Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi Server, Hangi Faction seçmeli?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet arkadaşlar, Rift'e yeni başlayacak olmam dolayısıyla oynayan arkadaşların hangi serverlarda oynadıklarını, server'ın WF queue süre ortalamasını, kalabalıklık durumunu ve bunun gibi önemli olan tüm detaylarını paylaşmalarını çok rica ediyorum.
Server için:
Yaş ortalaması nasıl
Ekonomisi AHsi nasıl
Geceleri hayalet server olma durumu var mı?

Bir de faction seçimi konusunda çok kararsız kalmış olmamdan dolayı o konuyla ilgili de yardım rica ediyorum. Bütün ırkların Racial özelliklerine baktım ve bir tanesi dışında hepsinin iyi olduğunu düşünüyorum.(camouflage racial skill i gereksiz geldi bana nedense.)
Oynayan arkadaşlar hangi factionda oynadıklarını ve bunun artı, eksilerini paylaşabilirlerse çok memnun olurum.

Şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler !
Mesaj tarihi:
Ben de habire başlık görüp duruyorum, arada vakit geçirmelik de bi oyun arıyorum. Bilgisayarım kaldırır mı acaba? Pati'ler toplu mu takılıyor? Nerdeler? Irk/Yetenek (başlarken ne seçiliyorsa) nasıl olmalı?
Mesaj tarihi:
temel açıklamaları yapayım;

şu anda Patide adı görülmüş 3 adet guild var. Birincisi, benim de üyesi olduğum official pati guildi olan Old Class Grumpies. Sagespire serverında, Defiant tarafında oynuyoruz. Üye sayımız baya bi fazla oldu, geceleri rahat 10-15 online görebiliyoruz.

Bir diğer guild One Night Stand. Daha small scale bir guild, bizimle aynı serverda, Sagespire'da, Guardian tarafında oynuyorlar.

Sonuncusu Zerg Hostile. Daha hardcore bir guild, üye sayıları baya fazla, hangi sunucuda olduklarını unuttum ama Sagespire'da değiller. Guardian tarafındalar.

Bunlar guildlerimiz. Şimdi de isterseniz seyircilerimizden gelen sorulara bakalım;

WF queue süresi fena değil. Bazen çok beklediğim oldu ama genelde gece 4-5 gibi öyle bekletiyor. Yoksa en fazla 2-3 dakikada girebiliyorsunuz.

Kalabalıklık durumu, şu anda en kalabalık sunucu bildiğim kadarıyla Whitefall. Sagespire'ın nüfus oranı fena değil, ne çok fazla, ne çok az.

Yaş ortalamasıyla ilgili birşey söyleyemeyeceğim ama bizim guildin yaş ortalaması adından da anlaşılabileceği gibi biraz yüksek heheh

AH biraz sıkıntılı geldi gözüme. Sistem olarak bi sorunu yok ama cansız gibi, WoW'da çok alakasız itemlar falan bile bulabiliyorduk, bit pazarı gibiydi ama burada biraz daha çeşit az sanırım. o da zamanla oturur gerçi daha 1 ay oldu sonuçta.

Geceleri hayalet server olma gibi bi durum pek yok ama tabiiki nüfus azalıyor geceleri baya bi. yine de dün gece 5'te biraz partiyi toplamak uzun sürmüş olsa da dungeon yapabildim. Ama daha kalabalık olmasını isterdim tabi.

Faction seçimiyle ilgili şunu söyleyebilirim. Racial özellikler arasında çok fark yok, biri 15 saniye hızlı koşuyor, diğeri biraz öteye teleport olabiliyor falan. aşağı yukarı aynı işlevleri görüyor yani. o yüzden race seçimine fazla takılmamak lazım. Faction ile ilgiliyse şöyle bi yardımım dokunsun; Guardian da Defiant da aynı amacı taşıyor. Dünyayı Regulos'un gazabından kurtarmak. Ammavelakin Guardian tarafı "Tanrıların gücüyle bu savaşı kazanıcaz" diyor, Defiant ise "Tanrılar bizi terketti, kendi başımızayız, teknolojiyi kullanalım" diyor. ayrıştıkları nokta bu. Hangisi hoşuna giderse :) Defiant ile ilgili eksik sadece şunu söyleyebilirim, sebebini tam olarak anlayamadım ama bazen prime time'da warfrontlarda ciddi biçimde sıçıyoruz, öyle böyle değil. ama geceye doğru falan da domination fest başlıyor.

