Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hackers vs. Sony

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

ya birde ps3 oyunları 60 dolar, Türkiye'de 100 dolar civarında bir rakama satılıyor Aral'ın getirdiği oyunlar sadece,

Xbox oyunları da mesela 60 dolar, yani oyun fiyatlarını da karşılaştırıyorsanız pazarın kalbi oran yerin fiyatlarını alacaksınız böyle bir konuda, burayı değil,

PC'lerde 50 dolar mesela
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

ya birde ps3 oyunları 60 dolar, Türkiye'de 100 dolar civarında bir rakama satılıyor Aral'ın getirdiği oyunlar sadece,
PC'lerde 50 dolar mesela

ya demek ki benim gördüklerim aral mış, bu elektronik marketlerde satılanlar 140 liraya gayet var benim demek istediğim şuydu .

140bin dolar maliyetli bi oyunu , 1 dolardan koyunca 42 milyon dolar kazanabiliyorsun.

20$ dan koysan bi ps3 veya pc oyununu ve angrynin satış rakamının yarısını yakalasan 400milyon dolar ediyor.
ki killzone halo vs oyunlar 40-50 milyon dolara yapılıyor...

yani her şekilde 40 koyup 400 alabiliyorsun daha nolsun?

pc oyunları da gayet pahalı ps3 oyunları da benim söyleyişim geneldi... 60dolarsa ortalama ps3 oyunları o da pahalı fazlasıyla.
mani said:

cehalet güzel birşey ya. insan mutlu mesut yaşıyor en azından.
hangi ps3 oyunu 100$ birader ? yok öyle birşey

http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=SOFGAM&k3=Ps3&sb=30&sk=0
saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep said:

mani said:

cehalet güzel birşey ya. insan mutlu mesut yaşıyor en azından.
hangi ps3 oyunu 100$ birader ? yok öyle birşey

http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=SOFGAM&k3=Ps3&sb=30&sk=0
saygılar.

Aral'ın fiyatlandırmadan yine girmişsin olaya ama, Aral zaten şerefsiz bir firma ve zaten ülkemizde vergilerle, otlarla boklarda şişirilen fiyatlar, birde Aral'ın koyduğu yüksek kâr payı ile iyice şişiyor çünkü adamlar piyasada tek

Hani Sony'nin getirdiği Exclusive oyunlar mesela 100-120TL arasında satıldığı yere göre fiyatı değişebiliyor. Ben Killzone 2'yi mesela bandrollü bizzat Sony Türkiye'den 100TL'ye aldım, bu yanlış hesaplamıyorsam 65 dolar falan ediyor. Sony kendi malını kendi getiriyor fiyatlar iyi,

Misal EA'da özel anlaşma ile ARAL'a fiyat sınırı koydu. ONların PC oyunları özellikle 60TL'ye satılıyor ki bu ABD fiyatına göre de, Avrupa fiyatlarına göre de bizim için uygun, PS3 oyunlarında 130'a satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam ki yine iyi,

Diğer firmaların oyunları, eğer PES gibi çok beklenen oyunlar değilse standart 180'e satılıyor. He niye satıyorlar, adamlar nerden baksan 5000-6000 tane satıyorlar en kötü oyundan bile, çünkü farklı alım yöntemlerinden bi'haber olan ve çoluğuna çocuğuna oyunlar falan var. Düşün ki Aral sadece bu kitleye satış yapmasına rağmen ürünlerinin birçoğunu halen bunla yetiniyorlar.

Bu kadar vizyonsuz ve beş para etmez bir firmanın fiyat politikası ile Sony'i veya Microsoft'u ve uluslarrası fiyatlandırmayı bir arada tartışmaya almak gerçekten saçma olur.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni cıkmıs oyunları geçin adamlar artık 15 liraya düşmüş oyunları bile 80-90a hatta 140a falan satıldıgını gördüm ben

ben fifa 11 i ilk cıktıgı zaman aldım işte 35 pounda mı ne gelmişti

trde 180 liraya bizzat satıldıgını gördüm

yani türkiye fiyatlarını baz almayın.nasılsa kazıklıcak birilerini buluruz mantıgı

hani spottan veya yurtdışından almayanlar hedef kitlesi
Sosyal ağlarda paylaş

Marketing'i kendi kendine yaptı oyun. iPhone'da çıktı değil mi ilk? Orda satış rekoru kırarak bu hale geldi. Popüler kültürün ağzına sakız oldu. Ben hatırlıyorum adamların App üzerinde "teşekkürler! app store'da 1.'yiz, teşekkürler, 1.000.000 sattık!" sattık diye haberlerini.

Sonra zaten herkesin eline geçti, dizilerde kullanıldı, talkshow'larda kullanıldı.

Oyunun oldukça basit, eğlenceli ses ve animasyonları bu ünü getirdi, flash benzerleri bu kadar "göze" hitab etmediğinden ve daha kolay erişilebilir olmadığından başarıyı kazandı.
Sosyal ağlarda paylaş

kendini pazarlama olayı, eğer işini doğru düzgün yaparsan her şekilde adını insanlara duyurursun.

Aynı adam geçen yıl ben PS3'ü kırdım, haftaya açıklayacam diyip 1 sene ortadan kaybolmuştu. Jailbreak ortaya çıktığında tekrar hortladı, bazı şeyler ekledi üzerine evet ona birşey diyemeyeceğiz ama sorarlar adama ilk açıklaman ile, sonradan ortaya çıkışın arasındaki zamanda neler yaptın diye ?

Hani adam reklamını yapıyor, iphone kırma hikayesi de var elinin altında, genç dahi olarak lanse ediliyor falan filan gördüğü ilgi normal, hiçbirşey yapmadı demek biraz saçma olur ama şuan gördüğü ilgi ile yaptıkları arasında denge kurmaya kalksan adamın balonu tamamen patlar ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...