barnacle Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 imzamı istiyosa paşa paşa vercek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Law said: synthesizer said: bire bir deneyimledim bunu. işsizlik yok, iş beğenmeme var. Kurs sonunda 600 küsür tl ile çalışmaya başlayacaksa, adam haklı. Verdikleri iş, iş değil ki sadaka. 600 tl ile iş bulacaksam ben yine rahatlıkla iş yok derim.2010 yazında oto temizlik ve bakım işinde oglen 2 aksam 9 calıstırdıgım, 800 lira verdigim, bu calısma suresinin %60inda bos oturan vasıfsız adamlar gelip bana bu para bize yetmiyo diyip gittiler. benim ornegim budur. ha bi de, calisan 2 kisi kardesti, ayni eve 1.6k para goturuyolardi edit: bahsi gecen adamlar 25 yaslarinda lise mezunu oldukları supheli tipler. bu profildeki adam daha fazla parayı calısmadan alabilecegini sanmamalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 senko said: turkiye'de muhendis hakketigini mi alabliyor zaten doktorlar doner sermaye diye maasinin 4katini aliyor catir cutur, muhendis abeyler sabah aksam calisip anca bisiler alabiliyorlar doktorların da yalan oldu o iş özel hastanelerde en azından ameliyat ücretinin abartı bir kısmını hastane alıyor %90dan fazla olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Haftada 6 Günde 12 maaş 600 olursa; Saatlik Ücret: 2,08 Haftada 6 Günde 9 maaş 600 olursa; Saatlik Ücret: 2,78 Haftada 6 Günde 8 maaş 600 olursa; Saatlik Ücret: 3,13 Haftada 5 Günde 9 maaş 600 olursa; Saatlik Ücret: 3,33 Haftada 5 Günde 8 maaş 600 olursa; Saatlik Ücret: 3,75 Haftada 6 Günde 12 maaş 1000 olursa; Saatlik Ücret: 3,47 Haftada 6 Günde 9 maaş 1000 olursa; Saatlik Ücret: 4,63 Haftada 6 Günde 8 maaş 1000 olursa; Saatlik Ücret: 5,21 Haftada 5 Günde 8 maaş 1000 olursa; Saatlik Ücret: 6,25 Haftada 6 Günde 12 maaş 1500 olursa; Saatlik Ücret: 5,21 Haftada 6 Günde 9 maaş 1500 olursa; Saatlik Ücret: 6,94 Haftada 6 Günde 8 maaş 1500 olursa; Saatlik Ücret: 7,81 Haftada 5 Günde 9 maaş 1500 olursa; Saatlik Ücret: 8,33 Haftada 5 Günde 8 maaş 1500 olursa; Saatlik Ücret: 9,38 Haftada 6 Günde 12 maaş 2000 olursa; Saatlik Ücret: 6,94 Haftada 6 Günde 9 maaş 2000 olursa; Saatlik Ücret: 9,26 Haftada 6 Günde 8 maaş 2000 olursa; Saatlik Ücret: 10,42 Haftada 5 Günde 9 maaş 2000 olursa; Saatlik Ücret: 11,11 Haftada 5 Günde 8 maaş 2000 olursa; Saatlik Ücret: 12,50 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 senko said: turkiye'de muhendis hakketigini mi alabliyor zaten doktorlar doner sermaye diye maasinin 4katini aliyor catir cutur, muhendis abeyler sabah aksam calisip anca bisiler alabiliyorlar Ya kusura bakmayin da kicimin muhendisi onlarin cogu. Eyvallah genel bir adaletsizlik durumu mevcut ama bunun boyle olmasinin en buyuk sorumlusu da su ortada muhendisim, is biliyorum diye gezinen soytarilar capulcular. Adamlar o kadar bos ki, bildigin pinti is verenin ekmegine yag suruyorlar is bilmezlikleriyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 adam excel beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 kaynakçı bir tanıdığım hollandaya gitti 8k maaş alıyor... türkiyede kaynakçı gerçekten yok ve lazım... insanlar kendini para kazanarak çürütmek yerine evde kahvede çürütmeyi terci ediyorsa yapacak bişi yok. yalovada bu olay daha bi komik idi. 45 kişilik kaynakçı kontejanı açıldı 6 ay sürecek kursda günde 15 lira da veriyolardı hatta. ama kayıt olan 2 kişi çıktı sadece... 1 yıldır evde pinekleyen insanlar tanıyorum, ana babasından geçinen, işe başlamadıkça devamı gelmez bi kere boşa maaş az reröre yapmasınlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 synthesizer said: Law said: synthesizer said: bire bir deneyimledim bunu. işsizlik yok, iş beğenmeme var. Kurs sonunda 600 küsür tl ile çalışmaya başlayacaksa, adam haklı. Verdikleri iş, iş değil ki sadaka. 