Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows Kurarken Mavi Ekran

Buddha

Öne çıkan mesajlar

Kasayı bugun birleştirdim. PC açılırken dıt diye bir kere ses çıkarıyor. Sonra windows kur dosyalarını kopladatıktan sonra mavi ekran çıkıyor kur devam etmiyor.

Bir kere gelen dıt sesi ne anlama geliyor acaba o yuzden mi kurmuyor? Anakart Asus P8P67 PRO üzerinde Memery OK tuşu var ona mı basmam gerekiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

makina acilirken bir kere dit demek post pass demektir zaten.

ram arizali degilse ram slotu arizali olabilir yada controller.

onlari bir dene, baska bi sebepten vermez kurulumda mavi ekrani.

edit: dogru bak dvd dende olabilir bir kere gelmisti basima ama hala ram ve disk diyorum ben :)
Sosyal ağlarda paylaş

internal speaker takili deildir eski pc inde...
yoksa gelir..

tek bip, kisa ise, post sonrasi (power on self test = post) herseyin yolunda oldugu anlamina gelir.

iste kisa bissuru bip, ramler..

uzun bip iki kere falan olursa ekran karti falan oluyor hepsinin anlami ana kartinin user manual inda yazar.

ramleri de tek tek denediysen her slot da, cd olayina egilmekte fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bişey var bu anakartta Memory OK tuşu biri şöyle yazmış;

Burada da EPU ve Asus'un en çok beğendiğimiz aksesuarlarından "MemOK" düğmesini görüyorsunuz. EPU anahtarı anakartın güç yönetimiyle ilgili bir ek özellik. MemOK ise bellek zamanlamalarıyla ilgili sorun yaşadığınızda yardıma koşan bir buton. Sisteminiz belleklerle sorun yaşar da açılmayı reddederse bunu basılı tutuyorsunuz. Anakart bellek ayarlarını deneyerek güvenli bir ayarda açılmayı sağlıyor. Sonra siz girip olması gereken ayarları yapabilir ya da anakartın verdiği ayarlarla devam edebilirsiniz.

Acaba bu tuşa basılımı tutmam gerekiyor pc açılırken? Yoksa alakası yok mu?
Sosyal ağlarda paylaş

dene ama ordaki hadise baska..

overclock yaparken ram ozelliklerinle de oynarsin, hizi arttirmak icin,

bi sure sonra acilmayabilir makina yanlis bir ayar set edersen..
bios pilini falan cikarip eski haline dondurup sonra tekrar acman gerekir ve tekrar ayarlaman gerekir.

bu aradas bu islemi kasmadan o tusa basili olarak set ettiriyormus.

belki de default ayarlari yoktur icinde, o yuzden o tusa ihtiyac duyabilir ilk sefer icin dicem ama, oyle bir sorun olsa zaten memtest yapmaz makina.. hic acilmaz..

bence bi etkisi yoktur da sen yinede icin rahatlasin bi dene ;)
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:

http://www.computerhope.com/beep.htm

Beep Code Descriptions
1 short DRAM refresh failure

diyo burda

Computer RAM (memory) related issue.

ama ilk basta aciliyo devam ediyo diyosun
orasi ilgincmis biraz

bi tek AMI Bios icin oyledir diyor ama, digerlerinde boyle bisey yok mesela.. IBM inki daha ziyade pc ler icin gecerli oluyor, nihayetinde pc ler ilk ciktiklari donemlerde adlari IBM compatible idi.. kharon gelir simdi anlatir size yedi ceddini :D
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben kurcalamıyayım en iyisi. Açılırken ramde sorun olsa tek kısa bip yerine farklı ses vermesi gerekmiyor muydu? Tek kısa bip herşey normal demekse donanımdan değil CD'den heralde.

Ayrıca ramler biosta görünüyor. HDD ve DVD RW'de açılırken görünüyor. 2'sini sata3 kablosuyla bağladım. HDD sata 3 zaten.

Umarım CD'dendir. Yarın gidip başka kurulum CD'si alayım.

Bu arada XP kuruyorum. Onla alakası yoktur heralde? Win 7'ye çevircemde Dark_Soul'dan win 7 satın aldıktan sonra. Zaten FTP'den iso dosyalarını indirip DVD'ye kurmam gerekiyor bunları yapmak için de geçici bir işletim sistemi lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

tek kısa bip verip devam etmesi normal açılması demek abi, yıllardır böyle yani bütün pclerimde =D bi arkadaşın da söylediği gibi eski pc'nde speaker bağlı değilmiştir ondan biplemiyodur. normal yani.

ramde sorun olduğunda genelde kısa aralıklarla biip biip diye ötüyor anakartlar. ekran kartında tek uzun bip. diğerlerini bilemicem daha bozmadım fsdjkhgf
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı anakarttan bende de var, MEM_OK tuşuna yalnızca yeni RAM eklediğinde, vs. basman gerek ki, o da sadece anakart o işi otomatik olarak halledemeyip DRAM_LED ışığını yakıp kitlendiğinde.

Valla bi daha tövbe ettim bu tarz iğnesi anakartın soketinde olan sistemleri kendim kurmamaya. Koruyucu plağı çıkarırken başparmağımın ucu değip iğnelerden birini kırdı, yeni anakart almak zorunda kaldım fdgfddsfg

Edit: Bu arada evet bi kerecik dıt edip açılıyosa normal açılıyodur. Ramlerde bi sorun olduğunu sanmıyorum çünkü P8P67 gibi Sandy Bridge anakartlar çok seçiciymiş ram konusunda. Bi sorun oldu mu "olmaz bu aga git değiş" diyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

bu ne ya?! hoca ide-sata modunu kurcaladın mı hiç? AHCI yerine ide olarak çalıştırmayı denesene bi biostan ayarlayıp. (Sata yerine PATA diye de geçiyo olabilir BIOS'a göre) varsa compatible mode falan seç. storage configuration vs. gibi bi yerlerdedir.

Abi sen başta niye yazmadın :D Ama ben bunun biosundan bir halt anlamadım. Ama sorun dediğin gibiymiş. Windows 7 kurduk 30 günlük.

Sırada Dark_Soul'dan win7 satın almak kaldı. Oda en yakın zamanda :D

Saolun sorun çözüldü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...