Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme angaryalarını otomatiğe almak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar.

Öğrenci evinde çay yap, kahve yap, yemek yap gına geldi artıkın. Jetgillerdeki hayat şartları da oldukça uzak olduğuna göre artık yavaştan otomatiğe bağlayayım bu işlemleri diyorum.

Bunun için alınması gereken aletlerden şimdilik aklıma gelenler yalnızca;

Çay makinesi
Kahve makinesi
Mikrodalga fırın
Tost makinesi (belki)
...

Sizin aklınıza gelen başka neler var bu konuyla ilgili?

Şimdiden teşekkürler...
Mesaj tarihi:
senko said:

tost makinasi yararli bak bayaa, benim ev arkadasim bu yagli kagitlardan aliyor, tost makinesine koyuyor onlari, sonra tavuk fln yapiyor tost makinasinda.

saolasın, da işte abi artık fırınlar 40-50 liraya düştü (evde kendim monte etsem fırını daha bir fırına benzer gerçi ya tost makinesinden iyidir :P), yani benim istediğim biraz daha böyle insan gibi yaşamak. üstte yazdıklarımın hepsini iyi markalardan alsan dahi koymaz insana çok fazla.
Mesaj tarihi:
ben otomatige soyle bagladim, yemeksepetinden soyluyorum devamli
ne bulasik cikiyor ne de yemek yapmis oluyorum.
benim cozumum bu oldu

ozellikle shlotksy midir nedir oyle bi yer var, guzel yapio sipalar sandivicleri.
Mesaj tarihi:
@elikanlıadam

ekmek makinesi de aklıma gelmişti ekliyordum şimdi...

@senko

işte o da hem cebe, hem de sağlığa zararlı (gerçi o dediğin schlotsky midir nedir baya sağlıklı, ekmekleri bile kendileri yapıyorlar). Bir de benim ev merkeze (ve fastfoodlara) uzak, arasam getirmezler; getirseler gelene kadar ben açlıktan ölürüm :)
Mesaj tarihi:
yav said:

bugüne kadar çayı kahveyi tostu nası ypaıyodun ciddi merak ettim

Çay: sallamaysa kettle, demlemeyse çaydanlık.

Kahve: hazırsa kettle, türk kahvesi ise cezve

???

Dipnot: tost yapmıyorum...
Mesaj tarihi:
http://www.juicerblenderreview.com/images/Magic-Bullet-Blender.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/Steam_cooker.JPG/220px-Steam_cooker.JPG

bir de mikrodalgasız mutfak düşünemiyorum, sene 2011.
Mesaj tarihi:
@laorx

yahu mikrodalga süper bir alet. mutlaka dediğin gibi her evde olmalı, da işte bizde o kültür oturmadı henüz. kültür oturmadığından dolayı da mikro dalga, "buz çöz, yemek ısıt" komutlarından öteye geçemiyor. gavur ellerde her çeşit, her keseye göre mikrodalga yemek var süpermarketlerde. bizde hem çeşit az, hem olan çeşitler de hayvan gibi pahalı. dondurulmuş pizza yiyeceğime pizzacıdan söylerim o fiyatlara (genel için konuşuyorum). Ha tabi yine olması gerek ve de "ısıt, buz çöz" komutları bile yeter almak için...
Mesaj tarihi:
abi mikrodalganın yemeği bilmem neyi güzel olmuyor. içten pişirdiği için normal fırında tavuğun dışı çıtır oluyorsa bunun olmuyor mesela. bence sadece ısıt ve buz çözde kullanılmalı (eğer lezzet aramıyorsan kullanılır gerçi). eppeği bile kuru kötü bir şey yapıyor. ama yararlı dabi.
  • Yeni Oluştur...