600 tl ile iş bulacaksam ben yine rahatlıkla iş yok derim.2010 yazında oto temizlik ve bakım işinde oglen 2 aksam 9 calıstırdıgım, 800 lira verdigim, bu calısma suresinin %60inda bos oturan vasıfsız adamlar gelip bana bu para bize yetmiyo diyip gittiler. benim ornegim budur. ha bi de, calisan 2 kisi kardesti, ayni eve 1.6k para goturuyolardi edit: bahsi gecen adamlar 25 yaslarinda lise mezunu oldukları supheli tipler. bu profildeki adam daha fazla parayı calısmadan alabilecegini sanmamalı O adam hiç bir halt yapmadan senin iş yerinde otursa bile ve aynı ücreti alsada bence yine bırakırlardı işi. Çünkü vurguladıkları paranın yetmemesi. Bana evde otur sana 600 tl vereceğiz aylık deseler kabul etmem ki, sen edermisin. Güzel devletim asgari ücreti 600 küsür TL yapmış ne olacak iş çok girip çalışsınalr demek kolay. Herşey yanlış kısaca olay bu, iş var demekle olmuyor, o işin sağladığı minimun ücret 4 kişilik bir aileyi geçindirebilmeli, yoksa iş çok. Ama işte vatandaşdan beklenen razı olması, gir ne oalcak 600 tl ye çalış hayatta kal ne olacak ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Law said: Güzel devletim asgari ücreti 600 küsür TL yapmış ne olacak iş çok girip çalışsınalr demek kolay. Herşey yanlış kısaca olay bu, iş var demekle olmuyor, o işin sağladığı minimun ücret 4 kişilik bir aileyi geçindirebilmeli, yoksa iş çok. Ama işte vatandaşdan beklenen razı olması, gir ne oalcak 600 tl ye çalış hayatta kal ne olacak ki. o parayı da almayıp ana babasının emekli maaşını yemeğe devam mı yani? bu mudur? evet para sana yetmeyebilir çünkü bir mesleğin bir vasfın vardır bunu dersin. ama söz konusu olay vasıfsız lise terk insanlar için geçerli... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Şu yorumda olayı bitirmiş resmen bu kursların içinde kuyumculuk varmı acaba,malum vergi sıfırda orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Oce4n said: Law said: Güzel devletim asgari ücreti 600 küsür TL yapmış ne olacak iş çok girip çalışsınalr demek kolay. Herşey yanlış kısaca olay bu, iş var demekle olmuyor, o işin sağladığı minimun ücret 4 kişilik bir aileyi geçindirebilmeli, yoksa iş çok. Ama işte vatandaşdan beklenen razı olması, gir ne oalcak 600 tl ye çalış hayatta kal ne olacak ki. o parayı da almayıp ana babasının emekli maaşını yemeğe devam mı yani? bu mudur? evet para sana yetmeyebilir çünkü bir mesleğin bir vasfın vardır bunu dersin. ama söz konusu olay vasıfsız lise terk insanlar için geçerli... He canım yesin çok güzel anasının babasının parasını yemesin evet, ama 600 tl ye çalışsın evet çok güzel. Meseleyi bu iki şıklı seçime indirgeyip bu şekilde bir çözüm sunmakla zaten meseleyi nasıl algıladığınızıda ortaya koyuyorsunuz. Zaten iki ihtimal var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Abi gerçeklerden bahsediyoruz burda ya. Dünya böyle hayat böyle. Kolay olan bir iş mi var? Ne olmasını bekliyosunuz ki? Seçenekler ne olsun isterdiniz? Olaya şöyle bak istersen: Senin eline bi adam verseler tamamen vasıfsız, çalışma isteğinden yoksun bunu ne yaparsın sen? Ne kadar para verirsin ki sen bu adama? Bir yerden başlamadan kusra bakmayın da kimse size aile kurabilecek para vermez günümüz türkiyesinde. Aynı olay mühendislerde bile geçerli. Yeni mezun (bilgiden yoksun) bir mühendis için bile başlangıç maaşı denilen bir rakam var. Kısaca evde bekleyerek mayoz-mitoz bölünmeler geçirip mayalanarak kişinin maaşı durduk yere artmaz. Bir yerden başlamak zorunda insan. Bu para yetersiz çalışmıyoz diyerek de maaş artmıyor. