Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Erasmus üniversite araştırması

titanguard

Öne çıkan mesajlar

Bir daha ki dönem gitmek istiyorum da.Almanca çok az bilmeme rağmen orda zorluk çekermiyim diye düşünüyorumda.Ayrıca şu üniversiteler hakkında bilgi sahibi arkadaşlar bana dönebilirlerse sevinirim;

Upper Austria Uni. of Applied Sciences(Avusturya)
University of Aberdeen(İskoçya)
University of Applied Sciences Coburg(Almanya)
Fachhochschule Bingen University of Applied Sciences(Almanya)
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya-avusturya napcaksın erasmusa gidip, iskoçyadaki nasıldır bilmiyorum ama orası farklı olabilir, diğerleri sıkıcı olur gibi geldi. (Gerçi iskoçya da çok farklı gelmiyor)

yok mu italya, ispanya, hollanda, slovenya, slovakya, macaristan, çek, slovakya falan?
Sosyal ağlarda paylaş

Erasmus demek para harcmak dolasmk surtmk degl bna gore.Almanya ya gtmemn nedeni ise dilimi gelstrmk için.Bide kuck sehrlere gitmek istemm.o yüzen blgi almk içn bu konuyu actm.belki bilen vardr diye konuyu actm.her ne kdar netten sehrin geneli ile bilgi alsam da yeterli olmaz
(mühendislik bolumleride genellikle bu yerlerde.hollanda Belçika Fransa italya gibi yerlerde yok.balkanlarada gtmek istemiyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

abi sen erasmus'u çok yanlış anlamışsın fsfdsf

4 dönemde ne eğitimi verecekler sana? Zaten hocalar sınav kağıdını veriyor çoğu yerde kendi notunu yazıyorsun =) 4 ayda da zaten dil mil gelişmez. Git gez takıl ya da başkasının hakkını yeme fistan'ın dediği gibi.
Ayrıca koca dönem bittikten sonra sana sadece dandik dundik bi sertifika veriyorlar =)
Sosyal ağlarda paylaş

ben de iskoçya'ya giderdim

beginner olan almanca'nı ite kaka intermediate yapana kadar
*atıyorum* intermediate olan ingilizceni gider akıcı konuşacak kadar advanced seviyeye çeker dönersin işte

2 tane intermediate olan yabancı dilin getirisinin cidden az olduğunu tahmin ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Almancan ne durumda bilmiyorum ancak 4 ayda gayet güzel gelistirebilirsin kendini. Hele bi de bir yerde ise girsen 3 ay filan. Kaymak.

Dinleme pek burdakileri. Hepsinin kafasindan baska ses cikiyo.

Burda erasmus icin gelenleri görüyorum. Rus kizlari icin birbirleriyle kavga ediyolar. Türk erkegi erasmus yapmasin abi bi zahmet.
Sosyal ağlarda paylaş

Horcrux said:

Rus kizlari icin birbirleriyle kavga ediyolar. Türk erkegi erasmus yapmasin abi bi zahmet.

Ahaha. Bizde de Kanadalı'lar için yarış vardı :D. Allah için bu sene gelenler ciddi güzel.
Bu arada 4 ayda dilini güzel ayar verirsinde inanıp, uğraşman lazım. Malesef bende daha şimdiye kadar Exchange gidip gezmek, görmek dışında çok + kazanan görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Iskocya'ya daha sıcak bakıyorum hem dili az da geliştirmek hemde rahatca erasmus yaoabilmek icin.Almanya zorlar dediğiniz gibi ama su an hic 6 ay yurtdısında kalıp dilin nasıl ogrenebilceğini bilmediğim icin biraz riskli.Cidden almancayıda ögrenmek istiyorum fakat erasmusun tadını çıkarmak istiyorsam dediğiniz gibi birleşik krallıktaki ulkeler daha iyi
Sosyal ağlarda paylaş

almanya erasmua gitmek icin en mukemmel tercih
tam avrupanin ortasinda
fiyatlar yasamak icin cok uygun diger ulkelere gore
her yer turk her sorun hallediliyo
bi suru yerden ryan air war
alkol cok ucuz

yane eramus un doruk noktasi bence
iskocya felana gidersen tek artisi belki ingiltereye girebilmek olur
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

almanyada niye sadece hochschule'lere bakiyosun? okulunuzun anlasmali oldugu üniler mi bunnar?

baktigin sehirler bi de kücük sehirler almanya'da, bayabilirsin ve istedigin erasmus ortamiyla karsilasmayabilirsin.
hs degil de uni'ler de daha farkli olabilir belki.

bide nilcim sen okul secmiyosun
okulunun bolumunun ikili anlasmasi kimleyse ona bakiyosun
Sosyal ağlarda paylaş

BonePart said:

almanyada ucuz deil
abi avrupadan elektronik almayi unutun
avrupada hersey turkiyeden azicik ucuz
uzak dogu ve amerika bide dubaide felan ucuz butur seyler]

ayrica almanyadaki hersey almanca
laptoplar almanca klavye felan

Tamamda hiçtiyse ingiltereden ucuzdur.pound 2.5 kusur.Amerikaya'da gittin mi de orda en azından 3 hafta kalınmalı
Sosyal ağlarda paylaş

2 gün içinde mail attım bir çok yere.Almanya,Hollanda,Fransa,Italya,Bulgaristan hep kendi dillerinde eğitim veriyorlarmış.Macaristan,Slovakya ve Slovenya ise yarı yarıyamış.Bende İsveç'i araştırdım.Dersler olsun eğitim olsun her konuda ingilizceymiş.adı da;

Linnaeus University

Baya beğendim araştırdım hayırlısı artık
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...