Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşsiz çok, iş garantili kursa ilgi yok!

Joker

Öne çıkan mesajlar

0ne said:

e adamlar adam gibi çalışmaktan yana değil ki, düşünce yapıları şöyle

bi iş olsun, sabah 9 akşam 5, 2000 tl maaşı olsun, ağır iş olmasın, ruslar etrafımızda fink atsın falan.

İşsizim diyenlerin %99'u böyle bi iş aradığından bulamıyolardır.

0ne said:

o da yetenek isteyen bişey, boş beleşçi adamlara göre değil.

salla başını al maaşını istiyo işsizlerin % bilmem kaçı

ilkokul/lise mezunu kişileri kastediyorsun umarım.

adam mühendislikten mezun olup berber çırağı olmayacak herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

muhendislikten mezun oluncada muhendislik yapmiyorsun zaten
bi ay oldu baslayali gerci 3 tane TSE testi var sokaktan cevirsen average IQ lu bi insan ogrenir zaten onlari excelde rapor u yazip veriyorsun

bi kac oneri goturdum sunlarida yapalim diye pek sicak bakmadilar ne gerek var yahu modunlara iyi takilin zaten sirf su iyi bi yere girmek icin sektorde x yil calismis olmak icin duruyorum ben de o yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kurs sonrası biraz kendini geliştirmiş bi gazaltı kaynakçısı asgari ücretle çalışmaz.
Mümkün değil.
Kaynakçı piyasası ne alemde yapmayın etmeyin of.

Ha kaynak pis iştir ama kot taşlama gibi bi iş olduğunu falan zannetmeyin. Ölüme götürmez çok çok çok ağır şartlar olmadıktan sonra. Hani öyle inanılmaz kötü şartlarda çalışmadıktan sonra sağlığa ağır etkisi yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

synthesizer said:

SeaGle said:

Kurs boyunca verdikleri paranın az olması niye zor geldi ki size?
Kurs veriyorlar üstüne destek oluyorlar. Kursa verdikleri para için mi gidecekler, verdikleri eğitim için mi?

Onu geçtim, kurstan sonra buldukları işte asgari ücretle çalıştıracaklarsa, çalışma? En kötü sanayi sitesinde kaynakçıya iş var olm farkında değil misiniz bilmiyorum ama. O kurslar sizi kaynak mühendisi yapmaz ama onun yolunu açar. Kimse anasının karnından argon torçuyla çıkmıyor elbette, temeli attıktan sonra 2-3 yılda istenilen seviyeye gelinir ki bu süre zarfında 1k maaş rahat alınır kaynak işinde. CNC tezgah operatörlüğünü saymıyorum bile.

Gemlik Çimtaş fabrikalarında bi argon kaynakçısının 4k civarı maaş aldığını belirteyim bu arada. Kaldı ki birçoğu böyle kurslada eğitim bile görmemiş oluyor.

Kimseye asgari ücretle köle ol demiyorum ama hiç bi bok bilmeyen bi adamı kimse almaz işe. Önce emek ver birşeyler öğren, biraz ter dök ki al meyvesini. Ha "abi asgari ücretle çalışıcam boşver köle mi olucam yea" diyen ve herhangi bi meslek ile ilgili birşey bilmeyen adama kimse "gel kardeşim ayıp ediyorsun 2k ile başla yarın" diyecek değil.

Ben 6-7 yaşımdan beri babamın dükkanında it gibi çalışıyorum. Üniversite öğrencisiyim, hafta sonları döndüğümde 2 günde bile gidip iş yapıyorum. Ki hiç umurumda olmaya da bilir, babam var, abim var, okuduğum bölüm geçerli bi bölüm. İş bulamazsam arkamda güvence olaca insan var ama ben köle gibi çalışmaktan kaçmıyorum yıllardır. Ki babamınm dükkanı dediğime bakmayın herhangi bi çıraktan farkım yok benim oraya çalışmaya girdiğimde. Öyle babamın dükkanı falan sökmüyor yani.