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Bende gerçekleren bahsediyorum. İşsiz çok, garantili kursa ilgi yok gibi, yada ülkede iş çok çalışmıyorlar gibi abudik gubudil aklı evvellerin ettiği laflar aslında doğru değil. Önce ülke standartalrını yükseltsinler adam gibi sosyal güvence, ücret versinler birde ondan sonra bakalım insanların düşüncelerine. Birde biryeden başlamak lazım ne olacak demekde kısmen doğru, ama işte biryeden başlamak derken o yer neresi onun limiti ne ? Kaldıki o limit bir çokları için senelerdir aynı değişmiyor. Yani kısaca burada insan yaşamı geleceği sözkonusu, biryerden başla ne olacak evet ne oalcak ki ben 600 tl ye köpeklik edeyim birileri sırtımdan daha çok kazansın ne olacak ki. Birde bu boyutu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Law said: synthesizer said: Law said: synthesizer said: bire bir deneyimledim bunu. işsizlik yok, iş beğenmeme var. Kurs sonunda 600 küsür tl ile çalışmaya başlayacaksa, adam haklı. Verdikleri iş, iş değil ki sadaka. 600 tl ile iş bulacaksam ben yine rahatlıkla iş yok derim.2010 yazında oto temizlik ve bakım işinde oglen 2 aksam 9 calıstırdıgım, 800 lira verdigim, bu calısma suresinin %60inda bos oturan vasıfsız adamlar gelip bana bu para bize yetmiyo diyip gittiler. benim ornegim budur. ha bi de, calisan 2 kisi kardesti, ayni eve 1.6k para goturuyolardi edit: bahsi gecen adamlar 25 yaslarinda lise mezunu oldukları supheli tipler. bu profildeki adam daha fazla parayı calısmadan alabilecegini sanmamalı O adam hiç bir halt yapmadan senin iş yerinde otursa bile ve aynı ücreti alsada bence yine bırakırlardı işi. Çünkü vurguladıkları paranın yetmemesi. Bana evde otur sana 600 tl vereceğiz aylık deseler kabul etmem ki, sen edermisin. Güzel devletim asgari ücreti 600 küsür TL yapmış ne olacak iş çok girip çalışsınalr demek kolay. Herşey yanlış kısaca olay bu, iş var demekle olmuyor, o işin sağladığı minimun ücret 4 kişilik bir aileyi geçindirebilmeli, yoksa iş çok. Ama işte vatandaşdan beklenen razı olması, gir ne oalcak 600 tl ye çalış hayatta kal ne olacak ki. Senaryondaki eksik su ki, bu parayi begenmeyen adamlarin her birinin birey olmasi, cogunun ailesiyle birlikte yasayan genc kesim olmasi ve kendini gelistirmek icin zerre caba sarfetmemesi. Madem bu para yetmiyor o zaman vasifsiz degil vasifli isci olacak. DC'de sunucu getir goturunu ve OS kurulumunu yapan elemanlar 1000 lira maas aliyorlar. Ben 2 sene once isten ayrildigimda da ayni isi yapiyorlardi, simdi geri dondugumde de ayni isi yapiyorlar. Neredeyse de ayni parayi aliyorlar. Patronla konusuyoruz hayirdir diyorum DC kadrosunun cogu ayni? Adam diyor ki zerre gelistirmiyorlar kendini, ordan alsam nereye koyacagim ? Hani derler ya adam esek olursa semer vuran cok olur diye. Ayni o hesap. Adam olsunlar, calissinlar, ogrensinler, sonra gelip bu para az bana desinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 anlatamadım sanırım ben hala. şartlar bunu gerektiriyo ülkenin durumu böle diye, insanlar boyun eğmek zorunda değil. daha iyi iş yok diye ac karna calışmak zorunda değiller. isterlerse calışmazlar. adam gibi iş yoksa cıkıp adam gibi iş yok deme haklarıda hala vardır. Gercekleri konuşuyoruz biz demek, kötüyü savunmak demek değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 ne kadar düşük seviye de olsa o seviye 800 lira filan olmamalı ya da 1000 lira ondan bahsediyoruz. asgari ücret çok az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 İlk girerken mühendislere 800-1000 veriyorlar hangi dünyada yaşıyorsunuz siz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Hah bende onu diyorum asgari ücret onur kırıcı bir seviyede, şartlat bu demek doğru değil bahane değil. Hani bunu derim belki o paraya çalışasack olan benim çünkü ama bana bunun dayatılması apayrı birşey, ayıp herşeyden önce 600 tl. Ne olacak ki ama dimi, biryeden başlamak lazım. İşte ama o yer yani sınır, haysiyetimizle ve geleceğimizle kendimizle dalga geçer bir yer olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 ha bide, sanki 600 lirayı 9-5 haftada 5 gün calısarak alıyoalrmış gibi konuşuyorsunuz ama, hiçmi saniyeye gitmediniz? matbaacı sitelerine gidin edin bakın bi mesela. işci yoğunluunun cok olduğu herhangi bi yere gidin bakın. 