Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkçe kelimeler arasına ingilizce kelimeler sıkıştırmak

mightee

Öne çıkan mesajlar

Beyler boğulurken yaşadığınız hissi bi şekilde doktora anlatırsınız o popik korkusuyla, rahat olun o yüzden.

Birde, o durum türkçe yetersizliğinden değil de, yabancı doktorların tıbbi yetersizliğinden kaynaklanıyorsa, nasıl bi boğulma oluğun anlayamıyorlarsa?

http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2011/016/2/b/problem_deviantart__by_metal_locked_forever-d37b5gp.png
Sosyal ağlarda paylaş

ya abi bi de bunu,
penth dese atıyorum, anlarım.
vanille dese, anlarım.
ged dese, anlarım.
azmo dese, anlarım.
aqu dese, anlarım
sesu dese yine anlarım.

hepsi yıllardır ya da bi süredir yurtdışında yaşamak zorunda kalmış insanlar, dile yerleşiyor yani belli bi süre sonra, yerleşmesin diye direnmeye başlıyorsun.

da, bunu diyen adam istanbul'da okuyan, çok şanslıysa yılda birkaç hafta (o da çok şanslıysa) turist olarak yurtdışına çıkan, iki tur atıp dönen bi adam.

hayır çok detayını da bilmiyorum da, yapma olm ya. vallahi o çok özendiğin medeniyetlerin o kadar abartılacak bi yanı yok. bak atla gel, söz gezdiricem anlatıcam ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Unutturmak ne alaka?
Ben zaten günlük hayatımda araya ingilizce kelimeler sıkıştırmıyorum ki. Ama internette yazarken internet terimlerini de türkçeleştirmeye kasamam. Cool yerine havalı demek saçma mesela.

edit:internet terimi saçma olmuş. İnternette sık kullandığım ingilizce kelimeler diyeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...