelde belli bi çevrede olduğu için de, bazen Bursa'nın kenar köşe yerlerine gitmek durumunda kalıyor, o yüzden yol sıkıntısı çıkabiliyor. O zaman kullanır sdf

Onun dışında arabanın camında tutmaz onu zaten siniri bozulur. AMa gerektiğinde takar sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Cihaz olarak en iyileri TomTom ve Garmin.

Harita desteği konusunda bir fikrim yok ama yaygın markalar olduğu için internette yeterli ve güncel haritaları bulunabiliyor diye biliyorum.

Ekranı olabildiğince büyük almakta da fayda var. En azından 3.5" üzeri olmalı.

edit: Ayrıca roket adam'a katılıyorum. Navigasyon cihazı kenarda köşede mutlaka hata yapıyor. Yanlış yola sokabilir, geç tepki verebilir, olmayan yolu gösterip olan yolu göstermeyebilir, ters yöne sokabilir vs. Anlayışa ve sevgiye ihtiyacı var bu aletlerin :D Özellikle TR gibi dar ve sık sokakları olan yerlerde bi yandaki sokaktaymış gibi gösterdi mi bitiyorsun zaten, ya da otoyolda giderken yanyolda gösterirse..
Sosyal ağlarda paylaş

Ben HTC HD2 de kullanıyorum, iGo Navigasyonu. Başarsoft 2010.Q2 haritası sonra 2011.Q1'i buldum onu yükledim. 2010.Q2 haritasıyla bile uzun yol yaptım + Antalya içinde kaybolmamı resmen engelledi :). Direk gitmek istediğim yere nokta atışı yaptırdı. Ayrıcana mesela Ist. Yeşilköy'de bir yere gidecektik, arkadaşlar sarhoş tarif edemiyorlar, açtım Navigasyonu, Poi'lerde buldum mekanı, sağa sola sormaktan daha başarılı oldu :).
Arkadaşta bir Garmin vardı, en ucuzu galiba, güncellemeleri fln hem zordu hemde saçmalıktı. Alet sürekli yan yolda ya da tarlada fln gidiyor gösteriyordu :D.
Sonuç olaraktan Başarsoft haritası yüklü olsun ve de güncellemeler açık olsun. Benim çok işime yaradı bilmediğim yerler konusunda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...