9-7 calısılrı cumartesi dahil, ama cıkış saati 9dan önce olmaz zaten trafik var işi bitirin onun yerine denir. akşam dan önce cıkılmaz, iş varsa 10-11 de cıkılır 12de cıkılır cok iş yüklenmişse 3-4te cıkılır, sabah yine 8de iş bası olunur. yöğmiyede yazılmaz. gerekirse pazarda calısılır bütün gün. pazar diye lütfedipte 3-4 saat yöğmiye yazarsa patron şükredilir. iş standartının böle olduğu bi memlekette, "kendilerini geliştirmiyolarki" diye gelmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Birde kendini geliştirme ne, bu ülkeye işçide lazım, çöpçüde lazım birileri bu işide yapacak. Bu adam kendini neden geliştirsin ki, madenci nasıl gelişitrebilir kendini. O kendini geliştirmedi çöpçü oldu iyi o zaman buna semer vuarlım al sana 600 kaat demekde çok abes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 bu haber de her 4 5 ayda bir çıkıyor, kurslar para mı veriyor nedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 NolaxThensbane said: İlk girerken mühendislere 800-1000 veriyorlar hangi dünyada yaşıyorsunuz siz. o paraya çalışan mühendis aptaldır abi. gitsin inşaatta amelelik yapsın daha çok kazanır. sorumluluk almasına da gerek yok. başı ağrımaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 iş beğenmeyenlere kızıyoruz.belki kolay parayı tembelliği seven bir milletiz ama arkadaş sanki köpek gibi calısınca hakkını veriyorlar 300-500 lira için hayatını veriosun işsiz olmak daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Valla isinize geldigi gibi ele aliyorsunuz konuyu. Vasifli vasifsiz kimse hakettigi imkanlari ve maasi alamiyor ki ? Yanlis cok. Duzeltilmesi gereken sey cok ona kimsenin itiraz ettigi yok. Ama ortada bir seyler yanlis diye okumamak, gelismemek, once begenmiyorum deyip sonra bos bos yatmak cozum degil. Tam aksine salakligin ve bos belesligin daniskasi. Ne yapacaksin ? Baktin ki orman kurallari gecerli, ona gore oynayacaksin. Serefsiz patronlara tahammul edemiyorsan bir sure katlanip bir sekilde isini gucunu kuracaksin. Kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyeceksin. Bakin hepsi ayni yere cikiyor. Aglayip sizlayip yatmak yerine bir sekilde zinciri kirmaya calisacaksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 öncelikle genel ücretler türkiye'de düşük bunu kabul etmek lazım; ama bunun da kendi içinde bir çok sebepleri var. asgari ücret 1500 lira olsun, herşey güzel olsun diye birşey yok. türkiye'de ne yazık ki bir çok piyasada olduğu gibi işgücü piyasası da allak bullak ve işgücü piyasası zurnanın son deliği. türkiye'de üretimde verimlilik ve katma değer artışı çok düşük düzeyde. devletin, iş verenin suçu olduğu kadar işçinin de suçu var burada. mevcut şartlarda asgari ücreti 1500 lira yaparsak işçinin işine gelir diye düşünen varsa çok yanlış düşünüyor. işçi maliyetlerini iki katına çıkarttığınız anda işini kaybeden çok fazla insan olacaktır. yapılması gereken çok iş, düzeltilmesi gereken çok hatalar var. başbakan olduğumda bu konulara da el atacağım; ama "hain patron emekçinin hakkını yiyor" ya da "bu ücretlerle insanca yaşam mümkün" değil söylemleri konunun çok küçük kısmı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar