Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonya Nükleer Tehlike


Floridsdorf

Öne çıkan mesajlar

"Çin Sendromu" Büyük Felaket Geliyor mu?
Çin Sendromu 1979'da ABD'de çekilen nükleer enerjinin tehlikelerini konu alan bir sinema filminin adıdır.

Filmin Konusu ABD'deki bir nükleer santralde kaza sonucu oluşacak bir sızıntının dünyayı delerek Çin'den çıkabileceği korkusuna dayanır.

Peki Gerçekten Böyle Bir İhtimal Var mı?

Nükleer santrallerde kullanılan yakıt çok büyük derecelerde ısı üretiyor...
Bu ısı sayesinde enerji elde ediliyor...

Nükleer santrallerde bu ısı sürekli kontrol altında tutuluyor...
Bu ısıyı kontrol etmek için sürekli su devir daimi yapılıyor...

Japonya Fukuşima'daki Nükleer santralde deprem sonrası elektrikler kesildi...
Elektriklerin kesilmesi ile soğutma için kullanılan su devir daimi durdu...

Normalde elektrik kesildiğinde Jeneratörlerin devreye girmesi gerekiyordu.
Ancak Jeneratörler de tsunami de zarar gördüğü için kullanılamıyor...

Bu nedenle Isı Hücresindeki ısı kontrol edilemiyor. Ve sürekli ısı artış gösteriyor.

Eğer Isı kontrol altına alınamazsa nükleer enerjiyi sağlayan tüm yakıtın reaksiyona girmesi söz konusu.

Böyle bir durumda bu ısıyı kontrol edecek dünya'da hiç bir teknoloji bulunmuyor!!!

Bilim adamları bu yakıtın ısısının belli bir seviyeyi aştığında önüne geçen her şeyi eriterek magma tabakasına kadar ulaşabileceğini hesaplıyorlar!!!

Bundan sonrasını ise kestirmek çok güç!!!

Böyle bir durum Çernobil'den çok daha büyük bir tehlike anlamına geliyor!!!

Japonya'da Fukuşima Dayiçi Nükleer Enerji Santralindeki Tehlike Büyüyor.

Fukuşima Dayiçi nükleer enerji santralindeki tehlike büyüyor. Güvenlik sistemi iflas ettiği için soğutma mekanizması devre dışı kalan santralin üç reaktöründe nükleer erime tehlikesi baş gösterdi.İki gün arayla iki patlama gerçekleşen Fukuşima Dayiçi nükleer enerji santralinin, altı reaktöründen üçünün yeterli ölçüde soğutulamaması nedeniyle kontrolden çıktığı ve yakıt çubuklarının susuz kaldığı açıklandı. Soğutma sistemi tamamen çöken reaktöre, azalan suyun yerine deniz suyu pompalanmasına çalışılıyor. Dev felakete beş kala

Deniz suyuyla sürekli soğutma yöntemi başarısız kalır ve reaktörlerin ısısı düşürülemezse felaket önlenemeyecek. Yakıt çubuklarının erimesi ya da infilak etmesi durumunda nükleer reaksiyonun kontrol altında tutulduğu çelik gövdenin patlaması ve radyasyonun atmosfere karışması önlenemeyecek.






Japonya’da 9.0 şiddetindeki depremin ve tsunaminin ardından dünyanın yüreğini ağzına getirennükleer kabus bir türlü kontrol altına alınamıyor. Fukuşima Daiçi nükleer elektrik santralinin 1 numaralı reaktöründe cumartesi günü yaşanan hidrojen patlaması sonrası, dün de 2 ve 3 numaralı reaktörde patlama meydana geldi.
İki numaralı reaktörde radyoaktif yakıt çubuklarını soğutup hava ile teması engelleyen suyun seviyesinin düşmesi ve çubukların kısa süreliğine de olsa tümüyle açıkta kalması, reaktör çekirdeğinde erime ve ciddi bir radyasyon sızıntısı tehlikesi doğurdu.
Santrali işleten Tokyo Elektrik Şirketi (TEPKO) de yakıt çubuklarında erime yaşanmış olma ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini açıkladı.
Sabah saatlerinde 2 numaralı reaktörde yaşanan hidrojen patlaması ise 50 kilometre uzaklıktaki AP muhabirleri tarafından da hissedilmişti. Patlamada, 1’i ağır olmak üzere 11 kişi yaralandı.Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK), patlamada reaktörün ana koruyucu kazanının zarar görmediğini açıklarken, hükümet sözcüsü Yukio Edano da başkent Tokyo’dan 250 kilometre uzakta olan tesisin çevresindeki radyasyon seviyesinin insan sağlığına zarar verecek kadar yükselmediğini savundu.
Dün gece yarısı ise Japon medyası reaktörde bir patlama daha yaşandığını duyurdu. Ancak ayrıntılı bir bilgi alınamadı.

NYT: 161 km ötede radyasyon
Ancak New York Times (NYT) gazetesinde yayımlanan bir analiz, şu ana dek meydana gelen az miktarda sızıntının bile ne kadar büyük bir tehlike doğurduğunu ortaya koydu. NYT, pazar günü santralin yaklaşık 161 kilometre uzağında uçuş yapan Amerikan Savunma Bakanlığı helikopterlerinin atmosferde radyoaktif sezyum-137 ve iyot-121 maddelerini tespit ettiğini yazdı. Bu maddeler, Fukuşima tesisindeki soğutma çalışmaları sırasında artan basıncı düşürmek için dışarıya salınan hidrojen buharının içinde yer alıyor.
Tesisteki üç reaktörde de elektrik bulunmadığı için soğutma çalışmalarının deniz suyu ile yapılması, içerideki buharın iyice artması ve yine dışarı salınmasının gerekmesi demek... New York Times, bu durumun şimdiye dek bölgeden tahliye edilen yaklaşık 200 bin kişinin uzun bir süre boyunca evlerine dönememesine yol açacağını yazdı. Dahası, şu an bölgeden açık denize doğru esen rüzgârın yönünün değişmesi ihtimali ve önümüzdeki günlerde yağmur yağacak olması tehlikenin boyutunu artırıyor.

ABD’liler radyasyona maruz
Bu arada ABD’nin bölgeye yardım için gönderdiği USS Ronald Reagan gemisinin Fukuşima’dan çıkan bir radyoaktif bulutun içinden geçtiği ve 17 personelin, bir saat için bir insanın normalde bir ayda aldığı kadar radyasyona maruz kaldığı açıklandı. Amerikan gemisi bu olayın ardından yardım faaliyetini askıya aldı. Japon yetkililer, Fukuşima yakınlarından tahliye edilenler için kurulan merkezlere 230 bin iyot hapı gönderdi. İyot hapı, tiroid kanserinden korunmaya yarıyor.




Alıntıdır.

konuyu uzun uzun yazmak yeirne alıntı yaptım, burada televizyonlarda gazetelerde devamlı bu yazıyor öğrendigim kadarı ile deniz suyu ile sogutma başarısız oluyormuş ve diğer yakıt çubuklarına geliyormuş. Japonyayı boşaltma gibi bir plan dahi düşünülüyormuş

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...