Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

film izliyorum


Black-ice

Öne çıkan mesajlar

çok etkileniyorum.
sonra ekşisözlüğe girip neler yazmışlar diye bakıyorum lan bu ne arkadaş ben filmi izlememiş miyim napmışım neremle izlemişim diyorum

biraz önce izlediğim sahnelerden laflardan ne anlamlar çıkarılmış ne yorumlar yapılmış öyle. adam her sahneden ayrı bir sistem çarkına gönderme yapmış her laftan ayrı bir kendini bulup insanlık olarak ne kadar da açık noktalarımız var yakalamış. sanki yönetmenle senaristle konuşmuş öyle gelmiş.

odun gibi mi izliyorum filmleri adamlar mı entel anlamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya tematik araştırma-izlemeyle oluyo o bi de biraz felsefe falan okumuşsan.
örneğin trier hakkında yazılmış bi kitap var alıyosun okuyosun. eski filmlerini falan izliyosun. sonra yeni filmini öyle yorumlayabiliyosun, bi sahnede "hımm trier yine anti-feminist yaklaşmış" falan. veya işte diğer yönetmenler ile olan benzerlikleri görebiliyosun. hem nuri bilge ceylan hem tarkovski izleyen biri çok rahat benzetebiliyor mesela üslup olarak.
veya örneğin freud okumuşsun zamanında, sonra bi hitchcock filmi izliyosun. oradaki göndermeleri falan görüyosun, öncesinde biyerde "freudyen yönetmen, film" falan notu görmüşsen daha da dikkatli görüyosun. çok matah bişey değil yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adamların vakti boş.. oturuyor filmin suyunu çıkartıyor.. %49da atıp tutuyor üstüne.

oldu bitti..

"bilmem ne sahnesindeki bu hedelemede dediği "küçük yusufçuk" aslında yönetmenin halasının çektiği karate filmindeki küçük yusufçuk tekmesini atan şimdi ölmüş çinli astronot wung wiyu wu'ya gönderme "




YEEEAHHHHHH!!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol the roadda nerde isa ya gönderme yapacak? abi ne gerizekalı insanlar var su dünyada her boktan mâna cıkartmaya calısıp entel gözükecem kültürlü,yorum seviyem yüksek,düşündürücü olucam die salak saçma sapalak konuşuorlar ne dediklerinden bir haber.Hayatta herşey itibar mıdır yani? yaşama amacı bumudur adamın?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...