Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NC vs DRF/NC./PL vs.

megetege

Öne çıkan mesajlar

Glatheros said:

PL nin çok iyi gemi patlatabiliyor olması, kendi gemi üretemedikçe bir anlam ifade etmiyor malesef.

Lordelminster sürekli, PL ile cap üreten SOV holding alliance ları karşılaştırıyorsun ve yıllardır PL desin.PL nin gerçek anlamda lojistiği halletmiş production alliancelarına zarar veremeyeceğini kavramamışsın. PL nin işi alliance çökertmek değil, income i düşürmek.
PL ye o gemileri alacak geliri birileri veriyor sonuçta. PVP yaparak kazanılmıyor ISK.

Bundan sonra gemi patlatırken asla sevinmeyeceğim çünkü ben kendi ana karakterim veya alt charlarım ile üretim yapamıyorum...

Durum analizi ve devamlı karşılaştırma yapmak konusunu ayırt edip birbiri ile karıştırmayalım..

Eve Tarihini az biraz araştırıp karıştırın (bakın hangi alliancelerin başına neler neler gelmiş) ondan sonra yorum yapın..

Kontrat alarak zaten ciddi bir gelir elde ediliyor fakat kontrat olmadığı vakitler herhangi bir bölgedeki yüksek gelirli moonlar alınarak 1-2 ay süre ile çok ciddi miktarda gelir elde ediliyor..

Moss said:

yeri geldimi internet uzerinden isk alan (ben buna karsi deilim)bi topluluk.
1 ay contract alamasin serseri mayin gibi gezecekler etrafta.Cok fazla spylari var ozellikle Nc de buna ragmen ben inanmiyorum ki bi super cap savasina giripte kaybederlerse hemen geriye koyabilsinler kayiplari.

yukardaki arkadaş için ben açıklama yapayım; topluluk diyerek büyük bir çoğunluğu zan altında bırakıyorsun. Eğer topluluk gibi kelimeler kullanılacak ise çok renkli benzetmeler ve örnekler yapılabilir (farmer,bot lover,blobber gibi)

Kontrat alınmadığı zamanlar ise rastgele bir bölgeye gidilip orda huzurlu bir şekilde vakit geçirilmektedir.. Bizzat söyleyebilirimki her patlayan Titan ve SC rahatlık ile yerine koyulabiliyor. (hemde çok kısa süre içerisinde) illaki titan veya SC'leri üretmeye gerek yok zaten bu iş için düzenli olarak kullanılan üreticiler oyunun 4 bir yanında mevcut..

Moss said:

Bide şu laflara hastayim biz empireda gezmeyiz.Cok elitiz hep low sec 0.0 = )))

Bunun için ayrı bir quote açtım.. low sec veya 0.0 da dolaşan bir dünya nOOb bulunmakta. Sadece highsecte dolaşıp pvp'yi gayet iyi şekilde yapan usta oyuncularda bulunmakta. Durum analizini(gerçekleri)ve Konuyu kelime oyunları ile başka yöne kaydırmanın hiç bir anlamı yok.

Kimin ne olduğunu Eve Online dünyası zaten bilmektedir.. (Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır)
:)
Sosyal ağlarda paylaş

Kimsenin plnin yaptigi isi kotulemek gibi bir niyeti yok, ama PL hic bir zaman ona is veren alliancelari tek basina cokertebilecegini idda etmedi. PL yaptigini yapiyor cunku isk kazaniyor. Yaptiginida iyi yapiyor.

Buyuk alliancelarin yaptiklari uretimi sadece production skilli olan alt characterleri ile yaptigini saniyorsan cok yanlis bilgilendirmisler seni. Titan uretmek icin gerekli component sayisina ve kac freighterlik mineral tasinmasi gerektigine bakarsan, bahsetting seyin o kadarda kolay olmadigini anlarsin. PL csaa vurunca seviniyor, bunlardan kac tane kullanildigini bilsen anlardin. PL ne kadar iyi fleet kuruyorsa NC de o kadar iyi lojistik ve ticaret yapiyor. Bu islemlerin yarisini NC disindaki corplar araciligiyla yaptigi icinde is basitmis gibi geliyor isin aslini bilmeyenlere. İkiside oyunun bir parcasi iyi yada kotu diye birsey yok. Sadece bot kullanarak yada plex farmlayarak yapilmiyor bunlar. Tipki pvpnin ventriloda baska bir oyuncunun soyledigini yapmak olmamasi gibi production da build order koymaktan ibaret degil.

Eski bir oyuncusun , oyun politakasiyla ilgilisin, fakat PL nin olaya yaklasimi senin anlattigindan farkli.

Bilmenizi isterim ki NC de bot yasak. Zaten botla kazanilacak para belt farmlayarakta kazaniliyor, 30bn karla titan satmak mumkunken bot ne ki?

Bunlari hem sniggerdly de hemde mm de bulunmus bir oyuncu olarak soyluyorum. PL iyi bir pvp alliance i ama inanki NC yada İT yada Goon larla sidik yaristirmak gibi bir derdi yok, bu alliancelardan para kazaniyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

LordElminster said:

Moss said:

Bunun için ayrı bir quote açtım.. low sec veya 0.0 da dolaşan bir dünya nOOb bulunmakta. Sadece highsecte dolaşıp pvp'yi gayet iyi şekilde yapan usta oyuncularda bulunmakta. Durum analizini(gerçekleri)ve Konuyu kelime oyunları ile başka yöne kaydırmanın hiç bir anlamı yok.

Kimin ne olduğunu Eve Online dünyası zaten bilmektedir.. (Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır)

E sizin söylediğinize yakın birşey yazmış Moss ?!
Ben de bunu anlamıyorum, sanırım bu başlıkta katılıyorum ya da haklısınız şeklinde bir cevap göremeyeceğim.