@xaty

bilgisayarının özellikleri nedir onu bilmiyoruz tabi. Oyunun grafikler muazzam, ama kendimden örnek vereyim, detayları full açtığımda fps 30 civarlarında geziniyor fakat ortam kalabalıklaştığında, efektler çoğaldığında 5-10'a düşüyor. o yüzden ortanın biraz üstü grafik ayarlarında oynuyorum. Yani çok leş bi bilgisayarın yoksa detayları kıstığın taktirde oynayabileceğini düşünüyorum çünkü baya fazla grafik ayarı var, oyunu muazzam grafiklerden baya bildiğin çamura çevirebiliyorsun.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Mesaj tarihi:
Xenocide, şu anda çok kutsal bi insansın. Bilgiler için çok çok teşekkür ederim baya bi faydası dokunacak bana emin olabilirsin :)

Zaten amacım yüksek yaş ortalaması olan bir toplulukta oynamak. Şimdi geriye tek soru kalıyor pati guildlerinden hangisine gideyim? :D Yani farkları neler, bi de neden 3 farklı pati guildi kuruldu acaba?
Mesaj tarihi:
orada yanlış anlaşılma olmuş. 3'ü de pati guildi değil. Old Class Grumpies sadece pati guildi. Diğer guildler patiden bağımsız olan guildler ama üyeleri arasında paticik üyesi olanlar var, haliyle paticikte tanıtımları yapıldı.
Mesaj tarihi:
Eline sağlık, iyi yazmışsın. Biraz daha oynayasım geldi :P

Ya çok başlık açılmış, mutlaka yazılmıştır ama classlar, yetenekler, büyüler, vs. bilgi bulabileceğimiz site ne var? Mümkünse hesaplamalar yapabileceğimiz falan.

(Baktım sitelerinden sys. req.'e de ucundan yetiyor sanırım pc'm.)
Deneme süreci gibi bir durum var mı oyunda? Bir arkadaşa bakıp çıkabiliyormuyuz?
Mesaj tarihi:
bildiğim kadarıyla şu anda deneme süreci gibi bi şeyi yok. Rift'le ilgili dökümanlar vs. bulunabilecek siteler;

http://www.riftjunkies.com/
http://telarapedia.com/wiki/Rift_Wiki

http://rift.zam.com/ - burada soul calculator da var.

ha bi de şunu söyleyeyim, WoW oynadıysanız eğer hani WoW'dan çok aman aman farklar beklemeyin. Gameplay olarak zaten WoW'la fazlasıyla benzeşiyor, onun haricinde zaten oyunun rift denen olayları ve class sistemi wow'dan başlıca farkları. class sistemiyle ilgili en güzel olay ise, mage'lerin dps dışında crowd controller veya healer olabilmesi, Rogue'ların tank, dps, healer olabilmesi, cleric'lerin tank olabilmesi. böylece genel sıkıntı olan healer veya tank bulma sorunu bir nebze ortadan kalkmış oluyor. kendi adıma konuşayım, mage'im, 2 adet hazır buildim var, biri dps diğeri healer, dungeon party ararken Mage healer or DPS lfg diyorum, grubun neye ihtiyacı varsa ona göre tek tuşla switch ediyorum.
Mesaj tarihi:
bi de şey var tabi dünyanın en iyi gültü olarak seçildik, Old Class Grumpies olarak. Xeno niye bu kadar alçak gönüllüsün böyle şeyleri söylemiyosun anlamıyorum .. asfasd
Mesaj tarihi:
teşekkürler tekrar çok yardımın dokundu :)
şimdi account açacağım sanırım ama tabi bu bahsedilen guildler de beni ve arkadaşlarımı bekliyor değiller. Bakayım bakalım sitelerini vs. bulursam bi aplikasyon patlatayım.
Mesaj tarihi:
ben bizim guildin sitesini vereyim, diğerleriyle ilgili bilgim yok, ama her guildin forumda bu bölümün altında başlığı var. oradan bulabilirsin.

http://www.oldclassgrumpies.info
Mesaj tarihi:
Xenocide said:

geceleri rahat 10-15 online görebiliyoruz.

Şu anda 32 kişi online. Dün gece 3 gibi 20 küsur kişi vardı. Akşam vakitleride 40 falan oluyoruz ya guild baya kalabalık oldu, rahatız.
Xenocide said:

Geceleri hayalet server olma gibi bi durum pek yok ama tabiiki nüfus azalıyor geceleri baya bi. yine de dün gece 5'te biraz partiyi toplamak uzun sürmüş olsa da dungeon yapabildim. Ama daha kalabalık olmasını isterdim tabi.

Valla bi tank bekledik, tank hep sorun nedense.Ben saat 4-5 sularında 40 kişi raid gördm, çılgınlar gibi rift kovalıyorlardı. Bence güzel serverın kalabalıklık oranı.

Xenocide said:

baya fazla grafik ayarı var, oyunu muazzam grafiklerden baya bildiğin çamura çevirebiliyorsun.

Sensin çamur *%x½*!
Gruplayken low oynuyorum solo medium, gayet memnunum.
Mesaj tarihi:
-Deno- said:

hazır yakalamışken sorayım, baran - sercan nerdesiniz kankutlar ya ? sizin de mi midterm haftaları yoksa ?

kaç kere dicem lo, bi klip montajı işi var 1 hafta içinde bitmesi gerekiyor, o zamana kadar kısa aralıklarla girebiliyorum. iş bittikten sonra hepinize sunucam :) zaten ben sunmasam da tv'de göreceksiniz anam, zorla yani.
  • Yeni Oluştur...