Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban'a Tepki

Floridsdorf

Öne çıkan mesajlar

abi oda yasak olmali peukta blmemnede
kol saati sokmayan adam war cunku ya

ayrica cogunluk musluman diye turban serbest olmali diyosan ben soluyorum iste
sikhda dastarla girer sinava
1 tane insan bile olsa bunu yapmaya hakki war
universitede mescit kurulamamasinin sebebi bu
orda budist tapinadigda kurman lazim cunku mescit kurarsan
ha dersin ibadet alani
bi kosesine adam hac koyar bi kosesine mum yakar bi osesinde kedi keser o zaman olur
Sosyal ağlarda paylaş

@bone

ben diyorum ki yapılsın. sırf yapamıyoruz bunu demek sorumluluktan kaçmak. ayrıca 1 tane sith'e ibadethane açamıyoruz diye binlerce adamı ibadethaneden mahrum etmek hangi mantığa sığar ki?

günün birinde sith'in biri gelir ibadethane isterse ona da bir yer gösterirsin. o kadar güçsüz ufak bir devlet değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

@bone

ben diyorum ki yapılsın. sırf yapamıyoruz bunu demek sorumluluktan kaçmak. ayrıca 1 tane sith'e ibadethane açamıyoruz diye binlerce adamı ibadethaneden mahrum etmek hangi mantığa sığar ki?

günün birinde sith'in biri gelir ibadethane isterse ona da bir yer gösterirsin. o kadar güçsüz ufak bir devlet değiliz.

1 tane sith deil
sikh
sit dedigin darth vader
neyse
1 tane sikh a ibadethane acamiyosan yaptigin seyin adi ayrimciliktir
zaten diyanet baskanligi diye bi garabet war
sunni muslumanlar yararlansin iye herkes para veriyo
yapsinlar din vergii diye bi vergi isteyen versin gorelim ne kadar musluman var ulkede
Sosyal ağlarda paylaş

sith ne harbi ahahah neyse işte

abi dışarıda mağdur olan insanlar var şu anda, hep aynı şeyi yapıyorsunuz bir tane uç örnek verip "bu da isterse ne olacak" diyorsunuz. istesin abi adam varsa. gerçekte var olmayan şeyler üzerinden gerçekte var olan bir mağduriyeti devam ettirmenin mantığını anlamıyorum işte ben.

diyanet vs her biri ayrı garabet.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

kpss gibi olacağını tahmin etmiyorum ya, orada bariz bir soru sızdırma vardı. öyle zaten kulaklıkla falan kopya çekmediler ki. sorular sızdırılınca başı açık da yapar kız soruları ezberleyip.

kpss gibi olacagini tahmin etmiyorum diyince cekilen kopyalar iptal olmuyo.
ben kafamda kulaklarimi falan kapatan kocaman bi kask gibi biseyle girebiliyo olsaydim, bir adet smartphone, kulaklik ve bir mikro kamerayla online yardimla cozerdim sorulari. bir tek de benim aklima gelmiyodur di mi bunlar?
Sosyal ağlarda paylaş

@ahmedinejat

Marty said:

kpss gibi olacagini tahmin etmiyorum diyince cekilen kopyalar iptal olmuyo.
ben kafamda kulaklarimi falan kapatan kocaman bi kask gibi biseyle girebiliyo olsaydim, bir adet smartphone, kulaklik ve bir mikro kamerayla online yardimla cozerdim sorulari. bir tek de benim aklima gelmiyodur di mi bunlar?
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Şu ülkede türban yarasını kaşımaya harcayacağımız enerjiyi eğitimin kalitesinin artırılması için kullansaydık hem bunları tartışmıyor olurduk, hem de nice beyinler eğitim sistemimizin aptallıkları arasında yokolup gitmemiş olurdu.

Yani anlam veremiyorum. Türbansız giremem diyenlere de anlam veremiyorum. Bunun yanında, türbanlı girmesin katiyen diyenleri de anlayamıyorum.

Yani bana rahatsızlık vermiyor. Tabi benim bölümümde kız yok, o yüzden türbanlısı da yok ehüh. Ne bileyim her türbanlı yobaz değil ki. Gerçekten inanıp takmış, öyle inanmış, öyle istemiş olması mümkün değil mi yani? MÜmkün, ne var bunda.

Neden hala aptal kısır döngülerle uğraşıyoruz. Hangi türbanlı sizi ısırdı bu güne kadar? Ya da hangi türbansız sırf türbansız olduğu için ısırılabilir?

Çok uç birkaç olay dışında sorun yaratacak ne var bu kadar? "Türbanım olmadan asla" kafasında olanlar dışında, türbansız girmeyi çok sorun etmeyen, ama izin verilse türbanıyla girecek olan kişilere niye engel koyuyoruz ki?

Niye potansiyel suçlu her türbanlı? Üniversitelerin mantığı hala oturmadı bu ülkede sanırım. AMa çabamız da yok bu konuda. Yani bırakalım su aksın yolunu bulsun. Türbanlılar bi virüs değil ki bulaşsın?

cidden soruyorsan şu yukardaki soruları,
o zaman keyword vereyim sana bir kaç tane: tarikatlar, fetullah gülen, din-ticaret-siyaset üçgeni, türban'ın dinde olmamasına karşın "inanıp takmak", 12 eylül, şeriatçılar.
türbanın günümüzde siyasette bu kadar büyümesinin nedenleri bunlar.

ha bi de sınav meselesi var, topicte tartışılan esas konu o.
insanların kendi istediği kıyafetlerle girememesi,her dini inanca özgürlük sunulmamasına rağmen türban dinine inananlara hak verilmiş olması.
güvenlik nedeniyle kalem/anahtarlık/bozuk para getirememesi, demirli kıyafet giyilememesi, insanların üstlerinin aranması, ama türbanın güvenlik tehdidi sayılmaması.

bu da başka bir tartışma konusu.

sınavlarda türban tartışmasının nedeni de bu ikinci meseleden dolayı.

diyorsun ki "e dini inancı buysa neden takamasın, siz bu kadar geriyorsunuz, kafayı mı yediniz".

iyi güzel de, adam "bozuk parası var" diye sokulmuyor, türbana izin veriliyor. (bu haberde de soyunduğu için kapı dışarı ediliyor)

felan filan, anlatamıycam nasılsa kafada sabit bişiler var, açık fikirli olunmayınca ne yazsam işe yaramaz, o kalıpları yıkamaz. kısa keseyim burda. buraya kadar yazdıklarımı anlamadıysan gerek yok zaten boşver.
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

peki ciddi ciddi bundan sonrasının farklı olacağına inanıyomusun yoksa sadece politically correctness için mi bunları söylüyosun?

bundan sonrasının farklı olmasını umut ediyorum. hep bu forumda insanlar umutsuzluk yüzünden suçlanmıyor mu, bizden zaten adam olmaz fikirleri uçuşmuyor mu her topikte.

sırf güvenlik önlemlerimiz yetersiz diye, veya sikh'in biri bir gün gelir ibadethane ister diye yapamayız edemeyiz diye, milyonlarca insanın mağdur edilmemesini umut ediyorum. türbanlılar için bu elde kullanılan metal detektörü bile yeter mesela bence.

yapamıyoruz diye yasaklamak, öğrencileri kontrol edemiyoruz diye okulları kapatmak istemeye benziyor çünkü. bu kadar güçsüz bir ülke olmamamız lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...