Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Parantezin içine dağılma gibi bir olay varken, önce işlemi yapıp sonra parantezle çarpıyorsanız matematikte kullanılan onlarca parantezli formulü nasıl yorumladınız merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 288. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Çarpma bölme arasındaki işlem sırası da dendiği gibi önemli 6/2*3 gibi. Burada sıradan gitmeniz gerekiyor. 3*3=9 oluyor neticesinde. Bunu 1 bulmak gibi bir şey verilen soruyu 2 bulunca. orada kafa karıştıran kısım, 2 sayısının hemen içtekilerle çarpılması gerekiyormuş gibi geliyor. ancak soru şu halde normalde 48/2*12. Matematiğim iyi değildir ama böyle herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 oje var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 ya abi allah aşkına 2(a+b) ile 2*(a+b) aynı şey olsaydı bu işlemin 2a + 2b ye eşit olduğunu nasıl kanıtlayacaktınız? Çok basit bir şey olduğu için çoğu zaman dikkat etmiyoruz ama bu bir gösterim tarzıdır. Diyorsunuz ki önce parantezin içi yapılrı sonra çarpılır, e iyi a + b nin sayısal değerini biliyor musunuz ki çarpıyorsunuz. bu fonksiyon gibi bir şey F(a + b) => F(a) + F(b) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 bu işler çok saçma. bira içmek isteyen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Myshkin said: 2(a+b) ile 2*(a+b) aynı şey olsaydı Aynı şey zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 ok mühendislik öğrenimini bırakıp sanayiye gitcem ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 x=*=. değil mi? 3.5=15 gibi. üç kere beş, onbeş. yedikereyedi, kırkdokuz. birkerebiiirbir, birkereikiiiki, birkereüüüçüüüç, birkeredööörtdöört. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 ilkokul 5 değil bu ilkokul 4 te ögrendim ben işlemleri okumasını çok iyi bi öğretmenim vardı. vurguyla es vererek işlemleri okurdu anlatırdı. burda ki işlemi anlatarak okuyorum kırksekiz bölüüü... 2 tanee dokuz artı üç. hadi bakalım yapın cocuklar. sonuc kac? iki. sevgili öğretmenim yüzünden mühendis oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Fistan said: kırksekiz bölüüü 2... tanee dokuz artı üç. Fixed. Türkçe öğretmeni de virgülün yerinden bahsedeydi böyle karışıklıklar çıkmazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 bu soru öss de çıksa doğru cevap kesinlikle 2 olur, matematikte çok derine inmeyeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 288 baya derin bir cevap çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 abi parantezi görmezden gelmek için ayrı bi kafa lazım ya? gayet derin o sebeple. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 parantezi görmezden gelmiyorsun ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Spidee said: Fistan said: kırksekiz bölüüü 2... tanee dokuz artı üç. Fixed. Türkçe öğretmeni de virgülün yerinden bahsedeydi böyle karışıklıklar çıkmazdı. abi matematik esnek bi bilim değildir. böyle kafanıza göre işlem sonucu çıkaramazsınız. hadi çok kritik hesaplamalar yapan bir inşaat mühendisine güvenmiyorsunuz ki bu işlemde hata yapan binayı kafaya çökertir, tanıdıgınız bir matematik öğretmenine ya da matematik mühendisine sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 orada * olsa 288 di; ama olmadığı için 2. Arada çok fark var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 PROBLEM? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 dasaaa said: bu arada o soru (48/2)*(9+3) olarak okunur yaw 48/(2*(9+3)) tamamen ayrı bişi ne kaa fazla parantez o kadar ii. Önemli olan sorun çıkarmak deil sorun çözmek ya hu. koy parantezleri bişolmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 eftelyarex said: ben aynen gördüğüm gibi yazdım mode D de (degree) çözülen basit matematik işlemlerinde bu hesap makinasında işlem hatası %0 dır. daha neyi tartışıyorsunuz?yavuklum olur kendisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 geç kalmışım, önce paranteze hücum edip 2 buldum, sora 288 leri gördüm. ama şimdi bu bende refleksif gelişmiş ise 2 doğru olmalı dedim, google ladım 288 e dogru falan dedı nette bi yer. parantez koymayanlara aşk olsun dedim içinmden! ama 2 beaabbi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 küheylan said: eftelyarex said: Skyfire said: orada * olsa 288 di; ama olmadığı için 2. Arada çok fark var OK? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Abi işlem 48÷[2(9+3)] şeklinde yazılmamış olmasına rağmen, sırf 48÷2'deki bölme işlemine dayanarak (9+3)'ü paydaya 2'nin yanına alıyorsunuz. (9+3)'ü (9+3) üzeri -1 haline getiriyorsunuz bir anda. 48/2 (9+3) eşit değildir 48/2 (9+3) üzeri -1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 48 bölü 2 parantezinde 9+3 48 bölü (2*12) 48 bölü 24 2 48 bölü 2 -çarpı- (9+3) 24 * 12 288 parantez > * HADİ HAYIRLI İŞLER edit: ilk paragrafımı nerde unutmuşum lan ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2011 peki o zaman bu ne; = 48÷2(9+3) = 48÷2[3(3+1)] = 48÷6(3+1) = 8(3+1) = 8x4 = 32 sizin yönteme göre yapınca farklı sonuç da çıkabiliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar