Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gerçek taraftarlık

TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

Eskişehirspor bankasyada veya 2.ligdeyken de taraftarlarında çok belirgin bir fark yoktu şu ankinden. Bilet fiyatları daha ucuz, tribünler daha kalitesizdi sadece ama kimse sonradan Eskişehirspor'lu olmadı, başından beri destekleyen insanlar hala destekliyor. Şimdilik memnun edici yerlerde ama daha iyisini bekliyoruz.

Sakarya, Göztepe, Karşıyaka gibi takımları da süperlig'de benzer yerlerde/şekillerde görmek isteriz.

belediye takımları gidebilir.
edit: ankaragücü dahil
Sosyal ağlarda paylaş

adalıyım ( adapazarlılar adalıyız deriz) bu tarz küçük şehirlerde ve özellikle futbolu çok seven şehirlerde halk çok başka bağlanır takımlarına, aynı beşiktaşın da bir semt takımı olduğu için beşiktaş semtinin takımlarına olan bağlılığı gibi, seyircisiz bir maçta beleştepeden 100 kişiyle tv den duyulacak ölçüde sevgisini göstermek gibi, aynı sakarya gibi futbola aşık bir şehrin depremle yıkıldıktan sonra bile onca acılara kayıplara rağmen takımlarına ve şehirlerine olan bağlılıkları gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kocaelispor taraftarı var, Adana Demir taraftarı var, Göztepe taraftarı var. Biraz kendi taraftarını öven başlık olmuş.

Sen iki yıl önce düştün orlara ama Göztepe, Ads kaç yıldır orlardalar onlar senden önce gelir.

Ha takdir edilmeyecek birşey mi süper bir olay ama dediğim gibi en iyisi biziz demek olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Sadece Sakaryaspor yok ki alt liglerde kaliteli taraftar grubu olan, misal aynı derece bir Kocaelispor taraftarı var ki Sakaryaspor-Kocaelispor birbirlerine ölesiye düşmanlar :)

He tek fark, Sakarya kadar futbolcu yetiştirememiş Kocaeli, ama kendi yetiştirdikleriyle bir dönem Türkiye'nin en başarılı takımlarından biri olmuştu. Özellikle 2000'lerin başındaki kadro gerçekten harikaydı. Oradan da 2003'teki Beşiktaş'a iyi katkılar oldu ama asdf

doğru kocaeli sakarya ölesiye düşman.yamulmuyorsam sakaryadaki bir maçta 50 ye yakın yaralı oldu.kocaeli bi serdar topraktepeyi çıkarttı o kadar sefa sirmen gagaladı kocaeliyi xD ama kocaeli taraftarıda sağlamdır sakarya kocaeli maçları göztepe karşılaya gs fb gibidir =D oynancak 1-2 hafta sonra herkesi izlemeye davet ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

karşıyaka,sakarya,göztepe,adanademir,altay,kocaeli

kesinlikle süper ligde olmayı hak eden takımlar. kayseri gibi siyasilerin support yaptığı,ankara gibi melih başgan destekli,istanbul büyükşehir belediye spor gibi belediye, takımlarının yer almasından utanıyorum abi.ankaragücü taraftarı sağlam olsada klüp olarka hak etmiyor.

not: hakan şükür sakaryadan milletvekili adayı olmuş.inş faydası olur sakaryaspora
Sosyal ağlarda paylaş

adanademirspor, çanakkale dardanel, orduspor.bunlar amatör kümede bile olsa seyircisi çılgınca maça gider destekler.
göztepe karsıyaka.bunların her ikiside futbolcusuna sövmüş taskinlik yapmiş protestocu taraftarları var.gercek taraftar degil.holigan.
Eses de alt lige düşsün tribünde bi degişiklik göremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Her koşulda west hamı destekleyen taraftarlar millwall maçında olaylar çıkıyor diye gerçek taraftar değiller mi?

Karşıyaka'nın göztepe maçlarında çıkar o boyutlarda olaylar.Ayrıca yediremicek bişey oldu mu çıkar olaylar (bkz fb şampiyonluk kaçırma)

Karşıyaka her daim takımını destekler sadece sahada mücadele eden futbolcu görsün yeter, yenilmek yenilmemek değildir olay mücadeledir hırslarıdır.

Zaten ruhsuz bi takım varsa onları protesto etmezsen ben inanmıyorum öyle gerçek taraftarlığa

Göztepe mali açıdan düştü futbolcuların bi suçu yoktu ve adamlar amatör ligi maçlarını bile binlerce kişiyle desteklediler.Sahada mücadele eden futbolcu görmek onlar için yeterli oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

küfür türkiye de her insanın en çok kullandığı tepki gösterme yolu, futbolcusu pas atmadığında amogogodumoncocoo diye bağıran adam 2 dk sonra aynı futbolcu gol attığında kocum benim bi taraflarını yerim senin diyede bağırıyor! yani küfür ölçü değil , ayrıca artık küfür yok denecek kadar az, 90 yıllarda maça gidenler bilir eskiden küfürsüz 1 tane tezahurat yoktu yaw, hemde ne küfürler.. şimdi arada bir ya maçtan önce edilir yada maçın içinde bir olay oldumu çıkar küfür,
Sosyal ağlarda paylaş