Kuzeyden yeni ha
Sosyal ağlarda paylaş

LordElminster said:

Moss said:

E sizin söylediğinize yakın birşey yazmış Moss ?!
Ben de bunu anlamıyorum, sanırım bu başlıkta katılıyorum ya da haklısınız şeklinde bir cevap göremeyeceğim.

Kuzeyden yeni haberler var mı ?
Savaş kimin lehine gidiyor? Sov değişiklikleri? vs_?
Bilgisi olan?
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır tamam herkes fikrini savunsun da benim anlamadığım her iki taraf da niye karşısındakini blobber olarak küçümsemeye kalkıyor. Valla Erhan sen bunca yıllık oyuncu olduğun halde bu oyunun hala sayılarla oynandığını kavrayamadıysan üzülürüm. Sayıların ne kadar önemli olduğunu tüm Türkler olarak tüm bir Eve tarihi boyunca görmedik mi? Bunun sıkıntılarını yaşamadık mı? Bu iş çok basit değil mi? Sayıca üstünsen sistem de alırsın, bölge de alırsın, pos da vurursun ya da kendini de savunursun. Sen şimdi kalkıp PL hiç blob yapmıyor diyorsan ben burada senin ya oynadığın oyunu anlamadığını yada yanlı olduğunu düşünürüm.

2004'den beri oynuyorum ve şu an oyunu bırakmış durumdayım. Şunu aldamı ki, kahveden adam toplayamıyorsan sen Eve'de bir hiçsin. (Tabii PvP anlamında)

Sakın kalkıp solo pvp falan demeyin. Onları ben de biliyorum ama zaten burada tartışılan konu çok farklı. Büyük alyansların büyük alyanslarla kapışması tartışılıyor. Ha solo pvp, 10-15 kişilik küçük grupların pvpsini tartışacaksan onun için ayrı başlık açıp tartışalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros ben durum analizinden bahsediyorum sen hala karşılaştırmalardan bahsediyorsun, production olayını anlatıyorsun..

PL'nin bakış açısının nasıl olduğunu benden daha iyi bileceğini zannetmiyorum(eğer halen PL'de bir charın yoksa).Eğer yok ise lütfen PL hakkındaki güncel bilgilendirmeyi bana bırakıver.

Sidik yarıştırma konusunu anlamış değilim.. Bana göre durum analizi ve gerçekten varolan durum sanırım başkaları için sidik yarıştırma olarak algılanmakta..

---------------------------------------------------------------

gelelim son duruma.. NC açısından durum vaziyetleri hiç iyi değil.. Bildiğiniz üzere Brick Squad ve Rage'in dağılmasından sonra Majesta'da kendinden geçip kendisini tribute'nin içerilerine doğru yerleşmişti. Dün itibari ME yeniden yapılanma ve gelişme için Venale çekilme kararı aldı.. Bildiğiniz üzere TEST alliance NC'yi resetledi.. Goonswarm NC'yi yalnız bırakmıyor gibi gözükse bile gerekli desteği vermemekte.

Dün gece karşılıklı taraflar yeniden fleetlerini oluşturdu.. PL,DRF,NC,Raiden,WN ve yancıları (550+) VS NC,DC ve yancıları (800+) olmak üzere.. Son üç büyük toplanmada olduğu üzere NC sayı üstünlüğüne rağmen saatlerdir topladıgı fleetleri disband etmiştir. Bundaki en büyük faktörün savaşmaktan cayan goonların bölgeyi erkenden terk edip dostlarına kötü örnek olmasıdır.. (gönül isterki NC TS kayıtlarını buradan yayınlamak ama bunu yapmam ne yazıkki mümkün değil.. O esnada fleette olup FC'nin saçma sapan moral konuşmasını ümit ediyorumki bazılarınız dinlemiştir..

Kritik savaşlarda sayı üstünlüğüne rağmen savaşmayan NC için tehlike çanları çalıyor. Böyle gider ise SON ne yazıkki çok ama çok yakın.. Dün gece M-O sisteminde 5'i faction deathstar olmak üzere 6 pos patlatılmıştır.. I-Hub final reinforcedan bu gece çıkacaktır..

Görünen köy klavuz istemez.. Sanki en başlarda Geminate ve vale düşerken ciddiye alınıp yardım edilseydi belkide bugünlere gelinmezdi.. kimbilir..

Şimdilik bu kadar saygılar sevgiler..

Dip Not: Daha önceki sayfalarda esprili bir şekilde yazmıştım hani güneyden AAA'da gelsin diye tahmin edin bakalım ne oldu dün gece?? evet aynen düşündüğünüz gibi.. geldiler ama aynen geri döndüler..
Sosyal ağlarda paylaş

DareJedi said:

Yalniz anato kuzeyden savas icin cekilmiyor yeni bir olusum icin branchdan cikiyo :)

4sdeki türklerin çoğu da zaten savaş bu kördüğüm noktasına gelmeden önce çıktılar, ben hala 4sdeyim, 4sde hala birkaç tane türk var.. dün bilmem kaç saat armor bs fleetindeydim.

Pek savaştan kaçtan tiplerde değiliz biz hani:)
Sosyal ağlarda paylaş

DareJedi said:

Yalniz anato kuzeyden savas icin cekilmiyor yeni bir olusum icin branchdan cikiyo :)

Zaten savaş için demedim. bizimkiler alliance dan çıkıp tortuga cartele katılacak. "Syndicate in yolları taştan megetegem gel çıkar BC leri hangardan".

Haldun abi fleet deki adam sayısı artacak dediği için dedim acaba 4S de mi gelecek merak ettiğimden sordum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...