calimero Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Selamlar. Öğrenci evinde çay yap, kahve yap, yemek yap gına geldi artıkın. Jetgillerdeki hayat şartları da oldukça uzak olduğuna göre artık yavaştan otomatiğe bağlayayım bu işlemleri diyorum. Bunun için alınması gereken aletlerden şimdilik aklıma gelenler yalnızca; Çay makinesi Kahve makinesi Mikrodalga fırın Tost makinesi (belki) ... Sizin aklınıza gelen başka neler var bu konuyla ilgili? Şimdiden teşekkürler...
senko Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 tost makinasi yararli bak bayaa, benim ev arkadasim bu yagli kagitlardan aliyor, tost makinesine koyuyor onlari, sonra tavuk fln yapiyor tost makinasinda.
calimero Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 senko said: tost makinasi yararli bak bayaa, benim ev arkadasim bu yagli kagitlardan aliyor, tost makinesine koyuyor onlari, sonra tavuk fln yapiyor tost makinasinda. saolasın, da işte abi artık fırınlar 40-50 liraya düştü (evde kendim monte etsem fırını daha bir fırına benzer gerçi ya tost makinesinden iyidir :P), yani benim istediğim biraz daha böyle insan gibi yaşamak. üstte yazdıklarımın hepsini iyi markalardan alsan dahi koymaz insana çok fazla.
senko Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 ben otomatige soyle bagladim, yemeksepetinden soyluyorum devamli ne bulasik cikiyor ne de yemek yapmis oluyorum. benim cozumum bu oldu ozellikle shlotksy midir nedir oyle bi yer var, guzel yapio sipalar sandivicleri.
elikanliadam Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 ekmek makinası. çeşit çeşit ekmekler yap başka bir şey yemene lüzum yok. mikrodalga iyidir. 2 dakkada yemeğini ısıtırsın ama başka da bir boka yaramaz
calimero Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 @elikanlıadam ekmek makinesi de aklıma gelmişti ekliyordum şimdi... @senko işte o da hem cebe, hem de sağlığa zararlı (gerçi o dediğin schlotsky midir nedir baya sağlıklı, ekmekleri bile kendileri yapıyorlar). Bir de benim ev merkeze (ve fastfoodlara) uzak, arasam getirmezler; getirseler gelene kadar ben açlıktan ölürüm :)
elikanliadam Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 rondo, blender falan da al bari. doğramayla uğraşma, illa yemek yaparım ben diyorsan. hatta setleri falan var. kısacası mutfak robotu
Masakari Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Hacı sen en iyisi evlen kurtul yemekti bulaşıktı çamaşırdı ütüydü temizlikti vs...
xaty Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 http://www.hepsiburada.com/Liste/sinbo-sco-5006-elektrikli-duduklu-tencere-10-lt/ProductDetails.aspx?productId=mtsinsco5006&categoryId=232541
yav Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 bugüne kadar çayı kahveyi tostu nası ypaıyodun ciddi merak ettim
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 mikrodalga olm. tost bile yaparsın.
elikanliadam Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 çay demlik, kahve granül ya da cezve. tost için de ocağa tutulan tost aletlerinden kullanıyor olabilir. eskiler nasıl yapıyorsa öyle işte. ben hala bunları kullanıyorum mesela :/
calimero Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 yav said: bugüne kadar çayı kahveyi tostu nası ypaıyodun ciddi merak ettim Çay: sallamaysa kettle, demlemeyse çaydanlık. Kahve: hazırsa kettle, türk kahvesi ise cezve ??? Dipnot: tost yapmıyorum...
yav Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 tost makinesi, ketıl ve mikrodalga olmasa aç kalırdım heralde ben baya baya ocak üstünde bir tek tava ile tencere kullanabiliyorum.
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 http://www.juicerblenderreview.com/images/Magic-Bullet-Blender.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fc/Steam_cooker.JPG/220px-Steam_cooker.JPG bir de mikrodalgasız mutfak düşünemiyorum, sene 2011.
calimero Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 @laorx yahu mikrodalga süper bir alet. mutlaka dediğin gibi her evde olmalı, da işte bizde o kültür oturmadı henüz. kültür oturmadığından dolayı da mikro dalga, "buz çöz, yemek ısıt" komutlarından öteye geçemiyor. gavur ellerde her çeşit, her keseye göre mikrodalga yemek var süpermarketlerde. bizde hem çeşit az, hem olan çeşitler de hayvan gibi pahalı. dondurulmuş pizza yiyeceğime pizzacıdan söylerim o fiyatlara (genel için konuşuyorum). Ha tabi yine olması gerek ve de "ısıt, buz çöz" komutları bile yeter almak için...
elikanliadam Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2011 abi mikrodalganın yemeği bilmem neyi güzel olmuyor. içten pişirdiği için normal fırında tavuğun dışı çıtır oluyorsa bunun olmuyor mesela. bence sadece ısıt ve buz çözde kullanılmalı (eğer lezzet aramıyorsan kullanılır gerçi). eppeği bile kuru kötü bir şey yapıyor. ama yararlı dabi.
Öne çıkan mesajlar