Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

film izliyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
çok etkileniyorum.
sonra ekşisözlüğe girip neler yazmışlar diye bakıyorum lan bu ne arkadaş ben filmi izlememiş miyim napmışım neremle izlemişim diyorum

biraz önce izlediğim sahnelerden laflardan ne anlamlar çıkarılmış ne yorumlar yapılmış öyle. adam her sahneden ayrı bir sistem çarkına gönderme yapmış her laftan ayrı bir kendini bulup insanlık olarak ne kadar da açık noktalarımız var yakalamış. sanki yönetmenle senaristle konuşmuş öyle gelmiş.

odun gibi mi izliyorum filmleri adamlar mı entel anlamadım.
Mesaj tarihi:
hepsini alt alta okumaktan oldu galba bu
entel bombasına tutulmuş gibi oluyosun o zmn. tabi ki de filmlerde böyle herkesin göremeyeceği gizli göndermeler anlamlar olması normal tabi lafım yok
Mesaj tarihi:
ya tematik araştırma-izlemeyle oluyo o bi de biraz felsefe falan okumuşsan.
örneğin trier hakkında yazılmış bi kitap var alıyosun okuyosun. eski filmlerini falan izliyosun. sonra yeni filmini öyle yorumlayabiliyosun, bi sahnede "hımm trier yine anti-feminist yaklaşmış" falan. veya işte diğer yönetmenler ile olan benzerlikleri görebiliyosun. hem nuri bilge ceylan hem tarkovski izleyen biri çok rahat benzetebiliyor mesela üslup olarak.
veya örneğin freud okumuşsun zamanında, sonra bi hitchcock filmi izliyosun. oradaki göndermeleri falan görüyosun, öncesinde biyerde "freudyen yönetmen, film" falan notu görmüşsen daha da dikkatli görüyosun. çok matah bişey değil yani
Mesaj tarihi:
adamların vakti boş.. oturuyor filmin suyunu çıkartıyor.. %49da atıp tutuyor üstüne.

oldu bitti..

"bilmem ne sahnesindeki bu hedelemede dediği "küçük yusufçuk" aslında yönetmenin halasının çektiği karate filmindeki küçük yusufçuk tekmesini atan şimdi ölmüş çinli astronot wung wiyu wu'ya gönderme "

YEEEAHHHHHH!!!!
Mesaj tarihi:
liseli said:

Red said:

abi sen ekşiye ne bakıosun allasen :)

orda yazanların 10 da 9 yalan

sol taşak öpülesi bir Yorum.Nefret ediorum ordaki gerizekalılardan.

zaten eksidede soyluyo burda yazilanlarin hicbiri dogru degildir diye.

adamlarin ole bi iddasi yokki :)
Mesaj tarihi:
ya bazı şeyleri adam algıda seçicilikten, ilgilendiği konu olduğundan dolayı bulur da. çoğu sallama onların. yarısında çıkıyolar filmin sonra o izledikleri yarısından hikaye uyduruyor ipneler. evlat olsa sevilmezler.

bi doubtful iyi aralarında.
Mesaj tarihi:
abi entel bir arkadaşla the road'ı izlemiştim.
herif hmm yönetmen burda isa'ya gönderme yapmış falan dedi. çenesine aparkat çıkardım
bi daha konuşmadı film boyunca
Mesaj tarihi:
filmlerde en az 1-2 gonderme olmasi gayet dogal. anlamiyorsan da konuyu bilmiyorsundur. her gondermeyi anlamayabilirsin yani.

ota boka gonderme diyenler de sacmaliyor orasi ayri.
Mesaj tarihi:
lol the roadda nerde isa ya gönderme yapacak? abi ne gerizekalı insanlar var su dünyada her boktan mâna cıkartmaya calısıp entel gözükecem kültürlü,yorum seviyem yüksek,düşündürücü olucam die salak saçma sapalak konuşuorlar ne dediklerinden bir haber.Hayatta herşey itibar mıdır yani? yaşama amacı bumudur adamın?
Mesaj tarihi:
sodom'un 120 günü için "o kadar da iğrenç değil abartılıyor yedikleri boklar da yakından bakılınca bok değil soya soslu bişeyler lezzetli bile görülüyor hatta" diyen adam var.

bu da bambaşka bir boyut heralde. entellik de değil bu
Mesaj tarihi:
Ekşideki malları çok ciddiye alma, mesela Behzat Ç.'nin bi bölümünde de/da bağlacının ayrı yazılmasının ekşi sözlüğe gönderme olduğunu iddia eden adamlar var.
  • Yeni Oluştur...