Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ülkeler arası maaş farkları

Joker

Öne çıkan mesajlar

gider gelir oranı var, bi trend var.
Bide işsizlik arttıkça patronların gucu arttıgından "su maasa calıscan" dedıgınde seve seve yapıosun o işi.
kalifiye oldukça zorlayabiliosun sende.

bi de o kadar ii deil yani, benim meslektaş senior arkadaş norveçte 5000$ tadında bişi alıo adama açıp lol dıorm :p, çünkü o paraya orada fakirsin nan resmen.

nepalde mesela 500$ süper maaş demek.

gelir-gider ilişkisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun süre fabrika müdürlüğü yapmış bi hocamız vardı üniversitede, adamın dediği şu: "Çin'de adam saati 2$'a çalışırken ben neden burda ayda 800TL aldığı halde daha fazlasını isteyip, sendikalarla bilmem nelerle bana kafa tutan adamı çalıştırayım ki?"

İşletmecilerin kafası böyle olunca normal.
Sosyal ağlarda paylaş

Adam diyorki muhendis alıcam 1700TL maaş. Sen az o para diyorsun ama başka biri gelip abi ben 1300e çalışırım diyor. Sende maliyet olarak eğerki iki insanda aynı kalifiye ise veya az fark varsa ucuzu seçiyorsun.
Ama projene proje müdürü arıyorsun adam geliyor aylık 10K$ diyor dönüyorsun piyasaya bakıyorsun 3-5 aynı fiyata hepsi ve sana getirisi adamın aylık 10k$dan çok daha fazla alıyorsun adamı 1000milyon$ projeye. Yani genelde az maaşlı dediğin işler telafisi rahat pozisyonlar için oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

para ve ekonomi ile ilgili her konuda oldugu gibi buda arz-talep meselesi direk

peki nasi arta maaslar?

issizlik azalir, universite sinav sistemi duzeltilip belli mesleklere "iyi para var gencler" modunda alakasiz kendini gelsitirmeye niyeti olmayan kisilerin yigilmasi engellenir, populizm adina acilmis yetersiz yeni uniler ile para icin acilmis semih universiteleri elden gecirilir, belli bolumler kapatilir

devlet poposunu kaldirip belediyeci zihniyet ile gecici taseron modeli is yaratan saga sola yol, tunel, toplu tasima ve altgecit yapmak yerine (ki karadenizden akdenize tune lkazalim filan denio, sen hukumetsin belediye diilsin aloooo) ciddi kalici istihdam yaraticak yatirimlar yapar veya kendi yapmasada tesvik verir (yandasa diil tabi, o isi yurutebilicek adama) anca ondan sonra

ekonomi spiral gibidir, kendi icinde beslendikce buyur

sen cifors uretiyorsundur, yanina aldigin isciye adil bir ucret verirsin, adam gider veresiyelerini kapatir, adamdan aprayi alan bakkal evine giderken kasapa ugrar et alir, kasap bu parayla gider ogluna cifors alir, para sana geri doner

sonra sen gider cifors paralariyla araba alirsin, araba aldigin galerici evinin badana boaysini yaptirir, badana bayayi yaptiran usta baska bisi yapar yayila yayila buyur bu

o yuzden ekonomik durgunluk varken kafasi calisan devletler vatandasa para dagitir, gitsin harcasin piyasaya hariket gelsin diye

turkiye cumhuriyeti ise gider saga sola "alin verin, ekonomiye can verin" gibi imali bir tabela asar anca, sonra gidip benzine zam yapar
Sosyal ağlarda paylaş

hurriyette "İşte wallstreeti umutlandıran fıkra!" baslıklı haberi vardı.
Bi adam otele gelmiş.suit istemiş resepsiyona 100dolar kaparo bırakmış.resepsiyon almış parayı kasaba borcunu ödemiş.kasap rusa gitmiş.rus otele gelmiş 100 dolar borcunu ödemiş diye diye gidiyodu.
Viktor da hurriyet tadında anlatmış hehe
Sosyal ağlarda paylaş

benzin fiyatlarini karsialstirin lol, dunyanin en pahalli benzinini kullaniyoruz

bi ulkede akaryakitin fiyatinin yuksek olmasi demek

1-enerji fiyatinin yuksek olmasi
2-enerji fiyatindan dolayi uretim ve montaj fiyatinin yuksek olmasi
3-uretim fiyatlari yukseldikce iscilikten kisintiya gidilmesi
4-ulasim ve tasima masraflarinin yukselmesi
5-tasima masraflari ve uretim masraflarindaki yukselmenin pazardaki urunlere yansimasi ile gelen hayat pahalliligi
6-isinma ve ualsim masraflari yukselince kullanilabilir gelirin dusmesi, tuketimde kisintiya gidilmesi
7- spiralin daralmasi, enflasyon ve ekonominin canliligini kaybetmesi

alinan ucret dusuk, hayat pahalli olunca turkiye cikiyor ortaya bide kafasiz politikalar ile hayvanciligin bitirilmesi, tarimda aracilik yuzunden kilosu 50 kurusa uretilen sebznein ciftciden 55-60 a alinip sofraya 2.5 liraya girmesi ve birilerinin bu isten apralari kirmasi filan

yok yazmicam daha, moralim bozuldu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...