Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversiteliler Oy Kullanamayacak mı?


sg-1

Öne çıkan mesajlar

2 milyon üniversiteli seçmenin oyu tehlikede!

12 haziran 2011 tarihinde düzenlenmesi öngörülen genel seçimlerde milyonlarca üniversite öğrencisinin eğitim döneminin devam etmesi nedeniyle oy kullanması tehlikededir.

türkiye’nin oldukça genç bir nüfusa sahip olduğu bilinen bir gerçektir. bu genç nüfusun önemli bir bölümünü öğrenciler oluşturmaktadır. yalnızca üniversitelerde eğitim görmekte olan 2 milyondan fazla üniversite öğrencisi bulunmaktadır. nüfusa kayıtlı oldukları il ya da ilçelerde oy kullanma hakkına sahip olan öğrencilerin, seçimlerin yapılması öngörülen 12 haziran tarihinde oy kullanma hakkı eğitimin devam etmesinden dolayı tehlikededir.

18 yaşını doldurmuş, seçme hakkına sahip öğrencilerin oy hakkının korunması için yüksek seçim kurulu tarafından acil önlem alınmalıdır. üniversite öğrencileri, genel seçimlerde kayıtlı oldukları il veya ilçe birimleri dışında yine kayıtlı oldukları üniversitelere kurulacak seçim sandıklarında oy kullanma hakkına sahip olmalıdır. bunun için gerekli düzenlenmeler ysk tarafından derhal yapılmalıdır.

...

kamuoyuna duyurulur.



diye bir açıklama yapılmış.

http://haber.sol.org.tr/soldakiler/2-milyon-universitelinin-oyu-tehlikede-haberi-39968

40 milyon seçmen olduğu düşünülürse 2 milyon seçmen %5 eder. Hadi bunların yarısı kullansa, geri kalanı kullanmasa %2.5 eder. Hadi bunların hepsi aynı partiye vermese farklı farklı partiye verse ne kaldı geriye, cücük kadar bişey.

eh işte öyle...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

üniversiteye gidecek kadar büyüdüğünü düşünen ikametini de okuduğu yere aldırabilir; ama yurtta kalanların durumu nasıl oluyor onu bilmiyorum.

tam mesajı böyle atacaktım ki kamuya bi hizmetim olsun dedim. yurtta kalanlarda kaldıkları yurttan yazı alıp ikametlerini değiştirebiliyormuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya herkes ikametini aldırmak isteyemeyebilir okuduğu şehire,hem artık o kadar da kolay dğeil ikamet aldırmak,seçimlerde oy kullanmak isteyenler pat dadanak aldıramayabilirler,12 haziran tarihi hoş değil yani,ama ille de oy kullanmak isteyen ne yapar ne eder sandığa gider....(kolay olmasa da yapar,en azından yapmalıyız.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ikamet aldırmak zor bi iş değil. Sevgili gençlerimiz çok dert ediyorlarsa azıcık uğraşsınlar, oyları tehlikeye girmesin.


Kaldı ki zaten ikameti okuduğun yere aldırmamak saçmalık. Bi yerde 6 aydan fazla bulunuyorsan oraya aldırman gerekiyor diye biliyorum. 6 ay olmayabilir, daha kısa da olabilir. Evde yaşayanlar falan nasıl aldırmaz ki, çok saçma.


Gençlerin penisinde olmasın ikamet adresleri, sallamasınlar kayıt oldukları yer neresi falan. Sonra gençlerin oyu tehlikede olsun. E olsun bi zahmet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

E bilmiyor musunuz abi, MÖMLÖKÖT GÖDÖYOR diye feryat etmek memleket yararına bi iş yapmaktan daha çekicidir her zaman. Oy da kullanmaz kimlik numarasını da almaz bizim millet. 80 yaşında yatalak insanlar tekerlekli sandalyeyle oy kullanmaya giderken bizim 20 yaşındaki öküzlerimiz poposunu kaldırıp da gerekli işlemleri halletmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

tkp herkese mail atıyo 2 milyon öğrenci oy kullanamıcak diye 2 milyonun hepsi tkp ye oy verse yine barajı geçemiyolar bu da işin çok güldürücü bir yönü.


maksat barajı geçmek değil, maksat akp karşıtı olup üşengeç olanların oy kullanmasını sağlamak.

sonra "muhalefet partileri çok tembel, hiç çalışmıyor" dersiniz...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...