Niye katlanıyorum, gezip tozmak varken çalışıyorum? Dükkana iş gücü bulmak zor mu? Çırak olacak adam mı yok? Az çok bi güvencem olduğu halde niye kendimi zora sokuyorum? Çünkü yrın öbür gün iş bulamazsam ve güvencelerim boş çıkarsa "ne iş olsa yaparım abi" demek istemiyorum. Öyle bi durumda kaynak da yaparım sac işleri de yaparım, hiç birşey yapamazsam babamın mesleğini de devam ettirebilirim karnımı doyurabileceğim kadar.

Gel gelelim, arkasında hiç bir güvencesi olmayan ve çoluk çocuk sahibi olani bakmakla yükümlü olduğu insanlar olan bireyler, senelerdir dükkanın karşısındaki kahvehanede batak atıyorlar? Kumar desen var. Kimisi annesinin emekli maaşını yiyiyor gelip, kimisi ondan bundan borçla hayatını devam ettiriyor, haysiyetsiz bi yaşam şekli sürdürüyor afedersin.

Bursa'da BUSMEK bedava kurs veriyor, herifler insan gelsin diye broşür dağıtıyor her gün. Yeter ki kursa gelsin birisi diye. Az önce bahsettiğim tiplerin hiç böyle bi uğraşa girdiğini, kursa gideyim birşey öğreneyim dediğini görmedim. 6-7 yaşımdan beri oradayım diyorum, 21 yaşındayım desem 14 yıldır aynı heriflerin aynı yaşam biçimini sürdürdüğünden bahsediyorum size. Ama beleşçilik o biçim.

Kimse parası olanın kölesi olsun diye bi düşüncem yok ki "işçinin teri kurumadan emeğinin karşılığı verilir" düşüncesiyle büyüdüm ben, yakın değilim öyle kölelik düşüncelerine. Ama insanımız da biraz gayret etsin. 2011 yılındayız, Türkiye'yi geçtim dünyanın hiçbir yerinde kimse emek vermeden yemek yiyemiyor beyler. Emeğinin karşılığını açgözlü işverenler yüzünden alamayıp kötü şartlarda çalışan işçileri tenzih ediyorum bu söylediklerimden elbette. Ama ülkede işsizlik oranının rahat yarısını oluşturan kesim "çükünün keyfine işsiz".

helal.

kimse gelip işçiler kardeş patron kalleş geyiğine girmesin rica ederim.

seagleın dediklerinin her kelimesine katılıyorum.

tabi ki maden ocakları vesaire uç ornekler ve gercekler ve o yuzu de var umutsuz isciyi somurme davasinin, ama dendigi gibi iş begenmeyen kesim de kesinlikle yadsinamayacak kadar buyuk.

3 cocuk dogurun demek kolay, aile planlaması yapan yok.
sen eger gelecegini guvene almadan karini cocugunu alip "hadi bismillah buyuk sehir tasi topragi altin" diye gelip corbaya talim ediyosan istanbulda, kusura bakma ama bunun cezasini "patron" odeyemez, senin akılsızlıgın oder, kimseyi de suclu tutamazsin, anca devletin bu kesimi bilinclendirmemesi ve koyunden buyuk sehirlere goc etmesine itmesi suclu tutulabilir.

kentleşme nedir neden vardır vol.3242.

insanlar köylerinde mutlu mesut bir hayat yaşarken istanbula gelip boktan işlerde çalışmaya geliyorlar değil mi? yüzbinlerce insan aslında iş var da iş beğenmiyor, bi kaç sayfa evvel yazdığım tabloda asgari ücretin saatlik çalışma ücretine denk geldiği bir tablo koydum. saati 3 tl den adam senin ameleliğini neden yapıyor?

ayda o kadar para kime yeter bunları düşünmeden vasıfsız elemanın alacağı para budur düşüncesi bildiğin şirket manntığı kafası.

kimseye yatsın yatsın para kazansın demiyorum, öyle diyen de yok. kolay para kazanmak herkes ister bunun türk olmakla amerikan olmakla alakası yok.

