Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik sırası bana geldi.

Vodan

Öne çıkan mesajlar

Vodan said:

Tuzla o kadar boştu ki inanır mısınız adam gelsin de 100 kişiye tamamlanalım diye 1 saatten fazla bekledik.

Herkes hiç bu kadar az asker olmamıştı falan diyor. Bakalım neler olacak.

Hangi gün gitmiştin? Ben 3 nisan'da gittim aynen adam gelsin de gidelim diye bekledik.

Bu kadar az talep olunca uzun dönem patlamaz diye ümit ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır Ahmet, askerlik uzayacak diye herkes geçen Aralık'ta gitmiş. Hatırlarsanız bu sene son falan deniyordu.

Şöyle bir örnek vereyim geçen senelerde ilk gün sabah 05:00'te orada olanlar 1700. sıralara isim yazdırırken bu sene ben 2. gün 09:30'da gidip içeri girdiğim 20 kişilik grupla 1720 etmişiz.

Aynen ben de tırstım çok az giden var diye Yedek Subay'lık çakarlar diye :( Sınavda da seçici olan soruları doğru yapıp yanlış işaretledim kusursuz bir gerizekalı imajı çizmek için :P bakalım işe yarayacak mı.. Gerçi yine 30/50 falan doğru işaretledim sanırım :-/
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle hayırlı tezkereler diyeyim sonralikla da su sınav geyigine geleyim yok abi hepsini salla kısa donem cikar aman hepsini dogru yapayim da uzun donem ciksin parami alirim mis gibi ohh gibi laflara kanmayiniz sayin patiler cunku siz daha sınava girmeden nereye dustugunuz belli oluyor o yuzden formalite icabi giriyorsunuz sınava o yuzden ilk gun/son gun girme gibi seylerle ugrasmayin sadece sinavin sonunda verilen izin belgenizi kaybetmeden birliginize ulasin belirtilen zamanda gerisi corap sokugu gibi gelecek hic merak etmeyin hadi hayirli traslar
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:

Hayır Ahmet, askerlik uzayacak diye herkes geçen Aralık'ta gitmiş. Hatırlarsanız bu sene son falan deniyordu.

Şöyle bir örnek vereyim geçen senelerde ilk gün sabah 05:00'te orada olanlar 1700. sıralara isim yazdırırken bu sene ben 2. gün 09:30'da gidip içeri girdiğim 20 kişilik grupla 1720 etmişiz.

Aynen ben de tırstım çok az giden var diye Yedek Subay'lık çakarlar diye :( Sınavda da seçici olan soruları doğru yapıp yanlış işaretledim kusursuz bir gerizekalı imajı çizmek için :P bakalım işe yarayacak mı.. Gerçi yine 30/50 falan doğru işaretledim sanırım :-/

Anladım Vodan.

Sınavın açıkcası tek bir fonksiyonu var kanımca. Senin o sınava girdiginin ispatı. Bunun haricinde sınavdaki netin çıkacak yer ve görev biçimini degistirecegini düşünmüyorum. Agırlıklı olarak mühendisleri yedek subaya almaktalar.En azından bize gelen yedek subaylar Inşaat mühendisi, makina mühendisi ve fizik mühendisiydi. Hepsinin sonunda bir "mühendis" var nihayetinde. Hayırlısı diyelim. Önemli olan görevin uzunlugu kısalıgı veya Türkiye' nin hangi bölgesinde olman degil, jandarma olup olmaman ( bir çok arkadaşım jandarma olarak yaptı ve çok rahat etti ) ve başınızdaki komutanın tavrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet benim de Jandarma yapan bir kaç arkadaşım çok rahat yaptılar ve de dışarıya çıkma imkanları da olduğu için daha az insandan soyutlandılar.

paracım sonuçlar 9-10 Nisan gecesi açıklanacak. Bildiğim kadarıyla gün dönümünde açıklanıyor ama birilerinden öğleni buluyor vb gibi şeyler de duydum, gecikme oluyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Sabahın köründe ben bakmıştım :)

Ben de jandarma olarak yaptım ve tevsiyem karargah bölüğü yerine il merkez bölüğü olman. Bizim alayda nizamiye görevlisi, dış posta, asayiş kontrol, sınır kapısı kontrolü gibi görevler il merkez alayındaydı. Karargah bölüğü ise taş taşıma ve lojman nöbetleri gibi sıkıcı şeylerle uğraşırdı.

Ben makina mühendisi olarak kısa dönem istedim, kısa dönem işaretledim, ona göre de az soru yaptım; neticesi kısa dönem jandarma oldu. Bu arada sınıfları seçerken jandarma seçmemiştim :P

Arkadaşım tüm soruları yaptı, uzun dönem istedi; yedek subay oldu. Benden fazla nöbet tuttu ve deli gibi sorumluluk aldı :) Bence en önemli şey küçük bir yerde yapmak askerliği, fazla rütbe de olmuyor etrafta.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuçlar 23:50'de açıklandı o saatten beri ne kaynak bulursam fellik fellik okuyorum :)

Copy/Paste edeyim;

Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Sınıfı İSTİHKAM
Statüsü Kısa Dönem Er

İlk Katılışını Yapacağı Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi:
1'inci P. Eğt. Tug. K.lığı MANİSA

Temel Eğitimini Müteakip Katılış Yapacağı Esas Birliği:
KTBK İs. Svş. Tb. 1'inci İs. Svş. Bl. K.lığı KIBRIS

Bu dönem ilk kez yapılan bir uygulamayla Usta birliğinde de nereye dağıtılacağımız açıklanmış. Güzel olmuş bu uygulama çifte heyecan yaşamaya gerek kalmamış :)
Sosyal ağlarda paylaş

Konu dışına yazmıştım ama buraya da yazayım,

Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Sınıfı PİYADE
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı -
İlk Katılışını Yapacağı
Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 15'inci P. Eğt. Tug. K.lığı
AMASYA
İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.04.2011
Temel Eğitimini Müteakip
Katılış Yapacağı Esas Birliği 5'inci Kor. Kh. ve Des. Gr. Emn. ve Mhf. Bl. K.lığı
ÇORLU TEKİRDAĞ

buraları hakkında bilgisi olan var mı? Özellikle çorlu hakkında hiç bir şey bulamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...