Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ilkokul 5 matematik problemi

Tyrannus

Öne çıkan mesajlar

pahalı dıe hıc gıdıp ti almadım ben, hesap makinesinin serbest oldugu sınavlarda bıle ( ti almıolardı gerçi ) gidip dandirik makineler aldım yanıma.
Pahalı die 1-2 sınavlık dıe almıodum, görgüsüz fakirdim ben.
:/
otoparka girerken bariyeri kaldıran uzaktan kumandayı almamıştım, her giriişimde kapıyı açık bırakıp klübeye kadar koşup kapıyı açma tuşuna basıp geri depar atıp arabaya atlayıp o kapanmadan altından geçiodum.
salaklık dio bazıları
kimisi pintilik dio

ama ben kendime yedirememe diorm, nası yapamam abi o uzaktan kumandayı ben dıodum.
uraşmaadım gerçi, ama o kadar ufağını yapamazdım sanırım. hem daha pahalıya gelicekti işlemci falan.
aynı sebepten gidip ti almıodum, yediremiodum.
" bana 4 işlem yapsın abi yeter im so cool"
salak herif

cool story bro.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu hesap makineleri falan nasıl alıyorlar türevi?
limit mi kullanıyorlar?
eğer öylese limiti nasıl alıyorlar?
4 işlemden nasıl çıkarırız ki türev algoritması.

limitten gitsek, önce limiti tanımalamak lazım dimi. mesela şimdi limiti aldırırken
x-->0 ' ( iks sıfıra gidoken ) i yaptırırken soldan ve sağdan 0.0000000001 'e kaar mı hesaplatıorz ?
var mı yapmış olan hı?
Sosyal ağlarda paylaş

matlab ne yapıyorsa işlemcisi el verdiğince yapıyor abi..

sağdaki o deriv kodunu ben bi yerden bulup düzenlemiştim. derivativini aldığın biişyi adım adım gösteriyor ki arada işlem hatası olursa ben müdahale edeyim.. eigenvalue vs de çözdürebiliyorum haliyle. mode shape vs de gerekiyor bazen binalarda.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

walla benim emektar ti bunlarin yaninda hesap makinesi kalmis tam anlamiyla
ama yane program kaydedildigindne kitap yaziyordum icine o sebeble yetti de artti
bunnar cok iyiymis ya

tabletler çıkmadan önce biz arkadaşla "olm bunlar dokunmatik ekranlı olsun -benim önceki sharp el9600 dokunmatik ekranlıdyı- grafikler renkli olsun, adam gibi program yazılsın" diye konuşuyoruk.

bu çıkınca bunu aldık. bu touchscreen değil, bi sonraki çıkan touchscreen, bi sonraki cx renkli ekran. anca geldi ti hizaya sdfsdf

admların bunlara arm işlemci üretmemesi de ayrı bi komediydi. öncekilerin, sizinkilerin işlemcisi motorola. abi ti arm üretiyor kendisi!

her neysei ti apple'dan daha evil bi firmadır ama. bunların software'ının desktop halini trial olarak verir, kendisini satar. netten crack de bulamazsınız. ilk çıktığında dışarıdan yazılmış tek bi text editor vardı. kodları orada yazıp pc'den makineye atıp makinede c/p ile function olarak girerdik bu mallıkları yüzünden.

bundan sonra bunlar yerine tablet alınır vallahi. o zamanlar 2hesap makinesine galiba 250$ para vermiştik toplam. benim bi önceki makineyi ise 35$a almıştım ben satıcı sharp'ın makinesinin gücünü bilmediğinden.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

bide yillarca bulamadigim soru, bu hesap makineleri nasi kok aliyorlar
17nin kup kokunu nasi buluyorlar mesela?
bide bunu sadece 5-6 kapi ile yapmak...

şöle bişi buldum
quotelayınca kotu cıkıo

http://en.wikipedia.org/wiki/Square_root

computation kısmında var bişiler.
Sosyal ağlarda paylaş

hahaha süper ya, tüm forumlarda aynı geyik...

hatta takip ettiğim law school forumlarında bile aynı topic var, tabi onların çoğu sosyal bilimci (ki kendim de işletme mezunuyum, kafası matematiğe basan -lisede FM mezunu or otherwise- kendim gibi sosyal bilimcileri tenzih ederim efendim) olduğu için tartışma çok daha sığ (ki ilkokul matematiği tartışmasının nasıl daha sığ hale getirilebildiği de ilginç netekim).

Konu ile ilgili olarak: O 2(9+3) ün etrafında parantez olmadığına göre, hepsini birden paydaya atmanın bir mantığı olmadığını düşünüyorum, netekim, cevap bence 288. Hadi hayırlı traşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...