aile planlaması diyorsun de sen bir adama ne kadar gelecek planlaması hakkında eğitim vermişsin ki onu suçluyorsun. adamın aile planlaması mantığı çok çocuğum olur çalışır eve daha çok para girer gibi sınırlı olabilir.

liberal ekonominin en büyük savunması herkese eşit kurallar sunduğu, herkesin eşit şekilde oynadığıdır. ama bu insanlar oyuna zaten diğerlerine göre çok çok geriden başlıyorlar ve önce aradaki farkı kapatmaları gerkeiyor bu fark da eğer azimliyse anca 3 nesil sonra falan kapatılabilir. adam çalışsın öğrensin demek o kadar da kolay değil.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Abi kurs sonrası biraz kendini geliştirmiş bi gazaltı kaynakçısı asgari ücretle çalışmaz.
Mümkün değil.
Kaynakçı piyasası ne alemde yapmayın etmeyin of.

Ha kaynak pis iştir ama kot taşlama gibi bi iş olduğunu falan zannetmeyin. Ölüme götürmez çok çok çok ağır şartlar olmadıktan sonra. Hani öyle inanılmaz kötü şartlarda çalışmadıktan sonra sağlığa ağır etkisi yoktur.

Seagle tamam güzel para var ama bir o kadar tehlikeli pis olduğunu kabul et geçen yıl kuzenim ölüyordu tersanede kaynak yaparken patlama oldu tersanelerin çalışma koşullarını bilen bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

fastreloader said:

kentleşme nedir neden vardır vol.3242.

insanlar köylerinde mutlu mesut bir hayat yaşarken istanbula gelip boktan işlerde çalışmaya geliyorlar değil mi? yüzbinlerce insan aslında iş var da iş beğenmiyor, bi kaç sayfa evvel yazdığım tabloda asgari ücretin saatlik çalışma ücretine denk geldiği bir tablo koydum. saati 3 tl den adam senin ameleliğini neden yapıyor?

ayda o kadar para kime yeter bunları düşünmeden vasıfsız elemanın alacağı para budur düşüncesi bildiğin şirket manntığı kafası.

kimseye yatsın yatsın para kazansın demiyorum, öyle diyen de yok. kolay para kazanmak herkes ister bunun türk olmakla amerikan olmakla alakası yok.

aile planlaması diyorsun de sen bir adama ne kadar gelecek planlaması hakkında eğitim vermişsin ki onu suçluyorsun. adamın aile planlaması mantığı çok çocuğum olur çalışır eve daha çok para girer gibi sınırlı olabilir.

liberal ekonominin en büyük savunması herkese eşit kurallar sunduğu, herkesin eşit şekilde oynadığıdır. ama bu insanlar oyuna zaten diğerlerine göre çok çok geriden başlıyorlar ve önce aradaki farkı kapatmaları gerkeiyor bu fark da eğer azimliyse anca 3 nesil sonra falan kapatılabilir. adam çalışsın öğrensin demek o kadar da kolay değil.
burda suclanacak kim peki şirketler ve patronlar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Ellerinde profilim vardı(cv degil yaşım kaç nerde okuyorum ve resmim sadece bu üçü) ve direk teklif bu haftada 20-25 saat 500 lira.

senko said:

starbucs guzel kizlari ve yakisikli erkekleri aliyor sadece, cirkinleri almiyorlar.

Mithat demekki 500 liralık yakışıklıymış. bizim arkadaşa 10 saat çalış 3000 lira artı kız başına prim önerdiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ortalama ve üzeri bi gazaltı kaynakçısı, bu argon olur karbon olur, farketmez. Asgari ücret ile çalışmaz. Asgari ücret ile çalışan kaynakçı ya elektrod kaynakçısıdır ya da ortalama altı bi kalitededir.

Adamlar çalışmaz, çünkü piyasa onlara muhtaç ve iş bulma konusunda elimi sallasam ellisi şeklindeler. Ama kaynakçı dediğin ortalama altıysa onun şartlarını işveren belirler.
Sosyal ağlarda paylaş

iş arıyorum diyen varsa benim işlerime yardımcı olacak kişiye sigorta + asgariden daha yüksek maaş talep ediyorum
yol için kapı önüne servis ayarlarım
yemeğide benden.
istanbulda iş arayan olursa gelsin. iş hakkında gerekli bilgiyi görüşmeye gelince öğrenir sadece. cv falan istemez gerekirse eğitirim
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

iş arıyorum diyen varsa benim işlerime yardımcı olacak kişiye sigorta + asgariden daha yüksek maaş talep ediyorum

işi yapan başkası, maaşı niye sen talep ediyorsun?

bu arada cnc operatörlüğü güzel meslek. ankara metrosuna ray üreten firmada çalışan lise mezunu arkadaşım vardı, 4500 lira maaş alıyordu kaç yıl önce.
Sosyal ağlarda paylaş

0ne said:

e adamlar adam gibi çalışmaktan yana değil ki, düşünce yapıları şöyle

bi iş olsun, sabah 9 akşam 5, 2000 tl maaşı olsun, ağır iş olmasın, ruslar etrafımızda fink atsın falan.

İşsizim diyenlerin %99'u böyle bi iş aradığından bulamıyolardır.

Off nerde yaşıyorsun sen.Uzayda falan mı?Yazmadan önce hiç mi düşünmedin ben ne yapıyorum diye
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

kermit said:

işi yapan başkası, maaşı niye sen talep ediyorsun?

bu arada cnc operatörlüğü güzel meslek. ankara metrosuna ray üreten firmada çalışan lise mezunu arkadaşım vardı, 4500 lira maaş alıyordu kaç yıl önce.

harbi ha talep ney ya
maaş vericem işte nasıl bi kafayla yazdıysam onu dün
Sosyal ağlarda paylaş

Kendini geliştirmek?...
Hım hakılısınızda nereye kadar? Bu ülkede işveren çalışanı köle görüp sömürmeyi düşünmeyi bırakmadığı sürece bir yol olmaz.

örnek bir ilan:
fabrikamıza proje bölümüne .. müh.
aynı zamanda genel işleyiştyen sorumlu.
aynı zamanda testten cıkan verileri düzenleme yapacak
aynı zamanda askerlği bitmiş ve esnek çalışma saatin uyum gösterecek.
Dur bakalım 3 işi yapacak bir kişi aranıyor toplamda bir iş gözüküyor. hımm...
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Ben 6-7 yaşımdan beri babamın dükkanında it gibi çalışıyorum. Üniversite öğrencisiyim, hafta sonları döndüğümde 2 günde bile gidip iş yapıyorum. Ki hiç umurumda olmaya da bilir, babam var, abim var, okuduğum bölüm geçerli bi bölüm. İş bulamazsam arkamda güvence olaca insan var ama ben köle gibi çalışmaktan kaçmıyorum yıllardır. Ki babamınm dükkanı dediğime bakmayın herhangi bi çıraktan farkım yok benim oraya çalışmaya girdiğimde. Öyle babamın dükkanı falan sökmüyor yani.

6 yasindan beri köle gibi calisiyosan baban seni keklemis bunca sene. Sen simdiye patronun oglu mevkisinde olmaliydin.
Sosyal ağlarda paylaş

Qualance said:

Kendini geliştirmek?...
Hım hakılısınızda nereye kadar? Bu ülkede işveren çalışanı köle görüp sömürmeyi düşünmeyi bırakmadığı sürece bir yol olmaz.

örnek bir ilan:
fabrikamıza proje bölümüne .. müh.
aynı zamanda genel işleyiştyen sorumlu.
aynı zamanda testten cıkan verileri düzenleme yapacak
aynı zamanda askerlği bitmiş ve esnek çalışma saatin uyum gösterecek.
Dur bakalım 3 işi yapacak bir kişi aranıyor toplamda bir iş gözüküyor. hımm...

okurken serinledim hikayeni.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...