Fenerbahçe taraftarıda taraftar,diğerleride.stadda gol olunca gooool diye aayağa kalkan alkışlayan herkes taraftar. Ama takımı en kötü skorları alıyorken,en kötü şartlardayken ve en kötü imkanlara sahip iken ve geleceği yok olduğunu herkesin biliyorken stadada koşup seviyorum seniiii diye bağırıyorsa takımına işte o özel taraftardır.Renk isim farketmez ben kendi şehirimin tribünün gösterdim böyle tribünler varsa aynı dilekleri onlar içinde paylaşıyorum.

gerçek taraftar takımının puanı ve ligdeki sırasıyla ilgilenmez.verdiği bilet parasının karşılığını beklemez.sevdiği için kovalar.takımınada küfür etmez,taş atmaz,tesislerde dövmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

benim anlamadığım bu kadar koyu taraftar grupları olan takımlar nasıl böyle kötü durumdalar.nasıl bu kadar kötü yönetilmişler anlamak mümkün değil.

abi çoğu ya belediye yada çeşitlişi kişilerin aşırı borçlanmasından olmuş.sonra borçlar karışalanmayınca oyuncular kaybedilmiş,vsvsvs
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

benim anlamadığım bu kadar koyu taraftar grupları olan takımlar nasıl böyle kötü durumdalar.nasıl bu kadar kötü yönetilmişler anlamak mümkün değil.

çünkü taraftarın takıma etkisi -edit; kapitalin dışında ve negatif etkiler haricinde- o kadar, inanılmaz derecede az, minimal, önemsiz ki...

millet kendi kendine gelin güvey oluyor işte genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala algılayamıyorsunuz büyük takım taraftarı olmayı. Sen bi ayakkabıya 10 lira verip yırtılınca 10 liralık ayakkabıdan ne olur diye gidip atıosun çöpe ama 200lira versen gider dükkanı basarsın bu ne lan hemen yırtıldı diye.

Evet Türkiye de sadece Sakarya yok. Es-Es fener maçı vardı örneğin bu hafta. Bilet 50 Lira. Tribünler full. Bırak tribünleri şehirde oturmak için maçı izlemek için yer bulamazsın. Herkesde es-es forması ki öğrencinin çok olduğu yer kozmopolit bir yerde bu kadar bütünleşmiş şehir.
Kocaeli taraftarı altay göztepe karşıyaka taraftarları hepsi desteğini esirgemiyor. Onlar küfür etmiyorlar mı ediyorlar. Ama adamların Şampiyonlar ligine gidelim orda çılgın atalım Türkiye'de millete hava atalım olayı yok.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray milyonlarca dolar harcıyor hep en yüksek hedef için. Ama kalkıp bir sezon biri kötü gidince e haliyle sinirler geriliyor. Çünkü taraftar yarın sokağa nasıl çıkacak okula gidince ne diyecek işyerin de nasıl kafasını kaldıracak derdinde. Hiç unutmam Beşiktaş-Valeranga maçından sonra bi baba gelip Şifo'ya "kaptan oğlumu okulu var diye 3-0'ken yatırdım, yarın okulda arkadaşlarına ne diyecek" dedi.
Diyemezsin bir şey tabiki. Milyonlarca dolar harcanmış köy takımına eleniyor.
Ee haliyle dalga konusu. Sonra gel de küfür etme stadta. Biz takıma katkı olsun korsan almayalım diye bir formaya 100lira para veriyoruz. Ee bırakta küfür lüksümüz olsun. Tek istediğimiz iyi oyun ve başarı. Adamlar ferrarilere biniyor.
Ne adamlar var biliyor musun? Para biriktiripte maça giden, karısının dırdırından kaçıp gelen stres atmak isteyen. Hayatı bombok giderken tek sevgisi tuttuğu takım olan. O kadar çok insan var ki şaşırırsın. Bırakta bu adamlar küfür etsin.

Ayrıca, neredeyse 20 yıldır Beşiktaş tribünlerindeyimdir. Daha bir kere bile bütün takım çağrılıp da takıma küfür edildiğini görmedim. Belli gruplar edebilir belli kişiler edebilir ama bunu bütün taraftara mal edemezsin. Madem gerçek taraftarız önce başka taraftara bok atmamayı öğrenelim.
Sosyal ağlarda paylaş

dusuncelihayvan said:

Ayrıca, neredeyse 20 yıldır Beşiktaş tribünlerindeyimdir. Daha bir kere bile bütün takım çağrılıp da takıma küfür edildiğini görmedim. Belli gruplar edebilir belli kişiler edebilir ama bunu bütün taraftara mal edemezsin. Madem gerçek taraftarız önce başka taraftara bok atmamayı öğrenelim.

98-99 sezonuydu sanırım ne yazıkki bu yukarda bahsettiğin olay oldu, maç başlamadan önce takım toplu halde tribüne çağrılarak çok ağır küfür edildi, bende 1991 den beri maçlara giden bir beşiktaşlıyım ve o günde maçtaydım.
Sosyal ağlarda paylaş

98-99 sezonunda beşiktaş son anda şampiyonluğu kaybetti gs a vermiştik yanlış hatırlamıyorsam. Feldkamp vardı başımızda sonra Feldkamp hasta olduğu için Brigel yönetmişti takımı. Neden küfür edilsin ki şampiyonluğa giden takıma? Belki bir önceki sene toschak vardı sanırım 6. mı 7mi ne bitirmiştik o zaman olabilir

Seba'ya bütün stad küfür etti dediler durdular yıllarca. Seba'ya küfür edilmedi edilmezdide sadece yeter artık seba artık istifa, ahmet dursun seba gitsin tezahuratları yapılıyordu. Münferit olarak küfür edenleri bilemem.

Keza serdar bilgili ye de küfür edilmedi. Son maçta bilgili ye edilen küfürler Numaralı üzerindeki localardan geldi. Demirören'lerin localarıydı. Daha sonra bütün vip bilgiliye küfretti.

ama geçen sene Wolfsburg maçında ben dahil bütün stad demirören'e sktr ol git başkan diye küfür etti. Hala da etmekteyim o ayrı..

Alpay'a edildi. Alpay'a edilmekle kalmadı karısından sülalesine kadar herkese edildi. Sergen'e edildi. Erman Gönülaçar'a edildi. Benim hatırladığım bunlar ama hiç görmedim bütün takıma küfür edildiğini.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sinirleri geren yılda 3+ milyon dolar alıp, nasılsa paramı alıyorum diye yatan adamlar ki küfürü hakediyolar. Böyle futbolcu Sakaryaspor'da olsa onlar da küfür eder. Beşiktaş taraftarı da gayet Sakaryaspor taraftarı kadar gerçek taraftardır ama büyük takım oluca arada istisna daha çok çıkıyor.

Aadolu takımların en büyük handikapı taraftarlarını aslında 3 büyüklerden birini tutup, onun yanında kendi şehrini takımıı da tutması. Sakaryaspor taraftarı mesela kesinlikle 3 büyük takımı tutmaz fark yaratan bu. Deplasmanlara gittik kavgalara gittik vs diye ne kadar koyu Adanademirsporlu olduğunu anlatan bi arakdaşım benim gayet koyu GS taraftarıydı mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

Tatanga reyizler

o konuda kim ne dese haklı derim.sabi sübyanda çok doluştu böyle cark çaddesinde hafızzzz en son yürürüz diyen tipler.tabi bunları geç onları zaten övmem=D utanıyorum hatta

düşüncelihayvan

kimse burda sakaryadan ötesi yok demedi.herkese örnek olsun dedim.bu şekildeki tüm tribünler içinde aynı dileği paylaştım.ne kadar beşiktaşlı olduğunuda gördük.ben beşiktaşlı değilken biliyorum sen hayranıyım aga derken bilmiyorsun.beşiktaş tribünü çok kez kendi takımına düm düz koro halinde küfür etmiştir.beşiktaş tribünü çok sağlamdır avrupadaki en kaliteli taraftarlandandır.kimse burda beşiktaşı küçümsemedi.vefa ayrı birşeydir.

10 mağlubiuyet alinca sittir git holosko diye bağıran taraftar cefakar değildir.sinan engin den tut ilhan mansıza,sergen yalçına koro halinde küfür edilmedimi?üzerinde beşiktaş forması varken.bumu forma aşkı.

not: sakaryada 3büyüklerin şampiyonluğunu kutlatmazlar(kaba olsada öyle),tribündeki taraftarı 3 büyüklerden tutmaz.anca avrupa maçı olur türk takımı diye desteklerler.yoksa çift takım tutma huyları yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

Etmişler diye bir şey yok ki. Eder bu taraftar yahu. Beşiktaş taraftarı etmişte Gs taraftarı Fb taraftarı hep çiçek mi atmış? yıllar önce 5-0lık Ankaragücü maçından sonra bütün stad küfür etti gs'a hagi orta parmak yapmıştı tribünlere.
Fenerbahçe'de rıdvan dilmen'in kızına kadar küfür edilmişti.

Ederler. Büyük takım taraftarı eder. Hedef büyüdükçe beklenti yükseldikçe taraftar daha çok söz sahibi olur. Parayı kolay kazanmıyor kimse. Milyonlarca dolar alan futbolcular tek görevleri çıkıp oynamak adam gibi yönetilmek her sene şampiyonluk beklemiyor kimse ama kalkıpta ufak kulüplere yenilince üstelik futbolcular ter bile dökmeyince sinirleniyorlar haliyle.
Sosyal ağlarda paylaş

ederler diye bişey yok asıl.
sen sevdiğin gönül verdiğin bi takımı tutuyorsan destek olacaksın.
moral bozmayacaksın.o zaman o takımı tutmanın anlamı yok.

hiç gördün mü gerard'a söven liverpool seyircisi ? ya da ronaldoyu ıslıklayan man utd seyircisi ?
ben görmedim hiç.
onlarda büyük takım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...